Cocuklarda guven

Selam kizlar,

Cocuklarinizin kendine ozguveni olmasi icin neler yaptiniz, yapiyorsunuz?
Tavsiyeler...?

Tesekkur ederim tecrubeli annelere :)

Tecrübeli anne değilim ama cocuklarla çalıştığım için biraz fikir verebilirim.
1. Si beklentinizi her konuda düşürün.
2. Si yapacağına emin oldugunuz görevler verin. Mesela kurabiye hamuru yoğurun birlikte, şekil versin akşam ailece yiyin ve takdir edin.
Yada biraz boncuk alın, sizin için birlikte bir bileklik yapın, ve onu kullanın.
Çocuğun urettiklerine değer vermek, onu önemli hissettirir.

Çocukların yaptıklarına zarar vermeyecek dereceye kadar müdahil olunmadığında, tecrübeyle, deneme yanılmayla öğrendiklerinde, kendilerini yeterli hissettirildiklerinde ve de bence en önemlisi ebeveynleri tarafından başarabilir, yapabilir diye desteklendiklerinde zaten özgüveni yüksek çocuklar oluyorlar..

Sanirim benimki daha cok muhafazakar olmaya calisirken durumu bu hale getirmis olmam cocugu koruyum derken korkak ettim
ona balik yemeyi ogrettim ama ben tuttum

soyle soyleyebilirm; kizima guvendigimi her hareketimle belli ederim
butun hayatim onun uzerine kurulu, babasiz buyudugu icin hersey onun yasam akintisina gore ayarlarim
yurtdisinda yasiyoruz 4 yildir anasinifina gidiyor ayriyetten bos zamanlarda surekli aktiviteler yapiyoruz
benimde yasim genc oldugu icin onunla cocuk olurum :)
isimi gucumu tatilimi herseyim ona goredir
aslinda daha cok herseyi ona sundugum icinde olabilir diyorum
hersey hazir ayaginin altinda
Evde ikimiz yasiyoruz dolasiyla baska mesguliyetim yok ondan baska yani onun mutlu olmasi icin temizligimi birakir oyun oynarim bunun gibi seyler

guzel bi tesbite varmissiniz.mesela cocuk resim yaparken atiyorum bulutlari pembeye boyadi diyelim buna mudahale edip hayir bulutlar pembe degil beyaz olur demiycekmisiz cocuk istedigi rengi boyuyabilir.cunku onun hayal dunyasina ureticiligine engel oluyormus.

Koruyup kollarken bıraz hata yapıyoruz malesef
pekı sadece konu sumu hanı havuza ben yuzme bılmeme ragmen habersızce ıtılmek benı cok korkutuyor
hayir bu degil
Mesela; ben calisiyorum kizimi kulube yazdirdim dans, farkli aktiveler vs,...
bu hafta kulup kapali oldugu icin annemlerde kaliyoruz Sabah ben ise gittigimde annemde iste oluyo kardesim evde, annemde 9bucukda giriyo eve
Sabah evde kardesimin olmasina ragmen evde yanliz kalmaktan korktugunu soyleyip aglamaya basladi arabay bindim pencereden aglaya aglaya bana bakti pencereden cok moralim bozuldu

kesinlikle bu sozunuzu kulagima kupe yapiyorum
sanirim ben bunu yaptim

sanirim ben onu tek basina bisey yaptiginda aman duser aman bise olur diye diye cocugun kendine olan guvenini sarstim
ya mesela bi dussun yada carpsin biyere kucucuk bise olsun onu buyutuyo buyutuyo butun gun onun acisini cekiyomus gibi davraniyo

gelen yorumlari okudukca ve cvp verdikce aslinda yanlis ifade ettigimi dusunyorum
kizim bisey yapmayan birisi degil henuz 7yasinda ama 4yildir anasifina gider bircok aktivitelere yazdiririm sosyal faaliyeti cok fazla yani yetenek degil sorunu
sorunu diyelim yuruyoruz dustu hafif bise yani buyutecek bisey degil onu buyutur herkese anlatir acidigini dile getirir
kavga etmeyi hic sevmez birisi ona vursun karsilik vermez ama o vurdu diye aglar bidaha gitmez onlarin yanina

Ben anne değilim fakat ablam bu konuda kızına çok önem veriyor özgüvenli yetiştirmeye çalışıyor ondan gördüklerimi yazayım.
Yemeğe gittiğimizde garsona kendi siparişini kendine verdirtiyor.
Bir konu Hakkı'nda onun göz hizasına inip konuşup fikrini alıyor. Eve birşey alınacaksa onunda fikrini beğenesini soruyor.
Sürekli hayal dünyası gelişsin diye resim çizdiriyor ve her resimde takdir ediyor. Kediye topuklu ayakkabı çizmesini bile :))
Günlük kıyafetini ona seçtiriyor. Kıyafet alınacaksa kızına soruyor beğendiğini alıyor.
Mutfakta hep birlikteler. Kurabiye yaparken hamurun bir kısmını ona veriyor yoğuruyor aynı şekilde köfteyi de.
Ve yanlış yaptığı anda ona sitem etmiyor oturuyor hata yapabilirsin sende insansın hatalar öğrenmemiz için düzeltmemiz için var diye telkinlerde bulunuyor.
Biri ona haksız yere kızdıysa bu babasıda dahil ablam bunu farkettiği an kızının içine kapanmasına izin vermiyor bencede burda sen haklısın ve gidip ona söyle beni kırdın üzdün ama ben haklıydım haksız yere kırdın diye nedenleriyle anlattırıyor.
Eğer kızı haksızlık yaptıysa bu kez sen haksızsın diye onun düşünmesini sağlıyor çocuk bir süre sonra hatasını anlayıp özür diliyor.
Ve herkesi sevmek zorunda olmadığını ama herkese saygı duymak zorunda olduğunu eğer içinden gelmiyorsa kimseye kendini zorla öptürüp sevdirtmemesi gerektiğini öğretiyor
İş dağılımı yapıyor kızı odasını kendi topluyor böylece sorumluluklarını da öğretmiş oluyor.
Ama bizimki fazla güvenli olmuş galiba şimdi saçını kendi istediğimiz gibi yapsak hayır bunu istemiyorum diyo çok yakıştı dediğimizde ama bu benim dünyam bu benim kararım diyor
İnşallah yardımcı olur size :)

Cok guzel cok begendim ablanizi takdir ediyorum :)
Ben evde kizimla yanliz yasiyorum bizimde diyalogumuz cok iyidir
Evde ilgilenecek bir esim veya baska cocugum olmadigindan butun konsantrasyon alanim kizim :)
Mesela temizlik yaparken onada yaptiririm yani kendiside isteyerek yapiyo ayakkabilari duzler, siraya dizer ayakkabilari sanki cami dersin ama yine oooo neguzel olmus boyle derli toplu derim bidahaki seferde ben duzledigimde duzleyis seklimi gorup oda oyle yapar
corap katlar (hani ic ice koyulur ya oyle) onu ogrendi diye nsl sevinmisti
balkonu ben temizlerken onada siseye su doldur balkonu yikayalim diyorum iyiki senin kizin olmusum ben olmasam kimle yapacaktin bu isi diyor

Ablamda eşinden boşandı ama arada babası ile birlikte ödev yapma etkinlikleri aile yemekleri oluyor :) aynen ablamda öyle kızına adadı kendini yoğun çalışıyor uykusuzluktan ölsede onunla vakit geçirmeden yatmaz
Aynen ablamın kızıyla diyaloğu da sizin gibi dünyada Bi annesi Bi o :) kendini herşeye yetebilen çocuk olarak görüyor bazen işe gelip bize yardım ediyor ah ah ben olmasam Nasıl yapardınız diyo :)) özgüven patlaması yaşıyoruz bazen

Selam kizlar,

Tavsiyeler...?

Çocuk ama erkekmi kızmı yaş aralığı nedir? Bunları da belirtirseniz size yardımcı olmaya çalışırım.
Lakin her yaşta ki çocuk farklı davranışlar gösterir yaş aralığını bilmeden ve hangi konuda özgüven istediğinizi yazın.

Kizim 7 yasinda
4 yildir anasinifina gidiyor (yurt disindayiz) cok sosyal faaliyetlere katilir el becerisi iyidir, zekidir ama mesela yanliz kalmaya cesaret edemez (yanliz derken evde birisi vardir ama yatiyodur gibi..) dustugu zaman cok acimasada o yarayi buyutur
kolay arkadas edinir ama diyelim parka gittik orda cocuklarla oynadi birisi ona vurduysa ordan gelir bidaha donmez ben elini tutup giderim uyaralim diye (kesinlikle kenara cekip dovelim degil yanlis anlasilmasin ) gideriz cocugu bana gostermez son anda bana "tamam tamam ozur diledi benden yanlislikla oldugunu soyledi " der oyle degil aslinda korktugundan dedigini biliyorum

son zamanlar biraz tramva yasadi belki bundan oldu diyorum belkide karakteri diyorum

Selam kizlar,

Tavsiyeler...?

En önemli şey çocuklarımızı olduklari gibi kabul etmek, onları eleştirmek,başkalarıyla kıyaslamak yerine yeteneklerini ortaya çıkaracak aktiviteler bulmak ...iş bize düşüyor çünkü erkekler bu konuda topu sürekli bizlere atıyor.. çocuklarını çok ama çok sev

Beninde oglum kücük 19 aylik özgüvenli olmasini istiyorum yalnis yetistirmekten cok korkuyorum. Parka felan gidince onu izliyorum hareketlerini ne yaptigini benden bagimsiz oynamasini istiyorum. Ya da yere düsünce hemen beni cagiriyor ben onu kaldirmiyorum ama yerden kalk yavrum birsey olmadi diyorum kalkiyor hemen. Sofra kurmay bile yardim ediyor bütün kahvaltiliklari kendisi götürüyor masaya koyuyor her seyine aferin cok güzel yaptin diyorum bilmiyorum yeterli mi konuyu takip etcem

Kızınızın özgüven sorunu yok sadece yaşına göre normal tepkiler veriyor.
Biraz daha ketum bir anne olmanızı tavsiye ederim Netice de ingiliz kraliyet aile mensubu yetiştirmiyoruz ve dünya sizin kızınıza parkta gösterdiğiniz yaklaşımı hakedecek kadar masum değil maalesef.Daha güçlü bir kız evlat için daha sert durmalısınız (sert derken çocuğa şiddet bağırmak anlamında değil yani kaya gibi güçlü anlamında)
Çünkü kızlar en çok annelerini örnek alırlar.Ve ev işi yaptırmak çocuğa öz güven sağlamaz.Özgüven dışarıda ki herşeye ve herkese karşı bilgili olmaktan geçer.
Ve bu bilgiyi kızınıza siz vereceksiniz.
Ben babasız bir kız evlat büyüttüm kızım 19 yaşında ve okul hayatında ki başarısı olsun arkadaş ilişkileri büyükelrine karşı olan saygısı vs herşeyiyle kızımla gerçekten gurur duyuyorum.
Çünkü kızıma ne verdiysem hepsini aldı ve kullanmasını biliyor.
Kızınızla sürekli konuşun bıkmadan usanmadan tabular koymadan sınırlar çizmeden konuşun.
Yeri geldiğin de kızınıza kötü ve argo kelimelerin anlamlarını öğretin.
Yeri geldiğin de cinsellikle ilgili sorular soracak mantıklı bir şekilde açıklayın.
İkili ilişkileri erkek anatomisini herşeyi anlatın kızınıza.
Velhasıl kızınız merak ettiği herşeyi sizden öğrensin ki dışarıda öğrenirse hem yanlış öğrenir hemde yanlış yaşar.

Masallah size

5 yaşına kadar sizin odanızda mı yattı
aslında bu yazdıklarınız kızınızın hissetikleri değil,sizin onun adına düşünüp karar verdiğiniz şeyler..bizden ayrılmayı istemeyeceğin, düşünüyorum..terk edilme korkusu yaşar diye endişe edip ayrımadım vss...oysa kızınıza bu duyguları yaşatan siz olmuşsunuz..
şu anki durumunuz da bu bana göre.kızınız adına düşünmekten vzgeçin.sadece rahat bırakın oluruna bırakın ve gözlemleyin.ona bişrey öğretmeye değil ondan öğrenmeye çalışın.
oğlum 6 yaşında..çekingenlik yeni ortamlarda çekingen davranıyor bu kısmı şöyle halletik; cafede gidip kendisi sipariş veriyor,markette kendisi alıyor,parayı syıyor üstünü bekliyor.vsss...
mesela ben çok sosyal sıcakkanlı bir insanımdır.önce oğlumda sorun var diye düşünüyordum ama baktım ve gördüm ki bu onun karakteri.ilk girdği ortamda çekingen davranır ve gözlem yapar,sonrasında hoşlandığı arkadaşları ile oynar.gerisi onun için hiç önemli değildir.
havuz meselesi mesela.oğlum da önce çekindi istemedi.zorlamadım.sadece cesaretlendirdim ve çekici hale getirdim.sonrasında kendisi devam etti.ben yüzme öğretmeye çalışırken direnmişti ama 3. günün sonunda kendi kendine kolluklarını attı..
demem o ki bazen çocuklardan öğrenmeliyiz bazı şeyleri.herşeyi öğretmeye çalışmakla olmaz.onları da bazen ouğu gibi kabul etmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…