Paylaşmayı bilmiyorlar tabi, genelde 3.5 veya 4 yaşında başlıyor paylaşma bilinci. Bu bilince sahip değiller, benim kızımda değil. Ay ne biçim çocuk paylaşmayı bile bilmiyor gibi söylemiyorum, pedagogların söylediğini söylüyorum :)Diyeceğiniz şey şu, bu arkadaşının oyuncağı, bize ait değil.
Bu kadar.
Ağladığında istediği şeyin olmayacağını öğrenecek..
Ayrıca ileri de kendisine ait bir oyuncağı da kendisi başkasına vermeyebilir, bu da çok normal.
Yanlış anlamayın ama daha en büyüğü 3 yaşında olan çocuklar için paylaşmayı bilmiyor demeniz de bana anormal geldi.
Anlıyorum annesiniz, bebeğinize kıyamiyorsunuz ama yapacak birşey yok..
Arkadaşında her gördüğünü elde edemeyebilir..
Ayrıca sizde yok mu hiç, bisiklet, scooter,yada diğer çocukların ilgisini çekecektir başka oyuncaklar.
Sizde değişik şeyler götürün, o zaman belki karşılıklı paylaşım içinde olurlar..
bir oyuncak indirin Kizinizin oyuncagini karsidaki cocuga verin o cocuk belki elindekini o sekilde verir .benim oglum o sekilde oyuncagini paylasiyor gelenler oyuncak getiriyor bize oglumun ilgisini cekiyor ama sende ona oyuncagini vereceksin diyorum veriyor sorun cikmiyorHatunlar merhaba. Kızım 17 aylık. Yeni bir siteye taşındık. Eski evde çocuk yoktu, burada çok var ve hep aşağıdalar. Kızım sürekli diğer çocukların elindekini yada sürdükleri şeyleri istiyor. Onlarda küçük, en büyüğü 3 yaşında, vermek istemiyorlar yada bilmiyorlar paylaşmayı. Kızım başlıyor ağlamaya ve susmuyor. 15-20 dakika ağlıyor. Dikkatini dağıtamıyorum, başka şeyle oynamıyor, parka gitmiyor, gösterip gösterip ağlıyor. 2 yaşında bebeğin babası kızım ver oynasın kardeş dedi bugün. O da hayır dedi. Susmadı. Alıp eve çıkmak zorunda kaldım. Ben de kötü hissediyorum kendimi, kızımı hayal kırıklığına uğratıyormuşum gibi. Kendi oyuncağıyla yada atıştırmalık bir şeylerle dağılmıyor dikkati. İlla o istediği olacak. Bunu nasıl kıracağımı hiç bilmiyorum. Diğer çocuklar vermiyor, zorlada alamam ama kıyamıyorum yavruma. Nasıl davranmam lazım bu durumda?
Kesinlikle katiliyorum boyle elestiren annelere de sinir oluyorum sanki tek kendilerinki cocuk gibi vermek zorunda degil 3 yasindaki cocukla koca koca kadinlar bir oluyor ben cok cektim asagi konsumdan oglum oyuncagini vermiyor diye demedigi kalmamisti kotu cocuk fena cocuk diye yaftalandi sanki vermek zorunda paylassin bende istemiyorum ama paylasmiyor yapabilecegim tek sey karsidaki oyuncak getiriyor ogluma veriyor o sekilde paylasiyor yoksa asla dokundurmuyorDiyeceğiniz şey şu, bu arkadaşının oyuncağı, bize ait değil.
Bu kadar.
Ağladığında istediği şeyin olmayacağını öğrenecek..
Ayrıca ileri de kendisine ait bir oyuncağı da kendisi başkasına vermeyebilir, bu da çok normal.
Yanlış anlamayın ama daha en büyüğü 3 yaşında olan çocuklar için paylaşmayı bilmiyor demeniz de bana anormal geldi.
Anlıyorum annesiniz, bebeğinize kıyamiyorsunuz ama yapacak birşey yok..
Arkadaşında her gördüğünü elde edemeyebilir..
Ayrıca sizde yok mu hiç, bisiklet, scooter,yada diğer çocukların ilgisini çekecektir başka oyuncaklar.
Sizde değişik şeyler götürün, o zaman belki karşılıklı paylaşım içinde olurlar..
Bu iyi fikir evet. Ufak bir sırt çantasıyla inersem sıkıntı olmaz, koyarım içine oyuncak falan. Belki o şekilde benim kızımda verir. Ayrıca yukarıda da söyledim paylaşmayı bilmiyorlar tabiki, psikolojik olarak hazır değiller daha 3.5 - 4ten sonra anlıyorlar. Yargılama değil o bilimsel gerçek.bir oyuncak indirin Kizinizin oyuncagini karsidaki cocuga verin o cocuk belki elindekini o sekilde verir .benim oglum o sekilde oyuncagini paylasiyor gelenler oyuncak getiriyor bize oglumun ilgisini cekiyor ama sende ona oyuncagini vereceksin diyorum veriyor sorun cikmiyor
Simdi anladim sizi bu konuda cektigim icin bi an cocukla cocuk an kadinlar gibisiniz sandim kusura bakmayinBu iyi fikir evet. Ufak bir sırt çantasıyla inersem sıkıntı olmaz, koyarım içine oyuncak falan. Belki o şekilde benim kızımda verir. Ayrıca yukarıda da söyledim paylaşmayı bilmiyorlar tabiki, psikolojik olarak hazır değiller daha 3.5 - 4ten sonra anlıyorlar. Yargılama değil o bilimsel gerçek.
Gözyaşini silah olarak kullanmıyor olabilirler mi acaba? Onların dünyasında agladiklari.seyler çok çok önemli olabilir mi? Biz yetişkinler dahi kendimizi regule etme konusunda zorluk yaşarken bebeklerin, çocukların bunu kendi kendine yapmasını beklemek haksızlık olmaz mı? Niye sağladıklarını neye üzüldüklerini anlasak, anladığımızi ifade etsek ve yanındayim mesajı vererek duygusunu yaşamaya müsade etsek daha guzel olmaz mı mesela? Zira çocukken duygulari görmezden gelinen yetişkinlikte sağlıklı bir birey olabilir mi?Çocuklar gözyaşı silahını çok iyi kullanırlar sizin taviz vermemeniz lazım. Anlıyorum kıyamıyorsunuz ama ağlayarak istediğini elde etmeyi bir kere öğrenirse bunu hep yapar. Oyuncak senin değil başkasının eğer istemezse alamazsını öğrenmeli, ağlarsa sakinleştirmekte uğraşmayın, siz üstüne düşünce daha çok ağlar eve çıkıyoruz diyin ve kararlı olun
Açıkçası bu konu hakkinda pedagog yorumu hiç dinlemedim.Paylaşmayı bilmiyorlar tabi, genelde 3.5 veya 4 yaşında başlıyor paylaşma bilinci. Bu bilince sahip değiller, benim kızımda değil. Ay ne biçim çocuk paylaşmayı bile bilmiyor gibi söylemiyorum, pedagogların söylediğini söylüyorum :)
Önemli değil, Allah size sabır versin, cahil bir komşuya uğraşmak zorundasınız. Ama dediğiniz gibi vermiyorsa zorlayamazsınız, çocuklar etkileniyor bundan.Simdi anladim sizi bu konuda cektigim icin bi an cocukla cocuk an kadinlar gibisiniz sandim kusura bakmayin
Aynen ben sirf oglum tv bakmasin diye cekiyorum tv izleyecegine onun ogluyla oynasin diye dusunuyorum o yuzden dayaniyorum yoksa asla cekmemÖnemli değil, Allah size sabır versin, cahil bir komşuya uğraşmak zorundasınız. Ama dediğiniz gibi vermiyorsa zorlayamazsınız, çocuklar etkileniyor bundan.
Hatunlar merhaba. Kızım 17 aylık. Yeni bir siteye taşındık. Eski evde çocuk yoktu, burada çok var ve hep aşağıdalar. Kızım sürekli diğer çocukların elindekini yada sürdükleri şeyleri istiyor. Onlarda küçük, en büyüğü 3 yaşında, vermek istemiyorlar yada bilmiyorlar paylaşmayı. Kızım başlıyor ağlamaya ve susmuyor. 15-20 dakika ağlıyor. Dikkatini dağıtamıyorum, başka şeyle oynamıyor, parka gitmiyor, gösterip gösterip ağlıyor. 2 yaşında bebeğin babası kızım ver oynasın kardeş dedi bugün. O da hayır dedi. Susmadı. Alıp eve çıkmak zorunda kaldım. Ben de kötü hissediyorum kendimi, kızımı hayal kırıklığına uğratıyormuşum gibi. Kendi oyuncağıyla yada atıştırmalık bir şeylerle dağılmıyor dikkati. İlla o istediği olacak. Bunu nasıl kıracağımı hiç bilmiyorum. Diğer çocuklar vermiyor, zorlada alamam ama kıyamıyorum yavruma. Nasıl davranmam lazım bu durumda?
Çocuklarimiz ağlasın istemiyoruz. İçgüdüsel olarak susturmak istiyoruz ama korkmayın ağlamasından çünkü duygusunu yaşıyor. Kendinizi yerine koyun, üzülmüssunuz ağlıyorsunuz arkadaşınız, eşiniz "ağlama ne var bunda.diyor ya da konuyu değiştirip dikkatinizi dağıtmak istiyor ya da yaşadığıniz duyguyu kabullenip yanınızda oluyor. Hangisi iyi hissettirir.Hatunlar merhaba. Kızım 17 aylık. Yeni bir siteye taşındık. Eski evde çocuk yoktu, burada çok var ve hep aşağıdalar. Kızım sürekli diğer çocukların elindekini yada sürdükleri şeyleri istiyor. Onlarda küçük, en büyüğü 3 yaşında, vermek istemiyorlar yada bilmiyorlar paylaşmayı. Kızım başlıyor ağlamaya ve susmuyor. 15-20 dakika ağlıyor. Dikkatini dağıtamıyorum, başka şeyle oynamıyor, parka gitmiyor, gösterip gösterip ağlıyor. 2 yaşında bebeğin babası kızım ver oynasın kardeş dedi bugün. O da hayır dedi. Susmadı. Alıp eve çıkmak zorunda kaldım. Ben de kötü hissediyorum kendimi, kızımı hayal kırıklığına uğratıyormuşum gibi. Kendi oyuncağıyla yada atıştırmalık bir şeylerle dağılmıyor dikkati. İlla o istediği olacak. Bunu nasıl kıracağımı hiç bilmiyorum. Diğer çocuklar vermiyor, zorlada alamam ama kıyamıyorum yavruma. Nasıl davranmam lazım bu durumda?
Evet sanırım haklısınız. Ben pedagog yorumları, yazıları okuyorum kaç gündür. Onlar sürekli paylaşmayı bilmez, henüz bilmez, paylaşmaz falan dediği için benim beynimde öyle kodlanmış. Günlük konuşmada yazınca biraz kötü olmuşAçıkçası bu konu hakkinda pedagog yorumu hiç dinlemedim.
Elbette bu yaşlarda paylaşmayabilirler, ama onemli olan cazip hale getirebilmek.
Dediğim gibi sizde dikkat çekici bir oyuncakla giderseniz, diğer çocuk da sizinkini merak ettiğinden karşılıklı alıp verebilirler.
Bu arada yalnızca ben öyle anlamadım, vermek istemiyorlar, yada paylaşmayı bilmiyorlar deyince çocuklara mana buluyormussunuz gibi anlaşılir.
Yaşları gereği paylaşmaya açık degiiler deseniz mesela, doğru anlardım
Ben parka bir oyuncak götürürken sen istersen paylaş, ama sen paylaşıyorsun diye kimse seninle paylaşmak zorunda değil, ha istersen sen de vermeyebilirsin diyorum.
Çünkü o, onun mali, gerçekten bence zorunda değil.
Sonuç olarak ağlamasına çok takılmayın, zaten genelde herşeye ağlıyorlar
Çocuğu bogurerek ağlayan bir anne olarak söylüyorum
Hatunlar merhaba. Kızım 17 aylık. Yeni bir siteye taşındık. Eski evde çocuk yoktu, burada çok var ve hep aşağıdalar. Kızım sürekli diğer çocukların elindekini yada sürdükleri şeyleri istiyor. Onlarda küçük, en büyüğü 3 yaşında, vermek istemiyorlar yada bilmiyorlar paylaşmayı. Kızım başlıyor ağlamaya ve susmuyor. 15-20 dakika ağlıyor. Dikkatini dağıtamıyorum, başka şeyle oynamıyor, parka gitmiyor, gösterip gösterip ağlıyor. 2 yaşında bebeğin babası kızım ver oynasın kardeş dedi bugün. O da hayır dedi. Susmadı. Alıp eve çıkmak zorunda kaldım. Ben de kötü hissediyorum kendimi, kızımı hayal kırıklığına uğratıyormuşum gibi. Kendi oyuncağıyla yada atıştırmalık bir şeylerle dağılmıyor dikkati. İlla o istediği olacak. Bunu nasıl kıracağımı hiç bilmiyorum. Diğer çocuklar vermiyor, zorlada alamam ama kıyamıyorum yavruma. Nasıl davranmam lazım bu durumda?
Gözyaşini silah olarak kullanmıyor olabilirler mi acaba? Onların dünyasında agladiklari.seyler çok çok önemli olabilir mi? Biz yetişkinler dahi kendimizi regule etme konusunda zorluk yaşarken bebeklerin, çocukların bunu kendi kendine yapmasını beklemek haksızlık olmaz mı? Niye sağladıklarını neye üzüldüklerini anlasak, anladığımızi ifade etsek ve yanındayim mesajı vererek duygusunu yaşamaya müsade etsek daha guzel olmaz mı mesela? Zira çocukken duygulari görmezden gelinen yetişkinlikte sağlıklı bir birey olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?