Çocukları cepten korumak

Büyükmüş çocuğunuz. İlgisini çekecek kitaplar, dergiler bırakın babannesine. Ama bir haftadan da bir şey olmaz. Tatil bitince yine aynı sistem telefonsuz hayatınıza devam edersiniz.
1hafta bile tedirgin etmeye yetti Allahim hepimziim çocuğunu bu illetten ve içindeki zararlı seylerden korusun

Bizimki de 12 yaşında işte.
Yeni girdi.
Aslında vermemek lazım,keşfetmek istiyorlar.
Ve öğrenmek,okumak istiyorlar.
Ama internette her zaman yararlı şeyler çıkmıyor karşılarına,bir de kandırılmaya müsait yaşlar.. O yüzden vermeyin,anneanneyi babaanneyi mutlaka uyarın.
Ah karşınızda aman tatil bu birak baksın diyen bir babaanne annaanne varsa birsey yapamıyorsunuz ki

Sinir koymak işe yaramıyor bi de küçükse bitti deyince ağliyorlar. En iyisi hiç vermemek verdirmemek. TV telefon internet hepsi zararlı bence ve çocukları olumsuz etkilediklerini düşünüyorum. Ben bunları çocuğumun hayatından cikardiğimdan beri çok daha sakin, mutlu ve uyumlu bir çocuk oldu. En masum çizgi film video vs. Bile izlese benimki sinirli oluyor, söz dinlemiyor. Özellikle denedim kaç defa.

Ilgileniyor olunca ama olmayan bir ortamda da telefona kayiveriyor ...kendi iradesi ve isteği ile dönüp bakmaması nasil saglanir var mi bunu sağlayan
Kendi iradesi ve istegiyle bakmamasini saglamaniz icin anne baba olarak sizin ornek olmaniz lazim. Gunduz siz calistiginiz icin bakmiyor olabilirsiniz cocuga ama aksam yemeginden sonra anne- baba olarak elinize kitabinizi veya gazetenizi alip salona geciyorsaniz cocugunuz da sizi ornek alacaktir ve bos buldugu her vakitte eline kitabini alacaktir. Kendi iradesi bu sekilde olusacak,cocuk ne gorduyse onu yapar ve ne yapiyorsa ondan zevk alir, zevk aldikca tekrarlar ve aliskanliga cevrilir. Ama bizde aile babalari yemekten kalkip elinde telefonla toto buyutur genelde. Annelerimiz ona keza, cocuk da dolayisiyla anne babanin aynisi oluyor.

Izin alamadigim icin babaannede kalıyor yavrum ara tatilde oooooyle cebe baktı ....normalde bakmaz çünkü biz oyunlar oynuyoruz geziyoruz vs vs vs ....cebi hatırlamıyor bile ama.boyle olmamız bile ilk fırsatta ceple saatler gecirmekten geri kalmıyor nolacak bu illet böyle?
Oyuncak alin lego olanindan oyuncaklari alin ama fazla olsun ki birseyleri yapabilesin ben gereksiz seyleri cocuklarima almazdim hem lego oyuncaklari gibi zeka oyunlari akil oyunlari Cocuklarima alirdim cep telefonu zaten yasakla siz varken bile cocugunuz sizden görmesin, imkaniniz varsa bol bol zeka oyuncaklari akil oyuncaklari alir derim beyinleri hem mesgul ediyor hem de beyin egzersizleri yapiliyor daha cok gelistiriyor gereksiz oyuncak almamayi dikkat edin gereksiz oyuncaklardab max 4 veya 5tane dursun zaten.. cocugunuz kac yasinda bilmiyorum iyice bi arastir

Back
X