• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukları olan aileler ve gürültü

Evet haklı yanlarinız var ama konunuzda ki cocuklu aileler ne yapiyorsunuz da bu kadar gürültü çıkarıyorsunuz sorusuna takıldım. Ben de cocukluyum ve özellikle alt kattakini rahatsız etme çabam yok. Kızım tüm gün kreşte, enerjisini de atıyor ama akşam gelince bazen ağlıyor, koşuyor ve ben ne yaparsam yapayım engel olamıyorum. Tüm gün bizi görememek mi nedir bu aralar hep ağlama halinde. Ozellikle kızım hadi ağla bi ya da hadi koş demiyorum. Bak komşular rahatsız olur diye 30 kez diyorum. Bazen yegenlerim de geliyor, sesli oynuyorlar işten çıķmış yorgun oluyorum, komşudan önce biz bunalıyoruz, sakince uyarıyoruz, kızıyoruz olmuyor. Yazın hepsini parka götürsek de kışın olmuyor. Yani cocuklu olup bunları yasamayan var mı merak ediyorum. Üst katımdaki de ses yapıyor, bebek ağlıyor ben de oralı olmuyorum çünkü aynı sorun bende de var.

Hani siz diyorsunuz onlarda yaşasın. Sizin de çocuğunuz olursa siz de o zaman az da olsa o çocuklu ailelerin yaşadığını anlayacaksınız.
iki çocuğum var birisi üniye hazırlanıyor bu yıl birazda ondan dolayı taşındık.kızımda 11 yaşında karı koca çalışıyoruz kreşlerde buyudu ikiside her sabah eşimle küçüklerken tartışırdık çocukları kapının önüne çıkarınca işe giderken sessiz olun diye sürekli uyarırdı çocukları. kızma şu çocuklara derdim eşimde sabah sabah biz işe gidiyoruz diye diğer gitmeyen uyuyan insanları uyandırmaya hakkımız yok derdi.o zaman anladım.evdede keza bir defa alt komşumdan oğlum için şikayet geldi 7 yaşlarındayken yemin ederim yer dibi aradım rahatsızlık verdiğimiz için.hiç aklıma napıyım çocuk bu demek gelmedi.

Benim şahsi fikrim edep, anlayış, empati ve eğitim bu tür vakalarda.eğitimden kasıt ebeveynlerin eğitimi daha çok.

Bakın demek ki çözüm arıyormuşum. Aa uyumuyor deyip kenara çekilmiyormuşum değil mi?
Buradaki komsularin cozum aramadiklarini da bilemezsiniz. Ustelik de o saatte cocugun ayakta olmamasi gerektigini bilmiyorlar mi. Cocugun o saatte uyudugunu yazan kitap verin falann..kitap okumakla oluyorsa o kitapları once siz okusaydiniz da gece 12.30 ile 03.30 arası cocuk bakmasaydiniz madem.

çocuk bu ya tabiki koşacak oynayacak zıplayacak bu çocuğun doğasında var ne yapmasını bekliyorsunuz daha 1,5 yaşında hem de laftan anlamazki biraz anlayışlı olmanız gerekir
işten eve girdiğim an anne koş hadi beni yakala diyor koşuyoruz ama ben parmak ucumda koşuyorum en fazla dikkat edebildiğim bu zaten saat onda yatağa gidiyor

Bugün nasil gürültü yapariz diye program yapiyoruz sabahtan...........

Çocukları tabikide eğitip takip edecegiz.Sınirsiz2 özgürlük vermeyeceğiz.Ama çocuk bunlar bitmiyor enerjileri arkadaş.

Her sesi çıkan çocuğu eğitimsiz, ailelerini kötü ebeveyn ilan edemeyiz.
1 buçuk yasindaki çocuk ne yapacak koşar oynar tabi...
Agri kesici almadan duramamak falan abarti olmuş..

tebrikler
annen ben de böyle büyüdüm
şuanda haldur huldur yasayan ınsanları çok garipsiyorum
7/24 gürültülü yasayan bir aile de benim üst katımda var
onlar uyanınca uyanıyor, onlar uykuya gecınce ben de uyuyorum ve sabah uykusuz işe gelıyorum:KK43:
Bizim de bir komşu neredeyse her gece saat gece 1-2-3 oldu mu çamaşır makinesi çalıştırıyor ama sesin hangi komşudan geldiğine emin olamadığımız için apartman girişine durumu anlatan bir yazı astık. Değişen bir şey olmadı, aynen devam.. Bu insanlar nasıl düşünmez ya?

Bizim de bir komşu neredeyse her gece saat gece 1-2-3 oldu mu çamaşır makinesi çalıştırıyor ama sesin hangi komşudan geldiğine emin olamadığımız için apartman girişine durumu anlatan bir yazı astık. Değişen bir şey olmadı, aynen devam.. Bu insanlar nasıl düşünmez ya?
canım benım
aynı durum bizde de var
hem üst hem alt komsum aynı saatlerde makına calıstırıyor ve sıkma sesınde sankı bızım yatak odasından helıkopter gecıyor
görgüsüz insanlar ıste düşünemezler malesef

evet çocuk duruyor tablet telefon tv açtığınızda duruyor siz rahat oturun diye
Rahatsız olduklarinda onemsemezler o çocuk nasil durursa dursun .
Ama çocuğun eline tel verdigini goren ayni kisi onuda elestirir.
Ben vermem çocuklarıma aglasalar bile ama dışarıda tel çocuktan kıymetlimi ver aynasın da sussun diyen insanlarla karsilasiyorum..

apartman yaşamının hiç insancıl bir yaşam olmadığını düşünüyorum.. minicik bir kutu içinde yüzlerce insan, bunun içinde gürültü yapanı da olur, hastası da, müzik dinlemek isteyeni de.. sevmiyorum apartman yaşamını ben..

benim alt katımda kimse yok, ama üst katımda var.. benim miniklerim özellikle yaş akşamları biraz sesli oynasalar hemen uyarıyorum.. buna rağmen üst komşumu gördüğümde 40 kere kusura bakmayın diyorum, neyse ki kadıncağız "bizim gürültümüz o kadar fazla ki sizinkini duymuyoruz" diyor :27: ben onların gece çamaşır makinası çalıştırmasına ses çıkarmıyorum, onlar da benim bezelyelerin haftada 1 güreşmesine bir şey demiyorlar.. yani karşılıklı anlayış gerçekten çok önemli.. eğer ev içinde kurallar oluşturamadıysanız çocukların istediğiniz saatte yatmasını sağlamak zor, biraz büyüyüp akılları yetmeye başlayınca belli bir saatte yatmaya alışırlar..

iki çocuğum var birisi üniye hazırlanıyor bu yıl birazda ondan dolayı taşındık.kızımda 11 yaşında karı koca çalışıyoruz kreşlerde buyudu ikiside her sabah eşimle küçüklerken tartışırdık çocukları kapının önüne çıkarınca işe giderken sessiz olun diye sürekli uyarırdı çocukları. kızma şu çocuklara derdim eşimde sabah sabah biz işe gidiyoruz diye diğer gitmeyen uyuyan insanları uyandırmaya hakkımız yok derdi.o zaman anladım.evdede keza bir defa alt komşumdan oğlum için şikayet geldi 7 yaşlarındayken yemin ederim yer dibi aradım rahatsızlık verdiğimiz için.hiç aklıma napıyım çocuk bu demek gelmedi.

Benim şahsi fikrim edep, anlayış, empati ve eğitim bu tür vakalarda.eğitimden kasıt ebeveynlerin eğitimi daha çok.

Size sikayet gelme sebebi egitimsiz olmaniz mı?

Ben de çocugumu 30 kez uyariyorum, aglayınca komsulara ses gitmeyecek odaya alıyorum, sakinlestirmek için dil döküyorum, hani eğiterek, anlayışli olmayı anlatarak. Yani kızım bir cok alanda anlayışlı, halden anlar ama aglama konusu dönemlik bir süreç birkaç aydir var ve bunun eğitimle ilgisi oldugunu düşünmüyorum.

Eğer aglamaması için bildiğiniz bir egitim sureci varsa ve beni bilgilendirirseniz sevinirim. Zıra komsular değil ben kafayı yemek üzereyim.

Gürültü olması için illaki çocuk olmasına gerek yok. Bizim üst katta çocuk yok ama çocuktan beter gürültü yapıyorlar. Dolap gıcırtısı gecenin 12sinde kronikleşti artık. Asla erken saatte acmıyor o dolabi kadın. 12den sonra sürgülü dolabı caartt diye açıyor. Evde 3 bekar kız var,ne giyiyorlarsa artık evin icinde,takır tukur yürüyor ayağındaki adeta takunya. Asla sandalye falan kaldırmazlar cart curt sürürler vs vs
Benim altım boş. Karşı dairemde boş.Arada çok sapıttıklarında sabahın 6sında evde plasmacar sürüyor kızım(aşırı ses çıkarıyor tata tata diye tekerlekleri),yada ben gürültü yapıyorum sonra toparlanıyorlar. Uzun süre ses gelmiyor yukarıdan.
Birbirimize alıştık,yuvarlanıp gidiyoruz. Ne onlar şikayet ediyor gürültüden nede ben :-)
Demem o ki. İnanın çocuğa gerek yok evde gürultü olması için. Çocuk olsa sanırım sorun etmem. Eşşek kadar insanların yaptığı gürültüden aladır benim için.

Çok şükür ki evlendiğinden beri alt dairem boş.
Şu 2 3 sene boyunca birileri yerleşmezse kafam rahat.
Ama taşınan olursa mecburiyet olarak hiç sevmesem de müstakil bir eve taşınmak zorundayım.
Oğlumun gürültüsüne ben evde zor dayanıyorken başkasından sabır dilenmeye hakkım yok diye düşünüyorum.
Zamane çocukları saniye durmuyor durdurulamıyorlar.
Şikayet etseniz bile çözüm değil, emin olun o anne baba da utanıyordur.
Okul çağındaki çocuk olsa bir şekilde laf anlatılır ama daha bebekten bahsediyorsunuz.
Kızdığınız engellediğiniz an ağlama krizleri başlıyor yani ya koşturma ya da ağlama sesleri eksik olmayacaktır biraz büyüyene kadar.

1.5 yaşındaki çocuk değil henüz bebek ve onu durdurmanın pek imkanı olamaz. en fazla sizin olduğunuz odada tutmayabilirler sabahları. onu da rica ederrek söyleyebilirsiniz. başka yapabileceğniiz pek bir şey yok bu konuda

Bizde de durum aynı. Üst kattakiler ki apartmanın en üst katı oluyor orası da evi satın aldılar ve çocuk yapmadan öncede kadın sürekli gece yatak odasında evin içinde topuklu terlikle geziyordu uyardım bir kere gördüğümde çekmece kapatmalar hızlıca eşya çekmeler sonra çocuk oldu abartısız kız sürekli evin içinde ordaan oraya koşuyordu hem de ne koşmak bir de babasıyla ki adam baya kalıplı uzun boylu düşünün sesi asla oturtmak oyun oynatmak aşağıda insan var demek yok tv nin sesini duyamıyordum ayrıca terlik gece çekme sesleri aynı.Çıktık kaç kere tepki gördük hanmefendiden şimdi bir kız daha oldu ilki ile koşturuyorlar onlar nasılsa en üst katta hiçkimsenin sesiyle uğraşmadıkları için bizi de anlamıyorlar ama eski bina yani insan hiç mi oturtmaz çocuğunu oyun oynamaz anlamadım.

apartman yaşamının hiç insancıl bir yaşam olmadığını düşünüyorum.. minicik bir kutu içinde yüzlerce insan, bunun içinde gürültü yapanı da olur, hastası da, müzik dinlemek isteyeni de.. sevmiyorum apartman yaşamını ben..

benim alt katımda kimse yok, ama üst katımda var.. benim miniklerim özellikle yaş akşamları biraz sesli oynasalar hemen uyarıyorum.. buna rağmen üst komşumu gördüğümde 40 kere kusura bakmayın diyorum, neyse ki kadıncağız "bizim gürültümüz o kadar fazla ki sizinkini duymuyoruz" diyor :KK53: ben onların gece çamaşır makinası çalıştırmasına ses çıkarmıyorum, onlar da benim bezelyelerin haftada 1 güreşmesine bir şey demiyorlar.. yani karşılıklı anlayış gerçekten çok önemli.. eğer ev içinde kurallar oluşturamadıysanız çocukların istediğiniz saatte yatmasını sağlamak zor, biraz büyüyüp akılları yetmeye başlayınca belli bir saatte yatmaya alışırlar..

Aynen katılıyorum. Hani çocuğu ses yapan eğitim vermiyora geliyor konu. Doktor bir aile dostumuz var, karı koca doktor ve inanılmaz anlayişli insanlar ama çocukları afet, insana kafayı yedirtir o derece. Neler yaptılar yok yani, kreş bile almiyordu cocugu. Kaldı ki cocuklara asırı anlayışlı ve olumlu yaklaşımları var. Egitim vermeme gibi durum da yok.

Kimse cocuklar gürültü yapsın susun oturun demiyor ama yok eğitim verilmiyor, yok aileler musade ediyor algısı haksızlık. Ne yapsın bu aileler, Allah aşkına siz daha iyi biliyorsanız anlatın.

Aynı dertten muzdaribiz. Haftaiçi ben idare ediyorum ama haftasonları eşim evde ve hep uyarıyor. Tamam diyolar ama çocuklar geri hoplayıp zıplamaya başlıyor. Sürekli bi koltuk gıcırtısı, terlikle patpat yürümeler. Evde halı yok galiba.
Anne baba laftan anlamıyo ki çocuğuna anlatsın.
Daha binada nasıl yaşayacağını bilmeyen tipler hep bizim binada. Eşim kavga edecek diye korkuyorum. En son uyardığımızda çocukların babası abi baba olunca sen de anlarsın demiş, eşim de gel 5 dakka dayabilcen mi diyince susmuş.
En azından benim çocuğum olduğunda mahcupluğum olur, özür dilerim bunlarda bu yok.

Rahat oturacağım tabi benim için mi doğuruyorsunuz çocuğu. Çok üzülen çocuğum istediği kadar tepinsin altta insan var diye düşünmem diyen müstakil eve çıksın.
yani ben gerektiği kadar dikkat ediyorum haklısınız rahat oturmak isteyen müstakil ev alsın

Aynen katılıyorum. Hani çocuğu ses yapan eğitim vermiyora geliyor konu. Doktor bir aile dostumuz var, karı koca doktor ve inanılmaz anlayişli insanlar ama çocukları afet, insana kafayı yedirtir o derece. Neler yaptılar yok yani, kreş bile almiyordu cocugu. Kaldı ki cocuklara asırı anlayışlı ve olumlu yaklaşımları var. Egitim vermeme gibi durum da yok.

Kimse cocuklar gürültü yapsın susun oturun demiyor ama yok eğitim verilmiyor, yok aileler musade ediyor algısı haksızlık. Ne yapsın bu aileler, Allah aşkına siz daha iyi biliyorsanız anlatın.

sadece çocuk değil ki Zey, insan eşiyle ağız tadıyla tartışamıyor bile.. yani düşün tam haklı haklı bağıracaksın, dur arka odaya gidelim ya da aman komşular duymasın diyorsun :27: kahkaha atamıyorsun, çığlık atamıyorsun, arkadaşlarını toplayamıyorsun büyük sıkıntı apartman..

Back
X