Cocuklarima ayrimcilik

Biricikmelegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
149
41
98
35
Selam hanımlar, nereden başlasam bilmiyorum. Elbette birileri herkesi sevmek zorunda değil, eş değer tutma gereği de yok. Bana olan samimiyetsiz samimiyetleri oldukça yetiyordu ama bunun bile çocuklarıma kadar yansıyor olması çok üzücü cidden. Ben hep şunu tecrübe ettim, ne kadar kötü isen okadar baş tacı ediliyorsun, herşeyi bildiğin halde, karşında ki tüm kötülükleri hak ediyor olsa bile, istediğin kadar ince düşünceli ol, itilip kenara atılıyorsun. Kendime olan veya yapilan tavırlara eyvallah, hak etmiyor olsam bile, ama eltimin biri benim çocuklarıma beni sebebsizce çekemediği için çocuklarımı dişliyorsa burda artık oldukça dayanamaz hale geldim. Diğer yeğenlere, halbuki samimi bile değil, yengesinin gülü, çiçeği paşası bilmem ne diyip, kalpler malpler paylaşılıyor benim çocuklarıma gelince kuru kuru herşey. Sakin yanlış anlamayın, çocuklarımı paylaşmadı davasında değilim, bu ayrımcılık beni üzüyor. Gıcıklığına olduğunu da biliyorum, ama ne bilim. Buraya içimi dökme gereği hissetim. Siz olsanız bunu sorar miydiniz neden ayrımcılık yaptığını? Ben asla ama asla birinden hoşlanmasam bile asla çocuğuna da aynı muameleyi yapmam, çocuğun ne günahı var, ama işte herkes görünüşte şahane insani oynuyor.

Kardeşiniz olsa tamam da eltinizi neden bu kadar taktınız ki? Ayrıca sizinle arası iyi değilse çocuklarınıza o yüzden mesafelidir.

Eltin senin çocuğunun resmini paylaşsa ne paylasmasa ne Allah aşkına dert ettiğiniz şeye bakın...sizin ve babasının sevgisi ona yeter...benim çocuğumun resmini ektim paylasmasa da başka çocuğu paylaşsa aklıma bile gelmez...demek ki çocuğu daha çok seviyor ki benim kimi sevmek zorunda değil...eviniz ,kapiniz ayriysa bosverin takmayın derim...

Valla ben sırf annesini sevmiyorum diye inadına yapmam bir şeyi, her çocuğu da sevemem içim ısınmaz. Bence eltinden çocuklarını sevmesini aynı sempatiyle yaklaşmasını bekleme.

Valla benımde sevdıklerıme yaklasımım farklı ablamın bebıslerı dogarken yanındaydım onlarla olab bagım farklı abımın cocukları ıle farklı sevıyorım ama ablamın cocuklarına canım kaynıyor. Bu adalet ya da ayrımcılık degıl. Atese kım daha yakınsa o ısınır. Ben onları sevıyorum dıye onlarn benı sevmesını bekleyemem ama ben onları ayrı sevıyorum.

Sormazdım sorupta bunu sorun yaptığımı ona hisseddirmezdim

Şu beklentilere anlam veremiyorum. Kayinvalide, elti, gorumce gibi kişilerden neden birebir eşit davranislar beklersiniz ki ananiz mi babaniz mi? Kaldi ki anneler bile bazen evlat ayiriyor siz neyin derdindesiniz?

Cocuklariniz sosyal medyaya girip yengemiz bizi paylasmamiş diye uzuluyor mu yani?
Herkesin cocuguna ayni birebir davranmak zorunda, senin cocugunu da sevmek zorunda filan degil kadin, kotu davranmadigi surece sikinti nedir yani...

Eltim benim çocuğumun fotoğrafını paylaşıp dursa tilt olurdum belki ama sizin çocuğunuz size tatli geliyor diye herkese tatli gelecek degil ki demek ki diğeri daha tatlı geliyor ona.
Hanımlar doğuranin kendine tatlı geliyor. Kirpi bile yavrusunu pamugum diye severmiş. Ama her çocuk gercekten tatli değil ve kimse kimseyi eşit sevmek zorunda değil

Kadın sizi sevmiyor ki çocuğunuzu sevsin ,itip kakmaya kalkışmadığı sürece sorun yok ,genelde büyüğe yapamadığını küçüğe yapmaya kalkarlar çünkü ,
Serin durun mecbur olmadıkça görüşmeyin olsun bitsin

aramın iyi olmadığı , samimi olmadığım insanın çocuğuna da pek ısınmam herhalde , gözden ırak gönülden ırak sonuçta.düşmanca davranmasın yeter.eltim çocuğumun resmini paylaşsa ne alaka yani elalemin çocuğunun resmini paylaşma mevzusu yeterince itici zaten.ne münasebet benim çocuğumun resmini paylaşacak.eltin yani anan baban değil niye taktın bu kadar ki.

Anasını sevmeyince danasını da sevemiyorsun,eltinizinki de o hesap işte.sizi sevmeyince çocuklarınıza karşı da bir şey hissedemiyor.hadi halası,amcası olsa bir nebze içerlemeniz anlaşılabilir ama elin yabancısı size ve çocuklarınıza duygu beslemedi diye üzülmeyin

Kusura bakmayın ama birbirinizi sevmediğiniz eltinizin,sizin çocuklarınıza sevgi gösterisinde bulunmasını beklemeniz hiç gerçekçi bir beklenti değil.
Kaldı ki elti kim Ya Hu!
Dış kapının dış mandalı.
Bırakın onu dikkate alıp hesap sormayı,
oralı bile olmam.
Sorarsanız,kadın,kendini hepten önemseyip,
sizi üzmeye devam eder.
Siz konuyu gündeme getirince 'ay canım kusura bakma,bundan sonra dikkat ederim' diyeceğini düşünmüyorsunuz herhalde.
Bırakın kendi haline.
Siz de eltinizi bu kadar önemsemeyin.

Size bir örnek vereyim.
Elitimle aramızda kilometreler var ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadık.
20 gün önce kaynım ameliyat oldu.
Ameliyat öncesi,kvmle aralarında geçen bir mevzuda,eşim,annesini savundu.
Sanırım buna bozulup bize de mesafe koymak istedi.
Bu arada ben konuya hiç müdahil olmadım.

Neyse,geçmiş olsun demek için eltimi aradım, açmadı,mesaj gönderdim dönmedi.
Öyle mi?
Ben de ertesi gün kaynımı aradım,
geçmiş olsun dedim.
İki gün sonra tekrar 'abi nasıl oldun?'
Diye yokladım.
İyileşince bize gelin,seni gezdirelim diye davet ettim.
Eltimi sormadım,selam da göndermedim.
Eşim de her gün aradı kardeşini.

Üç gün önce telefonum çaldı,arayan eltim.
Sesimi duymak istemiş,tam yarım saat muhabbet etti benimle.

Son düzenleme:
Kv falan diyeceksin sandım neticede babaanne sevmesi gerek falan. Ama elti ne alaka yahu ? Siz eltinizi seviyormusunuz ki onunda sizi ve çocuğunuzu sevmesini bekliyorsunuz.yani o sevse ne olur sevmese ne olur boşverin.

Eltim yok olmayacakta, yeğenlerimin de fotoğraflarını hiç paylaşmadım herhangi bir sosyal mecrada. Kalp emojisi koyup eltinin çocuğunun fotoğrafını paylaşmak bile itici geldi bana.

Zaten samimi degilmişsiniz herhangi birşey söylememiz ,eltinizi ne kadar önemsediginizi gösterir. Ayrıca siz dedikten sonra paylaşsa bir kıymeti olacak mı? Hiç gerek yok sormaya.

Benim k.peder, ilk ve son torunları olan benim çocuklarımdan çok, 2.eşinin yeğenlerinin çocuğunu daha çok seviyor. Benim çocuklarım onlardan bin kat daha nitelikli olmasına rağmen, onların aşırı basit davranışlarını bile göklere çıkarıyor. Aynı şehirde yaşamıyoruz.

Bize geldiği bir gün yine onları överken patladım bir gün. Sizin torunlarınız bunlar. Bu çocuklar sizin kanınızı taşıyor, Onlarla kan bağınız bile yok. Yeter artık övmeyin dedim. Çok haklısın dedi. Bu arada oğlum k.pederin birebir kopyası. Sırf bu yüzden Daha da sempati duyması lazım. Oğlu bile kendisine benzemiyor. Benim yanımda övmüyor ama eşime telefonda hala övmeye devam ediyormuş. Ne yapayım artık takmamaya çalışıyorum.

Elti de kim? K.peder çok daha sinir bozucu emin olun. Boşverin gitsin.

Siz eltinizin çocuklarına ne diyorsunuz, yengesinin gülü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…