Çocuklarıma kazıklanmadan düzgün gıdalar yedirmek, peki ama nasıl olacak?

bir arkadasin pinar sutten kurt cikti
bibaskasinin pinar kasardan kil cikti tiksindim
Dedigi gunden itibaren asla Pinar in urunlerini almiyorum...
Arada bitek pinar aliyorum demissin ya Ipek cim...
Belirteyim dedim...

Geçen ben bizim süs köpeğimizi aşıya götürdüm ayrıca orda hayvanlarla ilgile her şey satılıyor baktım bu dana inek yetiştirenler ,aşı almaya gelmişler ne iğnesi bu ? Danalar şişsin etleri verimli olsun diye mi? Yoksa antibiotik mi vuruyorlar bizde bu sütleri içtiğimizde antibiotikde mi içmiş oluyoruz?! Sonra hastalandığımızda antibiotekler işe yaramıyor ben kesinlikle dana eti yemem adanalıların çoğu dana eti yemez

ben de bu konuda çok zorlanıyorum... mesela çin'den gelen sarımsak ve yumurtaların zararı anlatmakla bitmez.. farkettım kı, bım'de satılan sarımsak çin'den ithal.. ve ben 2 kez almiştım malesef... ayrıca farkettım kı bazı yıyeceklerde çin malı malesef...

oyuncak zaten almıyorum sayılır... plastık ve çin malını kızıma oyuncak dıye elıne vermek istemıyorum...
kıyafet alırken üstundekı baskının iplıklı nakış olmasına çok dıkkat edıyorum.. asla boyalı tişort almadım...

yıyecek konusunda kesın çözum daha bulamadım.. ayrıca organık dıye satılanların bır çogunun organık olduguna inanmıyorum:((

mevsımsız hiç bir şey almıyorum... geçen gun temızlıge kadın geldı.. kızım çok huysuzdu.. dedım sen kısır yap yıyerız.. sordu domates var mı? diye yok dedim.. mevsımı degil ki almıyorum... dedı: kısır domatessız olmaz ki.. :)

maruli kıvırcık alıeken içinin bıraz böceklı olmasına dıkkat edıyorum.. eger böcek yaşıyorsa içinde fazla ilaç atılmamaiş demektır... ve pazarda genelde egrı ve bulabildigim köylullerın ürünlerını tercıh edıyorum...

Çoğumuzun ortak sorunu malesef,
Henüz çocuğumuz yok ama ben kendi adımıza bile yeterince evhamlıyım bu konuda.
Çocuk olduğunda deli çıkarım herhalde.
Bende meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye çalışırım.Kışın,yazdan hazırladığımız domates soslarını,
kurutulmuş ve dondurucuya attığımız sebzeleri tüketirim.Tereyağı ve zeytinyağı haricinde min.sıvıyağ kullanırım.
Senelerce tereyağından soğutup margarini gözümüze sokanlara inat hep sevmişimdir ben tereyağını.
''büyüklerimiz gibi beslenme''fikri çok doğru.Pazar da nerde küçük,eciş bücüş meyve sebze varsa atlamak gerek bence.
O koca koca elmalar,muz sanarak yediğimiz gdo'lu mısırlar,patlıcanlardan büyük salatalıklar,kafa yaracak kadar büyük sarmısaklar vs...
kışın zaten salatalık,domates,patlıcan asla almam.Arada eşim alsada kendim tüketmem.
Evlerimizde saksı da kuru soğandan taze soğan yetiştirme işlemi var biliyorsunuzdur yöntemini:)
Maydanoz,süs biberi de çok rahat yetişir.
Yapabileceklerimiz sınırlı tabi,İpek hanım çiftliğini bende duydum,güvenilir geldi bana.
Çok da fiyatlı olacağını sanmıyorum ama öyle bile olsa en azından çocuklar için alınabilir diye düşünüyorum.

Kendisi zaten sertifika gerektirecek organik tarım yapmıyor ki, onun ki doğal üretim. Aslına bakarsanız bunun sonu yok, sertifikası olana da sertifikası sahtemi diyebiliriz. Bir kere alırsınız zaten gelen ürünlerden ne olduğunu anlarsınız, mal kendini belli ediyor. Ancak yeni üye kabul etmiyor diye biliyorum. Gene de irtibata geçmekte fayda var. Bir arkadaşımı kabul etmedi, çocuğuna vurgu yapan diğer arkadaşımı kabul etti. O yüzden mutlaka çocuğa vurgu yapın.

beni kabul etti çok şükür, bakalım ilk siparişim gelsin, buradan yazarım ben de görüşlerimi. Fiyatlar anormal değil.
Dün akşam Metro'ya gittik, portakal 2 tl. İpek hn çiftliğinde 4 tl. Normal marketlerde de 4 TL.
Metro neden bu kadar ucuz acaba, çok alım yaptığından mı. Yetkiliye sordum güvenli mi sebzeler diye, sertifikalar gösterdi. Ama organik tarım sertifiaksı değil, izlenebilirlik sertifikası. O da çok bişey ifade etmiyor.

maruli kıvırcık alıeken içinin bıraz böceklı olmasına dıkkat edıyorum.. eger böcek yaşıyorsa içinde fazla ilaç atılmamaiş demektır... ve pazarda genelde egrı ve bulabildigim köylullerın ürünlerını tercıh edıyorum...

Maruk kist taşıyıcısı olduğundan, özellikle dikkat edilmesi gerek menşeine.

Çoğumuzun ortak sorunu malesef,
Henüz çocuğumuz yok ama ben kendi adımıza bile yeterince evhamlıyım bu konuda.
Çocuk olduğunda deli çıkarım herhalde.
Bende meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye çalışırım.Kışın,yazdan hazırladığımız domates soslarını,
kurutulmuş ve dondurucuya attığımız sebzeleri tüketirim.Tereyağı ve zeytinyağı haricinde min.sıvıyağ kullanırım.
Senelerce tereyağından soğutup margarini gözümüze sokanlara inat hep sevmişimdir ben tereyağını.
''büyüklerimiz gibi beslenme''fikri çok doğru.Pazar da nerde küçük,eciş bücüş meyve sebze varsa atlamak gerek bence.
O koca koca elmalar,muz sanarak yediğimiz gdo'lu mısırlar,patlıcanlardan büyük salatalıklar,kafa yaracak kadar büyük sarmısaklar vs...
kışın zaten salatalık,domates,patlıcan asla almam.Arada eşim alsada kendim tüketmem.
Evlerimizde saksı da kuru soğandan taze soğan yetiştirme işlemi var biliyorsunuzdur yöntemini:)
Maydanoz,süs biberi de çok rahat yetişir.
Yapabileceklerimiz sınırlı tabi,İpek hanım çiftliğini bende duydum,güvenilir geldi bana.
Çok da fiyatlı olacağını sanmıyorum ama öyle bile olsa en azından çocuklar için alınabilir diye düşünüyorum.

taze soğan biz de yapıyoruz, kızım bayılıyor. Yemeye değil, yetiştirmeye..:1:
domates konusunda eşime söz geçiremiyorum, 12 ay alıyor, ayrı kalamıyor. Dondurucuda domates de var, kavanoz olarak domates sosu da.
Ama çiğ domates yemek istiyor, ben de senin gibi tüketmiyorum, kendine göre alıyor.
Ben bir de saksıda havuç yetiştirdim, ama yalandan.
Caillou yapmıştı, kızım da özendi. Bizim onlarınki gibi geniş bahçemiz olmadığından saksıya tohum ektik, tohum da değildi ektiğimiz, karanfil verdim havuç tohumu diye.
Sonra havuç gömgüm saksının dibine, çekti çıkardı, sevindi:1:
Ama belki de saksıda havuç oluyordur, denemek gerek.

bir arkadasin pinar sutten kurt cikti
bibaskasinin pinar kasardan kil cikti tiksindim
Dedigi gunden itibaren asla Pinar in urunlerini almiyorum...
Arada bitek pinar aliyorum demissin ya Ipek cim...
Belirteyim dedim...

Bunu duyduğuma sahiden üzüldüm, arada Pınar'ın organik sütünü alıyordum:-(
Yıllar önce müdürümün ayranından çivi çıkmıştı, Sütaş kutu ayrandan. Kalite müdürü bizzat gelip özür dilemişti. O gün makinelerinin bakımı yapılmış, üretim haznesine çivi düşüvermiş, açıklaması böyle.
Sanırım kilo vereceğim bu gidişle, hiç birşey yemek istemiyorum duyduklarım yüzünden:-(

Bu çok zor bir konu herşeyi ayrıştırmak maalesef mümkün değil. Ben yazdan domatesleri rendeleyip biraz pişirerek,küçük buzluk poşetlerine koyuyorum bütün kış yemeklere onu kullanıyoruz. Olabildiğince salça kullanmamaya çalışıyorum. Anneme ilk kanser teşhisi konduğunda doktor; hazır çorbalar,salça,konserve,hazır her türlü meşrubat ve şarküteriyi eve sokmayacaksınız demişti o zamandan beri almamaya dikkat ediyorum. Evde yapılan limonata ve kompostaları yeniden hayatımıza soktuk meşrubat olarak. Ketçap, mayonez vs. hiç almıyorum. İlk başlarda çok zor oldu ama alıştık şimdi. Sebzelere gelince herşeyi mevsiminde tüketmeye çalışıyoruz. Kendim ekip biçme imkanım yok. Kumburgaz da bir evimiz var yolum düştükçe oradaki köylülerden alıyorum, onun dışında semt pazarlarını kullanıyorum. Bir de bir komşumun akrabaları hayvancılık yapıyor. Sütü onlardan alıyorum, sağıldığı gibi geliyor,haftada bir kez araba ile getiriyorlar. 3'er kiloluk cam şişeler aldım veriyorum onları dolduruyorlar. İlk başta tedirgin oldum pis olur falan diye sonra doktoruma sordum, aldığında kaynat, kaynadıktan sonra en az on dakika altını kapatma dedi öyle yapıyorum şimdi, inanılmaz lezzetli aldığımız hazır sütler süt değilmiş onu fark ettim, fırsatım oldukça yoğut da yapıyorum o sütten. Ekmeği halk ekmek bayilerinden alıyorum. En temizi onlar, biliyorsunuz ödül aldı halk ekmek üretim tesisleri. Genelde kepekli alıyorum. Şeker tüketmemeye çalışıyoruz çünkü şeker tam tabiriyle zehir. Hiç kullanmadan olmuyor tabi ama minimum seviyede kullanıyoruz. Tereyağını da Trabzon'dan getirtiyoum, dondurucu da saklayıp gerektiği kadar çıkartıyorum. Zeytinyağı olarak Tariş'in yağlarını kullanıyorum. Elimden gelen bunlar, maalesef ki her sebzenin,meyvenin menşeini takip etmek çok zor. Allah'tan çocuğum yok olsa aklımı kaybedicem herhalde ne yediriyorum diye:)

beni kabul etti çok şükür, bakalım ilk siparişim gelsin, buradan yazarım ben de görüşlerimi. Fiyatlar anormal değil.
Dün akşam Metro'ya gittik, portakal 2 tl. İpek hn çiftliğinde 4 tl. Normal marketlerde de 4 TL.
Metro neden bu kadar ucuz acaba, çok alım yaptığından mı. Yetkiliye sordum güvenli mi sebzeler diye, sertifikalar gösterdi. Ama organik tarım sertifiaksı değil, izlenebilirlik sertifikası. O da çok bişey ifade etmiyor.

3 yasında bir kızım var ek gıdaya geçmesiyle ona zararsız seyleri nereden bulup yedirecegim diye epey kafa yordum önceleri şişli de kurulan organik pazar dan almaya başladık bazen gidemediğimiz oluyordu marketteki organik reyonundan bir gün aldıgım kıpkırmızı domatesi kestiğimde içi yemyeşildi damarlar ve çillenmeler gördüm ve o anda organik olayı bitti benim kafamda şimdi ne yapacagım derken pınar hanımı uzun aramalar sonucu keşfettim önce tuhaf geldi nasıl yani sipariş veriyorsunuz geliyor yiyorsunuz begenirseniz ödeme yapıyorsunuz falan sonra mail yolladım kendilerine 2.5 yıl önceydi bir liste geldi fiyatlar benim yasadıgım yere göre normal hatta bazıları ucuzdu bile ama normal semt pazarlarına göre epey pahalı bir liste yaptım ve yolladım birkaç gün içinde geldi domatesi yediğimde aa dedim bu benim çocuklugumda yediğim domates tadı böyleydi sonra herşeyi tatdık tek tek kutunun içinden hepsi birbirinden güzeldi o gün bugündür oradan alışveriş yapıyorum geçtiğimiz nisan ayında da 2 aile onları ziyarete gittik bu kadar zamandır koliler geliyor ama nerden geliyor kimler yolluyor merak içindeydim 1 gece de yayla evlerinde kaldık kendisiyle tanışmak kısmet olmadı çiftlikte değildi o gün artık devamli alanların yakınlarına falan yolluyor yetişemiyorlarmış çiftliğe bile arabalarla gelip alışveriş yapan o kadar cok kişi var ki talebe inanamazsınız ben ilk alışverişimden sonra birdaha hiçbiryerden alışveriş yapmadım bazen damak tadınıza uymayan yöresel şeyler olabiliyor onları da zaten 1 kez alıp sonra almıyorsunuz ben çok memnunum eger sorusu olan olur ise özelden yazarsa cevaplarım sitede gezinirken gördüm yazılarınızı yazayım dedim

ben kendim yetiştiriyorum ama büyük şehirlerde bu mümkün değil eşimde bende ziraat mühendisiyiz sebzemizi balımızı kendimiz üretiyoruz ama bende çabalıyorum makarnayı bile kendim yapıyorum salça reçel ekmek yani ne aklınıza geliyorsa ben şehirde büyüdüm ama çocuklarım olunca onlar için çok dikkat edip çok şey öğrendim cips kola gibi şeyler hiç yedirmedim ben koruyabildiğim kadar koruyorum elimde olmadığı zamanda bazen göz yumuyorum ama onlara zararlarını anlatıyorum çoğunlukla dinleselerde çocuklar sonuçta bazen kaçamaklar oluyor inanın pizza hamburger herşeyi evde yapıyorum....

Bebegıne bısküıt yedıren anneler hep. Kıl olmusumdur yap bır çorba yedır. Sütü ise pekmez ıle içir

ipekhanım'ı duydunuz mu? İStanbuldan nazilliye kaçıp çiftlik işletmeye başlamış bir girişimcinin sitesi. İSteklilere çiftlikten çıkan taze ürünlerin haftalık ürün tablosu gönderiyor kiloluk fiyatlarıyla beraber. Siz alacağınız miktarları seçip geri yolluyorsunuz. Babam kendi bahçesini yapmaya başlamadan önce biz kullanıyorduk dönem dönem. Fiyatları da çok yüksek miktarlarda değildi diye hatırlıyorum.

ipekhanım'ı duydunuz mu? İStanbuldan nazilliye kaçıp çiftlik işletmeye başlamış bir girişimcinin sitesi. İSteklilere çiftlikten çıkan taze ürünlerin haftalık ürün tablosu gönderiyor kiloluk fiyatlarıyla beraber. Siz alacağınız miktarları seçip geri yolluyorsunuz. Babam kendi bahçesini yapmaya başlamadan önce biz kullanıyorduk dönem dönem. Fiyatları da çok yüksek miktarlarda değildi diye hatırlıyorum.

ipek hanım kızının adı :) çiftliğede kızının ismini vermiş keşke bizmde kendi bahçemizde yapabilme ihtimalimiz olsa ne mutlu size

ben kendim yetiştiriyorum ama büyük şehirlerde bu mümkün değil eşimde bende ziraat mühendisiyiz sebzemizi balımızı kendimiz üretiyoruz ama bende çabalıyorum makarnayı bile kendim yapıyorum salça reçel ekmek yani ne aklınıza geliyorsa ben şehirde büyüdüm ama çocuklarım olunca onlar için çok dikkat edip çok şey öğrendim cips kola gibi şeyler hiç yedirmedim ben koruyabildiğim kadar koruyorum elimde olmadığı zamanda bazen göz yumuyorum ama onlara zararlarını anlatıyorum çoğunlukla dinleselerde çocuklar sonuçta bazen kaçamaklar oluyor inanın pizza hamburger herşeyi evde yapıyorum....

ben sizin gibi anneleri çok takdir ediyorum bende çok dikkat ediyorum ama malesef marketlere gidince bizdede ufak kaçamaklar oluyor çikolata bile yapıyorum evde şükür en çok reyonlardaki çikolatalardan nefret ediyordum kurtuldum

ipek hanım kızının adı :) çiftliğede kızının ismini vermiş keşke bizmde kendi bahçemizde yapabilme ihtimalimiz olsa ne mutlu size

İpekhanım sitenin ismi ya, arama motorunda karşısına daha kolay çıkar diye düşündüm, ama duymuş sanırım daha önce konu sahibesi :)

Gerçekten başta bizim hiç çimenimiz olmayacak mı hep sebze meyve mi yetiştiriceksiniz burada,modundaydım ama kendi evime geçip plastiğe benzeyen market domateslerinden tüketmeye başlayınca kıymetini anladım o şekilsiz fidelerin.

Son düzenleme:
İpekhanım sitenin ismi ya, arama motorunda karşısına daha kolay çıkar diye düşündüm, ama duymuş sanırım daha önce konu sahibesi :)

Gerçekten başta bizim hiç çimenimiz olmayacak mı hep sebze meyve mi yetiştiriceksiniz burada,modundaydım ama kendi evime geçip plastiğe benzeyen market domateslerinden tüketmeye başlayınca kıymetini anladım o şekilsiz fidelerin.

gercekten çok şanslısınız kıymetini bilmek lazım artık ben marketten es kaza acil misafir gelse sebze alacak olsam elim titriyor moralim bozuluyor o yüzden gidip yerinde gördüm çiftliği ürünün geldiği köyleri bahceleri tadı güzeldi ama hep soru işareti vardı ister istemez

Arkadaşlar ben gıda mühendisiyim.Mümkün olduğunca hazır çorba, hazır yemek falan tüketmeyin.Salçayı hazır alacaksanız katkısız yazanı alın.Diğerlerine küflenmeyi önleyici katkı mad. koyuyorlar, salçanın küflenmesi iyidir.Bu tarz şeylere dikkat edin.
Çocuklarınızı belli yaşa kadar koruyun tabi ama aşırı izole etmeyin bence.Tıp uzmanı değilim ama vücutları alışsın karaciğerleri parçalasın.Aslında doz aşımı olmadıkçe besinlerdeki katkı maddelerinin insan vücuduna zararı yok, vücut parçalıyor.Önemli olan dozyani katkı maddeli şeyleri aşırı tüketmeyin.Hatta katkı mad. ve tosikoloji diye bir ders vardı hoca tüm maddeler zehirdir ilacı zehirden ayıran dozudur derdi.
Ama meyve sebze konusunda haklısınız.Avrupanın yemediği pestisitli meyve sebzeleri piyasaya sunup bize yediriyorlar.Maalesef ülkemiz gıda denetimi konusunda yetersiz

Back
X