- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 38
Kesinlikle katılıyorum bazen durumun vehametini anlamaları açısından kızmak gerekebilir..canına kast edecek tehlikeli durumlarda da sakin kalırsak çocuk işin ciddiyetini anlamayabilir..Ben bugunku nesilin de cok matah oldugunu dusunmuyorum.
Hatta sokaklarin tozunu attiran biz 80-90 nesli gercekten bugunun genclerine bin basar.
Simdiki herseyi ben bilirim diyen annelerin arasinda cocuklar cigirindan cikmis vaziyette..
Sadece ben diyen, motor becerileri sifir, karsidakine empati yeteneginden yoksun, varsa yoksa kendi istekleri pesinde kosan, sosyal sorumlulugu zerre takmayan ustrupsuz bi nesil var gumbur gumbur.
Cocugu uyarmak var uyarmak var.
Kinle nefretle bikkinlikla uyarilan cocuk tabi annesine babasina dis biler.
Bazen oyle seyler yapiyorlar ki bildigin kendini oldurmeye tesebbus ediyor cocuk, misal dun kizim bardakla su icerken birden sandalyeden sirtina agirlik vererek sallanmaya calisti..
Ya soluk borusuna su gidecek ya bardak kirilip bogazini kesecek..
Bendeki yukselmeyi tahmin bile edemezsiniz..
Durumu kurtardiktan sonra “ canim yaptigin cok tehlikeli “ diye metanetini koruyana helal olsun,aklim cikti bildigin delirdim.
hakaret etmeden çocuğun onurunu zedeleyecek cümleler kullanmadan ses yükseltmenin bazı durumlarda faydalı olabileceğini düşünüyorum
Bir de değerli konu sahibi, başka çocuğumuz var mı bilmiyorum benim bir tane de büyüğüm var.. tek çocuk büyütmek ile ikiz çocuk büyütmenin alakası yok. Hatta pedagogların bille ikiz anneleri tam olarak anlayabilecekleri inanmıyorum.ikizlerle ilgili tavsiyeleri havada kalıyor çoğunlukla güvendiğim tecrübeli ikiz annelerini dinliyorum