- 25 Haziran 2010
- 5.346
- 5.388
- 723
Bir oğlum var, dünya bir yana yavrum bir yana. Onun mutluluğu için rahatimdan tamamen vazgeçmiş durumdayım, tıpkı diğer anneler gibi. Ama bu kızma işini özellikle yeni nesil annelerin çok abarttigini düşünüyorum.
Hanımlar biz de insanız. Tabii ki kizmasak, sinirlenmesek, çok daha iyi ama insanız ve üzerimizde bir anne olarak çok fazla yük var. Yemesi içmesi hastalığı oyunu derken insan bazen tahammulsuzlesiyor. Çocuğa kizdiysaniz kizdiniz. O anlık yaşandı bitti. Bir daha, daha sabırlı olmaya gayret edersiniz en fazla. Sonuçta çocuklarımızı kızınca elektirikli süpürge sapıyla dovmuyoruz. Kizarken, yüzümüzü yüzüne yapıştırıp avazimiz çıktığı kadar bagirmiyoruz. Sesimizi yukseltiyoruz en fazla. Bazen daha sidddetli bazen daha az. Olabilir, insanız ya. Bizimde bir sınırımız var.
Sonrasında sabahlara kadar uyumamak, vicdandan ölmek de neyin nesi? Ben bu kadar vicdan yapıp hayata kusecek olsam baştan bagirmam olur biter. Abatmayin.
Bu çocuklar yarın hayata karışacak ve ister istemez canavar gibi insanlarla muhatap olacaklar. Hadi bunu da önleyin yapabiliyorsaniz.
Çok haklısınız..
Düşününce branşımın verdiği yükle de böyle oluyorum,çünkü içten içe “şöyle baktım ya da şöyle dedim,bu tehdit sayılır,tehdit çocuğu özgüvensiz bir birey yapar,bu da İlerdeki başarısını,ilişkilerini kısaca psikolojik ve sosyal gelişimine etki edecektir” deyip yıpratıyorum kendimi