Çocuklarıma kızınca...

Bir oğlum var, dünya bir yana yavrum bir yana. Onun mutluluğu için rahatimdan tamamen vazgeçmiş durumdayım, tıpkı diğer anneler gibi. Ama bu kızma işini özellikle yeni nesil annelerin çok abarttigini düşünüyorum.

Hanımlar biz de insanız. Tabii ki kizmasak, sinirlenmesek, çok daha iyi ama insanız ve üzerimizde bir anne olarak çok fazla yük var. Yemesi içmesi hastalığı oyunu derken insan bazen tahammulsuzlesiyor. Çocuğa kizdiysaniz kizdiniz. O anlık yaşandı bitti. Bir daha, daha sabırlı olmaya gayret edersiniz en fazla. Sonuçta çocuklarımızı kızınca elektirikli süpürge sapıyla dovmuyoruz. Kizarken, yüzümüzü yüzüne yapıştırıp avazimiz çıktığı kadar bagirmiyoruz. Sesimizi yukseltiyoruz en fazla. Bazen daha sidddetli bazen daha az. Olabilir, insanız ya. Bizimde bir sınırımız var.

Sonrasında sabahlara kadar uyumamak, vicdandan ölmek de neyin nesi? Ben bu kadar vicdan yapıp hayata kusecek olsam baştan bagirmam olur biter. Abatmayin.

Bu çocuklar yarın hayata karışacak ve ister istemez canavar gibi insanlarla muhatap olacaklar. Hadi bunu da önleyin yapabiliyorsaniz.

Çok haklısınız..
Düşününce branşımın verdiği yükle de böyle oluyorum,çünkü içten içe “şöyle baktım ya da şöyle dedim,bu tehdit sayılır,tehdit çocuğu özgüvensiz bir birey yapar,bu da İlerdeki başarısını,ilişkilerini kısaca psikolojik ve sosyal gelişimine etki edecektir” deyip yıpratıyorum kendimi :(

bazen gercekten kizmayinca durmuyorlar hayatta herseyin istedikleri gibi olmayacagini surekli sakin sakin anlatmak cok zor sizde insansiniz sizinde bir sinir sisteminiz var olabilir sonucta siddet gostermemissiniz avaziniz cikana kadar bagirmamissiniz olur arada boyle seyler ama vicdan bunlari dinlemiyor ☺️

Ya biz psikoloji olayını abarttık sadece.
Çocuğa az ses yükselince aha bitti bozuldu kafasına girip kendimizi yiyoruz. Asla öyle değil.
Her dakika kızıp bağırmıyorsa anne bi durum olduğunda kızdığı zaman çocukta anlıyor.
Annem böyle yapmazdı demek gerçekten kızdı diyor.
Ne bizden soğırlar, ne psikolojileri bozulur.
Kitap bilgi bi yere kadar.
Öyle bir an geliyor ki kendi adıma o an alıp karşı duvara fırlatasım geliyor.
Sabır diyorum susuyorum.
En son kızmam gerekirse kızıyorum.
Hakaret edip saldırmıyorum ama beni sinirlendirdiğini anlamasını sağlıyorum.

İğrenç anne falan değilsiniz.
Onlarında psikolojisi bozulmadı.
Bizde insanız arada olur üzülmeyin :)

18 aylık bir canavara sahibim Allah eksikliğini göstermesin ama acayip haraketli kendi bildiğini okuyan (daha bu yaşta hemde) asla ama asla yapmadan anlamayan bir çocuk. 😣 Arada bende kızıyorum vicdan azabı çekiyorum ama kız masam kendine zarar verecek. Sürekli koltuk tepesinde sandalye tepesinde. İyiliği için diyorum ama olmuyor. Priz korumalığını o minicik parmağıyla çıkarıp deliklerine parmaklarını soktuğunu, Kendinden büyük küçük dinlemeden vurup çizdiğini bilirim. 🤦‍♀️

yeni nesil cocuk psikolojisi hakkında demeçler veren uzmanlar (!) , annelere kendini çok kotu hissettiriyor maalesef..

hatta bazilarinin kitaplarını okuyunca, ' ben nasil bir anneymisim boyle " diyerek, depresyona giriyorsunuz..

bence gereksiz yere , sürekli olarak ayni olay icin azarlanıp , kizilmadikca beyninde çok fazla yer etmez diye dusunuyorum. ( ornegin tuvalet eğitiminde altına kacirinca kızmak gibi hayat icerisinde mühim yer tutan durumlar gibi )

hadi biz ailesi olarak cocuklarimiza hiç kızmadık , hep el bebek gel bebek oldular... e okula gittiğinde öğretmeni, 30-40 cocukla bas edecek; orada sesler yükseldiğinde , çocuğa bir ceza verildiginde çocuğun durumu ne olacak ? bir sekilde hayatin öteki yüzünü de öğrenmesi lazım.

insan psikolojisi. su an bize dayatılan bilgilerdeki gibi of deyince yikilacak olsa, 90'larda cocuk olan bizler ve bizden önceki eski nesiller olarak, akil hastanesinde olurduk topluca.

hepimiz ; annelerimizden yediğimiz bir terliği, onları çileden cikarttigimizda bize kizmalarini vs simdi gülerek anariz .(sistematik olarak eziyet eden, olmadık sebeplerden bahaneler yaratıp doven ebeveynleri kastetmiyorum elbette )

insallah hayirlisiyla, kendimizi ve cocuklarimizi yipratmadan sağlıkla buyutup yetiştiklerini goruruz...

Gülerek anariz çünkü başka çare yok. Ikiside uç nokta benim nezdimde, çocuğuna terlik atmak ve çocuğuna hiç bağirmamak. Ortasi bulunmali.

Benim de kızmalarım çok azdır,bir elin parmağını geçmez,ikiz olunca bi de :) ama dediğiniz gibi bn de unutamıyorum uyuyamıyorum ağlıyorum..Namaz kılarken dualar ediyorum kızmak üzmek istemiyorum çocuklarımı,dilimi tutmam için mukayyet ol Allahım diye :KK43: bu akşamki kızmam en çok üzeniydi gittikçe daha mı kötü kızarım korkusu da sardı :KK43:
O kadar da abartmayın üzmeyin kendinizi yahu kendi çocuklarınızın kötülüğünü istemezsiniz neticede ufak tefek bağışlar da olmazsa çocuklar iyice zıvanadan çıkacak valla.

Gülerek anariz çünkü başka çare yok. Ikiside uç nokta benim nezdimde, çocuğuna terlik atmak ve çocuğuna hiç bağirmamak. Ortasi bulunmali.
anneler terlik firlatilmali, cocuklar mütemadiyen azarlanmalı demedim zaten farkindaysaniz..
ben de bir anneyim terlik firlatmiyorum ve azarlamiyorum.. ama kizdigim tabii ki oluyor. bizler de insanız..

bu anne terliği, anne bakisi vs 90'lar cocuklarinin bir esprisi..

annemizin bizlere yaptığı her neyse ve bu bizlerde yara açtıysa, biz ayni hareketleri yapmayiz, daha iyi bir anne olmaya calisiriz..

ama çocukların da ebeveynlerinden biraz çekinmesi gerekiyor, kimi cocuk daha ilimli sozden anlayan bir karaktere sahipken, bazı cocuklar cok zor olabiliyor. dolayisiyla annelerin sabri taşabiliyor..

anneler tek bir bagirmasindan kendisini cok kotu hissetmesin . zaten annelerin uzerinde onlarca yük var...

sinirlenme halinin akabinde , sevgisi ile telafi ettikten sonra kendini uzmesin , mesajımı yazmaktaki tek amac buydu ..

Ya kızmayan anne olur mu hiç? Benim oğlumda 10 aylık çimdiklemeyi öğrenmiş kollarım mosmor keş gibi geziyorum en son canımı çok yaktı biraz yüksek sesle ah yapma dedim eşim hemen müdahele etti ben daha çok sinirlendim. Aynısını annemde yapıyor karışma çocuğa şöyle yapma böyle etme. Sanki caniyiz eziyet ediyoruz :) Başkaları karışınca insan daha çok stres oluyor. Şiddet uygulamadıkça ve bağrışmalar sürekli olmadıkça vicdan azabı duymaya gerek yok. Her istediği yapılan ve izin verilen çocuklar asıl yaraları bu şekilde alıyor ileride istediği olmayınca hem çevresine hem kendine sıkıntı. Öğretmensiniz en iyi siz bilirsiniz.

Back
X