• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımı kreş kabul edermi?

Konunuzu okudum çok üzüldüm. Yorumları da tek tek okudum. Çok güzel fikirler verilmiş.
Üşenmedim eski konularınıza da baktım 1.5 yaş çocuğunuza çok üzüldüğüm için.
Edindiğim fikir, geçimsizsiniz.
Kp çok iyi insan demişsiniz bir konunuzda. Arkanızda imiş hep, kv yi takma, dediklerini duyma diyormuş. Ne diye köye gitmiyprsunuz. Kv sövse de, kovsa da orda kalmanız şart. Kp le iyi geçinin o eşini yatıştırır biraz. Görümceyle de aşık atacak lüksünüz yok bu durumda.
İki küçük çocuğunuzun selameti için köye gidip 2 yıl dişinizi sıkın. Çocuklar büyür biraz sizde boşanıp işe girer bir yol çizersiniz ama sonra şu an değil.

3 yaş olanı bulunduğunuz yerdeki Halk Eğitimi merkezinde ücretsiz olarak oyun odası kursuna gönderebilirsiniz ama diğeri daha çok küçük . eşiniz çalışmıyormuş çocuğa eşiniz baksın , işkur a başvurun typ kapsamında okullara hizmetli vs alıyorlar her yıl .
bu ilerisi için önerim olacak ama, aöf kazanmışsınız sanırım , hafızlığım var demiştiniz hafızlık belgeniz varsa okul bittiğinde yine halk eğitimi merkezlerinde usta öğreticilik yapabilirsiniz kuran kursu açıp .
internet kullanıyorsunuz zaten iş ilanlarına bakın şehrinizdeki. şuan önceliğiniz çocuklarınızın gıdası olmalı herşeye bir kulp bulmayı bırakmazsanız çocuklarınızı kaybedersiniz Allah korusun . 1.5 yaş çocuğun 7 kg olması hiç normal değil.

3 yaş olanı bulunduğunuz yerdeki Halk Eğitimi merkezinde ücretsiz olarak oyun odası kursuna gönderebilirsiniz ama diğeri daha çok küçük . eşiniz çalışmıyormuş çocuğa eşiniz baksın , işkur a başvurun typ kapsamında okullara hizmetli vs alıyorlar her yıl .
bu ilerisi için önerim olacak ama, aöf kazanmışsınız sanırım , hafızlığım var demiştiniz hafızlık belgeniz varsa okul bittiğinde yine halk eğitimi merkezlerinde usta öğreticilik yapabilirsiniz kuran kursu açıp .
internet kullanıyorsunuz zaten iş ilanlarına bakın şehrinizdeki. şuan önceliğiniz çocuklarınızın gıdası olmalı herşeye bir kulp bulmayı bırakmazsanız çocuklarınızı kaybedersiniz Allah korusun . 1.5 yaş çocuğun 7 kg olması hiç normal değil.
Kocası bunları bırakıp köye ailesinin yanına gitmiş. Babasının emekli maaş kartını kullanıyor, tüm alış veriş köydeki eve yapılıyor. Yazdığına göre buzdolabı erzak vs dolup taşıyor hatta görümceye de veriliyor. Çocuğunu arayan soran ilgilenen baba yok ortada. Hafızlık açık öğretim işkur falan bunlar sonraki aşamalar.

Biri sosyal hizmetlere ihbar etse gelir alırlar çocuğu o derece beslenememiş. Allah bilir 3 yaşındaki de 1,5 yaş gelişimindedir. Önce çocuğu en azından mahalledeki aile hekimliğine götürecek, doktorlar görüp karar verecek duruma. Gerekirse yatırarak besleyecekler bu çocuğu. Kilosu kemik gelişimi falan düzelmeye başlayınca da paşa paşa köye gidecek. Gerekirse kayınvalidesinin her işini yapacak ve çocuklarını hayatta sağlıklı tutacak. Kocası ve kayınvalidesi vicdansız o kesin ama orada yiyecek var ve çocuklar sağlıklı beslenebilir. Yok ben minnet etmem dersen de götürüp sosyal hizmetlere verirsin. Doğurdun diye işkence etmeye hakkın yok. Üstelik kayınpederi de arkasında destekçisi.

Bu ilanları nereden buluyorsunuz acaba konu sahibi sormamis ama ben sorayım ,birine faydamız okur belki.
Ben Ankara'da yaşıyorum bir arkadaşımın şirketi var iş ve işçi bulma kurumunun özeli gibi düşünün iş verenden komisyon alıyor tabii o atıyor bana çoğu zaman hani ihtiyaç sahibi olan varsa yararlansın diye

Ya kayınvalide evinde et süt yiyecekse çocuklar neyin inadı bu anlamadım hicbir şey evlatlarımın beslenmesinden önemli olamaz. Ki inat biriyim eş ailesine hep ama burada olay çocuğumsa ele hizmet edeceğime çocuklarımı doyuran yediren besleyen ne olursa olsun çocuklarımın bağı olan insanlara yaparım. Lütfen konu sahibi azıcık mantıklı düşünün

Bence vakit kaybetmeden ilinizde/ilçenizde bulunan tüm resmi kurumlara tek tek gidip maddi destek/erzak desteği/kreş desteği ne varsa öğrenmeniz. Duyarsız kalacaklarını sanmıyorum.

İki çocuğuyla sizin eşiniz gibi bir adamdan boşanan tanıdığım var. Kapıcı dairesi buldu normal bir binadan, akşamları çocuklarını yanına alıp 3-4 binanın çöpünü attı. Belediyeden aldığı yardımlarla geçindi. Büyüğü 3 yaşında, küçüğü 7 aylıktı. Evde yaprak sarması yaptı, sigara sardı. Gece çocukları uyutunca tek tek uğraştı. Şimdi küçüğü 2. Sınıfa geçti. Tam zamanlı bir temizlik işi buldu asgarî ücretle çalışıyor.
Takdire şayan bir mücadele helal olsun kadına

Evliyim eşim çalışmıyor boşanma arafesindeyim gidecek yerim yok annem kanserden vefat etmiş ben küçükken çocuklarıma bakacak kimsem yok görümcem bakarım dedi ama onun oğlu da pipisini falan çıkarıp milletin çocuklarına gösteriyor güvenemem
annenin çalışmış mı hiç?
900 gün falan sigortası var ise boşandıktan sonra annenizden de maaş alabilirsiniz.
belediye kreşleriyle görüşün kaymakamliklara vs sosyal yardimlara başvurdunuz mu?
kucuk cocugum 5 aylik gibi duruyor demişsiniz bir sebebi varmi?

Önce bir sakin ol ederler.
Ben büyük yavrum emen bir bebekti 4,5 aylık anneme bırakıp işe başlamıştım. 19 aylıkta kreşe başlamıştı ve bezliydi.
2. Çocuğum ise 11 aylıktı kreşe başlamıştı o da bezliydi. Sorun şu ki ücreti yetiştirebilecek misin?
Bir komşu falan bakmaz mı tanıdığın güvendiğin? En azından maddi olarak daha az alır

Bu yıl 7,500 liraya anlaştım kresle. 6 bin de kırtasiyr parası var. Daha küçük yerde belki bir tık daha uygundur. Ama asgari ücretle buna gücünüzün yeteceğini sanmıyorum. Büyüğü devlet anaokulları alabilir belki. Ama tabii araştırıp bakmanız lazım.
Kırtasiye parası 1 kereye mahsus mu. Bide kreş tam gün mü. Bende düşünüyorum seneye sosyalleşmeleri için

Kırtasiye parası 1 kereye mahsus mu. Bide kreş tam gün mü. Bende düşünüyorum seneye sosyalleşmeleri için
Sosyalleşmeleri için tam gün vermeyin bence. Eğer çalışıyorsanız farklı tabi. Ben de 2 çocuğumu kreş anaokulu büyüttüm büyütüyorum. Bir kere alıyorlar. Bir kreş aidatı oluyor genelde. Ek etkinlik olursa sinema falan alıyorlar

Kırtasiye bir kerelik, kreş tam gün. Benim oğlan bezli olduğu için 7500 aslında 8000 de biz eskiyiz bu yüzden biraz indirim yaptılar. Bezsiz daha büyük çocukları 7000'e almışlar. Ama bizim kreş küçük. Daha büyük kurumsal olanları bilmiyorum başka yere sormadım.

Kırtasiye bir kerelik, kreş tam gün. Benim oğlan bezli olduğu için 7500 aslında 8000 de biz eskiyiz bu yüzden biraz indirim yaptılar. Bezsiz daha büyük çocukları 7000'e almışlar. Ama bizim kreş küçük. Daha büyük kurumsal olanları bilmiyorum başka yere sormadım.
Çok pahalanmış. Bıde ıkız Benımkıler

Sosyalleşmeleri için tam gün vermeyin bence. Eğer çalışıyorsanız farklı tabi. Ben de 2 çocuğumu kreş anaokulu büyüttüm büyütüyorum. Bir kere alıyorlar. Bir kreş aidatı oluyor genelde. Ek etkinlik olursa sinema falan alıyorlar
Çalışmıyorum. Oyun anlamında yetemiyorum. Yaşıtları ile takılsın maksatım

Ben Ankara'da yaşıyorum bir arkadaşımın şirketi var iş ve işçi bulma kurumunun özeli gibi düşünün iş verenden komisyon alıyor tabii o atıyor bana çoğu zaman hani ihtiyaç sahibi olan varsa yararlansın diye
Himm.anladim teşekkür ederim bilgilendirme için.hani bizde bakardık belki bizimde ihtiyaç olur yada ihtiyacı olan biri ise girer vs diye.
Önce bir sakin ol ederler.
Ben büyük yavrum emen bir bebekti 4,5 aylık anneme bırakıp işe başlamıştım. 19 aylıkta kreşe başlamıştı ve bezliydi.
2. Çocuğum ise 11 aylıktı kreşe başlamıştı o da bezliydi. Sorun şu ki ücreti yetiştirebilecek misin?
Bir komşu falan bakmaz mı tanıdığın güvendiğin? En azından maddi olarak daha az alır
Neredesiniz acaba ?11 aylık bebek alan biz hiç bir kreş bulamadık ta neresi alıyor merak ettim.

Himm.anladim teşekkür ederim bilgilendirme için.hani bizde bakardık belki bizimde ihtiyaç olur yada ihtiyacı olan biri ise girer vs diye.

Neredesiniz acaba ?11 aylık bebek alan biz hiç bir kreş bulamadık ta neresi alıyor merak ettim.
O telefon numarası ile irtibata geçebilirsiniz

Back
X