- Konu Sahibi mavihayat21
Kizlar yukarda yazdigim gibi kuzumu surekli azar azar erken kaldirdim. Ve bugun yavrucum aksam 8.30 da yataga girdi sutunu icti ve yattiiiii :)
maaşallah kuzucuğa

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kizlar yukarda yazdigim gibi kuzumu surekli azar azar erken kaldirdim. Ve bugun yavrucum aksam 8.30 da yataga girdi sutunu icti ve yattiiiii :)
Benim oğlumda 2,5 yaşında!!! Bu güne kadar kolik dendi, daha sonra laktoz intoleransı dendi. Laktoszsuz beslememe dişlerinin hepsinin çıkmış olmasına rağmen uyku sorunlarımız çözülmedi.
şöyle.!!!
Gece geç yatma isteme, veya uyanıp oyun oynamak istemek yok... Gündüzde gecede ik uykusuna dalıyor ama uykuyu sağlıklı bir şekilde devam ettiremiyor. ağlıyor ve sıkıntılı bir şekilde uyanıyor tekrar dalamıyor. Gündüz uykuyuda kaldırdım. Gündüz uykusu dediysem bir şekilde sallama vesaire büyümesi sağlıklı olsun diye uyutuyordum. Ama 1 ay olucak gündüzde uyutmuyorum. Sırf gece kesintisiz yatsın diye ve kalkarsada isterde 2 veya 3 olsun tekrar uyuyabilsin diye. bAZEN saatlerce ayaktaymı. Şuan mesela 4 saatlik uykuylayım. Buarada şunu söyliyim sallanmaya alışmadı. Uzun bir süredir. Hiçbir çeşit sallama sözkonusu değil.
Gece uyandığında sanki bir yeri ağrıyormuş gibi hissediyorum....Sanki gazı var çıkaramıyormuş gibi halaGaza metabolik birsorun mu neden oluyor acaba!!!Ortalamaya vurduğunda 7- veya 8 saat uyuyor.
Kafayı yemek üzereyim, inanın aynı şeyleri yaşayanlar bilir çok zor birşey ama bana esas kafayı yedirten birşeyi varda ben atlıyor muyum?????!!! Çocuk gastroenterolojisi bir prof. gittim bir şeyi yok demişti. Sanırım bir kaç doktor daha gezmem gerekiyor. Benimle aynı sorunları yaşayan varsa lütfen paylaşssın!!! Birde bir uzman tavsiyesi olana varsa çok sevinirim!!!
Benim oğlumda 2,5 yaşında!!! Bu güne kadar kolik dendi, daha sonra laktoz intoleransı dendi. Laktoszsuz beslememe dişlerinin hepsinin çıkmış olmasına rağmen uyku sorunlarımız çözülmedi.
şöyle.!!!
Gece geç yatma isteme, veya uyanıp oyun oynamak istemek yok... Gündüzde gecede ik uykusuna dalıyor ama uykuyu sağlıklı bir şekilde devam ettiremiyor. ağlıyor ve sıkıntılı bir şekilde uyanıyor tekrar dalamıyor. Gündüz uykuyuda kaldırdım. Gündüz uykusu dediysem bir şekilde sallama vesaire büyümesi sağlıklı olsun diye uyutuyordum. Ama 1 ay olucak gündüzde uyutmuyorum. Sırf gece kesintisiz yatsın diye ve kalkarsada isterde 2 veya 3 olsun tekrar uyuyabilsin diye. bAZEN saatlerce ayaktaymı. Şuan mesela 4 saatlik uykuylayım. Buarada şunu söyliyim sallanmaya alışmadı. Uzun bir süredir. Hiçbir çeşit sallama sözkonusu değil.
Gece uyandığında sanki bir yeri ağrıyormuş gibi hissediyorum....Sanki gazı var çıkaramıyormuş gibi halaGaza metabolik birsorun mu neden oluyor acaba!!!Ortalamaya vurduğunda 7- veya 8 saat uyuyor.
Kafayı yemek üzereyim, inanın aynı şeyleri yaşayanlar bilir çok zor birşey ama bana esas kafayı yedirten birşeyi varda ben atlıyor muyum?????!!! Çocuk gastroenterolojisi bir prof. gittim bir şeyi yok demişti. Sanırım bir kaç doktor daha gezmem gerekiyor. Benimle aynı sorunları yaşayan varsa lütfen paylaşssın!!! Birde bir uzman tavsiyesi olana varsa çok sevinirim!!!
Benimde problemim sizlerle aynı 23 aylık ve 5 aylık 2 kızım var büyük kızım son 3-5 aya kadar aksam 10da yatar sabah 7 de kalkardı gece de 1-2 kez uyanırdı ama gene uyurdu sonra birden düzeni bozuldu kıskanclık olabilir kardeşine karsı diye düşündük ama hala gecmedi gece aglaya aglaya uyanıyor kesinlikle yataga yatmak istemiyor illa gelip babasıyla yatacak gündüzde aynı şekilde tabi hıc uyumak ıstemıyor.... aksam 10 da gene baslıyorum uyku calısmalarına ayagımda sallıyorum ninni söluyorum olmadı yanına yatıyorum ama nafile 12-1 den önce kesınlıkle uyumuyor ve sabah gene 7-8 de uyanıyor geceleride uyanması cabası ne yapacagımı sasırdım odasında kesınlıkle yatmıyor....:2:
evet ya benim oğlumda gece hep ağlıyo durmadan 6 aylıkta bebeğim var oğlum gece ağladığı için odo uyanuyo ikisi birden kalkınca deliriyorum doktora gittim uyuması için bişeyler yazmasını istedim doktor kendi kafamıza göre bişeyler yazamayız belki bir yerleri ağrıyo bilmiyorsunuz tahlil yaptırdık temiz çiktı ataraks şurup verdı onla yatıyordu ama yınsde gece huysuzdu artık bakacaz ne yapalım havalarda sogudu bizim evde sobalı ayrıda yatıramıyorum burda ki bütün cozumlerı okudum kızım ayağımda sallamasam yatmiyo daha 6 aylık belkı şımdı okuyanlar tepkı verecek daha küçuk nasıl ayağında sallıyo diye ben başlarda oyle yatırmiyordum süt verrip yatağına koyuyordum yatıyordu ama memlekete gidince kardeşlerım kucağına alıyordu ben disarıya cıkınca ağlayınca sallıyordular alıstı gece kac defa sallıyorum kalkınca sabırla düzeltmeye calısıyorum çok ağlıyo olsun ağlasın diyorum bu seferde eşim sabah erken kalktığı için sinirleniyo ağlamasın diye hooop ayağında sallıyo e ne yapacaz bacılar care cok ama aaaaaaaaaaaaaaa
ben de bundan korkuyorum işte bebek doğunca kızımın uyku düzeni değişir mi diye? kıskançlık olacak elbet we ya oğlum huysuz bir bebek olursa? onu uyku düzenine alıştırmak kolay olmazsa, malum her çocuk aynı olmuyor..üstelik şu an oturduğum lojman sobalı maalesef bu da benim için sıkıntı olacak uyutma konusunda.. ben de kara kara bunları düşünüyorum..
Tesekkur ederim canlar. Benim oglumda gece cok uyanir ve 1.80 lik yatakda uykuya dalmak icin denemedik kose birakmazi. Uyusa bile kipir kipirdi bi üstümde, bi babasinin kafasinda yada yatagin ucunda. Bebekliginde kolik sancisi vardi ve surekli cok sesli nefes alirdi. Surekli burun damlasi kullanmam gerekiyodu. Artik dr. gidip cocugumun durumunu defalarca anlatmakdan bikmisdim. Taki burun bogaz kulak uzmanina gidene kadar. Sonuc: Geniz eti! Biliyordum zaten. 15 aylikdi yavrucum, ameliyat ile aldirdik ve inanin o gun den buyana yavrum sadece uyanirsa bi defa uyaniyo, sütünü icip yatiyor. Yani demek istedigim anne olarak yavrumuzun ne rahatsizligi var bunu bizden baska kimse bilemez. Eger cocugunuzda bi hastalikdan süpheleniyosaniz nolur ic güdünüze güvenin ve gerekirse birden fazla dr. götürün. Rabbim hrksn yavrusuna sifa versin insallah.
Böyle dogrumu oldu bilmiyorum. Forumu fazla kullanmasini bilmiyorum kusura bakmayin.
Yemyeshill senin soruna gelince inan ilk üc ay esim yanimda olmasa kafayi yerdim kesin. Oglum sancidan kesintisiz 4 saat agladigini bilirim. Gögsümü tutmasini beceremedi surekli emiyordu ama agzina bisey gelmiyodu. Gögsümde süt birikiyordu ve ben rahatsizlaniyordum. Neyse bu zayiflamaya baslayinca ebesi mamaya gecmek zorunda kaldigimiz soyledi. Ve 2,5 haftalikken basladi sancilari. Damlalar denedim fazla ise yaramadi. Sadece bi damla vardi o rahatlatti biraz. Damlanin adi Espumisan. Ama ben almanyada yasiyorum, sen nerden yaziyosun? Belki ordada farkli bitkisel damlalar vardir. Vede kucuk ici kiraz cekirdegi dolu bi yastigimiz var. Onu mikrodalgada hafif isitip yavrumu karinüstü kucagima yatirip sirtina onu koyuyordum. O iyiyce rahatlatip mayistiriyodu minigimi. Yani bende bitkisel damla haric ilac kullanmadim. Bide burda karin agrisina karsi milupadan cay var onuda mamasina karistirirdim. Cayi sade icmedigi icin ebe mamasina karistirabilecegimi soyledi.
Kolik sancisi cok zor. Gece gündüz demeden aglayan minik bi yavru. Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. 3,5 aylik olunca gecti ama cok sukur.
ne yaptıysam olmadı oldurtmadı saolsun gece 12den önce uyutursam 2de 3te dikiliyor 6 gibi anca uyuyor ama 12de yatarsa tam 12 saat sadece arada süt içip tekrar dalıyor ve öğle12den önce uyanmıyor sayesinde bende 12lerde kalkıyorum sonra beraber kahvaltı ediyoruz ve birde akşam üstü 5 .6 civarı uyuyor 2 1 saat kadar sonra dediğim gibi anca gece 12de uyuyor bu durum bizim canımızı sıkıyor ama çünkü eşimle rahat bir çay kahve içemiyoruz![]()
Tesekkur ederim canlar. Benim oglumda gece cok uyanir ve 1.80 lik yatakda uykuya dalmak icin denemedik kose birakmazi. Uyusa bile kipir kipirdi bi üstümde, bi babasinin kafasinda yada yatagin ucunda. Bebekliginde kolik sancisi vardi ve surekli cok sesli nefes alirdi. Surekli burun damlasi kullanmam gerekiyodu. Artik dr. gidip cocugumun durumunu defalarca anlatmakdan bikmisdim. Taki burun bogaz kulak uzmanina gidene kadar. Sonuc: Geniz eti! Biliyordum zaten. 15 aylikdi yavrucum, ameliyat ile aldirdik ve inanin o gun den buyana yavrum sadece uyanirsa bi defa uyaniyo, sütünü icip yatiyor. Yani demek istedigim anne olarak yavrumuzun ne rahatsizligi var bunu bizden baska kimse bilemez. Eger cocugunuzda bi hastalikdan süpheleniyosaniz nolur ic güdünüze güvenin ve gerekirse birden fazla dr. götürün. Rabbim hrksn yavrusuna sifa versin insallah.
malesef bende kızım kucuk pek anlamaz dıye dusunmustm kıskansada duzenının bu kadr degısıcegını tahmın etmemıstm ama sımdı 2siyle ugrasmak o kadr zor kı benımde duzenım kalmadı anck uyuttum 2sını sımdı keyıf yapıym dıyorum dıyorum ama kac dakıka surer bılemem![]()
ben istanbuldayım.. doktorun verdiği bitkisel değil damla biogaia diye bir damla bagırsak duzenleyıcı tarzında ve gliserın kansuk dıye fıtıl fıtılı hıc kullanmadım damlayı bır sure verdm ama faydasını görmedım desem yerıdır... aynı emzırme problemı bendede oldu gögüslerm sıstı bırıktı sancı lr cektm ates falan da oldu sureklı sagdm gögsumu tam manasıyla gazgan ememedgı ıcın hep yara oldu gögus uclarm ama cok sukur gectıler hala emıyor bebegım hatta doktora onuda söledım sureklı emmek ıstıyor ama gazdn ememıyo doymuyor gıbı gelıo acaba sutum yaramıyor mu dedım ama duşuk doğumagırlıklı olmaına rgmen gelısımının normal oldugunu doydugunu ve emzırme aralıklarını acmamı ıstedı sık sık emzırmktegaz yaparmıs denıyorum 2 saatte 3 saatte bır emzırıyorum ama bu sfewr etrafmdakı ınsanlrda cocugu ac bıraktgmı sanıp elestırıyorlr kulak asmıyorum doktordn ıyı bılecek degıller ama cok sıkılıyorum bu duruma... bır de buyuk kızın uykusuzlk problemı olunca daha da bunalıyorum acıkcası ne yapacagımı sasırdm