çoçuklarımız ın uyku sorunu çocuklaınız gece kacta yatıyor ve uyku düzenıne çozum

Nekadar zorlandigini tahmin edebiliyorum. Zor yaa. Ne güzel sen en azindan kuzunu emzire biliyorsun. Bendr oda yokdu. Evet saatlerine dikkat etmeye calis Dr. dedigi dogru bence ilk basta ac kalir ama snr düzene girer insallah yaa. Bak bide ne geldi aklima. Kulak cöpünü zeytinyagina daldir ve yumsak ucunu hafifce bebeginin popisine cok dikkatli bi sekilde girdir. Ama cok dikkatli ol ltf. Bizim eski babaannemlerden ögrendigim bi yöntem. Kakasini yapamasa bile gaz cikarir. Bide popodan ölcülen ates agleti varya onu sok bekle oda acayip gaz cikarttiriyo. Bunuda doktorumuz tavsiye etmisdi. Kakasi icinde bi cay kasigi zeytinyagi verirdim oda kakasini yumsatirdi. Aklima gelen bunlar insallah en kisa zamda yavrun sancilarindan kurtulur. Büyük bebisinde misil misil uyurrr.

O kulak pamuğu olayını bana doktor söylemişti yapıyorum sancısı olduğu zaman arada ama beniim bebek biraz garip:30: yani kakası sert değil o kadar gün yapmamasına rağmen su gibi yani yani aynı ishal gibi geliyor zaten gazını cıkartınca da buyuk ınsan gıbı kokudan odada durulmuyor:33:
zeytin yağı da içirdim 1 hafta kadar sabahları 1 cay kasıgı falan ama pek faydasını göremedim dogrusu ama 1 haftadr falan kendiliğinden düzene girecek gibi görünüyor sımdı haftada 1 kez yapıyor bakalım inş. düzelir ve inş. büyük kızım da rahat uykusuna kavusur tabi bende:D

Son düzenleme:
zeytin yağı da içirdim 1 hafta kadar sabahları 1 cay kasıgı falan ama pek faydasını göremedim dogrusu ama 1 haftadr falan kendiliğinden düzene girecek gibi görünüyor sımdı haftada 1 kez yapıyor bakalım inş. düzelir ve inş. büyük kızım da rahat uykusuna kavusur tabi bende:D

zeytin yağı da içirdim 1 hafta kadar sabahları 1 cay kasıgı falan ama pek faydasını göremedim dogrusu ama 1 haftadr falan kendiliğinden düzene girecek gibi görünüyor sımdı haftada 1 kez yapıyor bakalım inş. düzelir ve inş. büyük kızım da rahat uykusuna kavusur tabi bende:D:52:

Bizim dr da ameliyat olsa bile tekrar büyüyebilir demisti. Oglumun gece nefesi tikaniyordu ve aglayarak uyaniyordu. Buda uzun vadede zararli oldugu icin mecbur kaldik. Ama cok kolay bi ameliyat oldu cok sukur. Insallah yavrununki kendiliginden kücülürde ameliyata gerek kalmaz.

inşallah canım.. çocuk horkuyordu uykusunda:) sanırım biraz küçüldü..

amin.. geniz eti problemi kızımda da war maalesef ama doktor bize 5 yaştan önce müdahale ettirmeyin küçülebilir bekleyin dedi.. biz de bekliyoruz

bize de kaç doktor genizetinin 5 yaşından önce alınmadığını söyledi ama biz hem bademciği hem geniz etini 3 yaşında aldırdık ve çok rahat ettik Allaha şükür..bence farklı doktorlara da git vaveyla_esk

~ yemyeshill~

Her cocuk farkli oluyor iste canim. Ishal seklinde olmasi annesütünden kaynaklanabilir. Ama zarari yokmus, ebemiz öyle demisti zamaninda.
Amin insallah canim.

3 yaşında bir çocuk annesi olarak bende size yardımcı olurum umarım.

Biz uyku sorunu yaşamadık hiç,

Odasını çok erken ayırdım ve kendi yatağında uyumaya alıştı.

Ayakta sallamak vs.. gibi şeyleri hiç denemedik.

Şuanda sabah 08:00 - 09:00 gibi uyanır.

Günün gidişatına göre programımız şekillenir ama evdeysek öğlen uykusunu muhakkak uyur.

Özellikle beş yaşına kadar bu uyku onlar için çok önemli.

Saat 14:00 / 16:00 arası gibi olur öğle uykusu.

Akşamda 21:30 - 22:30 gibi değişir uyku saati.

Akşamları özellikle baba fonksiyonu devreye girdiği için yanımızdan ayrılıp uyumak istemesede rutini bozmamak çocuklarda çok işe yarar.

Süt içilir,dişler fırçalanır bilir ki uyku zamanı...

Mutlaka kitap okurum ona zaman zaman sırf kitap okuyacağım diye girer yatağa zaten.

Yani işin özü;bir sistem oturtun ve ondan kolay kolay şaşmayın.

Hayır dediğiniz şeyde de taviz vermeyin hadi bu gecelik böyle olsun diye.

benimde 6 aylik bir oglusum var canim oglum uykusu geldigi halde uyumamak icin elinden geleni yapiyor uyutmayip oynatiyim diyorum ama uyumak icin agliyor vazgecip tamam ozaman uyutuyum onuda istemiyor cok sukur bir saglik problemi yok disimizde cikti anliyamadim :( ayakta sallama sallanan besik batteniyede sallama beraber yatma herseyi deniyoruz olmuyor :)) baska bir onerisi olan varmi acaba

öğlen uykusu iyi ama artık öğlen yatırmıyorum oğlumu böylelıkle akşam erken yatıyo kızım 7ci ayına girdı o artık kolay yatıyo karnını doyuruyorum altını değıştırıyorum bazen uyumamak için dirensede beklıyorum iyice uykusu gelsın yıne yatmasa güzel bir banyo sessiz ortam sonra mişil mişil uyuyo inşallah devam eder tabi oğlum sessiz durursa

benimde 6 aylik bir oglusum var canim oglum uykusu geldigi halde uyumamak icin elinden geleni yapiyor uyutmayip oynatiyim diyorum ama uyumak icin agliyor vazgecip tamam ozaman uyutuyum onuda istemiyor cok sukur bir saglik problemi yok disimizde cikti anliyamadim :( ayakta sallama sallanan besik batteniyede sallama beraber yatma herseyi deniyoruz olmuyor :)) baska bir onerisi olan varmi acaba

kızımda ilk böyleydı bence uykusu ağır basınca bide banyo yapıp yatırmayı deneyın bazı bebekler çok huysuz

3 yaşında bir çocuk annesi olarak bende size yardımcı olurum umarım.

Biz uyku sorunu yaşamadık hiç,

Odasını çok erken ayırdım ve kendi yatağında uyumaya alıştı.

Ayakta sallamak vs.. gibi şeyleri hiç denemedik.

Şuanda sabah 08:00 - 09:00 gibi uyanır.

Günün gidişatına göre programımız şekillenir ama evdeysek öğlen uykusunu muhakkak uyur.

Özellikle beş yaşına kadar bu uyku onlar için çok önemli.

Saat 14:00 / 16:00 arası gibi olur öğle uykusu.

Akşamda 21:30 - 22:30 gibi değişir uyku saati.

Akşamları özellikle baba fonksiyonu devreye girdiği için yanımızdan ayrılıp uyumak istemesede rutini bozmamak çocuklarda çok işe yarar.

Süt içilir,dişler fırçalanır bilir ki uyku zamanı...

Mutlaka kitap okurum ona zaman zaman sırf kitap okuyacağım diye girer yatağa zaten.

Yani işin özü;bir sistem oturtun ve ondan kolay kolay şaşmayın.

Hayır dediğiniz şeyde de taviz vermeyin hadi bu gecelik böyle olsun diye.

çok doğru şeyler yazmişsın ama bizimki öğlen yatınca akşam yatması 1 ve 2 yı buluyor e o geç yatınca kızımda yatamiyo alakası yok ama oğlım cok gürültü ediyo yanı

çok doğru şeyler yazmişsın ama bizimki öğlen yatınca akşam yatması 1 ve 2 yı buluyor e o geç yatınca kızımda yatamiyo alakası yok ama oğlım cok gürültü ediyo yanı

canım çok sık rastlanan hatayı yapıyosun,çocuk öğlen uyudu diye,geç yatmaz..sonuçta ihtiyaçları olan uyku belli,ayrıca uykusuz kaldıkça daha çok hareketli olurlar..
uyku konusunda en çok öğrendiğim şey:

belli bira uyku saati belirleyin,öğlen 13:30- 14 arası mesela..
uyku rutininiz olsun: süt içmek,diş fırçalamak,pijama giymek,yatağa yatmak,kitap okumak gibi...(tamamen size ve çocuğa bağlı bu yapacaklarınız)
en önemli şey ise :KARARLI OLMAK

yaşa göre değişen bir durum tabii,mesela,oğlumu 1 yaşını biraz geçtiğinde,sakin ol diyerek yatıştırıyodum,sonra sarılıp sırtını okşayarak,uyku saatimiz geldi diyodum..çok ağladı,kalkmak istedi ama baktım ki ,ben kararlı olunca o da vazgeçti...o zamanlardna beri de yanına yatıp uyuyoruz,tabii kendi yatağında.sonra ben kalkıyorum..
o yaşa kadar 45 dk dan fazla kesintisiz uyumadık,kolikti zaten,çok sıkıntılı zamanlardı ama geçti...

uykus geldiğini biliyosan,sakın ona uyup da oyun atmaya kalkma,ilerisi için çok sıkıntı olur.bol bol konuş,uyku saatimiz geldi de şimdi yatıp uyucaz,annen hep yanında vs..
bir de yazmayı unuttum,uyku arkadaşı çok faydalı oluyor.yumuşak,tüylü olmayan,sarılıp yatacağı bir oyuncağı olsun..
kararlı olun,sabredin,sinirlenmeyin...
bir de tek bir uyutma yolu uygulayın.en iyisi,yanında yatarak uyutmak tabii. kitap okuyun masal anlatın,konuşun..

en dertli benim oğlum 15 aylık bi sorun yok daha ufak ama 4 yaşındaki kızım delirticek bizim hatamız oturma odasında yatıyoruz klima var diye oradaki televizyon normaldi şimdi ise 2 ay oldu kendinden uydulu aldık çocuk diğerinde çizgi film kanalı trt 4 9-10 gibi kapanıyordu biliyor ama bu tv yi keşfetti gece yarılarına kadar esir alıyor tv yi dün gecede babası gec geldi onunla oynadı filan derken uyku saati geçti inanırmısınız sabaha karşı 5,30 du bebek gibi anne salla beni dedi uyuttum az önce annemi aradım uyanmış bile gündüz uykusu iyi.örneğin sabah bizle kalkıyor 8-9 gibi sonra öğlen 2 yi buluyor uyuması uyudumuda güze uyuyor 3 saat kadar bu sefer akşamı kaçırdımı yandık deliricem.ama akşam karar verdik çocuk odaya klima takılıyor yarın orada yatıcaklar telsiz ile başka çağre yok

benim oğlum 3 buçuk yaşında hala uyku düzeni oturmuş değil. öğle uykusunu bırakalı 2 ay oldu ,uyumayı hiç sevmiyor malesef gece 12-1 de ancak uyutabiliyorum gece iki üç tur kalkar bazen ağlar ,sabah 9 da ayaktadır.

Buraya derdimi yazdıktan sonra karar verdim hafta ortası hiç biryere çıkmak yok akşamları.3-4 gündür düzene girdi uykuları şöyleki gecenlerde kızım öğlen uykusu uyumamış anneme uyutma dedim oğlanıda 5 ten sonra bir daha uyutma dedim çünkü gün içinde 3 defa 1 er saat kadaruyuyor.o gece uykuları geldi tabi 10,30 da yaıtdım sabah bizle bir kalktılar ananede kahvaltı filan derken kızım 11 de öğle uykusuna yatmış 1-2 saat uyuyup kalkmış tabi akşam yine 10,30 uyuttum ikisinide.birkaç gündür böyle düzene soktum.ve akşam yemekten sonra müzik açıp dans ediyorum çocuklarla onlar yormak için.saat 10 oldumuda hadi çabuk çabuk hemen yatmamız lazım filan diye telaşlandırıyorum.şükür düzene girdi artık 10,30 dedimmi onun ciddi birşey olduğunu anlıyorlar.

Buraya derdimi yazdıktan sonra karar verdim hafta ortası hiç biryere çıkmak yok akşamları.3-4 gündür düzene girdi uykuları şöyleki gecenlerde kızım öğlen uykusu uyumamış anneme uyutma dedim oğlanıda 5 ten sonra bir daha uyutma dedim çünkü gün içinde 3 defa 1 er saat kadaruyuyor.o gece uykuları geldi tabi 10,30 da yaıtdım sabah bizle bir kalktılar ananede kahvaltı filan derken kızım 11 de öğle uykusuna yatmış 1-2 saat uyuyup kalkmış tabi akşam yine 10,30 uyuttum ikisinide.birkaç gündür böyle düzene soktum.ve akşam yemekten sonra müzik açıp dans ediyorum çocuklarla onlar yormak için.saat 10 oldumuda hadi çabuk çabuk hemen yatmamız lazım filan diye telaşlandırıyorum.şükür düzene girdi artık 10,30 dedimmi onun ciddi birşey olduğunu anlıyorlar.

tebrik ederim en iyisini yapmışsın :nazar: :nazar:

10 aylık kızım 9 aylık olana kadar(ilk üç ay gaz sancısı çekmesine rağmen) geceleri hiç ağlamazdı. bir en fazla iki defa uyanırdı emzirirdim geri uyurdu hiç itiraz etmeden.son iki haftadır geceleri uyanıyor, avazı çıktığı kadar ağlıyor yarım saat filan öyle susturamıyoruz. apartman ayağa kalkıyor.zar zor uyuyor sonra tekrar uyanıyor yine aynı... kendisi için çok üzülüyorum. ağlamasına dayanamıyorum. herkes çok akıllı diye diye tabi ben de herkese bunu diye diye nazar mı değdi çocuğa?Allah'ım korusun yavrumu. çok endişeliyim lütfen fikir verin.başına daha önce böyle birşey gelen var mı deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum.:14:

18 aylık oğlum 22,30 23,00 gibi uyuturum gece sabah 9,30 10 gbi kalkar, saat 11 i bulduğuda oldu valla,
gündüz 1 yada 2 saat uyur bazen biraz daha fazla,
uyku saatlerine mutlaka dikkat ederim, zaten çalışan bir anneyim benimde aynı saatlerde pilim bitiyor hoooop yatağa maşallah gece mıkırdansada, uzun uzadıya uyandığı daha hiç olmadı çok şükür :))))

Back
X