bazen bende cildirma noktasina geliyorum birseyler hazirlamaktan mutfagi toplamaktan baska sey yapamiyorumAkşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Çocuklar 2 yaşında itibaren çoğu zama yemeklerini yemeyi öğrenir.Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Oglum 5 kizim 10 yasinda ben çözümü mutfaga koltuk tv koyarak buldum sesleniyorum tepsisini alan gidiyo :) canları sagolsun sayelerinde kilom yokAkşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Çocuklar 2 yaşında itibaren çoğu zama yemeklerini yemeyi öğrenir.
Hatta bazı bebekler 18 aylıkken ufak ufak kendi gşyşnebşlşr çorap gibi şapka gibi vs..
9 ve 7 yaşında iki çocuk haliyle kendi elmasın alıp yiyebilir narını ayıklayabilir...
Suyunu alabilir...
Fırsat verin yapsınlar.
benim de iki kızm var. kendileri hazırlar koyar getirir yerler hatta şuan hamile olduğumdan anne sana ne getirelim derler hep akşam olduğunda. nar temizleme işi bizde küçük kızımdadır mesela 7 yaşında. getirir örtü serer ben keser veririm tek tek ayıklayıp kim istersr onlara paylaştırır verir cimcimem. büyüğüm 11 yaşında uzun zamanıdır meyve tabaklarını kendileri zevkle hazırlayıp yerler. geçen yaz kek yapmaya başladılar kendileri. sofra hazırlamaya toplamaya yardım ederler. havuç da rendeleyebilirler.
bence çocuklarınıza kendi işlerini halletmey öğretmelisiniz 2-3 yaşında değillermiş. yazının başında öyle sanmıştım baya büyükler.
Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Nar hariç diğer meyve ve sebzeleri bıcaksız verin. Altına Bi tabak yesinler. Bazı cocuklar el becerilerinde iidir bıcak kullanabilir ama yine de dikkatli olmak lazım.Zamanla alısırlar bu düzene. Şimdilerde anneler pervane oluyor, alısıyorlar.
El becerilerini geliştirmek için vermek lazım çok panik bir annesini sanırım. 3 yıl olmuştur çocuklara evde waffle yapıyoruz ablamla. Onun kızı da benim büyükle yaşıt il dışında yaşıyorlar. Meyveleri yıkadılar koydular masaya kesme tahtası ve bıçak verdim 3 üne de. Ablam kızının yanına geçti o yapamaz sen nasıl verdin falan diye. Kıza sürekli müdahale ediyor öyle değil böyle, dur elini keseceksin falan panik. Baktım kızcağız bıçağı ters tutuyor kesici yeri üstte. Hiç vermemiş eline bıçak. Beceremiyorum dedi ağlayarak bıraktı çocuk. Ablam da aldı ben yaparım seninkini dedi yaptıİşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.
El becerilerini geliştirmek için vermek lazım çok panik bir annesini sanırım. 3 yıl olmuştur çocuklara evde waffle yapıyoruz ablamla. Onun kızı da benim büyükle yaşıt il dışında yaşıyorlar. Meyveleri yıkadılar koydular masaya kesme tahtası ve bıçak verdim 3 üne de. Ablam kızının yanına geçti o yapamaz sen nasıl verdin falan diye. Kıza sürekli müdahale ediyor öyle değil böyle, dur elini keseceksin falan panik. Baktım kızcağız bıçağı ters tutuyor kesici yeri üstte. Hiç vermemiş eline bıçak. Beceremiyorum dedi ağlayarak bıraktı çocuk. Ablam da aldı ben yaparım seninkini dedi yaptıortalığı dağıtır elini falan keser aman yapmasın dedi sonra da. Halen kızı hiç girmez mutfağa yardım falan hak getire hizmet bekler hep. El becerisini de kazandırmak da çok önemli,çocuklarımızın kendi hayatlarını saha rahat sürdürmeleri için. Nar lekesi çıkar zaten sıçrasa bile ıslak mendil getirip silerler. Benden güzel temizler ince parmaklarıyla kızım. Ceviz kırıp yerler bana da ayıklarlar falan
İşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.
Pipet konu başlığını görünce üst solunum yolu enfeksiyonu-bogaz iltihabı tarzında bir konu okumayı bekliyor bal-zencefil-limon karışımı tavsiyesi yapacağımı düşünüyordum.Cocuklari kendi yaşamları ile ilgili daha çok sorumluluk verip onları mutfakta daha aktif kullanırsaniz bence bu sorununun önüne gecebilirsiniz. Sadece hazirladiginizi tüketmeleri onların da daha az yorulmasina, ihtiyaçlarından daha çok tuketmelerine, can sikintisindan birbirleri ile ugrasmalarina , sıkılıp daha çok tv-telefona maruz kalmalarına yol açar. İsterseniz akşamları meyve hazırlama ,atıştırmalık hazırlama saati yapabilir sizin gozetiminizde meyvelerini -keklerini hazirlamalarina destek olabilirsiniz.Boylece emeksiz yemek olmadığını uygulamalı olarak öğrenir,sizin onlar için yaptiginiz küçük şeyler için bile ama az ama çok bir emek harcadiginizi kavrar ve kendi yaşamlarını "siz onların yanında yokken de " sürdürebilecek yaşam becerisine sahip olurlar.
Verdiğiniz örnekler bizim örneklere benzer. Büyük kızım 4 yaşında, kreşe gidiyor. Evde meyve salatası yapma huyumuz yoktur ama kreşte çocuklara sürekli doğramalı, soymalı meyve salatası yaptırıyorlar plastik bıçaklarla. Bu arada aslında çok güzel nar ayıklıyorlar da, pis bir iş olduğu için ebeveynler genelde vermek istemiyor. Yoksa nar ayıklamak da basit iş, gerekli önlemleri alıp nadiren de olsa ayıklatıyoruz.El becerilerini geliştirmek için vermek lazım çok panik bir annesini sanırım. 3 yıl olmuştur çocuklara evde waffle yapıyoruz ablamla. Onun kızı da benim büyükle yaşıt il dışında yaşıyorlar. Meyveleri yıkadılar koydular masaya kesme tahtası ve bıçak verdim 3 üne de. Ablam kızının yanına geçti o yapamaz sen nasıl verdin falan diye. Kıza sürekli müdahale ediyor öyle değil böyle, dur elini keseceksin falan panik. Baktım kızcağız bıçağı ters tutuyor kesici yeri üstte. Hiç vermemiş eline bıçak. Beceremiyorum dedi ağlayarak bıraktı çocuk. Ablam da aldı ben yaparım seninkini dedi yaptıortalığı dağıtır elini falan keser aman yapmasın dedi sonra da. Halen kızı hiç girmez mutfağa yardım falan hak getire hizmet bekler hep. El becerisini de kazandırmak da çok önemli,çocuklarımızın kendi hayatlarını saha rahat sürdürmeleri için. Nar lekesi çıkar zaten sıçrasa bile ıslak mendil getirip silerler. Benden güzel temizler ince parmaklarıyla kızım. Ceviz kırıp yerler bana da ayıklarlar falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?