• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların Da Kalbi Kırılır

Oluyor böyle şeyler ya herkesin başına geliyor malesef. Benim de bir sürü anım var hangisini anlatsam ki :eğlence:

İlkokula gidiyordum kaçıncı sınıf hatırlamıyorum okula gittim (ders dışı yani neden gittiğimi hatırlamıyorum). Okul kapısının önündeyim bi tane oğlan kapıya vuruyor ısrarla açan yok ben de bekliyorum kenarda. O an kapı açıldı, kapıya vuran oğlan kaçtı gitti ve kapıyı açan dangalak adam da bi sinirle geldi bana tokat atıp ne vuruyon kapıya diye bağırmıştı bana. Etrafta oturanlar o vurmadı falan dedi ben de ağlaya ağlaya okula girmiştim. Yahu ben vursam ne olur tokat atmak mı gerek ?

Yurtdışına annemgil beni götürmeden büyük ev bulamadıklarında 2 yıl akrabaların yanında kaldım en vicdansızca halamdı o zaman ilk okul 2 sınıftaydım
Ben kahvaltıda büyük bardak aldım diye bardağı yere fırlatıp sen kızımdan daha büyük bardakta çay içemezsin dedi ve ufacık bardağı çayı doldurdu hep aç gezdim zaten halam ölüm döşeğindede beni çağırmıştı gitmedim

Bi komşumuz vardı kızıyla oynardık
Kızın annesi öğretmen babası memurdu
Bizim ailelerimiz işçiydi

Babası bizi hiç sevmezdi
Bi gün kapının önünde oynarken bizim suratımıza baktı ve:
X kızım gel içeri sokak çocuklarıyla ne işin var diye kızını içeri aldı

Çok zorumuza gitmişti

Bi kaç yıl sonra eşi adamı terketti
Adam da bi süre sonra trenin altına atlayarak intihar etti

Yurtdışına annemgil beni götürmeden büyük ev bulamadıklarında 2 yıl akrabaların yanında kaldım en vicdansızca halamdı o zaman ilk okul 2 sınıftaydım
Ben kahvaltıda büyük bardak aldım diye bardağı yere fırlatıp sen kızımdan daha büyük bardakta çay içemezsin dedi ve ufacık bardağı çayı doldurdu hep aç gezdim zaten halam ölüm döşeğindede beni çağırmıştı gitmedim
Ne kötü şeyler dünya bu kadar kötü mü diyorum bazen halbuki anneniz babanız yanınızda değil diye sizi el üstünde tutması gerekirken ....

Evet doğru söylüyorsun ama bunun için canını sıkma artık.

Bizim de bi akrabamız doğum yapıp 40'ı için bize gelmişti. Ben de 9 10 yaşlarında falandım. Ranzanın alt katında bebeği kucağıma alıp severken annesi gelip kucağımdan altı ve kaldırdığı anda bebeğin kafasını ranzanın üstüne vurdu ve bebek ağlamaya başladı. Sonra telaşla içeri gidip anneme "× abla, queen bebeğin kafasını ranzaya çarptı ne yapmamız lazım?" diye sordu. Annemden bir ton azar yemiştim. Ben yapmadım desem de annem inanmamıştı ve bütün gece ağlamıştım.
Okuyunca o geldi aklıma
pes yani nasil iftira atmis ve annelerimiz neden bizlere degilde el e inanir:KK14:

Dayımın karısı yani yengem bize karşı çok cimridir
Kendi yeğenlerine yağdırır
Dayımın yeğenlerine falan asla bişey verilsin istemez
Maddi durumları da iyidir

Hani tang diye toz içecekler var ya
Onlara ne zaman gitsek bundan verirdi ama
1 lt suda yapıp bize birer bardak asla vermezdi
Kardeşimle benim bardaklarımıza yarımşar çay kaşığı koyar üstüne su doldururdu

İçi gidiyodu resmen kadının bize birşey yedirecek diye :) halbuki ailem mutlaka eli kolu dolu giderdi onlara gideceğimiz zaman

Benim de sana benzer bir anim var canim. Cocuk degildim de gerci cocuk yastaydim ya neyse..
Yas 17'lerin sonu, kizima hamileyim 6 aylik falan.. Hava almak icin hem de yuruyus olsun diye sokaga ciktim. Ama hava nasil sicak.. Yaz ayi.. Nasil susadim.. Bir sucu dukkaninin kapisini actim.. Yanima cuzdan da almamisim.. Dedim bir bardak su verir misiniz cok susadim ustumde para yok.. Kadin "veremem" diyince dondum kaldim.. Karnim da burnumda... Bu nasil acimasizlik.. Gozlerim doldu.. Unutamiyorum hic.. Hikayelerimiz benziyor diye alintiladim.. Bak uzuldum yine iste...
Ayy kıyamam ya ahirette nasıl hesap verecekler acaba?
Bir bardak suyu insan düşmanına verir. İnsanlar nasıl bu kadar kalpsiz olabiliyor anlamış değilim

Dayımın karısı yani yengem bize karşı çok cimridir
Kendi yeğenlerine yağdırır
Dayımın yeğenlerine falan asla bişey verilsin istemez
Maddi durumları da iyidir

Hani tang diye toz içecekler var ya
Onlara ne zaman gitsek bundan verirdi ama
1 lt suda yapıp bize birer bardak asla vermezdi
Kardeşimle benim bardaklarımıza yarımşar çay kaşığı koyar üstüne su doldururdu

İçi gidiyodu resmen kadının bize birşey yedirecek diye :) halbuki ailem mutlaka eli kolu dolu giderdi onlara gideceğimiz zaman
Ayyy icim gitti

Ne kötü şeyler dünya bu kadar kötü mü diyorum bazen halbuki anneniz babanız yanınızda değil diye sizi el üstünde tutması gerekirken ....
İnsanların acımasız olduğunu daha o yaşta idrak edebildim bu acımasız halam rahim kanserinden öldü çok acı çekerek birde iş bankasının kumbaram vardı o kumbarayıda çaldı içinde epey biriktirdiğim param vardı

Bi komşumuz vardı kızıyla oynardık
Kızın annesi öğretmen babası memurdu
Bizim ailelerimiz işçiydi

Babası bizi hiç sevmezdi
Bi gün kapının önünde oynarken bizim suratımıza baktı ve:
X kızım gel içeri sokak çocuklarıyla ne işin var diye kızını içeri aldı

Çok zorumuza gitmişti

Bi kaç yıl sonra eşi adamı terketti
Adam da bi süre sonra trenin altına atlayarak intihar etti
Allah ım korusun

Yine bi gün, 9-10 yaşlarında felanim, markete gittiğimde bazen halamın evine de uğrardim yakın diye. Maddi durum olarak çokta iyi değildik.. Halamla kocası oturmuş makarna yiyor üzerine de peynir dökerek, neyse benim canım çok çekti teklif ettiler ama yok dedim. Sonra konu açıldı halam başladı babamın alkol almasından bizim durumumuzdan.. Dedi ki ben kızım ne isterse alırım, şu an bilgisayar istese gider alırım, bilmem ne istese gider alırım, ama senin baban sana alamaz dedi.. Hiç birşey diyemedim. 9 yaşında bir çocuk nasıl savunur ki kendini..
Ağlayarak eve gelmiştim..

Yine bi gün, 9-10 yaşlarında felanim, markete gittiğimde bazen halamın evine de uğrardim yakın diye. Maddi durum olarak çokta iyi değildik.. Halamla kocası oturmuş makarna yiyor üzerine de peynir dökerek, neyse benim canım çok çekti teklif ettiler ama yok dedim. Sonra konu açıldı halam başladı babamın alkol almasından bizim durumumuzdan.. Dedi ki ben kızım ne isterse alırım, şu an bilgisayar istese gider alırım, bilmem ne istese gider alırım, ama senin baban sana alamaz dedi.. Hiç birşey diyemedim. 9 yaşında bir çocuk nasıl savunur ki kendini..
Ağlayarak eve gelmiştim..
senin halanda acımasız mış cadı o çocuğu söylenecek söz değil

senin halanda acımasız mış cadı o çocuğu söylenecek söz değil
Hala demeye şahit gerek. Şimdi evlendim çoluk çocuk sahibi oldum beni sorup duruyormuş sanki çok hayırlı bir halaymis gibi..
Böyle yapanların yüzüne bile bakmamak lazım da ben merhametsiz olamıyorum.

Okudukça fena oldum
Ne kötü insanlar varmış çevremizde

4-5 yaşlarındaydım
Giriş katta oturuyoduk ve tam bitişiğimiz fırındı
Annen elimd bi tane demir para verdi
Fırından bi ekmek al gel dedi
Sanırım tam ekmek parası kadardı verdiği para

Fırına girdim kasada bi adam oturuyodu
Parayı uzattım
Adam cebine attı
Ben tabi ekmek diye bekliyorum
Yok ekmek Hadi git şimdi diye kızdı bana

Eve elimde ekmeksiz gelince bi de annem kızdı :D

Bir de en üst katta bi komşumuz vardı
Karısı sepet sallar kocası aşağıdan ekmek peynir falan koyardı

Üç arkadaş oyun oynarken sepet sallandı yine
Biz de merak edip içine baktık boş sepet yani
O sırada adam geldi bizim kulaklarımızı çekti
Yerden bi naylon ip buldu üç arkadaş bizim ellerimizi üst üste koydurup birbirine bağladı
Söz veriyorum bir daha sepeti ellemiycem dedirtti tek tek

Uzun süre bu olayın etkisinden çıkamamıştım

Gerçekten deliler arasında yaşıyoruz galiba

Kıyamam sizin 4,5 yaşlarındaki halinize. Ne diyebilirim ki. Çocuğu olan anlar derler ya ben sizin yazınızı okuyunca içim sızladı. Benim de 3 hafta sonra 1 yaşına giricek bi kız evlâdım var. Onun kalbinin kırılmaması için elimden gelen herşeyi yapicam.

Okudukça fena oldum

4-5 yaşlarındaydım

Parayı uzattım
Adam cebine attı

Eve elimde ekmeksiz gelince bi de annem kızdı :KK70:

Yerden bi naylon ip buldu üç arkadaş bizim ellerimizi üst üste koydurup birbirine bağladı

Ilk olaya koptum :D 2. Şerefsizlik resmen. Insanlar gerçekten çok acımasız

Okudukça fena oldum

4-5 yaşlarındaydım

Parayı uzattım
Adam cebine attı

Eve elimde ekmeksiz gelince bi de annem kızdı :KK70:

demek ki eskidende kötü aşağlık insanlar varmış bence çocuklarımızı
Olabildiğince korumalıyız

Back
X