doğru söylüyorsun canım. en kötüsü bu sanırım bunu düşünmemiştim. çocuğa küfür öğretmenin dışında,evde küfür ediliyorsa bu zaten bir etken. ama ailede küfür geçmiyorsa, çocuk sırf çevreden dolayı küfür vs. alışır mı ? bu da değilse etken , nedir bunun nedeni?
Çocuk yaşadığı çevreyi ve Ailesini yansıtır boşuna dememişler( Çocuk Ailenin aynasıdır) diye yinede çevresel faktörlerde önemlidir özellikle arkadaş çevresi ve yetiştirilme tarzı bunun önüne geçmek kolay olmasa gerek çocuğuna göre budurum değişirdiye düşünüyorum.Çocuklarla konuşmak gerçekten olumlu sonuç verebilir.arkadaşlar bu konuyu , kız evladı yetiştirmekte olan bir anne olarak yazıyorum.(kızım küçük daha ama ilerisi için soruyorum).özellikle annelere soruyorum. küfür ve argoyu sevmem , kullanmamda. deli bile demem, küfür sayarım diyeni de. 12-13 yaşlarındaki kızların özellikle sürekli ağzında bir küfür, öyle böyle değil bayağı küfür ediyorlar. normal konuşmaları hem de ve sokak ortasında bağıra bağıra. kaç kere denk geldim. tartışmak istemedim, ufak bebeğim vardı yanımda çünkü. zor tuttum kendimi. birde 4-5 yaşında çocuklar oyun kurmuş oynuyorlar. oyunda çocuk diyor ki, evet gelinle damat gerdeğe giriyor, erkek attı kızı yatağa, devamını siz tahmin edin. inanamadım yani o kadar acı ki, 4-5 yaşındaki bir çocuğun bunu oyun yapması,konuşmaları,hareketleri. soruyorum şimdi sizlere, bunun nedeni nedir? yani sadece çevremi ? aile mi? belki evde böyle konuşmalar geçmiyor ama gene de çocuk bu kadar net konuşabilir mi dışarıda. veya aileden mi kaynaklanıyor ? bunun önüne nasıl geçilebilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?