- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
Kitabı orta yerinden okuyunca yorumum çok farklıydı az evvel.duruguzel’in konularına uzun zaman önce yazmama kararı almıştım hatta topiğinde de bunu direkt söyledim ama bugün Khomyuk’un mesajını görünce dayanamadım :)) kusura bakmasın ama bazı konularda annesi kadar gaddarım, kız evlat yetiştirdim büyük konuşmaktan Allah’a sığınırımlakin aynı duruguzel’in anne babası gibi biz de eşimle dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendimizce bir şeyler yaptık, bunu niye yaptık biz ölünce evladımız rahat etsin ele güne avuç açmasın, tek başına bile kalsa maddi olarak kendini idare edebilsin, damat gelecek yayacak kendini ama bir yandan da benim kocamın emeklerini çatır çatır yiyecek yerken acımayacak bile, ben de olsam çıldırırım.
Yıllardır emek veriyoruz, o anne kocası mal mülk yapsın diye kim bilir ne fedakarlıklar yaptı, sebep ne? Babası neden bu kadar çalışıp çabaladı? Adam karısıyla parasını pulunu yemeyi bilmiyor muydu?
Belki yazdıklarım çok kırıcı geliyor ama eşi sorumsuz bunu cümle alem biliyor, annesi kardeşleri de biliyor, adam evlatları arabadayken, kayınpederinin mallarının üzerinden alınmış araba bu arada, evlatlarını bile düşünmeden kaza yaptı yahu.
Karısını 2 çocukla bırakabiliyor biraz bile umursamıyor, tatile saç ekimine telefona sigaraya keyfine harcamaları da kayınpederin sayesinde yapıyor, hangi anne buna çıldırmaz, hangi anne kızının bu saflığına sinirlenmez, ben damadın da üzerine atlardım şahsen ama ahhh ah baş kabahatli benim kızım derdim.
Şiddeti onaylamıyorum ama abla babasının otelini satmayı rahatça ağzına alan kardeşine sinirlenmiş üzerine saldırmış çünkü kardeşini de kardeşinin kocasını da biliyor. Satalım da kocan yesin lafında haksız değil ne yazık ki.
Biraz acı konuşurum ama gerçekler zaten acıdır.
Nau nau peki söyler misin ben 2 sene üst üste çocuk doğurdum. Annem çocuklarıma 3 saat bakmadı. Bir kez kızım bir ihtiyacın var mı diye sormadı. 6 aydır bana para yollamıyorlar. Kaç defa haber yolladım. Benim param yok diye. “50 bin tl kira geliri var neyine yetmiyor” diyormuş. Benim haklarımı gasp ediyor. Bunların açıklaması ne?Mune ablanın yorumları doğruysa annene bir miktar hak verdim.
Annenin problemi damatla değil, damada para yediren kızıyla. Bu çok normal değil mi?
teşekkürler mune aydınlatma için ve diğer arkadaşlara da teşekkürler nicklerini hatırlayamadımAnnesi acımasızca yaklaşıyor kızına çok öfkeli bunu da kızının canını acıtarak yapıyor ama yorumunuza katılıyorum.
Otelin başına geçme sebebi de bu, kocamın emeklerini damatlara yediremem gibi bir lafı vardı diye hatırlıyorum, duruguzel oteli işlettiği zamanlar eşi otelden gelen parayla, ki adam çalışmıyordu son çıkan apple telefondan, çocuklarının sesinden rahatsız olduğu için tatile gitme paralarına, altındaki arabadan, arabanın tüm masraflarından sigara parasına kadar her şeyi duruguzel’in parasıyla yapıyordu.
Anne de kızı eşine para harcıyor, yıllardır yatmasına ses çıkarmıyor diye kızıyor.
Bu arada konudaki annenin oğlu yok tüm çocukları kız diye biliyorum, erkek evlat takıntısı yüzünden değil eşinin yıllarca didinip elde ettiklerini korumak için yapıyor, damatlar yan gelip yatarak kocasının parasını yiyor diye öfkesi.
Bence annesi artık gaddarlaşmış.teşekkürler mune aydınlatma için ve diğer arkadaşlara da teşekkürler nicklerini hatırlayamadım
konu sahibi bunları anlatmadığınız için taraflı bir konu olmuş ve madur görünüyorsunuz
anneniz hayırsız kocanıza paraları kaptırmamak için vermek istemiyor o miras paranızı
bir de gençken çok yıldırdınız dik başlılığınızla sanırım.. ondan da bıkmış tahammülsüzleşmiş olabilir
böyle olmamalı tabii.. ama anne diye anneniz de herşeyi mükemmel olmak zorunda değil.. affedemiyordur sizi
Evet bence de bu. Benle baş edemiyor. Diğer iki kardeşim uyumlu, hayatları boyunca sorun çıkarmamış tipler. Benim hayatım hep çalkantılıydı. Babam her seçimine saygı duyardı. O yaşarken annemin bana bir tepkisi olmadı. Ne zaman babam öldü. Annem benle başedemedi.bir de gençken çok yıldırdınız dik başlılığınızla sanırım.. ondan da bıkmış tahammülsüzleşmiş olabilir
böyle olmamalı tabii.. ama anne diye anneniz de herşeyi mükemmel olmak zorunda değil.. affedemiyordur sizi
Led ben annesi yaptıkları söylediklerinde sonuna kadar haklı demiyorum ama rahmetli eşinin mallarını koruma konusunda hak veriyorum, kimse kusura bakmasın eşin emekleri söz konusu olunca objektif olamayacağım, muhtemelen sen de benim karakterdesin, ben yıllarca eşim mal mülk sahibi olsun diye fedakarlıklar yapacağım, kocam yıllarca dişini tırnağına takacak çalışacak, çoluğu çocuğu büyütüp yerlerine yerleştirdikten sonra karı-koca şöyle bir oh rahata erdik artık kendi hayatımıza bakabiliriz dediğimiz anda eşim vefat edecekOhoooo o zaman işin rengi degişti.
Kız evladım var.
Birikimlerimi onun için yapıyorum damadım kıçını devirsin, kızımı yesin diye degil.
Varya evlilikte denklik bunun için önemli işte.
Haklı ama.Evet bence de bu. Benle baş edemiyor. Diğer iki kardeşim uyumlu, hayatları boyunca sorun çıkarmamış tipler. Benim hayatım hep çalkantılıydı. Babam her seçimine saygı duyardı. O yaşarken annemin bana bir tepkisi olmadı. Ne zaman babam öldü. Annem benle başedemedi.
İşletmeleri satarsınız diye korkuyor o zaman. Hazıra dağ dayanmaz... Anneniz haklı bende.Mune hanım, bize kalanlar bir telefonla, bir arabayla, bir tatille bitecek şeyler değil. Annem bana hiçbir şey vermiyor da değil. İşletmeleri vermiyor. Diğer 2 çocuğuna kalsın istiyor. Ankara Yapracık’ta arsa, Bilkent’te Villa, Söğütözünde Ofis, kasadaki paranın büyük miktarını sen al. Çık diyor. Ben buna razı gelmiyorum. Kocam para yesin derdinde olsam 6 aydır parasızlıkla mücadele etmem. Buna razı gelirdim zaten.
Ben de yaparım mune.Led ben annesi yaptıkları söylediklerinde sonuna kadar haklı demiyorum ama rahmetli eşinin mallarını koruma konusunda hak veriyorum, kimse kusura bakmasın eşin emekleri söz konusu olunca objektif olamayacağım, muhtemelen sen de benim karakterdesin, ben yıllarca eşim mal mülk sahibi olsun diye fedakarlıklar yapacağım, kocam yıllarca dişini tırnağına takacak çalışacak, çoluğu çocuğu büyütüp yerlerine yerleştirdikten sonra karı-koca şöyle bir oh rahata erdik artık kendi hayatımıza bakabiliriz dediğimiz anda eşim vefat edecek
Damat yıllarca verilen emeği lokma lokma yerken 1 saniye bile düşünmeyecek, vıyyyy gidin de malınızı mülkünüzü kendiniz yapın, ben daha ölmedim kocamın malını kimseye yedirmem derim, ben ölünce ne halleri varsa görürler.
Onlar para kazanıyor. Diğer iki çocuğunda kalsın istiyor. Geçen arabulucudan haber yollamış. Ayağını denk alsın. Kendi mirasımdan men edeceğim onu diye. Bana karşı nefret dolu. Eşimden bağımsız.İşletmeleri satarsınız diye korkuyor o zaman. Hazıra dağ dayanmaz... Anneniz haklı bende.
Mune abla anne tarafindan empati yaptigin yaziyorum. Konuda iki tane bebek torunun var. Kizin 3-5 tost cay satip cocuklarini gecindirmeye calisiyor. Ve bu kiz 100 milyonluk bir servetin %25 varisi. Evet kocasi cok kotu ama o bebeklerin eksik olan , yasayamadigi kucuk buyuk her sey icin ben anneyi sucluyorum.Led ben annesi yaptıkları söylediklerinde sonuna kadar haklı demiyorum ama rahmetli eşinin mallarını koruma konusunda hak veriyorum, kimse kusura bakmasın eşin emekleri söz konusu olunca objektif olamayacağım, muhtemelen sen de benim karakterdesin, ben yıllarca eşim mal mülk sahibi olsun diye fedakarlıklar yapacağım, kocam yıllarca dişini tırnağına takacak çalışacak, çoluğu çocuğu büyütüp yerlerine yerleştirdikten sonra karı-koca şöyle bir oh rahata erdik artık kendi hayatımıza bakabiliriz dediğimiz anda eşim vefat edecek
Damat yıllarca verilen emeği lokma lokma yerken 1 saniye bile düşünmeyecek, vıyyyy gidin de malınızı mülkünüzü kendiniz yapın, ben daha ölmedim kocamın malını kimseye yedirmem derim, ben ölünce ne halleri varsa görürler.
Annen çalışıyor muydu? Gerçekten o kadar gelirin varsa neyine yetmiyorNau nau peki söyler misin ben 2 sene üst üste çocuk doğurdum. Annem çocuklarıma 3 saat bakmadı. Bir kez kızım bir ihtiyacın var mı diye sormadı. 6 aydır bana para yollamıyorlar. Kaç defa haber yolladım. Benim param yok diye. “50 bin tl kira geliri var neyine yetmiyor” diyormuş. Benim haklarımı gasp ediyor. Bunların açıklaması ne?
Ailenin şımarık çocuğu gibi Bi izlenim oldu size karşı. Eşin ile elinizi taşının altına koymadan para istediğinizi düşündüm.Onlar para kazanıyor. Diğer iki çocuğunda kalsın istiyor. Geçen arabulucudan haber yollamış. Ayağını denk alsın. Kendi mirasımdan men edeceğim onu diye. Bana karşı nefret dolu. Eşimden bağımsız.
Son model arabayı hurdaya çeviren, doğru düzgün işe girmeyen, sürekli ortam alkol peşinde koşan bir damat var. Bence aslında malları yemesin ileride torunlara kalsın kafasında. Ha yanlış bir tarzda gidiyor ama ben aileyi anlıyorum. Öyle bir damat bende olsa bende zırnık koklatmamAnnesi acımasızca yaklaşıyor kızına çok öfkeli bunu da kızının canını acıtarak yapıyor ama yorumunuza katılıyorum.
Otelin başına geçme sebebi de bu, kocamın emeklerini damatlara yediremem gibi bir lafı vardı diye hatırlıyorum, duruguzel oteli işlettiği zamanlar eşi otelden gelen parayla, ki adam çalışmıyordu son çıkan apple telefondan, çocuklarının sesinden rahatsız olduğu için tatile gitme paralarına, altındaki arabadan, arabanın tüm masraflarından sigara parasına kadar her şeyi duruguzel’in parasıyla yapıyordu.
Anne de kızı eşine para harcıyor, yıllardır yatmasına ses çıkarmıyor diye kızıyor.
Bu arada konudaki annenin oğlu yok tüm çocukları kız diye biliyorum, erkek evlat takıntısı yüzünden değil eşinin yıllarca didinip elde ettiklerini korumak için yapıyor, damatlar yan gelip yatarak kocasının parasını yiyor diye öfkesi.
ısrarla fersah fersah kıvırıp mune hanım ın ASIL anlattığını cevaplamıyor görmezden geliyorsunuzMune Hanım, bunları çözmek benim 1 senemi aldı. Ben de “annemin benimle bir derdi yok. Kocamda dolayı böyle” deyip işin içinden sıyrılmak işime gelirdi. Hatta annemle karşılıklı oturup “anne ben boşansam bu sorunlar çözülür mü” demek. Ama bir kere kocandan boşan dememiştir. Annemin problemi benle. Annemin şeytan gibi gördüğü kişi benim. Hayatı boyunca bir işe yaramadığını düşündüğü kişi benim. Annem bana işletmeleri vermiyor. Güç zehirlenmesi yaşıyor. Senelerce babamın onu ezmesinin bedelini bana yaşattırıyor.
duruguzel’in konularına uzun zaman önce yazmama kararı almıştım hatta topiğinde de bunu direkt söyledim ama bugün Khomyuk’un mesajını görünce dayanamadım :)) kusura bakmasın ama bazı konularda annesi kadar gaddarım, kız evlat yetiştirdim büyük konuşmaktan Allah’a sığınırımlakin aynı duruguzel’in anne babası gibi biz de eşimle dişimizden tırnağımızdan arttırıp kendimizce bir şeyler yaptık, bunu niye yaptık biz ölünce evladımız rahat etsin ele güne avuç açmasın, tek başına bile kalsa maddi olarak kendini idare edebilsin, damat gelecek yayacak kendini ama bir yandan da benim kocamın emeklerini çatır çatır yiyecek yerken acımayacak bile, ben de olsam çıldırırım.
Yıllardır emek veriyoruz, o anne kocası mal mülk yapsın diye kim bilir ne fedakarlıklar yaptı, sebep ne? Babası neden bu kadar çalışıp çabaladı? Adam karısıyla parasını pulunu yemeyi bilmiyor muydu?
Belki yazdıklarım çok kırıcı geliyor ama eşi sorumsuz bunu cümle alem biliyor, annesi kardeşleri de biliyor, adam evlatları arabadayken, kayınpederinin mallarının üzerinden alınmış araba bu arada, evlatlarını bile düşünmeden kaza yaptı yahu.
Karısını 2 çocukla bırakabiliyor biraz bile umursamıyor, tatile saç ekimine telefona sigaraya keyfine harcamaları da kayınpederin sayesinde yapıyor, hangi anne buna çıldırmaz, hangi anne kızının bu saflığına sinirlenmez, ben damadın da üzerine atlardım şahsen ama ahhh ah baş kabahatli benim kızım derdim.
Şiddeti onaylamıyorum ama abla babasının otelini satmayı rahatça ağzına alan kardeşine sinirlenmiş üzerine saldırmış çünkü kardeşini de kardeşinin kocasını da biliyor. Satalım da kocan yesin lafında haksız değil ne yazık ki.
Biraz acı konuşurum ama gerçekler zaten acıdır.
Geçen ay sadece avukata 30 bin tl verdim. Onlar hiçbir şeyde uzlaşmadığı için avukat ücreti ve dava masrafları bana ait oluyor. Ayrıca evim kira. 2 küçük çocuğum var.Annen çalışıyor muydu? Gerçekten o kadar gelirin varsa neyine yetmiyor
Yazdım halbuki. Böyle olması tercih ederdim ama annemi kini bana.ısrarla fersah fersah kıvırıp mune hanım ın ASIL anlattığını cevaplamıyor görmezden geliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?