Eşimle problem yaşadığımızda “2 çocuğun var. Başka ne yapacaksın. Bak başınızda duruyor. Aldatması, dövmesi de yok” dedi. Bana hiçbir zaman eşimi kötülemedi. Aksine o senden dürüst, iyi yanları var dedi.Siz annenize boşanmak istiyorum dediniz mi? Dememişsiniz, ben de kızım bana demedikçe boşan demem çünkü bilirim, kızıma böyle bir şey demem ters tepecek, biz sizi annenizden iyi tanıyamayız, dediğim gibi aranızdaki diğer meseleleri bilmem ama ben hala annenizin eşiniz yüzünden tepkili olduğunu düşünüyorum, rahmetli babanızla aralarındaki mevzu onların özeli ama şu da var ki siz de annenizi aldatmasına rağmen babanıza daha yakınsınız, kendiniz diyorsunuz babanız annenizi ezmiş, bir de şöyle düşünün kendisi ezildiği için sizin eşinizin sizi ezmesine izin vermenize kızıyor olabilir, benim yıllarca neler çektiğimi gördün neden kendine aynısını yaşatıyorsun diyordur içinden, yolu yanlış ama başka bir yol bilmiyor belki.
Valla o koca oldukça çocuklara bakıp, maddi yardımda bulunup adamın ekmeğine yağ sürmezler. Açıkça cezalandırıyorlar. Haksız da değiller. Kaç milyonluk aracı çocuklar varken pert etti bu adam ve orada ilk vukuatı da değil dediniz. Adam araçlara bile değer vermiyor tam bir yiyici. Neden destek olsun? Ben de olmam.Annem eşimden bağımsız bana hiçbir şekilde şefkat, merhamet hisleri beslemiyor. Çocuklarım doğdu 3 saat bakmadı onlara. Ablam kafamda telefon kırdı. Kafandan şakır şakır kan akıyor. Annem “hastaneye gitmeyelim. Pamuk basalım. Geçer” dedi. Annemin bana olan bir kini var.
şimdi ne iş yapıyor eşinizYazdım halbuki. Böyle olması tercih ederdim ama annemi kini bana.
Ben de.Ben de yaparım mune.
Amaaan yesinler nolacak demem.
Dişimden tırnağımdan sağlıgımdan oldum ben kazanırken.
Ben kazanırken yanımda mıydı da malımı hunharca yiyecek.
B.. yesin.
Kızım için canım feda ama salaksa eğer kusura bakmasın kızım da.
Kendim yerim.
Ablacım, anneye her şeyiyle hak vermiyorum ama bir örnek daha vereyim sana, bizim bir akrabanın kızı evlendi 4 tane de çocuk yaptı, damat doğru dürüst çalışmıyor kumar da oynuyor kumar borcu hiç bitmiyor, akrabam aman kızım aman torunlarım dedi yıllardır maddi destek verdi hala da veriyor, bu damadın düzelmesine hiç yardımcı olmadı aksine damat iyice rahatladı, çocukların laptopa mı ihtiyacı var gidin anneannenizden isteyin diyor, hasta mı oldular adam kumar masasından kalkmıyor karısına annen götürsün işte diyor.Mune abla anne tarafindan empati yaptigin yaziyorum. Konuda iki tane bebek torunun var. Kizin 3-5 tost cay satip cocuklarini gecindirmeye calisiyor. Ve bu kiz 100 milyonluk bir servetin %25 varisi. Evet kocasi cok kotu ama o bebeklerin eksik olan , yasayamadigi kucuk buyuk her sey icin ben anneyi sucluyorum.
Bilmiyorum ben de rahmetli annemle sorunlu/ofkeli bir iliskideydim o yuzden. Konudaki anne bana deccal gibi gorunuyor.
Yemenin sonu mu var nihal?Mune hanım, bize kalanlar bir telefonla, bir arabayla, bir tatille bitecek şeyler değil. Annem bana hiçbir şey vermiyor da değil. İşletmeleri vermiyor. Diğer 2 çocuğuna kalsın istiyor. Ankara Yapracık’ta arsa, Bilkent’te Villa, Söğütözünde Ofis, kasadaki paranın büyük miktarını sen al. Çık diyor. Ben buna razı gelmiyorum. Kocam para yesin derdinde olsam 6 aydır parasızlıkla mücadele etmem. Buna razı gelirdim zaten.
Mune abla aileler bu durumlarda damada bakıyorlar ona göre davranıyorlar.Ben de.
Yerine göre çok gaddar yerine göre pamuk kalpliyimdir, damadım çabalasa emek verse ama emekleri hedeflerine ulaşmasına yetmese elimdekini avucumdakini veririm hiç de acımam paraya ammaaaa damat yatsın, kızımı bebeleriyle oradan oraya tek başına giderken görsem, duysam ki damat da ohhh kafa dağıtmak için tatile gitmiş, hem de kimin parasıyla benim kocamın, kızımı da gözüm görmez sen nasıl babanın parasını yediriyorsun diye, eşim benden pamuktur gider barakada yaşar her şeyi damadına verir bakmaz çalışıyor mu çalışmıyor mu diye, onun hayattaki fren sistemi benim.
Ablacım, anneye her şeyiyle hak vermiyorum ama bir örnek daha vereyim sana, bizim bir akrabanın kızı evlendi 4 tane de çocuk yaptı, damat doğru dürüst çalışmıyor kumar da oynuyor kumar borcu hiç bitmiyor, akrabam aman kızım aman torunlarım dedi yıllardır maddi destek verdi hala da veriyor, bu damadın düzelmesine hiç yardımcı olmadı aksine damat iyice rahatladı, çocukların laptopa mı ihtiyacı var gidin anneannenizden isteyin diyor, hasta mı oldular adam kumar masasından kalkmıyor karısına annen götürsün işte diyor.
Anne kendi evlatlarına bakmakla yükümlüdür ama yetişkin evladının sorumsuz kocasının bakması gereken bebelere bakmak zorunda değil, bakacaksa damat ne işe yarıyor? Neden anne suçlu?
Bana kalsa ben öyle bir adamın baba olmasını da istemem şahsen, maddi manevi hiçbir ihtiyaçlarını karşılamayan bir adamın babalığı oluyor mu? Onun babalığı sorgulanmazken anneye bu konuda yüklenemem.
Ama Led’e de yazdığım gibi evladım damadım çabalar ama yetmez, heh işte o zaman neyim varsa yağdırırım, ki zaten kimin için yaptık bunca birikimi
Nau nau peki söyler misin ben 2 sene üst üste çocuk doğurdum. Annem çocuklarıma 3 saat bakmadı. Bir kez kızım bir ihtiyacın var mı diye sormadı. 6 aydır bana para yollamıyorlar. Kaç defa haber yolladım. Benim param yok diye. “50 bin tl kira geliri var neyine yetmiyor” diyormuş. Benim haklarımı gasp ediyor. Bunların açıklaması ne?
Kadının açtığı tostçunun başında duruyor işte çalışmaksa.Gerçekten neyinize yetmiyor?
Bu arada hakkınızı almayın, yetinin demiyorum.
Yetmeme sebebi kocsnızın çalışmaması mı?
Bir de dikkatimi çekti, hiç kocanıza toz kondurmuyorsunuz.
Çalışıyor mu mesela? Çalışsa geçinirsiniz. Veya Iphone almasa vs
Annen bunlara kızıyor olabilir mi
Kocama toz kondurmuyor değilim. Annemin kini kocamdan bağımsız diyorum.Gerçekten neyinize yetmiyor?
Bu arada hakkınızı almayın, yetinin demiyorum.
Yetmeme sebebi kocsnızın çalışmaması mı?
Bir de dikkatimi çekti, hiç kocanıza toz kondurmuyorsunuz.
Çalışıyor mu mesela? Çalışsa geçinirsiniz. Veya Iphone almasa vs
Annen bunlara kızıyor olabilir mi
Ablacım aynen ben de bunu diyorum, damadım çalışsın emek versin emek vermek alın teri dökmek nedir bilsin ama varsın kazancı az olsun ben sonuna kadar desteklerim böyle bir damadı.Mune abla aileler bu durumlarda damada bakıyorlar ona göre davranıyorlar.
Benim ailem bana ev verdi oturuyoruz. Öyle çok zengin de değiller ev büyük bir şey bizim için. Şimdi arabayı değiştirmeye çalışıyoruz. Zorla bize birikimden vermeye çalışıyorlar daha düzgün bir şey alın diye. Başka damat olsa ver ver der. Eşim olmaz siz ev verdiniz zaten daha ne yapacaksınız dedi asla almam dedi. Bir aydır ikna etmek için uğraşıyorlar çünkü biliyorlar ki o parayı da geri ödemek için çalışır geri verir. O güveni veriyor. Eşim de o evi sattırıp yese zırnık vermezlerdi.
Benim kızım yok oğlum var.Ablacım aynen ben de bunu diyorum, damadım çalışsın emek versin emek vermek alın teri dökmek nedir bilsin ama varsın kazancı az olsun ben sonuna kadar desteklerim böyle bir damadı.
Burada 25 yaşında birinden bahsetmiyoruz, 45 yaş üzeri bir adam var karşımızda yıllarca kendisine bir dikili ağaç edinmemiş, şimdi ekonomik şartlar zor evet ama eskiden daha kolaydı, o zamanlar bulduğunu yemiş keyfine bakmış, eeee şimdi çalışmıyor çünkü kimsenin altında çalışmayı kendisine layık görmüyor onun yerine evde oturup kayınpederin parasından yemek daha kolay geliyor, ben kız evladı olan anne gözüyle yazıyorum, hoş oğlum da olsa aynı düşünürdüm, ben kaç yaşına gelmişim bu yaşa gelene kadar ne fedakarlıklar yapmışım, benim fedakarlıklarım eşimin emekleri başkalarının düşüncesizce harcamalarına gitsin istemem, bunu damadım değil de kızım da yapsa tavrım kötü olur, ağır konuşurum yalan yok.
İşte bu gaddarlık sayılıyorsa gaddarız tamam ama kimse emeklerinin birilerinin elinde eridiğini görmek istemez, maddiyatçı değilimdir ama verilen emeğe yapılan fedakarlığa manen bağlı biriyimdir, Allah göstermesin eşime bir şey olsa kızım her şeyi satıp yemek istese oturur ağlarım, giden mala değil he, o malları yaparken yüklediğim manevi değere ağlarım, anılarımı yaşanmışlıkları yüklüyorum ben böyle şeylere, oturduğum ilk evin yeri başkadır bende, kiraydı ve ev aslında içler acısı bir haldeydi biz derledik topladık, o eve gelin gittim kızıma hamile olduğumu o evde öğrendim doğumum orada oldu, evlatlar anneleri anlamıyor maalesef.Benim kızım yok oğlum var.
Kendi oğlum mirasyedi gibi iş batırıp dursun, arabaları pert etsin, düzgün bir işe girip sebat edip çalışmasın valla zırnık koklatmam. Giderim bağışlarım her şeyimi. Kendi öz oğluma yaparım. Bir de elin oğluna işletmemi yedireceğim. Asla yapmam
Ben anne olduktan sonra anladım bunları. Nihalin de iki çocuğu var. Kendi kocası gibi bir damat getirse kızlarından biri al ye diye şirketi verir miydi acaba?İşte bu gaddarlık sayılıyorsa gaddarız tamam ama kimse emeklerinin birilerinin elinde eridiğini görmek istemez, maddiyatçı değilimdir ama verilen emeğe yapılan fedakarlığa manen bağlı biriyimdir, Allah göstermesin eşime bir şey olsa kızım her şeyi satıp yemek istese oturur ağlarım, giden mala değil he, o malları yaparken yüklediğim manevi değere ağlarım, anılarımı yaşanmışlıkları yüklüyorum ben böyle şeylere, oturduğum ilk evin yeri başkadır bende, kiraydı ve ev aslında içler acısı bir haldeydi biz derledik topladık, o eve gelin gittim kızıma hamile olduğumu o evde öğrendim doğumum orada oldu, evlatlar anneleri anlamıyor maalesef.
Manevi anlam yüklüyorum dediğim aynen bu’ydu, neyse ben çıkayım çok yorum yaptım, herkesin kendi hayatı, haddimi aştım belki, yapmamam gereken bir şeyi yaptım, susma zamanıBir de arabayla bitmez malları diyor. Bu söz bile niyetlerini belli ediyor neden kadın göz yumsun ki buna
Mune Hanım siz annemi normal, sağlıklı bir kadın gibi düşünüp bu varsayımları yapıyorsunuz. Psikologla görüşürken fark ettim. Annem babam öldükten sonra hiçbir zaman “kocamdan bana 3 çocuk kaldı. Bunları birlik içinde tutayım” demedi. “Kocamdan bana fabrika, otel kaldı. Sattırmam” dedi. Sattırmadığı vakitte benim payımı karşılayamıyorlar. Ben zaten annemle ilişkimin artık düzelmesini istemiyorum. Bana yapması gereken anneliği yapmadı hiçbir zaman. Babamı sevgiyle anarken anneme aynı onun bana duyduğu nefreti, öfkeyi duyuyorum. Bizler birbirimizin aynasıyız. Annem evlatları arasında ayrım yaptı. Kuzenime “kocamın veliahtı en küçük kızımdır” dedi. Sizi ikna edemiyorum ama ben bunları 1 senede çözdüm. O yüzden netim artık. Acabam yok.İşte bu gaddarlık sayılıyorsa gaddarız tamam ama kimse emeklerinin birilerinin elinde eridiğini görmek istemez, maddiyatçı değilimdir ama verilen emeğe yapılan fedakarlığa manen bağlı biriyimdir, Allah göstermesin eşime bir şey olsa kızım her şeyi satıp yemek istese oturur ağlarım, giden mala değil he, o malları yaparken yüklediğim manevi değere ağlarım, anılarımı yaşanmışlıkları yüklüyorum ben böyle şeylere, oturduğum ilk evin yeri başkadır bende, kiraydı ve ev aslında içler acısı bir haldeydi biz derledik topladık, o eve gelin gittim kızıma hamile olduğumu o evde öğrendim doğumum orada oldu, evlatlar anneleri anlamıyor maalesef.
Ah ah ayni durum bizde de var. Ben kendimi cok kotu hissediyorum. Esim tek erkek. Damatlardan biri konu sahibinin esinin aynisi. Digeri calisir ama calistigini da har vurup harman savurur. 1 ekmegi bile getirden siparis verir. K.peder herseyi esimin adina yapiyor ki ölüp gittiginde damatlara kalmasin. Kizlara oturmalari icin ev verdi. Ama bu sefer arada olan bana oluyor. Gorumceler beni sevmiyor. Rahat yasamama deliriyorlar ki universite bittikten sonra 22 yasimdan beri calisiyorum. Kendi ailem de varlikli sayilir. Cocugum 6 aylikken isime geri dondum. Yalan yok maasima neredeyse hic karismam hep birikim yaparim. Ama kim icin ne icin ? Evladim icin. K.ailemde bununla gurur duyar. Iyi bi anne iyi bi essin derler. Biliyolar ki benim onceligim onlarin torunlari. Ama vicdanim rahat degil. Ileride kizlari uzerimize cok gelecekler. Babamizin mali diyecekler. Adam boyle uygun goruyor ben ne yapayim ?İşte bu gaddarlık sayılıyorsa gaddarız tamam ama kimse emeklerinin birilerinin elinde eridiğini görmek istemez, maddiyatçı değilimdir ama verilen emeğe yapılan fedakarlığa manen bağlı biriyimdir, Allah göstermesin eşime bir şey olsa kızım her şeyi satıp yemek istese oturur ağlarım, giden mala değil he, o malları yaparken yüklediğim manevi değere ağlarım, anılarımı yaşanmışlıkları yüklüyorum ben böyle şeylere, oturduğum ilk evin yeri başkadır bende, kiraydı ve ev aslında içler acısı bir haldeydi biz derledik topladık, o eve gelin gittim kızıma hamile olduğumu o evde öğrendim doğumum orada oldu, evlatlar anneleri anlamıyor maalesef.
Bakın sizin niyetiniz de sattırmak.Mune Hanım siz annemi normal, sağlıklı bir kadın gibi düşünüp bu varsayımları yapıyorsunuz. Psikologla görüşürken fark ettim. Annem babam öldükten sonra hiçbir zaman “kocamdan bana 3 çocuk kaldı. Bunları birlik içinde tutayım” demedi. “Kocamdan bana fabrika, otel kaldı. Sattırmam” dedi. Sattırmadığı vakitte benim payımı karşılayamıyorlar. Ben zaten annemle ilişkimin artık düzelmesini istemiyorum. Bana yapması gereken anneliği yapmadı hiçbir zaman. Babamı sevgiyle anarken anneme aynı onun bana duyduğu nefreti, öfkeyi duyuyorum. Bizler birbirimizin aynasıyız. Annem evlatları arasında ayrım yaptı. Kuzenime “kocamın veliahtı en küçük kızımdır” dedi. Sizi ikna edemiyorum ama ben bunları 1 senede çözdüm. O yüzden netim artık. Acabam yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?