Çocuklarına kardeşinin eskilerini giydiriyorsun

Yani dükkanı kapatıp evdeydi. Burada bir sürü kadın 2 küçük çocuğa kendi bakıyor. Kocası işe gidiyor. Sizde evdesiniz yani. Bir zahmet tost dükkanında çalışsın. O kin size de zaten. Sizde yemeği seviyorsunuz. Mevcut işletmelerde kaç gün geceli gündüzlü çalıştınız ki....

İşletmeler satılmadan hakkımı ödeyemezler. Annem sattırmak istemiyor diyor. Hangimiz böyle yapar ki?
Benim dedemden büyük bir tarla kaldı. İcara veriyorlar altı kardeş annemler. Üç kuruş her sene geliyor. Satılsa güzel bir yerde. Ama sattırmıyorlar. Biri bile hakkımı alayım satılsın demedi. Babamızdan gelen para diyorlar.
Burda bir de otel fabrika var. İşletelim büyütelim demiyor da satıp hakkımı versinler diyor. Kim satılmasına razı gelir ki. Çok enteresan

O safhaları geçtik. Babam 4 sene önce öldü. Ben Hilton’dan müdür getirdim. Kendi aramızda konuşmasak bile müdür bize hesap versin dedim. Maaşı çok ortak mı yapacağız dediler. Özellikle otel gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. Babamın ilk açtığı kalitede, kazançta değil.

Nihal iki çocuguna kendin bakamıyorsun diye niye eşin başında dursun yaw ?
Herkes eşiyle beraber mi büyütüyor çocugunu ?
Herkesin eşi çalışıyor.
valla eşin sen olmadan bir baltaya sap olamamış bir adam.
Hoş hala da sap olmuş sayılmaz.
Senin açtıgın tostçuda çalışıyor en nihayetinde.

Aynen annesine hak verdim. İşletmeler ki Bi tost dükkanının başında duramıyorlar. Çocuklar küçük diyor... Millet bebeleri bırakıp saatlerce çalışmaya gidiyor. Kadın evde çocuklara tek bakamıyor o kadar yer verip çekil de demişler. Haklılar da.

Eşimin babasından kalan yarım daire vardı, başkasına gitmesin diye para biriktirip diğer hissedardan satın aldık. Komik Bi paraya kiracısı var

Led çocukların ikisi de küçük. En küçük ihtiyaçlarım için bile duş almak, bulaşıkları dizmek için eşimin çocukları oyalaması gerekiyor. Yoksa evliliğimizde çok şahane gitmiyor. Onun da ne olacağı belli değil. Ama bu kadar sorunla mücadele ederken ona sıra gelmiyor.

Zaten ben bu çocuklara bakamadığı için kocayı işten almayı da burda gördüm. Hepimiz büyüttük büyütüyoruz tek bakamamak, bunun için eve kocayı oturtmak çok şaşırtıcı geliyor bana.
Çocuğum 6 aylıktan beri eşim nöbetli çalışıyor. Haftada iki gece tek baktım yapayalnız. Hepimiz yapıyoruz yapmak zorundayız. Bunlar kılıf hep.

Bebelerimi başkasına bırakmak istediğimi yazdım mı? Çocuklarımı bir başkasına teslim edemiyorum ben.
Tek bakabilirsin nihal. Biz de süper kadınlar değiliz ama bakıyoruz. Eşim pazar sabah gider Salı akşam döner. Üç gün kendim bakıyorum 7/24. 6 aylıktan beri. Şu an 6,5 yaşında Hasta da olsa ben götürüyorum, iyi de olsa ben eğliyorum.
Yapmak mecburiyetindeyim. Sen çalışma evde otur kocacım diyecek lüksüm yok çğnkü

Nihal benim tek çocugum vardı ve çalışıyordum ailemden kimsem de yoktu.
Duşa ağlasa da girdim, aglamasa da.
N'apalım yani ?
Evimi bok götürdüğü günleri de oldu aklıma hiç eşime çık gel çocuklarımın basında dur ben duş alayım, kişisel ihtiyaçlarım, ev işi zart zurt deme lüksüne sahip olamadım.
Niye ?
Çünkü zengin degildim.
Eşim mecbur çalışmak zorundaydı bu teklifi yapmak aklımıza dahi gelmedi

Bebelerimi başkasına bırakmak istediğimi yazdım mı? Çocuklarımı bir başkasına teslim edemiyorum ben.
Bak işte bunlar hep maddi ferah.
Bu lükse sahip degildim ben mesela.
İt gibi çalışmak ve borç ödemek zorundaydım.
Çocuguma da referans olan kişinin tavsiye ettiği aileye hafta sonu tek gün bıraktım, ALLAH'ım sana emanet diyerek.
işin özü nihal sen kocana biçilmiş kaftansın
Hep bunu düşündüm.
Kocan bir yiyici.

Bak işte bunlar hep maddi ferah.
Bu lükse sahip degildim ben mesela.
İt gibi çalışmak ve borç ödemek zorundaydım.
Valla poposuna güvenen yapcak onu. Kaba tabirle ana babasının poposuyla pırt yapmak istiyorlar. Burda da kendi poposuna güvenmiyorlar karı koca ondan böyle “lüksleri” var. Hazır gelen miras olmasa boşver gel eve diyemez. Mirasyedi kafası bu.

Valla demek biz insan değiliz yani.
Şu çocuğa bakamama olayını düşündükçe insan tuhaf geliyor.
Millet eşiyle çocuğuyla pazar kahvaltısı yaparken, keyif yaparken ben senelerdir tek başımayım oğlumla. Biz de insanız biz de özeniyoruz pazarları koca evde olsun diye ama hayat şartları diyoruz
Her hastalığı da haftasonuna denk gelir: 40 derece ateşli çocuğu tek başıma hastaneye götürmekten bıktım.
Ama pazarları da evde dur demek aklıma gelmedi.
İdare ederim yaparım dedim.
İnsan değilsem demek ki

Led bir de bunun için linç yemeyeyim ama ben 2.ye kazara hamile kaldım. Malum ilki tüp bebekti ve uğraşmıştım. Nasıl olsa olmuyor diye cahillik ettim. Bebeği de aldıracaktım, randevu aldım. Eşim “Ben razı değilim. Yaşam hakkını alamazsın o çocuğun” dedi. O psikolojiyle baş edemeyeceğimi düşündüm. Doğururum ama sende yardım edeceksin diye. O yüzden mani oldum çalışmasına. Çocuklardan sonra da zaten ilişkimize çok soğukluk girdi

Nihal hepsini okudum herkese hak verdiğim yerler oldu. Annenin kininin seni sevmemesinden dolayı olduğunu yazmışsın. Tek sebep bu diyorsun. Çok sevemese de evladısın sonuçta. Bu kadar düşmanlığın sebebi tek bu gibi gelmedi bana. Eşinden ayrılmamanı desteklediğini söylüyorsun. İşin aslını bir de annenden dinleyip öğrenmek isterdim.

Nihalin eski konularını az çok biliyorum .
Ailenizin yapmak istediğini anlıyorum , yöntem doğrudur ya da yanmıştır orası tartışılır .
Fakat ben annenize hak verenlerdenim.

Eşin çok savruk bir adam . Yıllardır çalışmıyor , sigara parasını bile senden alıyor . Böyle bir adama neden babanın emeklerini yediriyorsun?
Annen de damat yiyeceğine vermem der yani ben olsam ben de vermem.

Mal mülk kardeşi kardeşe kırdırır, düşman eder. Biz de bunları yaşadık, ben sivri bir karakterdim; ama babamın hastalığı süresince çok şeye sustum ve huzursuzluk çıkmasın diye alttan aldım. Onlar bu devran böyle gider sandılar. Babamın vefatıyla ortalık çok karıştı, psikolojik baskıyla ezmeye de kalktılar erkek kardeşlerim; ama ipleri elime aldım, tuhaf bir şekilde erkek çocuk delisi annem de onlara sert tepki verdi.

Mal mülk paylaşımı konuşulurken gırtlak gırtlağa gelmiştik, en kötü durumdayken bile, annem tüm kiralar ve para işleriyle benim ilgilenmemi istediğinde ve ailemizde pastanın büyük ve en kremalı kısmını bu zaman kadar abim ve sonradan görme karısı yediği hâlde, yine de abimin kirasını, babamdan ve annemden düşen tüm haklarını gönderdim. Hem de yeni kiracılardan aldığım yüksek kiraları gönderdim, neden? Çoluğu çocuğu var, iş yerini kapattı, sürekli doktorda hastaydı, çocukları okuyor; mağdur olmalarını, kazanılmışa, hazıra dokunmalarını istemedim.

Ne olursa olsun Nihâl'in kendisi, kocası, evliliği bir yana, bir insan en azından bebek torunlarına karşı bu kadar gaddar olmaz; hele kurduğu şu cümle çok aşağılık, iflâh olmaz bu kadın. Haklı yönleri olabilir, endişeleri olabilir; ama bu kadın kötü bir kadın. Ne var ne yok hepsini topla gönder, bunların bir çöpünü bile alma, tenezzül etme Nihâl. Avukatını da değiştir, her şey beklenir bunlardan, gerisi hukuki süreç.

Benim anlamadığım miras konusunda neyi paylaşamiyorsunuz?
Devlet zaten çocuklara 3/2 anneye 3/1 pay olarak paylaştırıyor siz tam olarak nerede anlaşamıyorsunuz?
Yani sizin payınız annenizden fazla iken sizi nasıl sizin otelinize sokmuyor vs.
size düşen payı devretmenizimi istiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…