• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarının arası 1,5 yaş olanlar

Cocuklara küçüklermiş gibi davranmak gerekir, çünkü onlar küçük :KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46:

Demek istediğim anlamadınız sanırım.
Bazı ebeveynler küçük anlamaz zannediyorlar.
Ben en başından beri onlara büyüklermiş gibi saygıyla konuşuyorum demek istedim.
Ve mümkün mertebe onların göz hizasında.
Anlatmak istediğim onlara duyduğum ve gösterdiğim saygıydı..

Demek istediğim anlamadınız sanırım.
Bazı ebeveynler küçük anlamaz zannediyorlar.
Ben en başından beri onlara büyüklermiş gibi saygıyla konuşuyorum demek istedim.
Ve mümkün mertebe onların göz hizasında.
Anlatmak istediğim onlara duyduğum ve gösterdiğim saygıydı..

Bizim toplumda sadece büyüklere saygi duyuldugu icin birine saygi duydugunuzda onun büyük olmasi gerekir, seklinde yanlis bir dusunce var.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Kucuklere de saygi gosterilir ve bu da onlarin kücük olduklari gercegini degistirmez, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Cocuklara kücüklermis gibi davranmak saygisiz davranmak demek degildir ki?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Büyüklermis gibi saygilya konusuyorum demek yanlis bence ,

kücükler ve saygiyla konusuyorum demek gerekmez mi? :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Bizim toplumda sadece büyüklere saygi duyuldugu icin birine saygi duydugunuzda onun büyük olmasi gerekir, seklinde yanlis bir dusunce var.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Kucuklere de saygi gosterilir ve bu da onlarin kücük olduklari gercegini degistirmez, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Cocuklara kücüklermis gibi davranmak saygisiz davranmak demek degildir ki?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Büyüklermis gibi saygilya konusuyorum demek yanlis bence ,

kücükler ve saygiyla konusuyorum demek gerekmez mi? :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Anladım ki ben size anlatamayacağım ne demek istediğimi..
Bir cümlemi almışsınız ordan hatalı olduğumu söylemeye çalışıyor gibisiniz.
Saygı ve küçüklük ikisini bir arada kullanmıyorumben.
Yorumumun geneli de onu anlatmıyor zaten.
Küçüklermiş gibi davranmaktan kasıtlarımız aynı değil belki de..
Ben büyüklerle konuştuğum ses tonuyla mimiklerle konuşuyorum demek istiyorum siz nereye getiriyorsunuz..
Daha önceki yorumlarımda da bahsettiğim gibi onlarla oyun oynamak faaliyet yapmak büyük keyif benim için..
Ama size bunu daha fazla anlatamayacağım..
Anlamayacaksınız çünkü demek istediğimi..
Ne demem gerektiğini bilecek kültüre görgüye ve donanıma sahip olduğumu da biliyorum.

selamlar..
öncelıkle Allah bağıslasın cocuklarınızı..
biz 3 kardesiz abimle benım aramda 1,5 yas erkek kardesımle aramda 6 yas var erkek kardesim doğdugunda 1.sınıfa gıdıyodm ve inanın kıskanmak ne demek nası olur bılmezdık bile degısık gelebilr bu dusunce size çunku benım aılem bıze o hakkı tanımadı :KK45:ilişkılerımızede hiç karısmadı belkıde ondan aramızda o tür seyler hissedılmedı yeri geldı abım kafamı yere vurdu yeri geldi kardesımn kaşını patlattık beraber:KK50: fakat aramızda hıc kıskanclık olmadı..kardesın oldu senle daha çok ılgınelmkı kıskanma mantıgının cocugu şımartıp daha cok kıskanclıga ittiğini düsünenlerdenım..

Anladım ki ben size anlatamayacağım ne demek istediğimi..
Bir cümlemi almışsınız ordan hatalı olduğumu söylemeye çalışıyor gibisiniz.
Saygı ve küçüklük ikisini bir arada kullanmıyorumben.
Yorumumun geneli de onu anlatmıyor zaten.
Küçüklermiş gibi davranmaktan kasıtlarımız aynı değil belki de..
Ben büyüklerle konuştuğum ses tonuyla mimiklerle konuşuyorum demek istiyorum siz nereye getiriyorsunuz..
Daha önceki yorumlarımda da bahsettiğim gibi onlarla oyun oynamak faaliyet yapmak büyük keyif benim için..
Ama size bunu daha fazla anlatamayacağım..
Anlamayacaksınız çünkü demek istediğimi..
Ne demem gerektiğini bilecek kültüre görgüye ve donanıma sahip olduğumu da biliyorum.
Ok cnm , ben seni anlayamam ama sen süper bi annesin :D:D:D:D:D:D

Benim kızları min arası 1.5 yaş okadar da büyük bi sorun olmuyor beraber büyüyorlar en güzel tarafı kıskançlık konususuda tabiki oluyor ama küçüğü çok esirgememek lazım ozamn büyüğün kucağına falan verin esirgeyince daha çok kıskacı oluyor

Benim çocuklarımın arası 2,5 yaş.
Kızımın doğumunda eve dönerken eşim oğluma akülü araba getirmişti.Kardeşim sana hediyeyle gelmiş diye.Çok hoşuna gitti,bir süre seviyor gözüktü kardeşini.
Zamanla biraz kıskançlıklar başladı,ama ailecek hep kendine öncelik verip kızımı onun yanında sevmedik bile,zamanla anladı kardeşinin kendinin rakibi olmadığını.Şimdi büyüdüler,arada kavga etselerde birbirlerine çok düşkünler.

1 yaş odasını ayırman için ideal bence. İkisi aynı odada olunca büyüğün uyku düzeni bozulmayacak mı? Sonuçta 2 saatte bir kalkıp emzireceksin, ağlayacak vs. Büyüğü uyandırabilir. Hatta bebek gelmeden bir kaç hafta önce ayır ki kendini dışlanmış hissetmesin. Ben öyle yapmıştım. Araları 16 ay çocuklarımın büyüğün odasını 1 yaşındayken ayırdım. Tavsiye ederim.
Tavsiyen için teşekkürler canım eşim de ayırmamı istemiyo alışır zamanla inşallah sonuçta ikiz de olsa aynı olacaktı diyor HAKLI biraz
Rabbim Sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin

benim kızlar 32.5 ay. hiç korma, ben ablayım diyor sürekli , ablalık da yapıyor hani :)

Gercekten yazdiginiz mesajla cok mutlu oldum
akilli kendi halinde sorunsuz bir kizim var cok sukur
ablalikmi yapar bebeklikmi bilemiyorum

Omrumde boyle endise yasamadim :)

Insaallah ileride bende boyle dusunur
endise icinde olanlarin yureklerini ferahlatirim

Daha simdiden herkes yandigimi cok zorlanacagimi dusunup bana uzulmeye basladilar bile ;)

Gercekten yazdiginiz mesajla cok mutlu oldum
akilli kendi halinde sorunsuz bir kizim var cok sukur
ablalikmi yapar bebeklikmi bilemiyorum

Omrumde boyle endise yasamadim :)

Insaallah ileride bende boyle dusunur
endise icinde olanlarin yureklerini ferahlatirim

Daha simdiden herkes yandigimi cok zorlanacagimi dusunup bana uzulmeye basladilar bile :KK66:
ameliyathanede tir tir titriyordum, doktor korkudan sandı ama benimki korkudan değil, buyuk kızımın derdindendi :) hamileyken herkese soruyordum, bu yas cocugu olanlar hakkında değişik sitelerde 50 tane konu açtım. sizinle tamamen aynı endişeleri yasıyordum. kızım 2 ay kadar emzik emdi daha doğrusu ağzına soktu,tuttu o kadar :)
doğumdan once buyugu kreşe vermeyi düşünmez misiniz? aynı yas aralaıgında cocugu olan arkadaşıma pedagog bunu onerdi. ben de uyguladım. bayılarak kreşe gidiyor, bebeğim de sessizce uyuyabiliyor böylelikle. benim kız biraz gurultuludur de, sizinki usluymuş gerçi :)
bu arada bu kadar az aralıkta 2 kızkardes süper olacak. size ozelden resim de yollicam, onların ikisini aynı karede görünce mutluluktan uçacaksınız, hele bir de oynadıklarını görünce... benim bebek de daha 3 aylık. ben de özlemle o günleri bekliyorum :)

ameliyathanede tir tir titriyordum, doktor korkudan sandı ama benimki korkudan değil, buyuk kızımın derdindendi :) hamileyken herkese soruyordum, bu yas cocugu olanlar hakkında değişik sitelerde 50 tane konu açtım. sizinle tamamen aynı endişeleri yasıyordum. kızım 2 ay kadar emzik emdi daha doğrusu ağzına soktu,tuttu o kadar :)
doğumdan once buyugu kreşe vermeyi düşünmez misiniz? aynı yas aralaıgında cocugu olan arkadaşıma pedagog bunu onerdi. ben de uyguladım. bayılarak kreşe gidiyor, bebeğim de sessizce uyuyabiliyor böylelikle. benim kız biraz gurultuludur de, sizinki usluymuş gerçi :)
bu arada bu kadar az aralıkta 2 kızkardes süper olacak. size ozelden resim de yollicam, onların ikisini aynı karede görünce mutluluktan uçacaksınız, hele bir de oynadıklarını görünce... benim bebek de daha 3 aylık. ben de özlemle o günleri bekliyorum :)

Kizimi tam 2 yasinda krese verdim tam gun
ise baslayacaktim sozde :)

5 ay sonra aldim
nasilsa calisamicaktim ve kresteki bir sikintidan
aslinda suanda gitmeyi cooooook istiyor
sik sik dile getiriyor bunu
bu kezde biz kiyamiyoruz
hatta haftada3 gun gondersem mi diyorum

Acikcasi cok kararsizim
resmi mutlaka bekliyorum :)

Bebege zarar verecegini sanmiyorum
gurultuludde degiliz
ama butun ilgim onda oldugu icin
uzulmesini hic istemiyorum

Tv karsisinda buyutmedim kizimi
neredeyse tum gun aktivite
1yasina kadar tv bile acmadim

Sanki 2. Kizima ayni ozeni gosteremicekmisim gibi

Anlatsam sayfalar surer :)

Kizimi tam 2 yasinda krese verdim tam gun
ise baslayacaktim sozde :)

5 ay sonra aldim
nasilsa calisamicaktim ve kresteki bir sikintidan
aslinda suanda gitmeyi cooooook istiyor
sik sik dile getiriyor bunu
bu kezde biz kiyamiyoruz
hatta haftada3 gun gondersem mi diyorum

Acikcasi cok kararsizim
resmi mutlaka bekliyorum :)

Bebege zarar verecegini sanmiyorum
gurultuludde degiliz
ama butun ilgim onda oldugu icin
uzulmesini hic istemiyorum

Tv karsisinda buyutmedim kizimi
neredeyse tum gun aktivite
1yasina kadar tv bile acmadim

Sanki 2. Kizima ayni ozeni gosteremicekmisim gibi

Anlatsam sayfalar surer :)
aynennn 2 yasına kadar nerdeyse hiç tv açmadım. cok zorda kalırsam 1 yasından sonra...
kızınız 2 yasında sorun yasamıs olabilir, kucukmus ama 2.5 iyi . evde ne kadar cok aktivite yapsak da 2.5tan sonra cok sıkılıyorlar bence. siz duruma gore karar verin, haftada 3 gun mu yarım gun mu ama verecekseniz mutlaka doğumdan once verin

Benden size tavsiye.
Yarım gün verecekseniz yarım günlük okullara gönderin.
Haftanın birkaç günü değil tam günü gönderin.
Çünk diğer çocukların günün devamıyla ya da birbiriyle ilintili faaliyetleri olabiliyor.
Arada gelen çocuklara ya da serbest saatlere sahip çocuklara tepki gösteren çocuklar olabiliyor.
Çocuğunuz tam anlamıyla o okullu gibi olamıyor..

Back
X