• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklariniz siz olmadan babaannesine gidiyor mu?

Ben yollamak istemiyorum huzursuz oluyorum cocugum evde yokken üstelik bayila bayila da gitmedigi icin sirf babannesi mutlu olsun diye ikimizde huzursuz olamayiz malesef benim sizden yardım istegim alingan ve bahaneden anlamayan birine nasil bunu izah edebilirim ya nasil anlatabiirim

Oğlum 13 aylık, öyle gitme kalma durumları falan yok. Kv de annem de şehir dışındalar, hatta annem Türkiyenin öteki ucunda, yani öyle gönderme durumum olmaz. Hoş olsa da göndermem zaten, kv kendisinin doğurduğunu falan sanıyor çünkü. Dürüst bir şekilde alınacaksa da alınsın diyerek anlatman lazım bence, ben çocuğumdan ayrı kalmayı sevmiyorum vs diye ya da eşinle konuşacaksın sanki o kalması taraftarı değilmiş gibi davranacaksınız. Başka türlü olmaz zaten.

Çocuğun kaç yaşında olduğunu yazsanız...

En önemli kriter bu bence.
çocuğun yapısına bağlı olarak eğerki kalmakta sıkıntı çıkarmıyorsa ve o da istekli ise gönderirdim ama eğerki çocuk durmazsa ağlarsa vs uzun süreli kastım beni arayıp haber vermelerini yada geri getirmeleri isterdim hem arada çopcuk olmadan sizde kafanızı dinler, evinize, eşinize ve en önemlisi kendinize biraz ekstra zaman ayırabilirsiniz , iyi yanından bakın olaya bence..

Çocuğum yok ama sanırım en az 7-8 yaşına gelene kadar göndermezdim. :) Başka şehirse söz konusu olan bu yaş daha da artardı galiba

Bu yaşlarda çocuklar krese gidiyorlar bütün günü orada geçiriyorlar. Sizin babaanneye gönderme nedeniniz sanırım onunla anlaşamıyor olmanız yoksa çocuğunuzun yaşı babaanneye sizsiz gitmek için uygun bence. Çocuğunuz ordayken siz de en azından kendinize zaman ayırmış olursunuz

Duskun olsun ne guzel. Ben yollamam diyenleri cidden anlamiyorum. Babaannelere cocuk baktiranlar da ayni gruptan sanirim :KK66: bakmaya gelince he baksin, ayri gitsin vakit gecirsin deyince yok :KK66:

canım ben de yatıya gondermem.
tüm günü beraber geçirebilirler.
ama daha 3 yasında anneden babadan ayrı özgür hayata geçmesine gerek yok.
tüm disiplin, uyku saati, sabah uyanma saati kahvaltısı vs si değişiyor. zaten anane babanne evi kuralsız bari yatıya kalıp işin şeyini çıkarmasınlar görüşündeyim. bu fikre sıkı sıkıya tutunuyorum, artık yaş kaça kadar olur onu bilemicem, gittiği yere kadar :dondurma:

tüm disiplin, uyku saati, sabah uyanma saati kahvaltısı vs si değişiyor. zaten anane babanne evi kuralsız bari yatıya kalıp işin şeyini çıkarmasınlar görüşündeyim. bu fikre sıkı sıkıya tutunuyorum, artık yaş kaça kadar olur onu bilemicem, gittiği yere kadar :dondurma:
Yatiya gondermek anlamsiz zaten,gun icerisinde gitsin gelsin bana gore de. Babaanneyi sevmeme gerek yok;) bence buradaki konu sahibi tamamen kvye olan kendi gicikligindan dolayi cocugu yollamak istemiyor. Ben aslinda ona karsiyim. Cocugun yasini bile yanlis soyluyor. Ocak ayinda 3,5 yasinda olan cocuk su anda 4u gecmis olmali zira.

Arkadaslar kayınvalidem ile bir iyi bir kotu derken yillardir bi sekilde anlasip gidiyoruz bu siralar aramiz iyi derken simdide takmis surekli yolla bize gelsin diyor bizde dursun hatta gece kalsinda diyo da onda pek israr etmiyor tamam yollamak sikinti degilde surekli alissin istemiyorum bahane bulsam bu kez eminim alinacak ole bahanelere inanan biri degil pek yani agiz tadiyla az huzurlu durduk hemen bi sikinti

benim oğlum 3,5 yaşında anneanneye de babaanneye de gidiyor. ikisini de çok seviyor. orada kalmayı da seviyor. süreklilik arz etmedikçe, çocuğumla güzel vakit geçirdikleri sürece ayda 1 bazen 2 ayda bir kendi de isterse gidip kalabilir. el değil bu kişiler anne baba kadar çocuğu düşünen insanlar.
kendi annene gönderirsen kv de çocuğa kötü örnek olacak biri değilse babaanneye de elbette gönderebilirsin.

8. aydan beri arada babasıyla gidiyorlar, onun dışında gündüz bakması için de gönderdik çok defa.
Şimdi tatildeyim, sen de gel demeyeceğini bilsem sık sık gönderirim ki hasret gidersinler :)
Henüz emdiği için yatılı kalma mümkün değil, ileride ne düşünürüm bilemeyeceğim, arada bırakabilirim gibi geliyor.

Bu arada kayınvalidemle çocuk konusunda fikirlerimiz çok ters, ama çocuğu tek göndermem benimle gitsin benimle gelsin demek kendimi cezalandırmak olur.

3 yaş da gönderilmez yaa. Benimki 4 yaşında. Göndermem yani...

Karşı tarafın durumu da önemli tabi bunda. Ama sanki 6-7 yaş civarı daha iyi bana göre. En azından hayal dünyasından biraz daha çıkmış oluyor çocuk. Söylediği şeyler daha net ve güvenilir oluyor. Bir de kazalara karşı vs daha bilinçli oluyor.

benımki 10 yaşında gönder demeye cesaret bile edemez çünkü alacagı cevap belli ,

Ben de aynı şekilde düşünüyor ve bu fikre sıkı sıkı tutunmak istemiyorum, deliksiz uyku istiyorum :)
Bakalım seneye ne diyeceğim bu konuda.

Ben de aynı şekilde düşünüyor ve bu fikre sıkı sıkı tutunmak istemiyorum, deliksiz uyku istiyorum :)
Bakalım seneye ne diyeceğim bu konuda.
Ben en cok her yere cocukla nasil gidiyorlar onu anlamiyorum ;) yani gidilecek yer var gidilmeyecek yer var. Mesela kuafore nasil gidiliyor cocukla? Agda yaptiriyorum ayda bir,cocukla imkan yok gidilmez. Cok sicak havalarda arabasiz cikmak zorunda kaliyorum bazen,cocukla gidemem. Pazara gitmek zorunda kalsam cocukla gidemem. Kime birakiyorlar acaba o esnada? Ben ki ogluma yapisik gezen biriyim ama bu benim secimim degil mecburiyet. Kimim kimsem yok annem yilin yarisinda tatilde,baska da akraba yok,es desen calisiyor.

bence bu mevzu tamamen anneanne ve babaanneye göre değişir. mesela benim annem de kv de benim evimdeki kurallardan kendi evlerinde de dışarı çıkmazlar oğlum için. yatı saati, yedikleri/yemedikleri konusunda vs.. kafalarında soru işareti kaldığında da beni ararlar muhakkak. mesela ben şeker yedirmiyorum, çikolata sınırlı, diyelim anneanneye tutturdu yicem diye hemen ararlar, sorarlar ben olmaz dersem annem olur demez. kv de aynı şekilde. o sebeple benim oğlum onların evini bi özgürlük alanı olarak değil sevgi alanı gibi düşünüyor sanırım. onlarla birlikte farklı ve keyifli zaman geçirmeyi seviyor. babaanne çok güzel oynar, anneannede kediler var vs.
eh biz de insanız karı koca arada evde başbaşa kalmak bize de iyi geliyor. veya küçük hafta sonu kaçamakları vs.
anneanne babaanneye de güvenmeyeceksek ölelim yahu.

Ya ben bu babaanne düşmalığı nedir gerçekten anlamıyorum.Kayınvalide olarak sevmeyin çok iyi anlarım ve hak veririm de.Ama babaanne olarak torun sevmek yanlarında kalmasını istemesi çok doğal ve güzel bence.Benim babaannem babamla küstüğü için ben adını taşımama rağmen 5 yıl beni de aramadı sormadı halamda kaldı küstü.Ne güzel seviyor ki istiyor Canının canı.Senin kocanı büyütmüş beslemiş sende onu beğenmiş kocan olmaya layık görmüşsün.Kendi torununa Ne kötülüğü olabilir verin ne yapacak sanki son zamanlarında herkesin torun sevmek hakkı.İçinizi sıkıp vesvese yapmayın alışsa Ne olur.Siz annesiniz hiçkimse sizin yerinizi zaten tutamaz

benim evli bir görümcem var, biri kız biri erkek 2 çocuğu var. kv diğer taraf için çocukların yanında bazen kötü konuşabiliyor. onlar gibi konuştun hiç sevmiyorum, ay bu hareketi aynı babaannesi sinir olurum gibi gibi şeyler söyler. şimdi ben bunları kendi gözümle görüyorum ya çocuğum olsa tek gitmesini istemem. benim annemi de bu şekilde kötüleyebilir.
geçen sene bayram da gittim, görümcem de vardı ve yanlarında eltisinin çocuğunu getirmiş. eltisinin çocuk görümcemin kızına vurmuş. kv kızdı, görümcem de anne napayım çocuğu ittim duvara çarpıp bana geldi resmen daha nasıl durdurabilirim dedi. inanabiliyomusunuz? bu ikisi sadece şahit olduklarım..

Ya ben bu babaanne düşmalığı nedir gerçekten anlamıyorum.Kayınvalide olarak sevmeyin çok iyi anlarım ve hak veririm de.Ama babaanne olarak torun sevmek yanlarında kalmasını istemesi çok doğal ve güzel bence.Benim babaannem babamla küstüğü için ben adını taşımama rağmen 5 yıl beni de aramadı sormadı halamda kaldı küstü.Ne güzel seviyor ki istiyor Canının canı.Senin kocanı büyütmüş beslemiş sende onu beğenmiş kocan olmaya layık görmüşsün.Kendi torununa Ne kötülüğü olabilir verin ne yapacak sanki son zamanlarında herkesin torun sevmek hakkı.İçinizi sıkıp vesvese yapmayın alışsa Ne olur.Siz annesiniz hiçkimse sizin yerinizi zaten tutamaz

Babaanneniz babanıza küsüp sizi de 5 yıl arayıp sormuyor.bence torun seven ve görmek isteyen insan bunu yapmaz.kesinlikle hatalı. Görme k isteyip aileniz izin vermediyse o durumda da aileyi ikna etcek gerekirse sorunları halletcek. Hatta karşı tarafda ysa suç bile bence gene alttan almalı çünkü kendi kaybediyor torunu sevip göremeyerek

bence bu mevzu tamamen anneanne ve babaanneye göre değişir. mesela benim annem de kv de benim evimdeki kurallardan kendi evlerinde de dışarı çıkmazlar oğlum için. yatı saati, yedikleri/yemedikleri konusunda vs.. kafalarında soru işareti kaldığında da beni ararlar muhakkak. mesela ben şeker yedirmiyorum, çikolata sınırlı, diyelim anneanneye tutturdu yicem diye hemen ararlar, sorarlar ben olmaz dersem annem olur demez. kv de aynı şekilde. o sebeple benim oğlum onların evini bi özgürlük alanı olarak değil sevgi alanı gibi düşünüyor sanırım. onlarla birlikte farklı ve keyifli zaman geçirmeyi seviyor. babaanne çok güzel oynar, anneannede kediler var vs.
eh biz de insanız karı koca arada evde başbaşa kalmak bize de iyi geliyor. veya küçük hafta sonu kaçamakları vs.
anneanne babaanneye de güvenmeyeceksek ölelim yahu.

ya ben kendi ailemden çok destek alıyorum, kayınvalidemden de zamanında aldım.
hani haklarını ödeyemem ama disiplin dedin mi hak getire.

ben genel olarak çocukların alıştıkları ortamda bakılması taraftarıyım.
işte artık yaşları büyüyüp okul tatillerde bir değişiklik olarak anane babanne evi olabilir elbette ama normal bir düzende yatıya kalmak bana doğru gelmiyor.
belki farklı düşünebilirdim senin durumunda olsaydım.

ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız?
Kayınvalidem yok diye böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Benim eşim görümcelerimin elinde büyümüş o yüzden ev düzenlemesi yani mobilyaların nereye konulacağından, bebeğimizi hastaneye götürmeme kadar onlardan izin alınıyordu. Yani hepsi bana birer kayınvalide oldu. 5 tane kayınvalide :) ama çocuk konusunda oğlumu incitmeden ilgilendiklerini biliyorum. Sorun olmuyor.

Kayınvalidem yok diye böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Benim eşim görümcelerimin elinde büyümüş o yüzden ev düzenlemesi yani mobilyaların nereye konulacağından, bebeğimizi hastaneye götürmeme kadar onlardan izin alınıyordu. Yani hepsi bana birer kayınvalide oldu. 5 tane kayınvalide :) ama çocuk konusunda oğlumu incitmeden ilgilendiklerini biliyorum. Sorun olmuyor.
Yok kv için değil de. Görümceleriniz için demiştim . Yegenleriyle ilgilenmeleri açısından. Çocuğunuz hala sevgisiyle büyüyor

Uc yasinda cocugum bana kalsa yollamam ne gerek var ben gidince gidiyor istediginde de gelio gorsun ama bi bahane buldugumda hemen surat bes karis laf vurma falan eee dayanamayip bende bise diycem al sorun iste
Yollayin bi sıkıntı yoksa .Birsey olmaz .Bjraz esinixle vakit gecirin,temizlik yapin,kuafore gidin ,alisveris yapin .

Back
X