- 3 Şubat 2011
- 8.051
- 24.516
- 748
Evet bu işe yarıyor doğruDikkatini farklı yöne çek ve başka şeylere ilgisini yönelt istemediğin durumda.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet bu işe yarıyor doğruDikkatini farklı yöne çek ve başka şeylere ilgisini yönelt istemediğin durumda.
Çok güzel söylemişsiniz evet hata olduğunu biliyorum zaten mümkün olduğu kadar sakinligimi koruyucagim inşallah Allah razı olsunKarşınıza sizden yaklasik 1 metre uzun birinin gecip, kizgin bir suratla ve yarisini anlamadiginiz kelimelerle size bagirdigini düşünün (cocuklara ona bagirirken kullandiginiz kelimelerin %75 ini anlamazlar) ustelik sizin hic beklemediginiz bir anda, hic sucunuz yokken (o sadece egleniyordu) yapsa bu kisiye karsi be hissedersiniz? Ne kadar korkarsiniz? Kendinizi ne kadar aciz hissedersiniz? Ozguveniniz ne hale gelir?
Zaten biraz daha buyudugunde ona bagirdiginizda ya daha da arsizlasacak ya iyice sinip sevginizi sorgulayacak.
Evet eski konularımi bilen bilir eşimle huzursuzluk var beni ve çocuğunu alıp bi yere götürmez binde bir diyelim ama ailesi öyle değil sanki onların çocuğu bende sinirleniyorum çok ihmal ediyo bizi bi evde huzur olması lazım çocuk da huzurlu olsunElbette ki sakin olmanız lazım..
Ona canınızın çok acıdığını anlatın..
Kendinizi acındırmadan..
2 yaş sendromu başlamış sizde..
Öyle zordur ki o ilk ergenlik..
Ben büyük çocuğumda dibine kadar yaşadım o sendromu..
Hep sakin oldum..
Hırçınlaştığında sımsıkı kucakladım sakinleşene kadar bırakmadım..
Hep yutkundum.. Ona kızmak ya da her istediğini yapmak yerine ilgisini başka şeylere çekmeye çalıştım..
Ona her sarıldığımda ve çok sevdiğimi söylediğimde bir parça sakinleşiyordu..
3 yaşında geçecek dediler ve bıçak gibi kesildi..
Daha önce de söylediğim gibi evinizde yolunda gitmeyen bişeyler var gibi geliyor bana..
Sanki siz gerginsiniz huzursuzsunuz..
Evet eski konularımi bilen bilir eşimle huzursuzluk var beni ve çocuğunu alıp bi yere götürmez binde bir diyelim ama ailesi öyle değil sanki onların çocuğu bende sinirleniyorum çok ihmal ediyo bizi bi evde huzur olması lazım çocuk da huzurlu olsun
Cevap vermiyorum kendini haklı saniyo sinir oluyorum bende o da diyo çocuk için iyi olalım birbirimize ama yok bişey çıkıyo mutlakaevde kucuk bebegi cocugu olanlar kavga etmemek icin daha cok ozen gostermeli.esin kizdigi an kisa ve net konus. bence hic cevap verme cocuk etkilenmesin diye sonra sakin oldugunuzda kavga cikmayacak bi sekilde bas basayken konusun.cocuk anne babayi ornek alir.
Evde değil ki her hergün çıkıyo zaten ilgileniyorum hep yanındayım bahçeye çıkıyoruz oynuyoruz oyuncaklarıyla da oynuyoruz babası tek başıma parka götürmeme izin vermiyo nasıl güzel demiis yaparken ayaklarima dolaniyor diyorsun.cocuk evde oyun arkadasi istiyor ya siz yada babasi olacak oyun arkadasi.o an birakin isi oynayin cikin disari parka goturun oynasin yada mahallede cocuklarla oynasin enerjisini atsin cocuk hep eve kapatirsaniz olmaz ki..
CANIM bu ayları bencil ayları senin sınırlarını ölçtüğü aylar sabrını zorlayabildiği kadar zorlayacak ama senin öfkelenmemen gerekiyoBenim bi oğlum var 22 aylik oldu Allah bağışlasın. Bazen çok sinirleniyorum tutturuyo bazen herseye kendini geri atıyo. Yapılmaması gereken şeyleri yapıyo uyarıyorum güzellikle ama beni çok dinlemiyor arkadaşlar nasıl bi anneyim ben sesimi de yükseltiyorum biliyorum çok küçük daha ama niye bubkadar kızıyorum. Ne olur bi akıl verin nasıl yapıcam. Güzellikle ve sabırla konuşarak mi davranmaliyim her zaman.
Kesinlikle haklısın.. ama eşin halden anlayan bi adam değilse bile sen evladına 4 elle tutun.. söylemiş olduğum düşünce yapısını oturtursan anlık sinirlenmelerini kontrol altına alabilirsin..Evet okurken bile çok rahatladım Allah razı olsun. Bende anlatıyorum konuşuyorum ama işte bazen sinirli oluyorum heralde bi yaramazlık yapınca kızıyorum ama oi anda bile biliyorum ki sabırla alıp karşıma konuşmam lazım. Alklllah hepimizin yardımcısı olsun .. Anne olmak cok önemli en fazla vakit geçiren bizleriz yavrumuzla. En iyi şekilde yetiştirmek istiyorum ama koca da destek olacakki huzurla yetişsin o birey.
Tek başıma oglumla bi etkinlik yapamıyorum kendi göturmuyo bi yere benimde tek gitmeme izin vermiyo ailesiyle gidicez Cümbür Cemaat nasıl sinirli olmuyayim ki oglumla ilgileniyorum elimden geldiği kadarEşinizin yaptıklarını siz telafi etmeye çalışın..
Ben de boşandım.
Babaları canı isterse gördü çocukları..
Aylarca görmediği de oldu..
Ama ben hiçbir zaman babaları ilgilenmiyor şöyle böyle demedim..
Çok daha fazla ilgi gösterdim çocuklarıma..
Çok huzurlu olmaları için elimden gelenin fazlasını yaptım..
Babaları şunu yapıyor bunu yapmıyor demeyin..
Çünkü siz ne kadar üzülseniz de adam değişmeyecek.
Çocuğnuuzun mutluluğu için görmezden gelin..
Sizi mutlu gördükçe o da kendini güvende ve huzurlu hissedecektir..
bizdede kavga oluyor kizimin psikolojisi sagligi benim icin herseyden onemli Allahin emanet ettigi melekleri bizim hatalarimiz sebebiyle onlari ziyan etmemek icin kavgayi alevlendirmiyorum.zaten ister istemez yuzum duser esim sonra gelir hakli bile olsa kavgada gonlumu etmeye calisir ben hakliysamda dusundugumu dile getiririm.Cevap vermiyorum kendini haklı saniyo sinir oluyorum bende o da diyo çocuk için iyi olalım birbirimize ama yok bişey çıkıyo mutlaka
Tek başıma oglumla bi etkinlik yapamıyorum kendi göturmuyo bi yere benimde tek gitmeme izin vermiyo ailesiyle gidicez Cümbür Cemaat nasıl sinirli olmuyayim ki oglumla ilgileniyorum elimden geldiği kadar
Ilk cocugumda cok hatalar yaptim inan suan acısını cekiyorum cahillik genclik artik ne dersen cok bagirdim engelledim cok koruyucu davrandim sonuc on yasinda miz miz bagirmadan hicbirseyi yapmayan bir cocuk oldu ikinci cocugumda akillandim onu hic engellemedim sabirla dinledim her yaptigi seyde yaninda oldum izin verdim takdir ettim tesekkur ettim 4 yasinda masallah anlayisli oz guveni olan bir cocuk gecmis yillari dusununce hala icim sızlıyor aman ev dagilacak aman biri bisey der demem o ki sana nacizane tavsiyem engelleme cocugu yaninda ol arkasinda koruyucusu ol dussun kalksin ama kendi yapsin sen arkasinda golgesi ol
Seninki kaç aylıkBenimdd ilk cocugum ayni hatalari yapmaktan korkuyorum ablacim![]()
Çok söyledim oğlumuz bizi birlikte görmek istiyo bize arada zaman ayir üçümüz bi yerlere gidelim diyorum maddi sıkıntıda şimdi işte param olsun gidicez diyo çok para gerektiren şeylere gerek yok diyorum ben evde hazırlarim gideriz bi yerlere oğlumuza da iyi gelir diyorum sizi ihmal ediyorum diyo zaten bundan sonra daha dikkat edicem diyo ama yok ertesi gün yine aynı sıkıldım artık ailesi daha ilgili onlar daha fazla etkinlik yapıyo benim oglumla ayrılalım diyorum olmuyo bi arada da olmuyo zarar geleceği zaman konuşuyorum onunla elin Kanar canın yanar yapma annecim diyorum anlıyorum çok sukur yine aynı şeyi yapacağı zaman yüzüme bakıyo ama bile bile yapıyo biliyorum daha sakin olmam lazım inşallah farkındayım çok tatlı ve cok akıllı bi evladım var sürekli ağlayan bo çocuk değil bu ara sadece çok mizmizlaniyo o kadar Allah sabır versin annelereEşinizle bunu açık açık konuşamaz mısınız?
Çocuğunuzun sosyal ihtiyaçları var..
Evde yapmaya çalışsanız faaliyet..
Gerçi anladığım kadarıyla titiz ve herşeyi sizden bekleyen destek değil köstek olan bir eşiniz var..
Ama sözkonusu çocuğunuz olduğuna göre siz yapacaksınız bişeyler..
Hiçbişey bulamazsanız evde bişeyler yapın..
Biz ilaç kutularından ev yapardık mesela..
Ya da birlikte oyun kurardık..
Evcilik doktorculuk falan..
Onun ilgiye ihtiyacı var şu anda..
Sadece ilgiye..
Mumluğu kırdı diyorsunuz da hangimiz bişey kırmıyoruz..
Şu durumda sizin ona ceza vermek yerine sarılıp sana bişey olacak diye çok korktum demeniz onun güven duygusunu geliştirecek, özgüveni artacak ve bundan sonra daha dikkatli olacaktı..
Empati kurun çocuğunuzla..
Siz nasıl anne görmek isterdiniz işte o anne olun..
16 aylik ve bazen yaramazlik yapiyor ufak tefek onubla güzelce konusuyorum hayir oglum diyor öyle yaparsan söyle böyle olur diye oyalamaya calisiyorum yasak seyi yapmasin diye 5 dakka sonra gene ayni terane. Ben ona hayir dedikce oda elini kaldirip hayir bagirip gülüyor ya cocuk resmen benimle dalga geciyorSeninki kaç aylık
Kadın tek başına olmazmis başımıza bişey gelirmiş çok efhamli bende kafayı yicem artik abuk subuk rüyalar görüyorum sayesinde yanımızda biri olmaliymis muhakkakesinizin kafa yapisinin degismesi gerek.bi kadin cocugunu alip parka niye goturemezki insallah buna ikna olur guzellikle anlat.
Kadın tek başına olmazmis başımıza bişey gelirmiş çok efhamli bende kafayı yicem artik abuk subuk rüyalar görüyorum sayesinde yanımızda biri olmaliymis muhakkak