Çocuklarınıza verdiğiniz sözleri tutuyor musunuz

lovelovc

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2023
28
11
8
24
Annem babam ayrı babamla bazen görüşüyorum sadece laf almak için çağırıyor beni bazen neyse konuya gelecek olursam annem küçüklüğümden beri çalışıyor babam da aynı şekilde ama ne doğru düzgün tatile gitmişliğim var ne de dışarı çıkıp gezmişliğim küçükken parka bile dayım götürürdü annemden hala bi şey istesem o şeyi unutur 2 hafta sonra alır anca söz verir tutmaz sürekli neyse dün yarın bi yerlere çıkarız diye söz verdi ben de inanmışım yine salak gibi gripti biraz iyi olursam çıkarız dedi ben anladım zaten yarın iyi olmayacağını sabah beni uyandırmamış bile uyandığımda geç olmuştu çok hastayım falan dedi bi şey demedim konuşmuyorum kendisiyle sen ne biçim evlatsın bana bakmıyosun vs diye söyleniyor ama artık iyice soğudum ondan ne anneden hayır var ne babadan beraber bir şey bile yapmıyosun

Annem babam ayrı babamla bazen görüşüyorum sadece laf almak için çağırıyor beni bazen neyse konuya gelecek olursam annem küçüklüğümden beri çalışıyor babam da aynı şekilde ama ne doğru düzgün tatile gitmişliğim var ne de dışarı çıkıp gezmişliğim küçükken parka bile dayım götürürdü annemden hala bi şey istesem o şeyi unutur 2 hafta sonra alır anca söz verir tutmaz sürekli neyse dün yarın bi yerlere çıkarız diye söz verdi ben de inanmışım yine salak gibi gripti biraz iyi olursam çıkarız dedi ben anladım zaten yarın iyi olmayacağını sabah beni uyandırmamış bile uyandığımda geç olmuştu çok hastayım falan dedi bi şey demedim konuşmuyorum kendisiyle sen ne biçim evlatsın bana bakmıyosun vs diye söyleniyor ama artık iyice soğudum ondan ne anneden hayır var ne babadan beraber bir şey bile yapmıyosun
22 yaşında görünüyorsunuz. Arkadaşlarınız, kendi çevreniz yok mu hiç? Onlarla gidin tatile?
Biraz aileye bağımlı yaşıyor gibisiniz.

Ben de bekar bir anneyim. İmkanlarım dahilinde söz verdiğim her şeyi yaparım. Tatil dedim götürdüm 1 yıl ödeyeceğim ama olsun sözümü tuttum şükürler olsun. Ama 2,5 yaşındaki kızım çok park istiyor halim kalmıyor götüremiyorum. Kreşe gidiyor. Kreşin kendi parkı var öğretmenleri indiriyor mutlaka. Ben de onu düşünüp rahatlatıyorum kendimi. Ama seneye biraz daha büyür gideriz parka inş. Oplum 10 yaşında ne dediysem yapıyorum yani

22 yaşında çalışıp okuyup kendim tatile gidiyordum.
Çocuk yapacak yaşa gelmişsiniz neredeyse bakıldığında bence artık “ben” deme zamanınız gelmiş..
Kendi hayatınızı kurun aileyi boşverin artık yetişkin bireysiniz

Ben dikkat ediyorum önem veriyorum bu konuya

Ancak maalesef ailem aynı hassasiyeti göstermiyor. Bu durumdan aşırı rahatsız ve muzdaribim
Anneme diyorum babama söyle çocuğa yalan söylemesin diyorum eeh sen de o ne anlar diyor. Ne anlar dediği de çocuğum
Onların yüzünden yalanı ve sözünde durmamayı öğrenecek

Çocukken bize de yapıldı maalesef

Koskoca kadınsınız,ana babadan daha ne sözü bekliyorsunuz ki?8-10 yaşında böyle olunur anca.

Ben oğluma ne söz verdiysem tutarım. Çünkü kendi ebeveynlerimden öyle gördüm.

22 yaşında annenizle mi gezmek istiyorsunuz? Arkadaşınız yok mu?
20 yaşında evliydim ben.
Babam bana ya da herhangi birine verdiği sözü tutardı. Onun için “söz namustu” Benim çocuklarım daha ufak. İlerde ama ne söz verirsem tutarım. Tutamayacağım sözlerde vermem.

nesiller arası fark cok,
ben söz vermem verirsem tutar mıyım
verdiğim 10 sözün 8 ini tutarım, tutamadığım sözün açıklamasını yapar
daha iyisi için zaman isterim ki oğlum 7 yaşında.

ama eski zamanın anneleri , tek başına yaşamışlıkları
güçleri bizim gibi değiller. toplumsal baskıları cok farklı
mental olarak yorgun ve unutkan olmaları bana normal geliyor

(10 yaşında iken boşanmış bi ailenin kızıyım)

Annem ben küçükken keyfine göre söz verirdi o an neşeli ise en sevdiğim şeyi yapmak için en basitinden bir hamur işi için yarına söz verir o gün morali bozuk olursa bana yapmazdı. Bu beni üzerdi ama söyleyemezdim. Bu nedenle söz vermek benim için önemli eğer çocuklarıma bir söz verirsem tutuyorum tutamazsam nedenini mutlaka o an açıklıyorum ve sonra mutlaka telafi ediyorum. Canım anam iyi ki var beni pedagog gibi anne yaptı sağ olsun...

Annemden hala bi şey istesem o şeyi unutur 2 hafta sonra alır anca söz verir tutmaz sürekli
Kadın unutuyormuş. Napsın? Sözünü de geç olsa tutuyormuş.

neyse dün yarın bi yerlere çıkarız diye söz verdi ben de inanmışım yine salak gibi gripti biraz iyi olursam çıkarız dedi ben anladım zaten yarın iyi olmayacağını sabah beni uyandırmamış bile uyandığımda geç olmuştu çok hastayım falan dedi bi şey demedim konuşmuyorum kendisiyle sen ne biçim evlatsın bana bakmıyosun vs diye söyleniyor ama artık iyice soğudum ondan ne anneden hayır var ne babadan beraber bir şey bile yapmıyosun
Anneniz hastayken ne bekliyorsunuz? Sizi gezdirmesini mi?

Hareketleriniz bana çocuksu geldi.

Yapamama ihtimalimden dolayı ben pek söz vermem. Söz verip yapmamak benim için yalana denk.

Diğer konuları bilmiyorum belki çok dolmuş olabilirsiniz ama yazıyı 8 yaşındaki kızım yazmış sandım. Bende hasta olup parka götürmeyince oda böyle tepki veriyor. Kocaman insansınız çıkın dışarı kapıyı kitleyen yoksa.

Back
X