Çocuklarınızı dışarı çıkartıyor musunuz?

Ilk zamanlar 1.5 ay disari adım atmadik. Nr ben ne oglum. Oglum 3 yasinda bu arada.
Suan cikiyoruz. Yine avm vs gibi kalabalik alanlara gitmiyoruz. Ogkum maske takmama konusunda israrci. Ama maske taksa da avm gibi ortamlara goturmem.

hayati boyunca daha bir cok arkadas edinebilir ama yakalanirda kuetulamazsam bir daha annesi olmayacak
annesiz kalmasi suan arkadassiz kalmasindan kat kat iyi
en azindan disari cikabiliyor bu sekilde
ve bizim binamizda da cocuklarin hic birinin basinda anneleri yok bloklardan birinde korona vakasi var hala tum cocuklar maskesiz
saglik bakani ne zaman cikip ankara dese 3 4 saat iceri girip sonra tekrar kaldiklari yerden devam ediyorlar.
cocuklari surekli uyariyorum maske takin birinize bulassa anneniz babaniz kardesiniz tum sevdikleriniz hasta olur diyorum ben eve gidince ellerimi yikiyorum diyo bana hepsi.
demek ki ailelerde olayo tam kavrayamamiski cocukta bu sekilde idrak etmis olayi
elini yikiyorsan sorun yok korona elini yikamayanlara bulasiyor bir tek sanki.
Kocaman insanlar fellik fellik gezip ama eve gelince duş alıyorum diyorlar. Delirmemek elde değil.

Çıkarmıyorum. Babaannesi ve anneannesinin evleri müstakil, arada gidersek oralarda oynuyorlar. BaZen de 1-2 çocuk varsa apartmanın bahçesine indiriyorum. Ama artık binamızda da corona var, oraya da inmezler.
Küçük bir şehirde yaşıyorum, öyle koca koca parklar, yeşil alanlar yok. Mevcut 2-3 parka da iğne atsanız yere düşmez. Evde sıkılıyoruz hep birlikte.
Aman cok dikkat edin bina da varsa Allah korusun

Sabah çok erken saatlerde götürebilirsiniz. Kumla oynayacak bir yerde bulabilirsiniz.

Yanınızda su goturursunuz , çamur yapar kendince eğlenir.

Evet maalesef yaşıtlarıyla oynaması gibi olmaz ama elden bir şey gelmiyor maalesef.

Cok gecmiş olsun izmir deyiz sıcagı malum ne sabah Cıkabılıyoruz ne aksam sakin saatine denk gelmek mümkün degil. Ama haklısınız cocuklar varken de olsa biraz biraz cıkartabılırız. Yaklasma uzak dur da diyemiyorum anlamıyorki o kadar hasretki birileriyle oynamaya :(

Çocuklar için en zoru zaten.. sürekli evde kapalı olmak da psikolojilerini bozuyor dengeyi sağlamak lazımmış .. şimdi şimdi daha iyi anlıyorum .. sabah erken kalkıyorlarsa erken saatte hem biraz daha sakin hem de sıcaklık açısından çıkılabilir oluyor İzmir, akşam her yer tıklım tıklım ..

Sokaga cikma yasaklari kalktiktan sonra cikardim hemen her gun. Kapinin onunde bisiklet suruyor, parkta aksamlari oynuyor

Ben çıkarıyorum zaten bahçe var bahçede oynuyorlar ama açık havada yetmiyor Arkadaş istiyorlar. Sakin saatlerde bisikletleri patenleri alıp parka götürüyorum . Maske ve elimde kolonya. Gelince de komple çıkarıyorum kıyafetleri. Vücut sağlığı kadar akıl sagligida önemli napalim .

Turkiyede yasamiyorum ama burda cocuklar okula gittikleri icin disari cikartiyorumda. Biz ebeveynler mesafemizi koruyoruz. Cocuklar birlikte oynuyorlar.

Bu sekilde cocuga cok günah ya cikarin sakin yerlere yesillige yuruyuse orman park vs hic olmazsa sokakta dolasin kimseye yaklasmadan ben oglumu nerdeyse her gun cikariyorum yasak donemindede cikardim cunku cikmadigimiz donem asiri huy degistirdi cok bunaldi cocuk 2 yasinda benimkide

O kadar birbirinden farkli arastirma var ki insan hangisine guvenecegini bilmiyor korona konusunda.

Benim yasadigim ulkedeki bilim kuruluna gore cocuklar super tasiyici degiller, bilinen cocuk vakalarinda cocuklara yetiskinler tarafindan bulastirilmis ama tam tersi durum cok yaygin degilmis.

12 yas altina 1.5 metre sosyal mesafe gecerli degil, cocuklar kendi aralarinda oynuyabiliyorlar ve okula gidiyorlar ve maske takmiyorlar.

Resmi link de burada:

Dedigim gibi bu cok dogru bir bilimsel calismadir diyemem, oyle yetkin birisi degilim, ama hollandada bu kurallara gore davraniliyor su anda.

Ben öğlen güneş tam tepedeyken parka götürmeye başladım o saatte kimse olmuyor ve alkolle oyuncakları siliyorum. Corona öncesi de siliyordum gerçi ben. Sakin yerlerde yürüyüş yapıyoruz , arada markete de götürüyorum maskeli olarak.

Normalleşme döneminden beri hafta içi uygun saatlerde çıktık biz ama parka falan hiç götürmedim kendi ailemin evi bahçeli orda oynayabiliyor en azından. Onun dısında ne dısarda yemek yedik ne kapalı ortama girdik yazık kışta geliyor artık çıkaramayız 😢

Sitede oturuyorum, bütün çocuklar dışarda, haliyle evde tutmak zor oluyor, biri 11 yaşında diğeri 6. Yasakların gelmesini de ya da havaların soğumasını dört gözle bekliyorum.

Merhaba herkese korona dan dolayı ıkı bucuk yasındaki kızımı hıc dısarı cıkartmıyorum cok nadir kimsenin olmadığı yerlere hava alsın diye esımle goturuyoruz. Komsu kuzen vs de yok evde cocuk hep babaanne dedeyle hapis. Cok uzuluyorum haline camdan parktaki çocukları bir izleyişi var Görmeniz lazım.
sizler neler yapıyorsunuz bu sekilde buyuyen cocuklar ilerde ne gibi olumsuzluklar yasar acaba?
Asla çıkarmıyorum, hele çocuk parkına hiç götürmüyorum. Birkaç kez götürdüm gözlerime inanamadım tüm çocuklar takır takır öksürüyor bir yandan oyuna devam ediyordu. Küçücük çocuklardan tüm gün maske takmalarını zaten bekleyemezsiniz. Sadece rezervasyonlu ziyaretçi kabul eden açık alan ve çocuk oyun bahçesi olan mekanlara gidiyoruz. Tabi en fazla haftanın 2 yada 3 günü çıkmış oluyor ama sağlığından önemli değil. Önce sağ kalalım da varsın sağ canımız sıkıntıdan patlasın.

evin icinde oldugumuz donemlerde oynamasi icin balkona kum ve havuz aldim onla oynuyor salincak kurdum, suyla oynatiyorum
gunluk yarim saat kitap okuyorum
boya cesitleri aldik evde bir duvari ona verdik gonlune gore boyuyor iz kaliyor ama yinede siliyorum duvari ertesi gun boyayacak yeri olsun diye
Bende böyleyim, salıncak trambolin, havuz oyun saati kitap saati vakit geçirmek için herşeyi yapıyoruz ama mesele akranı yok, yaşıtlarıyla bir araya gelemiyorlar çok üzülüyorum☹️

Bende böyleyim, salıncak trambolin, havuz oyun saati kitap saati vakit geçirmek için herşeyi yapıyoruz ama mesele akranı yok, yaşıtlarıyla bir araya gelemiyorlar çok üzülüyorum☹️
valla suan su mesajinizi sinirlerim bitap bi sekilde cocuk gibi zirlayarak okuyorum
artik okadar yoruldum ki enerjisini atamayan sıkılmaktan ne yaoacagini sasiran bir cocugu uyutmaya calismak sinirleri harap olmus benim icin o kadar zor geldiki bu akşam anlatamam.

valla suan su mesajinizi sinirlerim bitap bi sekilde cocuk gibi zirlayarak okuyorum
artik okadar yoruldum ki enerjisini atamayan sıkılmaktan ne yaoacagini sasiran bir cocugu uyutmaya calismak sinirleri harap olmus benim icin o kadar zor geldiki bu akşam anlatamam.
Hepimiz öyleyiz güzel anne, uyku saatlerimiz çok bozuldu gece 1i buluyor oğlumun uykuya dalması. (Yaş 5) sonrasında benim uykum bir dağılıyor resmen bütün gece oturuyorum bir gram uykum gelmiyor. Kendi çocukluğumda oynamadığım kadar oyun oynamak zorunda kalıyorum. Sadece onun dünyasında yaşıyorum kendime ait en ufak bir tad yok hayatımda. Falan filan... Yalnız değilsiniz, sımsıkı sarıldım size ❤️

Back
X