• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızı dışarı çıkartıyor musunuz?

tabii ki, acik alanlara goturup, kosup oynamalarini sagliyoruz.. aksi halde iyice ekran bagimlisi olacaklarini ve hareketsizlikten farkli hastaliklara davetiye cikartacagimizi dusunuyorum..

O kadar birbirinden farkli arastirma var ki insan hangisine guvenecegini bilmiyor korona konusunda.

Benim yasadigim ulkedeki bilim kuruluna gore cocuklar super tasiyici degiller, bilinen cocuk vakalarinda cocuklara yetiskinler tarafindan bulastirilmis ama tam tersi durum cok yaygin degilmis.

12 yas altina 1.5 metre sosyal mesafe gecerli degil, cocuklar kendi aralarinda oynuyabiliyorlar ve okula gidiyorlar ve maske takmiyorlar.

Resmi link de burada:

Dedigim gibi bu cok dogru bir bilimsel calismadir diyemem, oyle yetkin birisi degilim, ama hollandada bu kurallara gore davraniliyor su anda.
13-18 yaş arasına da diyor sosyal mesafeye gerek yok diye. Çocuktan cocuga da bulaşmıyor muş şaşırdım ya cidden neye inanacaz😥 ilginç valla

Merhaba herkese korona dan dolayı ıkı bucuk yasındaki kızımı hıc dısarı cıkartmıyorum cok nadir kimsenin olmadığı yerlere hava alsın diye esımle goturuyoruz. Komsu kuzen vs de yok evde cocuk hep babaanne dedeyle hapis. Cok uzuluyorum haline camdan parktaki çocukları bir izleyişi var Görmeniz lazım.
sizler neler yapıyorsunuz bu sekilde buyuyen cocuklar ilerde ne gibi olumsuzluklar yasar acaba?

ben 3,5 yasindaki kizimi 1 hazirandan beri okula gonderiyorum 🙈 disariya ara sira cikariyorum..
Cocuk o mart- haziran arasi kafayi yiyecek gibi olmustu..
Apartmandaki butun cocuklarda her aksam sokakta oluyor bizim, onlarin yanina birakmiyorum sadece

Her hafta sonu, sabahın köründe ormana kahvaltıya ya da deniz kıyısına oynamaya götürüyoruz. Öğlene doğru döndüğümüz için genelde insan kalabalıkları biz dönerken geliyor oluyorlar, öyle yapabilirsiniz imkanınız varsa. Hafta içi apartmanın önünde küçük bir park alanı var, bir iki kez oraya indiriyorum yarım saatliğine. Apartmanda çok çocuk yok, kimseyle karşılaşmadık daha, birileri varsa da inmiyoruz. Halk parklarına gitmiyoruz, sokaklarda yürümüyoruz, başka çocuklara yaklaştırmıyoruz. Büyük kızım kreşe gidiyordu, artık gidemiyor haliyle. Okulu, arkadaşlarımı özledim diyor. Bazen göndersem mi diye bir gidip geliyorum ama ülkenin manzarasına bakınca yine göndermeme kararıma geri dönüyorum. Lakin bu kızımın psikolojsini tabi ki etkiliyor. Bir kere eskisinden daha hırçın ve bunalımlı. Evde çok şey yapıyoruz ama yetmiyor, sosyalleşmeye ihtiyacı var tüm çocuklar gibi. Kısaca, bu dönemi çocuklar da dahil herkes hasar alarak atlatacak ne yazık ki. Ama bir atlatsak, en azından sonra toparlamak için savaşarız. Virüse yakalansak, savaşabileceğimizin garantisi yok. (kızlarımın biri 5 biri 2 yaşında olmak üzere bu arada)

IMG_20200908_124413.jpg

merhaba kitap dun ulasti elime baya iyi oyalayacak oyunlar var icerisinde ben memnun kaldim kışın gelecek olan evde buhran anlari icin elimin altinda tutacagim
sizlerede onermek istedim

Biz her gun apartmanin parkina iniyoruz tek bloğuz apartman olarak 7 katli . bizden haric 2 daire cocuklu 1 i burda degil digeri de onlar da inerler ama birlikte pek oynamazlar sakin bize ait park, el sabunu var yanimda, yikariz ellerimizi eve gelince uzerimizi komple degisir her gun banyo yapariz..

Merhaba herkese korona dan dolayı ıkı bucuk yasındaki kızımı hıc dısarı cıkartmıyorum cok nadir kimsenin olmadığı yerlere hava alsın diye esımle goturuyoruz. Komsu kuzen vs de yok evde cocuk hep babaanne dedeyle hapis. Cok uzuluyorum haline camdan parktaki çocukları bir izleyişi var Görmeniz lazım.

sizler neler yapıyorsunuz bu sekilde buyuyen cocuklar ilerde ne gibi olumsuzluklar yasar acaba?
Sakin yerlere çıkarıyorum. 16 aylık bebeğim

Back
X