• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızı dışarı çıkartıyor musunuz?

Hepimiz öyleyiz güzel anne, uyku saatlerimiz çok bozuldu gece 1i buluyor oğlumun uykuya dalması. (Yaş 5) sonrasında benim uykum bir dağılıyor resmen bütün gece oturuyorum bir gram uykum gelmiyor. Kendi çocukluğumda oynamadığım kadar oyun oynamak zorunda kalıyorum. Sadece onun dünyasında yaşıyorum kendime ait en ufak bir tad yok hayatımda. Falan filan... Yalnız değilsiniz, sımsıkı sarıldım size ❤️
benim kiziminda bu sürecte öglen uykulari 0 a indi artik oğlenleri uyumuyor.
daha yasi kucuk (34 aylik) beyin gelisimi icin onemli uyutayim diyorum bir gayret 20 dk sürmüyor uyaniyor.
bugun artik öglenleri uyutmamaya karar verdim.
eski beşiginin sungerini cikardim trambolin niyetine zipliyor koltuk kanepe yatak ne bulsa zipliyor evin icinde saklambac yakalamac ne varsa oynuyorum dahada enerjisini atamazsa yerlerde yuvarlanip guresiyorum ama yok o enerji gitmiyor 2 saat sokakta topraga dogru duzgun basmadan oynamak da yetmiyor
bu surecte en cok bizler yiprandik sanirim (dr hemsire vs haricinde)
şuan gercekten birine sımsıkı sarılmaya okadar ihtiyacim var ki anlatamam teşekkur ederim ❤️

Parka hiç götürmüyorum avm ye alışveriş yerlerinede

İki kızım var maske takıp birlikte onlara bisiklet sürdüyorum evimizin ilerisinde ormanlık alan var maskeyle sessiz sakin yerlere götürüp oynatıyorum piknik yapıyoruz

Bide bahçemiz kızlarımı bahçe de havuz yapıyorum kaydırak ve salıncak var kızlarım orda vakit geçiriyorlar

Eve kapatmayın sessiz sakin yerlere çıkarabilirsiniz

Ben de sizin gibiyim bir yere götürmüyorum daha doğrusu götüremiyorum burda kimse dikkat etmiyor kızım elini sürekli yüzüne götürüyor park çok riskli o sebeple

Ben çıkarıyorum yavrum karantinadan sonra dışarı çıktığında dışarıyı garipsemişti 12 aylıktı haftasonları açık alanlara gidiyoruz kalabalıktan uzak oturuyoruz hafta içi de mahallemizdeki parka götürüyorım sallıyorum kayıyo mutlu oluyo

Sabah erken saatlerde park boş oluyor o zaman parka gidiyoruz. Bir de bizim gibi evde olduğundan emim olduğumuz arkadaşlarımızla ve aile üyeleriyle açık alanda piknik yapıyoruz oynuyorlar. Yine açık alanda bisiklet scootera biniyor. Markete de ben yalnızsam mecbur gideceksem geliyor, maskeli bir şekilde.

Merhaba herkese korona dan dolayı ıkı bucuk yasındaki kızımı hıc dısarı cıkartmıyorum cok nadir kimsenin olmadığı yerlere hava alsın diye esımle goturuyoruz. Komsu kuzen vs de yok evde cocuk hep babaanne dedeyle hapis. Cok uzuluyorum haline camdan parktaki çocukları bir izleyişi var Görmeniz lazım.
sizler neler yapıyorsunuz bu sekilde buyuyen cocuklar ilerde ne gibi olumsuzluklar yasar acaba?
kapımın önüne çıkarıyorum akşamları bi iki çocuk oluyo apartmandan onlarda bizim gibi dikkat ediyo ailesi oğlum yiyip yatmaktan kilo almaya başladı aşırı pasiflesti bu sekildede sağlığı tehlikeye girdiği için cikariyorum onun dışında hiçbiryere gitmiyoruz.

Ben şiddetle çıkarmamanızı tavsiye ederim. Zaten kendi aralarında sosyal mesafe denen bir şey kesinlikle yok. E haliyle çocuk öksürürken ağzını bile kapatmıyor. Arkadaşlarının ailesinden 1 kişi corona kapsa sizin çocuğunuzun da kapması ihtimali çok yüksek. Hadi çocuğunuzun yaşı küçük belki hafif atlatır. Fakat dediğim gibi çocuklar tedbirsiz. Asansörde öksürür ve hapşırır, elini kapıya merdivene sürer. Hemen ardından biri biner corona kapar.

Bir de herkes açıkhava vurgusu yapmış ama açık havada bile olsa önemli olan sosyal mesafe. Yani komşunuzla ha evde karşılıklı oturmuşsunuz ha parkta bi farkı yok. Aranızda 1,5 metre mesafe yoksa o virüs bulaşır. Net!

Merhaba herkese korona dan dolayı ıkı bucuk yasındaki kızımı hıc dısarı cıkartmıyorum cok nadir kimsenin olmadığı yerlere hava alsın diye esımle goturuyoruz. Komsu kuzen vs de yok evde cocuk hep babaanne dedeyle hapis. Cok uzuluyorum haline camdan parktaki çocukları bir izleyişi var Görmeniz lazım.
sizler neler yapıyorsunuz bu sekilde buyuyen cocuklar ilerde ne gibi olumsuzluklar yasar acaba?
Kimseye yaklastırmadan parktakı esyalara dokundurmadan dışarı cıkarabılırsınız

Tek başıma kızımla yaşıyorum kendisi 22 aylık. Mecburen her yere beraber gidiyoruz şu sıralar. Market, park, mağaza, fırın, sokağa çöpü atmaya bile. Mümkün olduğunca çıkarmayın özellikle riskli yerde yaşıyorsanız tabiki. Ben çok dikkat edemiyorum

Kimseye bulaşmadan kapının önünde bisiklet sürdürüyorum yada yürüyüş yapıp geliyoruz benim oğlumda 2.buçuk yaşında evde zaptetmek çok zor oluyor sabah uyanır uyanmaz dışarı çıkmak istiyor :(

Yeni normale geçildiğinden beri çıkmaya başladık öncesinde hiç çıkmıyorduk
Sokağımızın başında bahçesi büyük bir okul var her zaman bomboş çocuklarımi bisikletlerini alip oraya goturuyorum top , atlama ipi vs de götürüyorum yanimda baya eğleniyorlar
Hafta ici Bazı günler sabahları erken saatte markete beraber gidiyoruz sabahları tenha olduğu icin.
Marketten kendileri birşeyler seçip almayı özlemişler öyle söylediler çünkü.
Hafta sonu ozellikle pazar gunu mumkunse hic bir yere gitmiyoruz her yer çok kalabalık oluyor

3yasinda evimizin etrafinnda çok park var bbomboslar.sabah bbeni ise bbiraktiktan sonra götürüyor babasi.erken saattte hhic kimse olmuyor zaten garannti.malesef çok yalnniz.dede babannne yook...benim de aiilem başka şehirde.gecsin bugunlee

Merhaba bnimde biri 4 biri iki yaşında iki kızım var malesesf çıkoyolar arkadaş alran istiyorlar büyük olan okulada başlıycak tedbirler çerçevesinde gidecek durmak istemiyor evde arkadaş istiyor ikisini girmk istemiyor ama arkadaş onca gitmk istiyorlar .Doktora sordum mecbur gidecek bn kendi çoçuklarıma engel olamıyorum dedi ayrıca rvde yaşlı risk grubu yoksa okula dikkatli bi şekilde hidecek diyor

Aylardır parka götürmüyorum. Bugün parkta sadece bir çocuk olduğunu görünce biraz oynasın dedim. Elini ağzına soktu ve dehşetle eve geri getirdim. Çocukları kontrol altında tutmak imkansız. O yüzden ben riske girmek istemiyorum bir daha. Evimizin bahçesi var oraya zaten çıkarıyordum, onunla yetineceğiz. Bazen yürüyüşe çıkarıyorum ama markete gitmek istiyor çıkınca.

Bulunduğum yerde çok fazla vaka var ve markete gitsin orayı burayı da yalasın istemiyorum. Tertemiz delirmek üzereyim ben. Duygu geçişlerim muazzam.

Çıkarın bence. Çocukların bizden daha çok ihtiyacı var. Çocuk parkına götürmeyin. Sakin bile olsa, demirlere filan dokunması tehlikeli gibi geliyor bana. Bisiklet, tekerlekli araba ya da scooter Kullanmaları daha mantıklı. Ya da top atma, tutma vs.. çok oyun bulunabilir böyle. Hem başka yere dokunmuyor, hem oynuyorlar.

Sırf koşturmak adına ebelemece gibi küçük oyunlar oynanabilir. Ya da yalnızca birer dondurma alıp uzunca bir yürüyüş yapılabilir. Açık havada yorulmaları önemli Olan. Kendilerini evde hapis hissetmezler.

bir de balkonunuz varsa, içine küçük bir şişme havuz koyabilirsiniz. İçine bir kaç oyuncak. Su doldurun, oynayın onunla. Çok keyifli olacaktır.

Benim de 27 aylık kızım var. Mart-Nisan-Mayis aylarında tam kapalıydık. Anneanne ve dedeyle dahi gorusturmedim. Haziran'da gevşeme başlayınca aynı anda eşim de ise geri dönünce biz de epeyce gevsedik. Haftasonlari hep gezdik hem köyümüze hem denize gittik , anneanne ve dedeyle zaten yazları aynı evde kalıyoruz sayılır , AVM çarşı misafirlik düğün dernek hep gezdik.(maske ve mesafe olayını hep ciddiye aldık) Hatta dedesi gilin mahallesinde kızım arkadaş edindi , iki çocuk hemen hemen her gün kızımla oynamaya gelirdi eve.
Fakat bunların hepsini ben bir iki haftadır durdurdum. Şehrimizde vakalar o kadar arttı ki artık tanıdığım insanların da hasta olduğunu hatta koronadan vefat ettiğini duydum. Kızımın arkadaşlarının dedesi gile gelmesini engelledim mesela artık. AVM ye hiç girmiyorum. Markete kızımla gitmiyorum. Evde onunla sürekli yeni oyunlar kurmaya çalışıyorum. Parka da gitmiyoruz tabi. Yine de evden sık sık çıkarıyorum bisikletini sürüyor veya yürüyüşe çıkıyoruz Denize hala gidiyoruz mesela bugün de denizdeydik. Ama deniz işi beni korkutmuyor denizde kimseyle temasımız yok.
Sürekli böyle olmayacaklar ki geçici bir durum. Ben en çok annem babamı düşündüğüm için tekrar kendimizi izole etme kararı aldım Ama etrafımda insanlar baya rahat, sokaklar çocuk kaynıyor

Parka en son gecen sene ekim sonu kasim başında gittik. Cok sıkıldığımız zaman kimsenin olmadığı tenha yerlere gittik meyvemizi alıp kisa sureli hava alip döndük. Haziran temmuz aylarinda 2 3 kez apartmandaki cocuklarla oynadi 1 saat kadar ama baktim ki aileleri cok asiri rahat her akşam parkta geceliyorlar oglumu da uzaklastirdim. Anneannesinin apartmani müsait orda kimae yokken aksam serknlikte bisiklete biniyor gunduz yalniz kumla camurla oynuyor ama kırklı bir bebeğim 1.5 yaşında bi çocuğum daha var firsat buldukca bu şekilde çıkarmaya gayret ediyoruz ama çok bunaldı.

Yeni bir siteye taşındım. Çocuklar sürekli parkta oynuyorlar. Dün kızlarımı da çıkardım. Beş yaşındaki kızıma maske takıp diğer çocukların yanına gönderdim. Maalesef hiç birinde maske yoktu. Dip dibeler. Virüsten bir haberler. Küçük kızımı da sevmeye/ellemeye çalıştılar. Kucağımda sağa sola kaçırdım. Büyük kızım “ellemeyin” diye araya girmeye çalıştı. Çok canım sıkıldı. Bence aileler bu konuda ço uklarına gerekli eğitimi vermemişler.
Küçüğü belki o kadar eksikliğini hissetmiyor ama büyük kızım 3 yaşından beri oyun grupları, kreş, anaokulu derken epey sosyal bir hayat yaşıyordu. Marttan Hazirana kadar hep evdeydik. Hazirandan sonra kontrollü bir şekide ailelerle tekrar görüşmeye başladık. Hala markete, pazara götürmem çocukları. Ama bakıyorum kimsenin umurunda değil.

Back
X