• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarla Batman'a taşınmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim de yeni atandığı için gelemiyor. Çocuklar ilk okul çağında ve tamamen yalnız olacağız. Destek olacak kimsemiz yok. İnşallah sizin gibi güzel bir çevre edinme imkanım olur.
Eşiniz de yeni atandıysa üç yıl mı bekleyeceksiniz tayin için?

Batman küçük ama güzel bı yer.sosyal açıdan belki zorlanırsınız onun dışında rahat bir yer.her yer birbirine yakın trafik derdi yok.atandiginiz köy merkeze yakınsa ordan ev tutabilirsiniz.

Eşiniz nereye atandı? Şartları daha mı iyi ya da kötü? Çocuklar onda kalsa diyeceğim ama siz bırakamazsınız muhtemelen. Çok zor üç çocukla yalnız olmak. Merkezde de değilmişsiniz. Üç sene nasıl geçer bilemiyorum. Allah kolaylık versin. İnşallah aileler için değişir bu sistem.

Batıdan doğuya gelme fikri başta ürkütücü oluyor zorluk açısından ama düzen bir şekilde kuruluyor merak etmeyin. Tabii önemli hususlar da yok değil, mesela 3 çocuk ve siz mi geliceksiniz? En azından alışma döneminde biri size destek olursa daha rahat edersiniz. Çocuklar okul yaşında mı, sizin çalışma şartlarınız nasıl olucak gibi sorular bütün düğümü çözer. Aslında Batman güzel bir yer yakın zamanda gidip görmek istediğimiz yerler listesinde. Gidenlerden hep çok güzel şeyler duydum ama tabi sizin nereye atandığınız önemi.

Mesela ben 10 ay önce Şırnak'ın bir ilçesine geldim eşimin tayini nedeniyle. 20 aylık bebeğim var ama burada çalışmıyorum o yüzden çok sorun olmadı. Sosyallik çok az hastane imkanları yok denecek kadar kötü ama arkadaş ortamım çok güzel bu yüzden bir şekilde geçiyor zaman. Bence burada oluyorsa Batman'da hayli hayli olur. Her şey gönlünüzce olsun.
Sırnak cizre de. 1 ay kaldım. İstanbulda yasıyorum normalde rabbim düsman basına nasip etmesin.ne düzgün kuaför ne avm dısında sosyallesme imkanı var.. Bi tiyatro yok, bi kadın kadına sarap icilecek yer yok. Yok oglu yok. Allah yardımcınız olsun

Sırnak cizre de. 1 ay kaldım. İstanbulda yasıyorum normalde rabbim düsman basına nasip etmesin.ne düzgün kuaför ne avm dısında sosyallesme imkanı var.. Bi tiyatro yok, bi kadın kadına sarap icilecek yer yok. Yok oglu yok. Allah yardımcınız olsun
Cizre en gelişmiş ilçesi diyeyim gerisini siz düşünün 😅😂😂 AVM hariç hiçbir şey yok ama şey güzel bir güzellik merkezi açıldı 🤪 ne Silopi ne İdil ne Cizre hiçbiri yaşanılabilir değil ya. İnsan koşarak kaçmak istiyor da işte el mahkum...

Cizre en gelişmiş ilçesi diyeyim gerisini siz düşünün 😅😂😂 AVM hariç hiçbir şey yok ama şey güzel bir güzellik merkezi açıldı 🤪 ne Silopi ne İdil ne Cizre hiçbiri yaşanılabilir değil ya. İnsan koşarak kaçmak istiyor da işte el mahkum...
cidden herkes öle diuordu cizre parisi sırnağın diyorlardı ahahaha hayallerinde parisi nasıl gördülerse 🤣 Allah sizi tez vakitte kurtarsın yalnız bunu yazarken ezan okundu belki dua saatidir

Eşiniz de yeni atandıysa üç yıl mı bekleyeceksiniz tayin için?
Yeni atanan insanların daha büyük sorunlarının olduğunu keşfetmen umarım ufkunu açmıştır:)

Eşler ayrı, Batman’ın bir köyü, ilkokul çağında üç çocuk ve yalnız bir eş… Hayat yoluna girecek ama herşeye kolayca ulaşmak mümkün olmuyor.

Konu sahibi arkadaşım hayırlı olsun. Kusura bakma araya girmiş oldum. Çocuklar ilkokul çağında çok anlamazlar merak etmeyin; ancak lojman konusunu düzgünce araştırın. Umduğunuz gibi çıkmayabilir. Köyünüz Batman merkeze ne kadar uzak bilmiyorum Haftasonu merkezdeki kursları araştırırsınız.

Şırnak ilçesinde Avm var Kars merkezde Avm yok:)

Öncelikle hayırlı olsun, Batman merkezi anlatayım size, memur kesim çoğunlukta, sağlık konusunda çok iyi doktorları var. Gezilecek çok yer yok ama merkezde, güzel avmleri ve bikaç piknik alanları var. Çevre iller gezi için iyi. Güzel kaliteli devlet okulları da var. Ama köye gidiş gelişleriniz çocukları alıp bırakmanız nasıl ayarlanır bilemedim. Allah kolaylık versin

Hakkınızda hayirlisi olsun bi anne herseyi basarabilir ama ilk tasinmada vs esiniz gelecek degilmi 1 hafta en azından yaninizda olsun.

Yeni atanan insanların daha büyük sorunlarının olduğunu keşfetmen umarım ufkunu açmıştır:)

Eşler ayrı, Batman’ın bir köyü, ilkokul çağında üç çocuk ve yalnız bir eş… Hayat yoluna girecek ama herşeye kolayca ulaşmak mümkün olmuyor.

Konu sahibi arkadaşım hayırlı olsun. Kusura bakma araya girmiş oldum. Çocuklar ilkokul çağında çok anlamazlar merak etmeyin; ancak lojman konusunu düzgünce araştırın. Umduğunuz gibi çıkmayabilir. Köyünüz Batman merkeze ne kadar uzak bilmiyorum Haftasonu merkezdeki kursları araştırırsınız.
Bana neden bunu yazdığınızı anlayamadım?

Siz memur parçası mıydınız öğretmen parçası mıydınız hatırlayamadım ama atanmanıza çok sevindim. Umarım güzel bir başlangıç olur sizin için.
Eşim memur parçası, ben öğretmen parçası. 4 ay arayla atanmış olduk :)

Hakkınızda hayirlisi olsun bi anne herseyi basarabilir ama ilk tasinmada vs esiniz gelecek degilmi 1 hafta en azından yaninizda olsun.
Planımız o yönde ama bakalım neler bekliyor bizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X