• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarla tam olarak ne yapacağımı bilememem…

Aneksenamunnnn

Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2024
657
398
23
29
5 yaşında kızım 16 aylık oğlum var.Kızım çok hareketli sürekli koltuktan koltuğa zıplıyor ve asla söz dinlemiyor.Eskiden çok güzel vakit geçirirdik ve çok kibar çok söz dinleyen bir çocuktu.Ücretsiz izinde olduğum için ve bir daha evde böyle vakit geçirme şansımız olmayacağı için okula yarım gün göndermeyi tercih ettim.Yalnız kızımla etkinlik yapmak istesek bu sefer bebek sıkılıp ağlıyor emmek istiyor ve eli sürekli göğsümde dokunmak istiyor.Yerden yüksek saklambaç falan oynuyoruz ama bir süre sonra oğlum tekrar kucak istediği için yarım kalıyor.Kucağımdayken de koşuyoruz falan ama artık yorulup bırakıyorum.Evcilik bebek giydirsek diyorum yine oğlum bozuyor kavga çıkıyor kızım sinirleniyor bozunca kardeşine saldırıyor.Oğlumla oynayayım desem oturup çok oyun oynamak istemiyor sürekli göğsümü ellemek bi birini bi birini açıp emmek istiyor yalnız bu emme olayı süt için değil temas halinde olmak için oluyor.Aklıma fikir gelmiyor.Kitap zaten okuyamıyoruz eskiden çok güzel kitaplar okurduk kızımla oğlum illa elimizdeki kitabı istiyor illa ki çekiyor yırtıyor.Tam olarak ne yapmalıyım?Kızımın asiliğinin sebebi benimle kaliteli vakit geçirememek olduğunu düşünüyorum.Babası derseniz oğlum babasında iki oynasa bile hemen yanıma gelmek istiyor kapıyı kapatsak(kızımla oynarken) kapıda ağlıyor.Eşim kızımla oynuyor fakat illa ki yoruluyor o ara ev işleri oluyor sofra kaldırma o bu şu derken.Ben de tam olarak ne yapacağımı bilemedim.Önerileriniz var mı?Ev işleri de bitmiyor ben de hafif bunalıma girip girip çıkıyorum.Evde olmaya alışkın değilim işimi masamı dosyalarımı kahvemi arkadaşlarımla sohbetlerimi özlüyorum.Bazen gerçekten suratım düşüyor diyorum ki bir insan bu kadar ev işi arasında nasıl gülümseyebilir?Bunu başaran mutlu hanımlar nasıl yapıyor?Gece oğlumun uykusu neredeyse hiç yok ve ben gece gündüz dinlenemiyorum gibi.Akşam çocuklar uyuduğunda sporumu yüz yogamı yapıyorum.Onlar bitince oğlum uyanmış oluyor zaten bu sefer gece 4 e kadar falan uyutmakla uğraşıyorum.Eşim ev işlerinde çok yardımcı yemek yapar evi süpürür sofra kaldırır oğlumun altını değiştirir gece uyanınca alır uyutur destekçi.Fakat böyle sıkılmadan kendini vererek çocuklarla oynamayı pek sevmiyor kendini zorluyor tmm yeter diyor.O iş bende.Neler yapabilirim çocuklarla sizce?

eşiniz destekçiymiş bu iyi tabiki
ama küçüğü ona bırakın büyükle dışarı çıkın
eninde sonunda işe dönmeyecek misiniz? küçüğünde bir şekilde alışması lazım
sizin için de büyük kız için de iyi olur yalnız aktiviteler
eşim bakamaz demeyin.. bakar

Kızınızı okula tam gün verin. O arada oğlunuzun uykusunu düzenleyin. Oğlunuzla ilgilenin. Kızınız gelince de hep beraber bi park yapın yorun. Sonra kızınızla ilgilenin o arada oğlan babada kalsın. Sonra hep beraber uyutun.

eşiniz destekçiymiş bu iyi tabiki
ama küçüğü ona bırakın büyükle dışarı çıkın
eninde sonunda işe dönmeyecek misiniz? küçüğünde bir şekilde alışması lazım
sizin için de büyük kız için de iyi olur yalnız aktiviteler
eşim bakamaz demeyin.. bakar
Aynı fikirdeyim. Kız kardeşim ikizlerini bırakıp büyükle dışarıda vakit geçiriyor.

Eşiniz destekçiymiş, bakar. Aile büyükleri yakınsa küçüğe kısa süreli baktırırsınız da.

İki hareketli, küçük çocukla ancak bu kadar olur. Yaşadıklarınız gayet de normal.
Temizlik işlerini çok takmayın şimdilik çocuklarla olduğu kadar halledin.

Kızınız yarım gün okulda bu da iyi bir şey oğlunuzla başbaşasınız.

Onun dışında siz biraz bunalmışsınız biraz sabırlı olacaksınız..
Madem eşiniz bu kadar destek arada bir akşamları çocuklara baksa siz arkadaşlarınızla bir kahve içseniz. Belki öyle öyle biraz kafanız rahatlar.

İki hareketli, küçük çocukla ancak bu kadar olur. Yaşadıklarınız gayet de normal.
Temizlik işlerini çok takmayın şimdilik çocuklarla olduğu kadar halledin.

Kızınız yarım gün okulda bu da iyi bir şey oğlunuzla başbaşasınız.

Onun dışında siz biraz bunalmışsınız biraz sabırlı olacaksınız..
Madem eşiniz bu kadar destek arada bir akşamları çocuklara baksa siz arkadaşlarınızla bir kahve içseniz. Belki öyle öyle biraz kafanız rahatlar.
Arkadaşlarımla arada çıkıyorum evet.Temizliği de biraz saldım,salmak zorunda kaldım

Back
X