Çocuklu Aileler

İnsanlardaki rahatlığı görünce ben mi fazla diken üstündeyim diyorum.

Çocuğunuzun ayaklanır ayaklanmaz iade-i ziyaret yapın
Hahahah valla haklisin var aklimda oyle birkac aile, simdi hele bir tanesini duydum hamileymis ahanda dedim elime dustun sen kadin o bir dogursun biliyorum ben ona yapacagimi

kesinlikle katılıyorum. Çocuğun evet hava alması lazım ama bu kadın hiç mi çocuğunu dışarı çıkarmıyor. Toplu halde çıkılacağı zamanı mı buluyorlar, çocuğu hava aldırmak için.
Hayır dışarda bir işi olur bırakacak kimseyi bulamazlar anlarım. AMA
Kimse kusura bakmasın, bu yüzyılda ki zamansızlıkta, sosyal ilişkiler böyle.
Kimse eğlenmeye çıktığı gece, kimsenin çocuğunun aman atladı mı, zıpladı mı, ne yaptı şimdi düştü mü? ay ağladı vs gibi şeyleri çekmek zorunda değil.
Bırakabiliyorsa bırakırlar, yok bırakamıyorlarsa evinde bir çay yemek ayarlarlar, hem çocuk ortamından uzaklaşmamış olur. Saati gelince yerine yatırılır. Gereksiz huzursuzluk olmaz hemde başkalarıyla görüşmüş olurlar.

Valla ben kendimi hazirladim. Suan hamileyim, elimden geldigi kadar cocugumu evde serbest birakip enerjisini atan ve disarida uslu duran bir cocuk olarak yetistirmeye calisacagim nasip olursa. Ama cocuk bu bilgisayar programi gibi kodlanmiyor da tam tersi olursa da akli erene kadar kimseye gidip gelmemeye karar verdim. Cok bunalirsam da birakirim anneme az hava alip donerim. Anneannesi sonucta ben calisirken de zaten o bakacak. Kimsenin kimseyi cekme mecburiyeti yok.

Rahatsız oluyorsaniz gorusmeyin bu kadar basit, çocuğunu bırakıp bırakmaması tamamen ailevi meseleleri sizi hiç ama hiç alakadar etmez, istemiyorsanız esinizle karar verin ve gorusmeyin....
Hic anlayamiyorum esinizle ortak karar alamiyorsunuz söz , dıdının didisina hükmetmeye kalkıyorsunuz..... Büyük bir çelişki içinde olduğunuzun farkında misini

Çocuğu bırakıp yemeğe çıkalım teklifini yapan onlar.

Durup dururken ben kimseden çocuğunu bırakıp gelmesini beklemedim.

Plana uymayan onlar.

Hükmetmeye kalkmak ne demek?
Eşimle ortak karar alamadığım nokta neresi?

Dün 11e kadar birlikteydik, hatta 11buçuk muydu.

Yani çocuğun ne işi var o saate kadar?
Tabii ki uykusu geldi, huzursuzluğu katlandı.

Amaaan fiyasko işte.
Öncekilerden iyiydi yine de, beklentim son derece düşük olduğu için öncekiler kadar sıkıntıya girmedim ben.

Ya ben de baZı anneler yüzünden kendimi gaddar anne gibi hissediyorum sanki bir onlarda var çocuk.
Bazı annelere bakınca ben de kendimi öyle hissediyorum,onlar bizim dünyamız her şey elbette onlar için ama bazı aileler gerçekten sadece çocuk odaklı yaşıyorlar ben bunu pek anlayamıyorum açıkçası.

Yetişkin ortamında bunalıyo zaten çocuk, hele ki akranı yoksa, bikaç çocuk olsa gene oyun falan kurarlar ama tek olunca arıza, bir de her ortama girmemeli çocuk, eş ilişkisini de düşünmek gerek, ben ihtiyaç duyuyorum açıkçası avare avare eşimle el ele gezmeye, annem yanımızdaydı ona bıraktık biz sinemaya akabinde yemeğe gittik, 3 saat anneannesinin bakması beni kötü anne mi yapar

Çocuğu bırakacak birden fazla kapı var ne demek yaa? Gazete mi bu?

En son görüşmede çocuğu getirmeyelim derken size mahcup oldukları için demişlerdir nezaketen. Rahatsız oluyorsanız eşinize de o insanlara da söyleyin. Onlar da ölmüyorlardır sizle görüşmek için.

hah yorumlara şöyle baktım da hemen dramatize etmeler başlamış.. yok senin çocuğun var mı? yok aklım kalır bla bla bla.. o zaman çıkmayacak arkadaşınız.. çocuğun gideceği yer vardır, gitmeyeceği yer vardır.. eğer eşli akşam yemeğine çıkılıyorsa çocuğun geç saatlere kadar ayakta ne işi var? yaka iğnesi gibi her yere beraber gidilmez ki.. ha bırakılacak yer yoktur o zaman belli bir yaşa gelene kadar çıkmazsın, ama bırakılacak yer varsa ya bırakırsınız ya da kibarca reddedesiniz..

bende gecenin bir yarısı sinemada, lokantada ciyak ciyak ağlayan çocuklardan şikayetçiyim.. çocukların üzerine titremek onu her yere götürmek değildir, düzenini sağlamaktır.. neyse, bunlar bizim millet için çok ütopik konu sahibi.. ben yerinde olsam bir bahane bulur gitmem, zaten hamileymişsin de.. çok zor değil yani..

Valla buradaki yorumlardan anladigim su, eger cocugu anneanne babaanne vs. birakip iki uc saatligine birileriyle muhabbet edersen kotu annesin. Ama cocugun uyku saatini gecirmek pahasina bagir cagir yediginden ictiginden bir sey anlamadan iki laf edemeden bir yerlere gidersen iyi annesin. Sanki disariya cikmaya mecburmus gibi...

Ben kotu bir anne olacagim uzgunum. Ne kimsenin kafasini utulerim ne de cocugumu gec saatlere kadar uyanik kalmaya zorlarim.

o zaman seni kötü anneler grubumuza alalım şu hayatta en korktuğum şey yurdum anneleri gibi "iyi" (!) anne olmaktı, çok şükür onlardan olmadım..

Ayyyyy yorumlar cok antipatik yaa..konuyu acan kisiye saldirilmis yine
Cocugun gitcegi ver var gidemeyecegi yer var madem cocuk hic durmuyo huzur vermiyo o cocuklu ailede katilmasin grup gezmelerine..herkes birden huzursuz oluyor surekli durmayan bi cocuk bi yerr gidince apar topar erken kalkiyoruz bu yuzden diyor konu sahibi..e simdi hepsi kendini cocuga gore ayarliyor artii herkesin kendi cani birakmak istemiyosa getiriyosa sende istemooyosan gorusme..ne canini sıkıyosun herkes cocuklu gezmeleri sevmek zorunda degilya hemen baslamislar senin kiymetlin cocugun yok heralde diye..ne alaka simdi cift olarak gidilecek ortamlara cocuk getirmek hem cocuga hem diger cifte eziyet..

o zaman seni kötü anneler grubumuza alalım şu hayatta en korktuğum şey yurdum anneleri gibi "iyi" (!) anne olmaktı, çok şükür onlardan olmadım..

Oyle iyi anne olacaksam olmiyim bir zahmet. Nedir bu milletin kafasini utuleme israri. Korktugunuzun basiniza gelmemesine sevindim zira ben de ayni seyden korkuyorum.

Benimde kızım var
Ve kızım olduktan sonra her yere gitmedim
Mesela hasta görmeye bile çocuklu gider eşimin tarafı, ben gitmedim eşim gitti. Bebeği sordular diyo eşim. Aslında bizde hasta varken bebekler doluşturulmaz kısa olan ziyaret makbuldür hatta.
Herkes bi çeşit yani, kimine düşünceli davranır çocuk götürmezsin sorarlar. Kimine götürürsün rahatsız olur

Benim tercihim anneanne, babaanne vs. rutin ziyaretlere çocukla beraber gitmek
Dışarı çıkacaksak ta genelde ben eşim ve kızım çıkarız
Bi de her anne bir değil, bazı anneler slaıyo çayıra mevlam kayıra çocuk nerde ne yapıyo haberi yok. Bi arkadaşın çocuğu mesela evimdkei tek kırılacak şey olan mumluğu bulup kırmıştı, annesi ben kızıma çorba yaparken ( kızım uyuyordu ) oğlunu içerde unutmuş sohbete gelmişti mutfağa. Ben kırılan yamulan bişeye üzülmem ama ay X ya çocuk elini kesse deyip süpürdüm hemen.
Eskiden sık görüşürdük mesela, azalttım
Ay yetişin çocuk istemiyolar demeye gerek yok, çocuğunuza sahip çıkar ve uyku saatinde uyutursanız sizin gibi 11 lerde dışarda gezmeye zorlamazsanız çocuk daha uyumlu olur. Başkalarını da rahatsız etmemiş olursunuz.
Konu sahibinin yerinde olsam en aza indirgerim, eşime sen arkadaşınla tek çık derim vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…