Çocuklu biriyle evlilik(annesinde yaşıyor)

Özlem sevgi zorla olmaz belki ama bir düzen ve plan çerçevesinde görüşmesi babalık yapmasi sağlanabilir. Bazen hoşgörülü asil kadınlarin suistimal edildiğini düşünüyorum. Erkekler iyice salıyor. O fena tabir edilen kadınlardan boşansa yapamaz belki istememek görmemek ne kadar acı o çocuğun babasısin sen. Çocuk yapmak da zorla yapılan bir şey değil o zaman dikkat etseymiş.
O çocuğun tercih hakkı olsa o da böyle bir babadan doğmak istemezdi.

kızımdan hep özür diliyecem ilerde ona böyle bir baba seçtiğim için bu hata benim ,kızıma ilerde aklı erip yetişkin olunca hepsini anlatacam eğer kızını görmek istese asla engel olmam görüntülü arasın yanına gelsin alsın avm ye gitsin asla bana onca şey yaşatmasına rağmen kızıma bu haksızılığı yaşatmazdım ama o bunu bile değerlendirmiyor gelip görmüyor bile seni özledi dediğim halde

Siz nerden bilecektiniz ki öyle düşünmeyin suçlamayın kendinizi. Sevmiş, doğru kişi olduğuna inanmışsiniz ki çocuk yapmışsınız ve sorumluluğunu çok güzel almışsınız adam sorumsuzsa ne yapacaksiniz?. Ama ayda yılda bir görüyorsa hiç görüştürmeyen kadınlara da hak veriyorum.

İşte sağlanamiyor. Gorumcemin el kadar 3 yasinda cocugu baba baba diye ariyormuş özlüyormuş cocuk, gorumcemin elinden bir şey gelse yapacakti zaten kimse cocugunu öyle görmek istemiyor ama olmuyor. Her seferinde kavgayla görüşmeye getirilmiyor.
Düzen sağlayanlar varsa da bu kadinin marifeti değil karşidaki adama da bağlı bir şey, herkese sökmüyor o "fena kadin" şeyleri malesef.

Aynen hatalar 2 tarafli.. birde inadina davranan insanlar var.. sirf eski esi aci ceksin diye zorluk olsun diye cocuklari harcayanlar yani…o cocuklar masum ne gunahlari var.. bi laf var katirlar tepisir, arada esekler ezilir.

çok sağolun bebeğime bakınca dünyalar benim oluyo zaten o iyiki var yaşam sevincim Allah onun yüzü suyu hürmetine doğru yolu göstersin doğru kişiler çıkarsın karşımıza hiç bişeyden haberi olmayan bi melek o

“Zaten annesinde” diye bir şey olmaz. Kadın velayeti vermek isteyebilir, ölebilir her şey olabilir o çocuk 7/24 sizinle aynı çatı altında yaşayabilir. O “zaten” kelimesi sizin böyle bir ilişkiye hazır olmadığınızı gösteriyor.

Eşim önceden alıp oğlunu tatile götüren biri olsa haklısınız derim ama evlendikten sonra bizimle tatile gelmesini istedi hep,öncesinde hiç alayım da çocuğumu bir yerlere götüreyim demezdi sadece şehir içi günlük gezilere götürürdü. İlk dönemler bizim bir çocuğumuz da yoktu (balayı hariç bu mevzudan), ayrıca çocuğun ben kardeşimle tatil yapayım derdi de yok babası ile tatile gitmek isterse de eşime de dedim zaten al oğlunu yada al her iki çocuğunu başbaşa gidin tatilinizi yapın diye.
Birde tabiki ebeveynlerin birden çok çocuk sahibi olduğunda çocukların sorumluluğunu paylaşması doğal bir durum ama eşimin ilk evliliğinden olan oğlu benim çocuğum değil, benim gözümde kızımla kan bağı olması dışında dışarıdaki herhangi bir çocuktan farkı da yok yani kendi doğurmadığım bir çocuk için sorumluluk almam, o nedenle tatile gideceksem sadece eşimle ortak çocuğumuzdan mesulumdur ve tatil günleri içinde onun sorumluluğunu paylaşmamız benim için önem arz eder.
Ve ben çocukla çok fazla muhatap olmuyorum en başından beri karşılıklı olarak saygı çerçevesinde mesafeliyiz. Tatile gidip gitmeme kısmı babası ile arasındaki bir mesele, ben sadece benim planını kurduğum mekanını yerini ayarladığım tatile benim onayım olmadan gelmesini istemiyorum kendimce de geçerli nedenlerim var, isterse eşim ayarlar zamanını ve bütçesini alır çocuklarını ya da tek oğlunu alır ayrı bir tatil yapar ona karışmıyorum. Sapla samanı karıştırmasak daha iyi olur.
Saygılar.

Bu şekilde evlenen bir arkadaşım var. Adamın ilk evliliğinden 20li yaşlarda oğlu var. Arkadaşımdan da iki çocuğu oldu. Mutlu mesut yaşıyorlar. Adamın her iki tarafa yetecek maddi gücü var. Arkadaşım da kıskançlık yapan, diğer tarafla işetişime geçildiğinde sıkıntı çıkaran biri değil. O yüzden anlaşabiliyorlar bence.

Cocukta buyukmus, oyle bi cocukla cici(!) annenin zaten belli iletisimi olur

Çocuk dediğiniz kazık kadar adam olmuş zaten, baba ile pek işi kalmamış ki. Arkadaşınız 20 li yaşlardaki adama üvey anne değil, iyi bir arkadaş olacak konumda zaten.

Ayyy ne kadar büyük konuşmuşsunuz, alçak dağlarI da yarattınız mı… parasız kalmak sadece koştura koştura evlenenlere mahsus değil. iş kurup batıran, pandemide maddi manevi çöken, kendisi ya da eşi hasta olup paraya ihtiyaç duyan, çocuğunun anne babasının tedavisine koşturup ücretinden kesilen, çocuğu oldu diye işten çıkarılan, depremde evi yıkılan birsürü hemcinsiniz var onlar da giriyor mu bu kategoriye… siz hiç tokat yememişsiniz bu hayatta, kuru tuzunuzla ahkam kesmişsiniz. samanyolu11

Son düzenleme:
İlk evliliğim. Ben hiç evlenmemiş, o noşanmış, ikiz kız babasıydı. Bana hep en ufak birşeyde üvey anne olursun kötü olursun dediler. Ben kendime güveniyordum. Ben iyi olduktan sonra kim bana ne diyebilir ki diye düşünüyordum. Kızlarıyla çok iyi anlaştık. Tabi en ufak bir yanlış anlaşılma olur korkusuyla ekstra özen gösteriyordum. Çok hassas davranmaya çalışıyordum. Tatillerde bize geliyorlardı. Geldiklerinde kucağıma atlarlardı, sabahları beni öperek uyandırırlardı. Bu ve daha bir sürü güzel anımız oldu. hiç sorun yaşamadım kızlarıyla. Yine bir tatil günü kızlar anneye dönecekti. kıyafetlerden yıkanacakları yıkadım beyaz külotlu çorapları vardı bir keresinde. Üzerind eminik pembe ve kırmızı çiçekli. Ama minik çiçek işlemeli çorap beyaz. Snaırım ilk kez alınmış henğz yıkanmamış olacakki. Onlar gitmeden önce yıkadığımda o minik kırmızı pembe tomurcuk işlemeler çorabı boyamış hafif pembe bir hale getirmişti. Ve eski eşim bana, boyasın diye bilerek yaptın dedi. Ben şok. Son, hızla duvara çarpmış gibi oldum. Yaşanan çok şey var ama bu sadece ufak bir örnek. Ellerimle, özene bezene evimde oda hazırlayıp süslemiştim. Yani çok hassas bir durrum. O evden artık ayrıldıktan sonra kızları sonkez görümcemin evinde görmeye gittim. Onlarda babaya gideceklerdi. Beni görünce havala uçtular beraber gidicez diye. Babam hasta ben şimdilik gelemiyorum dedim. Ağladılar sensiz gitmeyiz diye. O gece ısrar ettikleri için orda kaldım. Beraber uyuduk. Kollarımı açtım biri bir kolumda diğeri bir kolumda öyle uyuduk. O son görüşümdü. Hala çok özlerim onları. Düşünün o derece iyiydi aramız. Ama ben kötü üvey anne olmuştum. O evlilik tabi ki bitti çocuklar sebebiyle değil tabi. Ben bekar halimle çocuklu biriyle evlenmeyi sorun etmemiştim o zaman ama sonrasında, asla çocuklu biriyle olmayI düşünmedim korktum. İyi örnekleri yok mudur eminim çok vardır. Göze aldığınız şey çok, güzel ama zor bir pozisyon. Umarım herşey hayal ettiğinizden bile güzel olur.

Yaaa nasıl sevdim şimdi sizi hiç tanımadan. Tebrik ederim valla içimden aferin şu kadına herkes böyle olsa keşke dedim. Çok mutlu olun inşallah çok :)

Bazen cocuklarla cici(!) anne bag kuramaz ama burda tam tersi.. eski esin tam bi gerizekaliymis kusura bakma. Cok biliyosa kendi yikasaymis. Sana guvenmiyormus demek ki
Bu kadar basit birseyde bilerek yaotin demis. Gorende atla deve sanir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…