- 11 Ağustos 2021
- 803
- 1.196
- 63
- 42
- Konu Sahibi hayatguezel
-
Kizim 13 yaşında. 4 sene falan önce eşimle tanıştım. Bir eksiklik hissetse bile hiç söylemedi. Değişik davranmadi. Şu an eşime baba diyor. Maşallah şahane bir ilişkileri var. Fakat ben eşimle olan ilişkisine de hiç karismadim. Kendisi Baba diyebilir miyim sana demişti.şimdi nasılsınız kızınız kaç yaşına geldi hep babasızlığın acısını yaşarmı acaba babası olanlara özenirmi kızım
Bunlar çok normal. Hiç enseyi karartmayin. Babası olsa da kız çocukları erkeklere daha tatlı davranıyorlar. Yeğenim eniştem olmasina rağmen babama ve eşime çok farklı davranır.elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bişeyler ama markette başka bi adama anne baba diye seslendi deniz resmi görmüştük anne baba abi denize gittik diyor aklında yani çok hassas merhametli bi çocuk bende çok iyi değilim güçlü görünmeye çalışsamda ikinci evliliğimdi bir çift çorap bile almadı kızıma herşeyiyle ben ilgilenirdim evdeykende ama kızım küçük anlamıyor erkeklere çok ilgili sanırım baba şefkatini arıyor eniştem gelse habire ona şirinlik yapmaya çalışıyor
yani eşim ne yazıkki bize evde yaşam alanı bırakmadı huzur bırakmadı ne istiyorsa onun zevkine keyfine göre evli ama bekar gibi ayrı odada oturur hatta kapıyı kitlerdi çocuk girmesin diye keyfi bozulurdu 10 dk canı isteyince çıkar sever tekrar giderdi odasına 2,5 yıldır ayrı yatar elinden gelse evin tüm masrafını bana ödetir kreş çocuğumun masrafları mutfak masrafının yarısı bendeydi kendi sadece fatura öder ve biraz mutfağa katkı sağlardı ne bir ev işine yardım eder nede başka bişey oğluyla aramıza nifak sokardı neler neler anlatsam roman olur ama baktığınızda ikinci kocadanda ayrılan ben damgalamak kolay toplum içinBunlar çok normal. Hiç enseyi karartmayin. Babası olsa da kız çocukları erkeklere daha tatlı davranıyorlar. Yeğenim eniştem olmasina rağmen babama ve eşime çok farklı davranır.
Herşeyi buna bağlamayın. Kararinizda eminseniz güçlü olmaya bakın. Kendiniz için değil çocuğunuz için bunu yapmak zorundasınız. Çünkü buradaki konulara baktığımda arkadaslar hep çocuklukların daki problemli ebeveyn travmaların dan yakınıyor lar.
İnsanları umursamayin. Aslında inanın kimseyi umursamayin. Evde ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Herkes herşeyi çok biliyor. Ama kendi hayatları da. Muhteşem değil.yani eşim ne yazıkki bize evde yaşam alanı bırakmadı huzur bırakmadı ne istiyorsa onun zevkine keyfine göre evli ama bekar gibi ayrı odada oturur hatta kapıyı kitlerdi çocuk girmesin diye keyfi bozulurdu 10 dk canı isteyince çıkar sever tekrar giderdi odasına 2,5 yıldır ayrı yatar elinden gelse evin tüm masrafını bana ödetir kreş çocuğumun masrafları mutfak masrafının yarısı bendeydi kendi sadece fatura öder ve biraz mutfağa katkı sağlardı ne bir ev işine yardım eder nede başka bişey oğluyla aramıza nifak sokardı neler neler anlatsam roman olur ama baktığınızda ikinci kocadanda ayrılan ben damgalamak kolay toplum için
ayrı ev açma şansım var açarım ama şöyle düşünüyorum ben hep aileyi yuvayı seven bi insandım sadece kızımla mutlu olacazmı bu zaten ikinci evliliğimdi birdaha düşünemem evlilik bayramlar yılbaşları iki hassas yürek birbirimize yetermiyiz maddi kaygıdan ziyade manevi kaygılar benimkiİnsanları umursamayin. Aslında inanın kimseyi umursamayin. Evde ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz. Herkes herşeyi çok biliyor. Ama kendi hayatları da. Muhteşem değil.
Siz nasıl mutlusun uz? Çocuğunuz nasıl mutlu budur önemli olan. Çalışan insansınız maddi olarak zaten kimseye ihtiyacınız yok.
Bakalım hayat bundan sonra sizin için neler getirecek? Bunları zaman içinde göreceksiniz.
Kendi esyalarinizi alıp ayrı ev açma şansınız yok mu
Bende ayrı ev tercih etmemiştim. İkinci üçüncü diye saymayin. Yani sonuçta insanın mutluluğu ne zaman bulacağı belli olmaz ki. Evlenmek zorunda siniz gibi algilanmasin bu dediğim. Sadece kendi adıma sinirlari sevmiyorum.. ben bana göre doğru olduğunu düşünüyorsam 5 kerede evlenirim bu kimseyi ilgilendirmez anlamında söylüyorum.ayrı ev açma şansım var açarım ama şöyle düşünüyorum ben hep aileyi yuvayı seven bi insandım sadece kızımla mutlu olacazmı bu zaten ikinci evliliğimdi birdaha düşünemem evlilik bayramlar yılbaşları iki hassas yürek birbirimize yetermiyiz maddi kaygıdan ziyade manevi kaygılar benimki
Öz babasıyla altı ayda bir üç saat mi görüşüyor kızınız? Bu da doğru gibi anlatmışsınız ama değil. Kız çocuğunun babaya ihtiyacı var ayda bir en azından görüşme günü olmalı kim ne derse desin çocuk yapan ömür boyu babadir emekli olamaz. Paraya bir şey diyemem varsa tabi ki el açmayın.Eğer konuda bahsi geçen yaşayan anne bensem evlenilir. 11 seneyi geçti ne bir kez ihtiyaç için eski eşimi aradım nede herhangi bir konu için. Çünkü karar aldığımda bu konuda da kendimi ölçtüm. Ben tek başıma (kendi ailemin desteği sahanedir) bu işin altından kalkabilir miyim? Evet dediğim de kızım 8 aylık değildi.
Kızımı görmek konuşmak isterse engel olmadım ama görüşün diye zorlamadim. Çünkü kızım benim en değerlim kimsenin zorla yalvar yakar görüşmek zorunda olacağı birisi değil.
Arkadaşlar maddi konudan bahsetmis. Çok küçük bir nafaka ödüyor kızımonun dışında bir lira istemiyorum. Tüm masraflarını ben karşılıyorum çünkü benim canım o.
Ayrıca eski este kalmıyor. 5 6 ayda bir iki üç saat görüşüyorlar. Eski eş arayınca telefonda görüşüyorlar.
Ailemle hiç gorusmez ( kendisi bazen babamı bayramlarda arar onun dışında). Ben ailesi ile hiç görüşmem. Ama onlarda kızımla istedikleri Aman gorusebilirler. ( 10 kez gorusmemislerdir )
Demem o ki bahsettiğiniz kişinin hayatını iyi öğrenin. Evlenilebilir. Çünkü karşıda ki insan benden uzak Allah'a yakın demiş olabilir
Ben doğru diye bir ifade mi kullandım? Baba gorusmuyorsa ne yapmamı tavsiye edersiniz?Öz babasıyla altı ayda bir üç saat mi görüşüyor kızınız? Bu da doğru gibi anlatmışsınız ama değil. Kız çocuğunun babaya ihtiyacı var ayda bir en azından görüşme günü olmalı kim ne derse desin çocuk yapan ömür boyu babadir emekli olamaz. Paraya bir şey diyemem varsa tabi ki el açmayın.
Sen cocuklu olsan karsidaki bekar olsa boyle sorun olmazdi.. cidden cocuklu erkekle evlenmek daha zor bunlari okuyunca daha iyi anliyor insan.aynen size katılıyorum kardeşim çocuğun beslenmesi temizliği odası düzeni herşeyi bendeydi ama yine yaranamadım bende çocuklu biriyle evlendim çocuk yanıma geldiğinde elini yıkamıyodu tuvaletten çıkınca yemin ederim eli dışkı kokuyodu söylesen anlamıyodu defalarca elini yıka diyodum her defasında yüzüme gülüp arkamdan cadı koymuş ismimi sebep ne biliyomusunuz elini yıka banyo yap demem ne külodunu değiştirmeyi düşünürdü hadi çocuk düşünemiyor diyelim ama benim değiştir dememde zorlarına gidiyordu evde ne var ne yok babaanneye anlatıyodu oda sağolsun tüm mahallesine böyle böyle nefret ettik eşimle birbirimizden şimdi ailemin yanına geldim küçük bi kızım var kesinlikle bekar bi bayan çocukluyla evlenmesin hayatının hatasını yapar benim gibi
annemin evinde özel alanımız olmaz açıkçası babam herşeye karışır keşke altlı üstül birer daire olsa onlarla oturacağım ama şimdilik o imkan yok bende 40 yaşıma geldim onlarla oturmak istemiyorum artıkBende ayrı ev tercih etmemiştim. İkinci üçüncü diye saymayin. Yani sonuçta insanın mutluluğu ne zaman bulacağı belli olmaz ki. Evlenmek zorunda siniz gibi algilanmasin bu dediğim. Sadece kendi adıma sinirlari sevmiyorum.. ben bana göre doğru olduğunu düşünüyorsam 5 kerede evlenirim bu kimseyi ilgilendirmez anlamında söylüyorum.
O zaman mutlaka kendiniz ve kızınızın özel alanı olan bir odanız olsun. Anne kız sohbet edeceğiz.
aynen böyle kardeşim çocuk gözümün içine bakarak yalan söylerdi oğlum bak yalan söyleme gördüm dediğim halde sen yanlış görmüşün der düşünsenize 40 yaşında bi insanın aklıyla dalga geçer 2 yılda ancak el yıkamaya alıştırdım ergenliğe giriyor erkek çocuklarında ağır koku olur oğlum banyo yap bak arkadaşlarının içinde rencide olma kokuyosun derler utanırsın ama yok adım cadı oldu Allaha havale ettim ha tüm bunlar yetmezmiş gibi bide kaynana sağolsun çok güzel ara bozdu şimdi aradan çekildim mutlu olsunlarSen cocuklu olsan karsidaki bekar olsa boyle sorun olmazdi.. cidden cocuklu erkekle evlenmek daha zor bunlari okuyunca daha iyi anliyor insan.
Yeri geliyor kendi cocuguma zorla yaptiriyorum el yikama dis fircalama banyo vs. Buyuk oglum mesela hic sevmez banyo.. ama iyiligi icin yaptiriyorum. Uzerini degistir yikan deyince bebelere batiyor cidden.
Gecen anneme demisler, anneme sinir oluyoruz cunku zorla banyo yaptiriyor erken yatiriyor demisler
Dedim
Isterseniz nefret edin umrumda degil, simdi kiziyorsunuz ilerde tesekkur edeceksiniz hem eslerinizde tesekkur edecek banamalum pasakli erkek hic cekilmiyor.
Simdi ben bu cocuklarin cici(!) annesi olsaydim bu dediklerine uzulurdum kavga cikardi belki bilemiyorum.. boyle rahat kolundan tutupta banyoya sokamazdim. Bence hata burda .. hem sorumluluk alman isteniyor hemde hic soz hakki taninmiyor. Bu mumkun degil, adil hic degil.
Bende ayrı ev tercih etmemiştim. İkinci üçüncü diye saymayin. Yani sonuçta insanın mutluluğu ne zaman bulacağı belli olmaz ki. Evlenmek zorunda siniz gibi algilanmasin bu dediğim. Sadece kendi adıma sinirlari sevmiyorum.. ben bana göre doğru olduğunu düşünüyorsam 5 kerede evlenirim bu kimseyi ilgilendirmez anlamında söylüyorum.
O zaman mutlaka kendiniz ve kızınızın özel alanı olan bir odanız olsun. Anne kız sohbet edeceğiz.
hanfendinin sözlerini yanlış anlamışsınız bence bende 1,5 aydır ailemin yanındayım evden ayrıldım babası bir kere bile görmeye gelmedi 2 defa görüntülü aradı şimdi ne arıyor ne soruyor geçen gece 1 de kızım ağlama krizine girdi gece babasını aradım video çekip attım uykum var dedi adam taaa 55 km nasıl geleyim görmeye dedi ertesi günde aramadı dün zehra ağlamış şimdi nasıl gelip görecem diye işyerinden bi arkadaşın kızı babasını dubaiden getirtti babamı görecem diye düşünün benim kızım 2,5 yaşında daha minicik onu görmek istemeyen aramayan adama nasıl yaptıracaksınız bunuÖz babasıyla altı ayda bir üç saat mi görüşüyor kızınız? Bu da doğru gibi anlatmışsınız ama değil. Kız çocuğunun babaya ihtiyacı var ayda bir en azından görüşme günü olmalı kim ne derse desin çocuk yapan ömür boyu babadir emekli olamaz. Paraya bir şey diyemem varsa tabi ki el açmayın.
Olan olmus artik.. nerden bilecektinki..onune bakmakta fayda var.. belki ilerde tekrar bulursun mutlulugu.. ki mutlu olmak icin erkege ihtiyac yok fikrimce.. ama neden olmasin?annemin evinde özel alanımız olmaz açıkçası babam herşeye karışır keşke altlı üstül birer daire olsa onlarla oturacağım ama şimdilik o imkan yok bende 40 yaşıma geldim onlarla oturmak istemiyorum artık
aynen böyle kardeşim çocuk gözümün içine bakarak yalan söylerdi oğlum bak yalan söyleme gördüm dediğim halde sen yanlış görmüşün der düşünsenize 40 yaşında bi insanın aklıyla dalga geçer 2 yılda ancak el yıkamaya alıştırdım ergenliğe giriyor erkek çocuklarında ağır koku olur oğlum banyo yap bak arkadaşlarının içinde rencide olma kokuyosun derler utanırsın ama yok adım cadı oldu Allaha havale ettim ha tüm bunlar yetmezmiş gibi bide kaynana sağolsun çok güzel ara bozdu şimdi aradan çekildim mutlu olsunlar
Bu sizin için yapılan bir şey değil ki neden gocunasiniz? Kızı için eşek gibi gelip görüp arayacak ne demek istemiyor. Bu adamların boşanıp çocuktan da boşandığini zannetmesinden nefret ediyorum.Anne öyle değil ölene kadar anne. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.hanfendinin sözlerini yanlış anlamışsınız bence bende 1,5 aydır ailemin yanındayım evden ayrıldım babası bir kere bile görmeye gelmedi 2 defa görüntülü aradı şimdi ne arıyor ne soruyor geçen gece 1 de kızım ağlama krizine girdi gece babasını aradım video çekip attım uykum var dedi adam taaa 55 km nasıl geleyim görmeye dedi ertesi günde aramadı dün zehra ağlamış şimdi nasıl gelip görecem diye işyerinden bi arkadaşın kızı babasını dubaiden getirtti babamı görecem diye düşünün benim kızım 2,5 yaşında daha minicik onu görmek istemeyen aramayan adama nasıl yaptıracaksınız bunu
işte adam eşşek gibi gelip görmüyor umrunda değil başa gelmeyince bilinmiyor ben kızıma baktıkça babasının bize yaşattığı değersizlik hissi aklıma geliyor ben 1 gün bile ayrı durumam kızımdan ama o adam tenezzül edip ne görüyor ne görüntülü arıyor hiç kimseye beni zorla sev diyemezsiniz buBu sizin için yapılan bir şey değil ki neden gocunasiniz? Kızı için eşek gibi gelip görüp arayacak ne demek istemiyor. Bu adamların boşanıp çocuktan da boşandığini zannetmesinden nefret ediyorum.Anne öyle değil ölene kadar anne. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.
kesinlikle bende ayrı ev düşünüyorum hiç yalnız kalmadım bu zamana kadar küçüklüğümden beri yalnızlıktan karanlıktan korktum kızımda aynı benim gibi korkak iki korkak bi evde mutlu oluruz umarım yani insan sevilmek merak edilmek istiyor seni önemseyen varlığınla mutlu olan bi adam istiyor bunlar aşırı uç istekler değil akşam iş dönüşü elinde poşetiyle kızına çocuklarına sevdiklerini getiren bi adam istiyorOlan olmus artik.. nerden bilecektinki..onune bakmakta fayda var.. belki ilerde tekrar bulursun mutlulugu.. ki mutlu olmak icin erkege ihtiyac yok fikrimce.. ama neden olmasin?
Buarada ayri ev bencede en guzeli imkqnin varsa.. yeri geliyor evde istedigin gibi dolasmak istiyorsun..yeri geliyor temizlik istemiyorsun gece gec yatmak istiyorsun vs. Anne evinde olsan en ufak seyden tatsizlik cikabilir. Yani bir arada yasamak zordur.. hele evden ayrilmissin kendine gore duzenin vardir..
Bu sizin için yapılan bir şey değil ki neden gocunasiniz? Kızı için eşek gibi gelip görüp arayacak ne demek istemiyor. Bu adamların boşanıp çocuktan da boşandığini zannetmesinden nefret ediyorum.Anne öyle değil ölene kadar anne. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.
Ayri ev tabiiki daha iyi.. herkesin ozel alani olur hem.. kizinla gayet guzel olur. Ister 9 da kalkarsin ister 12 de.. kimsenin duzenine uymak zorunda olmazsin.kesinlikle bende ayrı ev düşünüyorum hiç yalnız kalmadım bu zamana kadar küçüklüğümden beri yalnızlıktan karanlıktan korktum kızımda aynı benim gibi korkak iki korkak bi evde mutlu oluruz umarım yani insan sevilmek merak edilmek istiyor seni önemseyen varlığınla mutlu olan bi adam istiyor bunlar aşırı uç istekler değil akşam iş dönüşü elinde poşetiyle kızına çocuklarına sevdiklerini getiren bi adam istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?