Çocuklu biriyle evlilik(annesinde yaşıyor)

2 çocuklu olanıyla evlendim, bin kere doğsam bin kere onu seçerdim. Sorumlulukları yok mu tabi ki var ama burada mühim olan çocuklu olanın dengeleri kurabilmesi ve çocuksuz olanın da tarafsız düşünebilmesi, merhametli olması gerek. Burada yaş, tecrübe ve olgunlukta önemli tabi

Kendine almayabilirsin ama cocuklara vermek zorunda bence. Sen o cocuklari babanin evinden getirmediysen..Babayla kalacaksada anne vermek zorunda. Yani demek senin ihtiyacin yokki bu kadar rahatsin ama ihtiyaci olup tek basina cocugunun ihtiyaclarini karsilayamayanlar var. Yani babadan gelecek 3 kurusa belki ihtiyaci olan..

Son düzenleme:
Orada konu aldatılmaydı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Ortada kusurlu bir eş varsa kadın kendi için nafaka alınca yapışıklık mi yapmış yapmış oluyor?
Hele çocuklar, sizin geliriniz iyi olabilir ama birçok kadın için nafaka çok önemli maddi olarak. Yani böyle nafaka almayı neredeyse suç gibi gösterip üstten üstten konuşmakta tuhaf. Etrafınızda çocukları varken boşanıp maddi manevi zorluk yaşayan kimseye şahit olmadınız herhalde. Öyle olsa bu kadar basite indirgemezdiniz nafakayı, zaten verilen nafakalar çocukların masrafı düşünüldüğünde komik denecek boyutta oluyor.

Son düzenleme:
Evlenmezdim. Kk yı keşfetmeden önce evlenirdim ama burada hayat tecrübelerine şahitlik ediyoruz. Benzer konuları okudum ve inanılmaz türlü zorlukları olduğuna kanaat getirdim. Sizde aratıp okuyun bence.

İhtiyacım yok şükür, o yaştan sonra babalığı öğretecek değilim, sorumluluk sahibiyse verir, değilse peşinden koşmam .

"Ben" dedim farkindaysaniz. Hayatta herşeyi sırasıyla yaptığım için kocadan gelecek paraya ihtiyacım yok, hele beni aldatan adamın ne parasını isterim, ne kendisiyle muhattab olurum. İsteyen donuna kadar alır, ben devletin bana layık gördüğü tazminatımı, evlilikten elde edilenlerden bana düşenleri alır çekilir, kendi hayatıma bakarım.

İhtiyacım yok şükür, o yaştan sonra babalığı öğretecek değilim, sorumluluk sahibiyse verir, değilse peşinden koşmam .
Haklisin bi yerde, ama ihtiyacin olmadigindan boyle konusabiliyorsun bence.. 50-100 liraya ihtiyaci oluyor insanlarin yeri gelince.. ama vermeyecek insan kilifina uyduruyor zaten.

Haklisin bi yerde, ama ihtiyacin olmadigindan boyle konusabiliyorsun bence.. 50-100 liraya ihtiyaci oluyor insanlarin yeri gelince.. ama vermeyecek insan kilifina uyduruyor zaten.
Kadınların hatası bu iste adamın 50-100 lirasına muhtaç olmak, okumadan, meslek sahibi olup çalışmadan koştura koştura evlenip çocuk yapmak. Herkesin şartları farklı tabiki, herkes kendi sartlarina göre degerlendiriyor konuları.

Sizin ne yaptığınız, ne yapacağınız beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası. Ben bunları yaparım demekten öte, nafaka almayı tercih edecek olanlari yermeye çalıştığınız için yaptım yorumumu. Diğer konuda da tavrıniz bu şekildeydi.
Herşeyi sırasına göre yapsada aldığı maaş çocuğu ya da çocuklarıyla tek başına hayat sürmek için yeterli olmayan o kadar çok kadın var ki. Aynı ülkede yaşıyorsak bunlar zaten görüyor olmamız lazım.

Bu arada ben de boşansam eşimden kendim için nafaka istemem ama isteyenler, devletinde de verilmesini uygun gördüğü nafakayı alıyor, kimsenin cebinden zorla para çıkarmıyor sonuçta.

Ben empati yapiyorum..ayrica okumus olmak vs. Bunlar hic zorluk yasamayacaginin garantisi degil, ne oldum degil ne olacagim demeli.

Tamam

Bu arada konu sahibi zaten nişanlı ve başlık açtığına göre içi huzursuz, 6. His boşuna olmuyor sorunlu evliliğe doğru yol alıyor, boşanır büyük ihtimalle yazdığımız şeyleri tecrübe eder.

İmzamı atarım

aynen size katılıyorum kardeşim çocuğun beslenmesi temizliği odası düzeni herşeyi bendeydi ama yine yaranamadım bende çocuklu biriyle evlendim çocuk yanıma geldiğinde elini yıkamıyodu tuvaletten çıkınca yemin ederim eli dışkı kokuyodu söylesen anlamıyodu defalarca elini yıka diyodum her defasında yüzüme gülüp arkamdan cadı koymuş ismimi sebep ne biliyomusunuz elini yıka banyo yap demem ne külodunu değiştirmeyi düşünürdü hadi çocuk düşünemiyor diyelim ama benim değiştir dememde zorlarına gidiyordu evde ne var ne yok babaanneye anlatıyodu oda sağolsun tüm mahallesine böyle böyle nefret ettik eşimle birbirimizden şimdi ailemin yanına geldim küçük bi kızım var kesinlikle bekar bi bayan çocukluyla evlenmesin hayatının hatasını yapar benim gibi

bravo size bende ailemin evindeyim 1,5 aydır kızım 2,5 yaşında geçen gece resmen krize girdi babama gidelim anne diye ve babası denen mikrop ne görüntülü arıyor nede görmeye geldi ama küçücük bedeniyle herşeyi hissediyor özlüyor farkındayım

Kadınlar klübü bu yüzden iyi biyer herkes tecrübesini paylaşıyor, beni de kandırıyordu biri buraya yazdım, herkes sakın yapma dedi dalga geçenler oldu ben de ayıktım iyiki varlar, yoksa şimdiye boşanırdım. Çocuklu beyler de bekar kadınları güzel kandırıyor ee tecrübeliler bi kadın nasıl tavlanır konusunda. Allah sizinde yardımcınız olsun. Sakın dönmeyin gerek yok milletin yetiştiremediği çocuğa analık etmenize. Kızınızla güzel bir hayat kurun inşallah

Benim avantajim yada dezavantajim kızım çok küçüktu.
Size tavsiyem evde sürekli yeni gündemler oluşturun duruma alışana kadar. Mesela ip alın sana kazak orecegim. Bu Kazak bitince birlikte tiyatroya gireceğiz. Orada sahlepci var . Tadı harika onu içeceğiz.
Odamizi düzenleyeceğiz oraya yeni eşyalar bakmamız lazım (çok büyük şeyler olmasına gerek yok)
Sonra su kitapları alıp okuyalım. Her aksam birbirimize anlatalım. Gibi gibi. Sürekli bir gündemden bahsedin.
Herkes kendinden sorumlu bu hayatta. Zaten iyi olsa ayrilmazsiniz.

elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bişeyler ama markette başka bi adama anne baba diye seslendi deniz resmi görmüştük anne baba abi denize gittik diyor aklında yani çok hassas merhametli bi çocuk bende çok iyi değilim güçlü görünmeye çalışsamda ikinci evliliğimdi bir çift çorap bile almadı kızıma herşeyiyle ben ilgilenirdim evdeykende ama kızım küçük anlamıyor erkeklere çok ilgili sanırım baba şefkatini arıyor eniştem gelse habire ona şirinlik yapmaya çalışıyor

yok zaten dön özledik diyende yok eşim pintinin önden gideniydi biraz masraf azaldı kurtulmuştur o çocuğa artık üzülmüyorum ben onun yaşlarındayken anne babamın arasını düzeltirdim karakter küçükte olsa belli ediyor kendini boynuma sarılıp iyik evdesin deyip akşamına babaanne seni arıyacam da .... cadısı evde arıyamıyorum demiş bunu gözümle gördüm

şimdi nasılsınız kızınız kaç yaşına geldi hep babasızlığın acısını yaşarmı acaba babası olanlara özenirmi kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…