- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi brunettella
-
Ne kadar vicdansız yorumlar var. Anne oldu diye sıkılmaya hakkı yok mu? Sanki çocuğu aç bıraktım diyor.
Çok sıkışmışsınız, arkadaşlarınızla yiyeceğiniz yemek çok iyi gelir. Arada sırada kendinize zaman ayırın, birkaç saat sadece kendinizle ilgilenin. Böylece çok daha verimli bir anne, mutlu bir kadın olacağınıza inanıyorum. Çocuğunuz var diye monoton kalmak zorunda değilsiniz.
Valla benim de çocuğum yok ama özgürlüğüne düşkün biri olarak her günümü evde aynı şeyleri yaparak, sürekli ilgiye aç bir bebeğe yetersiz kalarak geçirdiğimi düşününce boğuldum. Her insanın hakkı kendiyle ilgilenmek.Yarisinin cocugu yoktur, diger yarisina da cocuguna haftada bir bakalim sen kafani dagit deseler yarin yokmus gibi kosar :) herkesler mikemmel anne oyle boyle degil superler
Valla benim de çocuğum yok ama özgürlüğüne düşkün biri olarak her günümü evde aynı şeyleri yaparak, sürekli ilgiye aç bir bebeğe yetersiz kalarak geçirdiğimi düşününce boğuldum. Her insanın hakkı kendiyle ilgilenmek.
Bir de galiba Türkçesi biraz bozuk olduğu için çok düz yazmış ondan sert görünmüş
Yavrum yazmamış ya ondanValla empati onemli hanmadi’m, sende bunu yapan nadir uyelerdensin :) evet cok duz yazmis azicik aglak yazsaydi daha iyi olurdu gibi
Sadece size değil sözüm "hazır olmak" kavramını kullanan herkese. İnsanlar nasıl hazırlanıyor ya da bunu nasıl hissediyor bilemiyorum. Birincisi karakterini bilmediğiniz bir insan bakımına nasıl hazır olunur? İkincisi yeğen, komşu çocuğu bakmaktan tümüyle farklı bir bebeğin bakımına tüm gününüzü ve senelerinizi harcamaya nasıl hazırlanırsınız? Psikolojik olarak bu hazırlık döneminde hangi yolları denersiniz? Telkin mi, gözlem mi ya da hangi yol? Annelik güdülerinizi nasıl hazırlarsınız? İlk 1 yıl en uzun uykunuz 2 ya da 3 saat olacağından hazırlık sürecinde bu kadarlık uykularla kendinizi terbiye mi edersiniz? Gün boyu bir çocuğun yerli yersiz kaprislerine, zırlamalarına, bitmek tükenmez enerjisine fiziksel ve psikolojik direncinizin uyumu için ne tür hazırlıklar yaparsınız? Bir türlü mutlu etmeyi başaramadığınız, doydu mu, uykusu yetti mi, hasta mı, dişi mi çıkacak, gazı mı var, ev sıcak mi yoksa soğuk mu, yediği mi dokundu, nazar mı değdi ve trilyonlarca sair ihtimali gözden geçirip "anneliği beceremedim" yargısına varmamak için hangi önlemleri alırsınız?Evlendikten kısa bir süre sonra yeni geline 'Aaa hamile değil misin? Yap canım 1 tane, sonra çocuğun olmaz bak' diyenlerden misin? Ya da sana da dediler de evlendiğin gibi hemen çocuk mu yaptın?
Sen daha tam anne olmaya kendini hazırlamadan anne olmuşsun. Oldun madem, anneliğini tam yap. O çocuk sen nereye gidersen gelecek tabi ki. Ne demek mutfağa gittim geldi salona gittim geldi.
Anlayamıyorum bu insanları! İşe girer çalışır çok çalışıyorum diye mızlanır. Evlenir ev işi ağır geliyor diye laf yapar. Anne olur kendi doğurduğu gözüne batar.
Yaaaaaa utandım şimdi, cansın canValla empati onemli hanmadi’m, sende bunu yapan nadir uyelerdensin :) evet cok duz yazmis azicik aglak yazsaydi daha iyi olurdu gibi
Ev kadinlara bir sorum olacak.
Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
Sadece size değil sözüm "hazır olmak" kavramını kullanan herkese. İnsanlar nasıl hazırlanıyor ya da bunu nasıl hissediyor bilemiyorum. Birincisi karakterini bilmediğiniz bir insan bakımına nasıl hazır olunur? İkincisi yeğen, komşu çocuğu bakmaktan tümüyle farklı bir bebeğin bakımına tüm gününüzü ve senelerinizi harcamaya nasıl hazırlanırsınız? Psikolojik olarak bu hazırlık döneminde hangi yolları denersiniz? Telkin mi, gözlem mi ya da hangi yol? Annelik güdülerinizi nasıl hazırlarsınız? İlk 1 yıl en uzun uykunuz 2 ya da 3 saat olacağından hazırlık sürecinde bu kadarlık uykularla kendinizi terbiye mi edersiniz? Gün boyu bir çocuğun yerli yersiz kaprislerine, zırlamalarına, bitmek tükenmez enerjisine fiziksel ve psikolojik direncinizin uyumu için ne tür hazırlıklar yaparsınız? Bir türlü mutlu etmeyi başaramadığınız, doydu mu, uykusu yetti mi, hasta mı, dişi mi çıkacak, gazı mı var, ev sıcak mi yoksa soğuk mu, yediği mi dokundu, nazar mı değdi ve trilyonlarca sair ihtimali gözden geçirip "anneliği beceremedim" yargısına varmamak için hangi önlemleri alırsınız?
Hazırlananlar ya da hazır hissedenler ve hazır olmak gerektiğini savunanlar lütfen cevaplasınlar.
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.Sadece size değil sözüm "hazır olmak" kavramını kullanan herkese. İnsanlar nasıl hazırlanıyor ya da bunu nasıl hissediyor bilemiyorum. Birincisi karakterini bilmediğiniz bir insan bakımına nasıl hazır olunur? İkincisi yeğen, komşu çocuğu bakmaktan tümüyle farklı bir bebeğin bakımına tüm gününüzü ve senelerinizi harcamaya nasıl hazırlanırsınız? Psikolojik olarak bu hazırlık döneminde hangi yolları denersiniz? Telkin mi, gözlem mi ya da hangi yol? Annelik güdülerinizi nasıl hazırlarsınız? İlk 1 yıl en uzun uykunuz 2 ya da 3 saat olacağından hazırlık sürecinde bu kadarlık uykularla kendinizi terbiye mi edersiniz? Gün boyu bir çocuğun yerli yersiz kaprislerine, zırlamalarına, bitmek tükenmez enerjisine fiziksel ve psikolojik direncinizin uyumu için ne tür hazırlıklar yaparsınız? Bir türlü mutlu etmeyi başaramadığınız, doydu mu, uykusu yetti mi, hasta mı, dişi mi çıkacak, gazı mı var, ev sıcak mi yoksa soğuk mu, yediği mi dokundu, nazar mı değdi ve trilyonlarca sair ihtimali gözden geçirip "anneliği beceremedim" yargısına varmamak için hangi önlemleri alırsınız?
Hazırlananlar ya da hazır hissedenler ve hazır olmak gerektiğini savunanlar lütfen cevaplasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?