- 25 Haziran 2016
- 7.514
- 13.350
- 248
- Konu Sahibi brunettella
-
süpermom degiliz elbette annelik zor da üslup fena konu sahibi resmen eşyadan bahsediyor veya bir kediden bahsediyor gibi yazmis..mızlıyor nedir yahu..canının parcasi o ne demek bakmak istemiyorum..size normal geliyor da boyle yetistirilen cocuklar canavar olarak yetisiyor ve topluma bela oluyor malesef sevgisiz ve ilgisizlikten yanlis yollara sapiyorlar..Niye kadini linc ediyorsunuz yahu?
Hepiniz supermom sunuz hic sklmiyor asla cocugunuzu baskasina birakip iki nefes almiyor evin herseyini kendiniz yapiyorsunuz
Ben evet boyleyim birakacak bitek esim var arasira birakir cikarim ama o kadar onun disinda evin tum isi bende yemek bulasik camasir
Arada benimde cantami kapip cikip gidesim gelmiyor degil
Sakin ol kardesim bunlar seni kotu anne yapmaz
Insaniz yoruluyoruz skliyoruz
Ve bende iki tane var biri 30 aylik biri 14 aylik
Bazen cildiriyorum basbas bagirmak geliyor icimden
Wcye bile tek basima asla giremiyorum
Bazen benimde bakasim gelmiyor cok yorgun oluyorum birakiyorum kendi hallerinde oynuyolar duvarlari ciziyolar kavga ediyolar agliyorlar
Bazen aglamalarina izin veriyorum bence onlarinda bazen aglayp stresini enerjisini atmasi gerekiyor
Cok normal
Ama sunu soyleyeyimki buyudukce bagimliligi azaliyor ozamab bizim gibi annelerde bi duygulanma oluyor
Bunlar seni kotu anne yapmaz
16 aylık bir kizim 7 yaşında bir oğlum var hala gecmedi ve anne olduğum sürece geçmeyecek Allah eksik etmesinEn zor donemdeyim galiba, 14 aylik. Ama bu donemler nezaman gecer fikriniz varmi?
Çocuğum yok 4 senedir olması için uğraşıyorum. Çocukları çooook severim. Ama kızanların aksine şuanki durumunuzu gayet normal gördüm. Sık sık olmamak şartıyla insan arada yaşar bence böyle bunalımlar.Heleki aile desteği yoksa. Arada 1-2 saat bile olsa gelip biri ilgilense sizde azcık farklı bişeyler yapma imkanı bulsanız ilaç gibi gelir. En güzeli kendinizi eve kapatmayın çocuğu da alıp dışarı çıkın ara ara. Çocuğunuza da gezmek iyi gelir. Hatta eşiniz evde olduğu zamanlar arada rica edin çocuğa 1-2 saat baksın siz bi hava alıp gelin.Ev kadinlara bir sorum olacak.
Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
Ben tüh anneliği ne demedim ama çocuğuma tek başıma bakıyorum üstelik hamileyim her kadın anneliği kaldıramıyor demek ki ama burada çocuğun ne suçu var o annesinin peşinde dönerken annesi yüzüne bile bakmamış bu çok acımasızca geliyor herkes annenin psikolojisini düşünmüş ama ya çocuğun psikolojisi ne olacak? Burada haksızlığa uğrayan kim peki?Yardımsız full time bir sekilde cocuk bakmak nedir bilmiyolar bence bu yargılayanlar...elbette ki kimselere güvenip de doğurmuyoruz ama bir anne yardimi kv yardimi vs almak da paha biçilemez bir guzellik...veya kreş olayı dimi? Nefes alınıyor tahmin ediyorum ki...
Bütün bunlara şansı olmayanin gelip de tüh anneliğine demez cunku iyi bilir ki en zor annelik türüdür bu....ve bazen kabusa dönebiliyor yaşamın,önemli olan kendini birakmamak gücünün cekildigini hissetigin an .
Bir gün herşeyin yoluna girecegini biliyorsun zaten...
Ben tüh anneliği ne demedim ama çocuğuma tek başıma bakıyorum üstelik hamileyim her kadın anneliği kaldıramıyor demek ki ama burada çocuğun ne suçu var o annesinin peşinde dönerken annesi yüzüne bile bakmamış bu çok acımasızca geliyor herkes annenin psikolojisini düşünmüş ama ya çocuğun psikolojisi ne olacak? Burada haksızlığa uğrayan kim peki?
Ikizlerim ve onlardan 1 yaş küçük kızım var. 3 bebeğin yanında 1 bebek bana dinlenme gibi gelir, ikizlerimden birinde yenidoğan reflüsü vardı, gündüz kiyafet değiştirme kısmını sayamam bile, emzirirken kusar hem kendi üstünü hem benim üstümü batırır, gece ağlar kusar yatak yorgan, çarşaf herşey kirlenir. Önce kızımı yikar, yorgan çarşafı değiştirir yatırırdim.Kaç ay gecenin saat 2sinde 3ünde yatak yorgan çarşaf yıkadım ben. Üstelik kaynar suyla önce elimde yıkar sonra makineye atardım.
Ikizlerimden diğeri ise çok gazlı bir bebekti. Hergün sabaha karşı saat 4te uyanır 7ye kadar hiiç susmadan ağlardı. 7 de uyur bu seferde diğer kızım uyanırdı. Tek başıma büyüttüm ben 3ünü de. Daha bir gün öf demedim, sesimi yükseltmedim.Eşim büyük yardımcımdı. 1 tane bebekle ilgilenmekten söylenen annelere kızıyorum ben. Lütfen annelik bu değil. 4 5 yaşına geldiğinde istediğiniz gibi gezersiniz.Ama şuan böyle bir eşya gibi bahsedemezsiniz.Bebeğinizin size ihtiyacı var bunu unutmayın.
Tüh ya ben çocuğa üzülürken siz halen dalga geçin ya neyse beni anlayan anlar anlamayan da anlamaz benim sorunum değil. Sonuçta mükemmel anne olunca madalya takmiyorlar en azından evladımı mutlu ediyorum. Konu kapanmıştır tartışmaya.Tüh herkes sizin gibi mükemmel anne değil demek ki napalım idare ediverin
Tüh ya ben çocuğa üzülürken siz halen dalga geçin ya neyse beni anlayan anlar anlamayan da anlamaz benim sorunum değil. Sonuçta mükemmel anne olunca madalya takmiyorlar en azından evladımı mutlu ediyorum. Konu kapanmıştır tartışmaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?