Cocuklu ev kadinlar.

İkinci bebegimi bekliyorum. Kızımda oldukça güzel tecrübe ettim bunları. Asıl sorun şu zaten; bilemk yetmez! İşte, evde, sokakta, trafikte, hayatın her alanında bazı bilgileriniz olması sizi kurtarmaz. Ve evet gayet normal geldi söylenenler.

ilave olarak 15 aylik benimde kizim cadiri cok seviyor icinde baya oyalaniyor. oyle birsey alip en cok oturdugunuz odaya kurun. birseyler hazirlarken gelmez arkanizdan oyalanir.

Bukadar üstüne gitmeyin konu sahibinin
Her annenin olur bunaldığı anlar siz hep dört dörtlükmüsnz
Kadın herzaman böyleymiş gibi yorumlar yapiyosunuz
Eminimki bunaldığı için anlık çıkmıştır sözler

Annelik ancak bu kadar güzel özetlenebilir. Kizim uyuyor ve cam acik, bu sefer cami cokmu actim? Üsüyor mu acaba? Yoksa tam tersi bunaliyor mu? Gibi soru isaretleri. Sonra sirf soru isaretleri var diye kendini beceriksiz anne hisetmeleri..

Cok tesekkür ederim bu özet icin. Demek yalniz degilmisin.

Benim kızım da karton kutularla, kolilerle güzel oyalanırdı. Kutudan tüneller yapardım, başka bir kutuya da mutfaktan çanak, çömlek, tahta kaşıklar... vs artık ilgisini ne çekiyorsa. Hala da sever kutularla oynamayı, içlerine girip çıkmayı. O oyalanırken ben de çalışırdım. Daha yürüyemiyorken de kutuya ya da çamaşır sepetine oturtur, içine oyuncak koyardım. Öyle oynardı yarım saat, kırk beş dakika. Şöyle ayaklarınızı uzatıp bir kahve içip, bir dergi karıştırmak için teneffüs zamanı resmen. Kendinize zaman yaratmak için ilgisini çeken şeyleri bulun, yığın önüne. Havalar ısındı. Salonun ortasına leğenle ılık su koyun, oyuncaklarıyla filan takılsın. Bunu da çok yapmışımdır. Tabii yanından ayrılamıyoruz ama en azından ilgisi başka bir şeyde olacağı için anne azıcık rahatlıyor.

Iki cocuk annesi olarak altina imzami atarim. Cok güzel özetlemissiniz

Iki cocuk annesi olarak altina imzami atarim. Cok güzel özetlemissiniz
Bir anneye bu kadar yüklenilmesi şaşırtıcı değil mi ya? 7/24 çocuğuyla ilgilenmek zorunda kalıp da, hiç sabrı taşmamış anne var mıdır? Duygulardan azade robotlarız sanki. Arada mola vermeyi istemek, hiçbir annenin anneliğinden eksiltmez.

Herkes linç etmiş ama ben haklı buldum sizi sosyal kadınlar için çocuk gerçekten hayatı engelleyen bir etken keşke tam hazır hissetmeden yapmasaydınız

Bende zorluklarla buyuttum anlatamam. Refluksu vardi. Durmadan kusuyordu. 5 dakikaya bir ust degistiriyorduk. Cok zordu cok...

Ikizlerim ve onlardan 1 yaş küçük kızım var. 3 bebeğin yanında 1 bebek bana dinlenme gibi gelir, ikizlerimden birinde yenidoğan reflüsü vardı, gündüz kiyafet değiştirme kısmını sayamam bile, emzirirken kusar hem kendi üstünü hem benim üstümü batırır, gece ağlar kusar yatak yorgan, çarşaf herşey kirlenir. Önce kızımı yikar, yorgan çarşafı değiştirir yatırırdim.Kaç ay gecenin saat 2sinde 3ünde yatak yorgan çarşaf yıkadım ben. Üstelik kaynar suyla önce elimde yıkar sonra makineye atardım.
Ikizlerimden diğeri ise çok gazlı bir bebekti. Hergün sabaha karşı saat 4te uyanır 7ye kadar hiiç susmadan ağlardı. 7 de uyur bu seferde diğer kızım uyanırdı. Tek başıma büyüttüm ben 3ünü de. Daha bir gün öf demedim, sesimi yükseltmedim.Eşim büyük yardımcımdı. 1 tane bebekle ilgilenmekten söylenen annelere kızıyorum ben. Lütfen annelik bu değil. 4 5 yaşına geldiğinde istediğiniz gibi gezersiniz.Ama şuan böyle bir eşya gibi bahsedemezsiniz.Bebeğinizin size ihtiyacı var bunu unutmayın.

Bide merak ettim kendini hazır hissedip çocuk yapan anneler hic bunalıma girmiyomu? Bi değişiklik olsun istemiyomu 2 3 saatliğine bile olsa? Dinlenmeye ihiyaç duymuyomu?

Benimde 9.5 aylik.kizim var şuanda diş çıkartıyo ve cok zorlaniyorum gün içinde
Akşam olsa babası gelsede 2 saat dinlensem diyorum

Arada mutlaka yaşanır bu durumlar
Bence yaşamayan annede yoktur.

Siz neden cocuk yaptınız ki siz anneliye hazır değilsiniz ki sizde annelik sorumlulu yok tabiki evladınız peşinizde olucak devamlı ve sizden devamlı iligi beklicek bu gayet normal ne demek canım istemedi annelik isteklemi oluyor ha bugün canım istedi cocugma ilgi vereyim yok bugün canım istemedi ilgş vermeyim sizin istediniz zaman annelik yapmak istiyorsunuz annelik bu değil teşke cocuk yapmasaydınız sizin daha geziceniz varmış

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Anlatımınız yalın ve düz. Herkes yazım dilinde duygularını ifade edemeyebilir. Bu sizi duygusuz yapmaz. Nitekim bu bir özeleştiridir, rahatsız olmasaydınız zaten konu açmazdınız.

'Neden doğurdun o zaman' gibi bi soru çok anlamsız. Bu öyle komşunun çocuğuna, kuzene, yeğene bakmaya benzemiyor. Öncesinde provası da yapılmıyor. Annelik çok başka, çok zor gerçekten. Hele de yalnızsanız, hiçbir destekçiniz yok ise. 2,5 yaşında bir kızım var, hiç bir tanıdığım yok. Siyam ikizi gibiyiz bir saniyemiz ayrı geçmiyor. Anneliği sevmemek, çocuğunu sevmemek anlamına da gelmiyor. Size şuan destek olabilecek tek kişi eşiniz. Ona durumunuzu izah edin, kendinize vakit ayırmaya ne kadar ihtiyacınız olduğunu anlatın.

Bilmiyorum kizlar bugun cok yorgunum. Okadar mizliyor. Bende insanim.. boguldum resmen
Bende insanım diye bir rahatlık yok canım, sıkacaksın o tatlı canını. Arada bir gelir öyle dellenmeler ama yok istemedim yüzüne bakmadım ilgilenmedim dersen o zaman işin rengi değişir sende depresyon başlamış.
Çocukla beraber çık yap her işini

Annelik aaa bugün de canım çocuğuma bakmak istemiyor diyebileceğin bir şey degil. Hakkıyla bakmadıktan sonra ilgilenmedikten sonra o çocuğun sağlıklı öz güvenli bir birey olmasını beklemeyin. Çok daralirsaniz alın çocuğunuzu çıkın yine gezin sokak sokak lütfen evlatlarınızı ayak bağı olarak görmeyin.

Son düzenleme:
Bilmiyorum kizlar bugun cok yorgunum. Okadar mizliyor. Bende insanim.. boguldum resmen
Evladınız ne peki insan değil mi? O mu seçti sizin çocuğunuz olmayı bile isteye dünyaya getirip bugün de canım istemedi yüzüne bile bakmadım demek ne demek sizin acilen destek almanız lazım çünkü bugün sıkıldım diye çocuğa bakmayan yarın neler yapar allah bilir.

Niye kadini linc ediyorsunuz yahu?
Hepiniz supermom sunuz hic sklmiyor asla cocugunuzu baskasina birakip iki nefes almiyor evin herseyini kendiniz yapiyorsunuz
Ben evet boyleyim birakacak bitek esim var arasira birakir cikarim ama o kadar onun disinda evin tum isi bende yemek bulasik camasir
Arada benimde cantami kapip cikip gidesim gelmiyor degil
Sakin ol kardesim bunlar seni kotu anne yapmaz
Insaniz yoruluyoruz skliyoruz
Ve bende iki tane var biri 30 aylik biri 14 aylik
Bazen cildiriyorum basbas bagirmak geliyor icimden
Wcye bile tek basima asla giremiyorum
Bazen benimde bakasim gelmiyor cok yorgun oluyorum birakiyorum kendi hallerinde oynuyolar duvarlari ciziyolar kavga ediyolar agliyorlar
Bazen aglamalarina izin veriyorum bence onlarinda bazen aglayp stresini enerjisini atmasi gerekiyor
Cok normal
Ama sunu soyleyeyimki buyudukce bagimliligi azaliyor ozamab bizim gibi annelerde bi duygulanma oluyor
Bunlar seni kotu anne yapmaz

Bikere kimse kinamasin sizi. Herkesin durumu farkli. Arada olabilir boyle seyler bence. Babasi yada bi yakininz baksa bi hava alsaniz. Oyle bi imkan varsa. Yani yapcak bisy yok biraz olumlu bakmayi dusunmeyi denemelisinz

En zor donemdeyim galiba, 14 aylik. Ama bu donemler nezaman gecer fikriniz varmi?
valla 4yasta anca azalir seni takip etmesi..Kardeşi.olmaz umarim.lutfen korunun 2.yi yapmayin size agir gelir..temel bakimlarini ihmal etmeyin..alt degistirme karnini doyurma gibi..bugun bakasim gelmedi deyince korktum acikcasi..sevgi en onemlisi opun sarilin..ikiz bakiyorum ben tek basima aile destegi olmadan ve cok yogun calisarak..evim kendim esim cocuklar ....bunaldigim olsa bile önce onlarin ihtiyaclari sonra ben..bir de sakin dovmeyin vurmayin hamur o daha sekil vermek sizden..lutfen insanca bakin ki insan yetissin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…