- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi brunettella
-
Herkes herşeyden zaman zaman bunalabilir. Ben o kısma birşey demiyorum zaten. Ama konu sahibi öyle bir üslupla yazmış ki yazarken eleştirileceğini de tahmin etmeliydi. Arada parka götürebilir mesela. Gündüz o uyuduğunda yanına uzanıp dinlenebilir. Arabasına koyar gezdirebilir. Ama siz hiç çocuğunuzdan bir eşya gibi bahsettiniz mi?
Okullar evdeki çocuklardan bıkıp usanan velilerle dolu, altını ıslatmış bir öğrencinin annesini okula gelmesi için aradığımda "işim var, üstünde kurur birşey olmaz" diyen veli tanıyorum ben. Saat akşam 6 olduğunda,okulda kimse kalmadığında, çocuğunu okulda unutan ve defalarca aramama rağmen önce açmayıp sonra da " ayy hocaam unuttum ben çocuğuuu" diye tuhaf tepkiler veren veli bilirim. Kusura bakmasın kimse. Biz başkalarının çocuklarıyla kendi çocuğumuz gibi ilgileniyorsak bu velilerin yaptıklarına ne demeli artık. Bunun gibi birçok örnek anlatabilirim. Bu yüzden böyle anne yorumları okuyunca ister istemez kızıyorum.
Oh be böyle bi msj gelmiycekmi hiç diye okuyup duruyodum. Evet bazen bnde bunaliyorum. O kadar agliyoki. 4 aylık ama sadece uyurken kucagimdan iniyo gerisinde hep akşama kadar kucagimda gezdiriyorum ve bikiyorum. Esin de eğer yardımcı olmuyosa heleki çocuğa bakamiyosa dahada bunaliyosun. Anlıyorum konu sahibini.Arkadaşlar insanların üstüne bu kadar gitmeseniz olmaz mı??? Çok kırıcı oluyorsunuz.
Yazdığı şeyler duygusuz görünebilir ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Bir anlık gerginlikle böyle düşünmüş olmalı.
Benimde bebeğim var. Bazen gerçekten çok zor oluyor. En sabırlı anneler bile yeri gelip öflüyordur.
Konunuza gelirsek... eşinize bıraksanız birkaç saat dışarıda vakit geçirseniz?? Ben bunaldığımda öyle yapıyorum. Sıkmayın canınızı :) büyüdükçe arkadaş olacak size yavrunuz.
Cocugumu sevmiyorum diye bir ibare gecmiyor orda o kadin da bir insan belki yardim edecek kimsesi yoksüpermom degiliz elbette annelik zor da üslup fena konu sahibi resmen eşyadan bahsediyor veya bir kediden bahsediyor gibi yazmis..mızlıyor nedir yahu..canının parcasi o ne demek bakmak istemiyorum..size normal geliyor da boyle yetistirilen cocuklar canavar olarak yetisiyor ve topluma bela oluyor malesef sevgisiz ve ilgisizlikten yanlis yollara sapiyorlar..
Daralman normal. Hepimize oluyor zaman zaman. Ama hep böyle olmıycak öyle bir zaman gelecekki keşke hep dizimin dibinde olsaydı diyceksin. Annen kardeşin çok güvendiğin bir arkadaşın varsa onlardan yardım al arada çık hava al kafanı dağıt. Kendinede vakit ayır.Bilmiyorum kizlar bugun cok yorgunum. Okadar mizliyor. Bende insanim.. boguldum resmen
Teşekkürler arkadaşı korudugunuz için bazen insan bunalıma girebiliyo bende dahil. Çünkü bizde insanız coxugumla tabiki ilgileniyorum cisiyle birakmiyorum a bazen bende bıktım sıkıldım diyebiliyorum tek baktığım için. Ama sonra bi bakışıyla degisiyo fikrimKusura bakmayinda çevir kazi yanmasin denilir bu yaptiğina. Daha önceki yorumunda yüksekten "ben tek çocuklu annelerin şikayer etme hakkini olmadiğini düşünüyorum çünkü ben şöyle harika, böyle harika bakiyorum" dedin. Bal gibi konu sahibi üzerine ve tüm sadece 1 çocuğu olan anneleri eleştirdin.
Şimdi ise bide uç örnekler ile geliyorsun. Konu sahibi hiç her gün öyle olduğunu demedi. Çocugunu kendi idrarinda biraktiğini demedi, ki bu bir nevi istismardir.
Evet bunaldi. Ve evet bunu dile getirirken sert dile getirmiş. Ama sen ne yaptin? Hemen anneliği ile vurdun. Üstüne kendini övdün. Zaten zorlanan anneye bu yapilirmi? Toptan kendini kötü his etsin, iyicene depresyina girsin dimi?
Bazen bir anne dertleşmek isterde. Kendine zaman ayirmakta ister. Kadin bunalmiş ve sen halen mükemmel anne örneğine devam "çocuk uyuduğunda yaninda uyusun" gibi örnekler veriyorsun.
Yahu hangi anne çocuğun yaninda uykusunu alabiliyor? Ki dert bu değil ki. Dert sadece anne olmak degil, ayni zamanda bir kadin olmak, insan olmaktir.
[/QUOTE]Cocugumu sevmiyorum diye bir ibare gecmiyor orda o kadin da bir insan belki yardim edecek kimsesi yok
Belki yardimci alacak gucu yok
Belki kocasi calisiyorum diye elini hicbiseye surmuyor cocuguyla ilgilenmiyor
Cocugu surekli huzursuz bir ortamda oldugu icin mizmiz olabilir
Ve INSANIZ melaike falan degiliz toplumun dayatmasi annelik icimizden geliyor cocugum icin eriyorum bitiyorum bla bla bunlar yanlis dusunceler
Anneden once bir bireydi hala da bir birey ve anne o yuzden eski gunlerini ozluyor olabilir
Burda da hemcinslerinden yardim istiyor
Toplumun dayatmalarindan vicdan azab cektigi icin burada derdini paylasmis
Insanlarda cocuga hasretiz anne olmasaydin yazmis
Hangi insan cocugunun tirnagina kiyar?
Kiyamaz ama arasira bunalir bu kardesimiz de biraz bunalmis burada linc edecek ustune gidip derdine dert ekleyecek bisey goremiyorum ben sozumde yalnizca size degil yanlis anlamayin ama hakikaten kadinin kadindan baska dusmani yok
Bir erkek boyle bisiden bahsettse ya da herhangi bir derdinden arkadaslari derki bosver bro kafani bosalt gececek falan der biz tam tersine yerin dibine batirip cikariyoruz ne bicim annesin diye
Kimsenin anneligini sorgulamaya kimsenin hakki yok bence
Kusura bakmayinda çevir kazi yanmasin denilir bu yaptiğina. Daha önceki yorumunda yüksekten "ben tek çocuklu annelerin şikayer etme hakkini olmadiğini düşünüyorum çünkü ben şöyle harika, böyle harika bakiyorum" dedin. Bal gibi konu sahibi üzerine ve tüm sadece 1 çocuğu olan anneleri eleştirdin.
Şimdi ise bide uç örnekler ile geliyorsun. Konu sahibi hiç her gün öyle olduğunu demedi. Çocugunu kendi idrarinda biraktiğini demedi, ki bu bir nevi istismardir.
Evet bunaldi. Ve evet bunu dile getirirken sert dile getirmiş. Ama sen ne yaptin? Hemen anneliği ile vurdun. Üstüne kendini övdün. Zaten zorlanan anneye bu yapilirmi? Toptan kendini kötü his etsin, iyicene depresyina girsin dimi?
Bazen bir anne dertleşmek isterde. Kendine zaman ayirmakta ister. Kadin bunalmiş ve sen halen mükemmel anne örneğine devam "çocuk uyuduğunda yaninda uyusun" gibi örnekler veriyorsun.
Yahu hangi anne çocuğun yaninda uykusunu alabiliyor? Ki dert bu değil ki. Dert sadece anne olmak degil, ayni zamanda bir kadin olmak, insan olmaktir.
Ev kadinlara bir sorum olacak.
Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?