Cocuklu ev kadinlar.

Kusura bakmayinda çevir kazi yanmasin denilir bu yaptiğina. Daha önceki yorumunda yüksekten "ben tek çocuklu annelerin şikayer etme hakkini olmadiğini düşünüyorum çünkü ben şöyle harika, böyle harika bakiyorum" dedin. Bal gibi konu sahibi üzerine ve tüm sadece 1 çocuğu olan anneleri eleştirdin.

Şimdi ise bide uç örnekler ile geliyorsun. Konu sahibi hiç her gün öyle olduğunu demedi. Çocugunu kendi idrarinda biraktiğini demedi, ki bu bir nevi istismardir.

Evet bunaldi. Ve evet bunu dile getirirken sert dile getirmiş. Ama sen ne yaptin? Hemen anneliği ile vurdun. Üstüne kendini övdün. Zaten zorlanan anneye bu yapilirmi? Toptan kendini kötü his etsin, iyicene depresyina girsin dimi?

Bazen bir anne dertleşmek isterde. Kendine zaman ayirmakta ister. Kadin bunalmiş ve sen halen mükemmel anne örneğine devam "çocuk uyuduğunda yaninda uyusun" gibi örnekler veriyorsun.

Yahu hangi anne çocuğun yaninda uykusunu alabiliyor? Ki dert bu değil ki. Dert sadece anne olmak degil, ayni zamanda bir kadin olmak, insan olmaktir.

Senin pesinde çünku o bir civciv :) o daha minnoş.sevgi istiyor senin pesinde.Senin sesine, kokuna, herseyine aşık.
Mizmizlansin yine sev hep sev.
Ne 7/24 aktivite, ne de tüm gün etkinlik
Ver eline tencere tava oynasin, dışarı cikar hava alsin.Durup durup ona gülümse, cok sevdiğini de söyle.Sohbet et.Gozlerine bak.
Sevgi, sabır,ilgi, pozitif bir anne
Inan ki
Başka birsey istemiyor.
Bazen olur insan bunalir sonra vicdan muhasebesi yapar düzelir.Duzelmek zorundadır çünkü anne olmak bunu gerektirir.
Tek istediği sevgi, anlayis, sabir.
Allah tüm annelerin kalbinden eksik etmesin.

Son düzenleme:
Oh be böyle bi msj gelmiycekmi hiç diye okuyup duruyodum. Evet bazen bnde bunaliyorum. O kadar agliyoki. 4 aylık ama sadece uyurken kucagimdan iniyo gerisinde hep akşama kadar kucagimda gezdiriyorum ve bikiyorum. Esin de eğer yardımcı olmuyosa heleki çocuğa bakamiyosa dahada bunaliyosun. Anlıyorum konu sahibini.

Cocugumu sevmiyorum diye bir ibare gecmiyor orda o kadin da bir insan belki yardim edecek kimsesi yok
Belki yardimci alacak gucu yok
Belki kocasi calisiyorum diye elini hicbiseye surmuyor cocuguyla ilgilenmiyor
Cocugu surekli huzursuz bir ortamda oldugu icin mizmiz olabilir
Ve INSANIZ melaike falan degiliz toplumun dayatmasi annelik icimizden geliyor cocugum icin eriyorum bitiyorum bla bla bunlar yanlis dusunceler
Anneden once bir bireydi hala da bir birey ve anne o yuzden eski gunlerini ozluyor olabilir
Burda da hemcinslerinden yardim istiyor
Toplumun dayatmalarindan vicdan azab cektigi icin burada derdini paylasmis
Insanlarda cocuga hasretiz anne olmasaydin yazmis
Hangi insan cocugunun tirnagina kiyar?
Kiyamaz ama arasira bunalir bu kardesimiz de biraz bunalmis burada linc edecek ustune gidip derdine dert ekleyecek bisey goremiyorum ben sozumde yalnizca size degil yanlis anlamayin ama hakikaten kadinin kadindan baska dusmani yok
Bir erkek boyle bisiden bahsettse ya da herhangi bir derdinden arkadaslari derki bosver bro kafani bosalt gececek falan der biz tam tersine yerin dibine batirip cikariyoruz ne bicim annesin diye
Kimsenin anneligini sorgulamaya kimsenin hakki yok bence[/QUOTE]

Ne diyeyim bilemedim!
Bazen insan bunalır ama evladınizdan böyle bahsetmeniz hic hoş değil.
Allah aratmamiş size bir yavru bağışlamiş ama soz şükürsüzlük ediyorsunuz. Silkelenip kendinize gelmenizi temenni ediyorum! Dışarı evladınizda çıkabilir çok güzel vakit geçirebilirsiniz yeter ki buna gönüllü olun...

Bilmiyorum kizlar bugun cok yorgunum. Okadar mizliyor. Bende insanim.. boguldum resmen
Daralman normal. Hepimize oluyor zaman zaman. Ama hep böyle olmıycak öyle bir zaman gelecekki keşke hep dizimin dibinde olsaydı diyceksin. Annen kardeşin çok güvendiğin bir arkadaşın varsa onlardan yardım al arada çık hava al kafanı dağıt. Kendinede vakit ayır.

Teşekkürler arkadaşı korudugunuz için bazen insan bunalıma girebiliyo bende dahil. Çünkü bizde insanız coxugumla tabiki ilgileniyorum cisiyle birakmiyorum a bazen bende bıktım sıkıldım diyebiliyorum tek baktığım için. Ama sonra bi bakışıyla degisiyo fikrim

[/QUOTE]
Hay ağzına sağlık.

Hemen yargılamayacağım, belli ki bunalmışsınız biraz sabirli olun eve kapanmaktansa biraz olsun temiz hava alabileceğiniz yerlere gitmenizi öneririm. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Ben haala aynı fikirdeyim zaten tek çocuklu anneler konusunda da konu sahibesi siz olmadığınız için uzatmıyorum. Ayrıca örneklerim "konu sahibini eleştirmek için" değildi ama böyle başlayıp ilerde umursamaz anneler oluyor ya oda öyle olmasın, tamam sıkılabilir, bunalabilir, tek takılmak isteyebilir ama çocuğundan bir biblo gibi bahsetmesin, kendi psikolojisini toparlasın ki çocuğuna da verimli olsun.
Neyse herkesin fikri kendine..
Size de iyi geceler..

Doğur diye kafana silah dayamadılar heralde .
Bakmamaktan kastınız umarım çocuğu aç bırakmamışsınızdır .
Canım istemedi bakmadım diye birşey var mı yaa .

Tut elinden parka götür. Hem hava alırsın hem çocuk bakınır, oynar. Oyuncak, top vs al yanına. Meyve, simit götür yanında atıştırmalık. Hem parkta takılırken bir iki yüz görürsün, belki senin için de sohbet ortamı olur. Evdeyken otur yanına, renkleri göster, saymayı öğret. Internetten yaşına uygun oyunlar bul. Babası evdeyken yemeğiyle, banyosuyla, yatırmasıyla o da ilgilensin. Babaya da görevler ver. Arada canın sıkıldığında babasına bırak, tak çantanı koluna, git çarşıya pazara. Hem senin de havan değişir. Varsa çevrenizde bir oyun grubu götür. Tamam, herkesin bir kötü günü olur ama alışkanlık haline getirme.

Şu yerin dibine sokmaya çalışanlar hakikaten hiç bir gün modunuz düşmüyo mu? Bende evlatlarıma aşığım tabiki. Özgürlüğün mü evlatların mı diye bi soruyu kabul dahi etmem. Ama özgürlüğümü de tabiki coookkk özledim. Benimde butun gun gergin oldugum günler oluyo. Cok yoruluyorum. Kafam dayanmıyo bedenim dayanmiyo. Anlıyo musunuz? İnsanım. Bundan sonra asla tek olamıcam diye düsündügüm oluyo. Bu demek değil ki keşke dogurmasaydım. İyiki iyiki iyikii. Sorumluluk cok fazla. Ağır geldiği tabiki de oluyo. Hele ki yardim eden yoksa cikip gezmiyosan hepten bunalırsın. Herkes cok biliyo cunku o yuzden herkes cok konusuyo. Bosver konu sahibi iyice icini şişirme burda

Yani sana özel bi durum değil. Üzülme. Sabırlı ol gececek. Büyüyecekler. Rahatlayacaksın inan ki. Bi 2-3 yasına gelsin gerçekten rahatlayacaksın. Ailen gelse arada bir moral olsa sanada. Cıkabılıyosan parka avmye git gez hem bak cocugunun keyfı yerıne gelecek hem senın.. bi gün esin yardım etsin de sende uyu bol bol dinlen. Uyku o kadar önemli ki. Sarj et kendini

Bende 3 tane sürekli onlarlayim o kadar düşkünler ki en küçüğü bensiz babasıyla bile durmuyor kesinlikle sabır işi

Cesaretin yoksa yapmayacaksın özgürlüğüne tekrar kavuşmak mi istiyorsun bunu büyitene kadar sabır daha da çocuk düşünme bence

Asıl bir çocuk zor kardeş. Yaşları yakın kardeşler kavga gürültü olsa da bir şekilde birlikte zaman geçiriyorlar. Abla ya da abi büyükse zaten bebeği oyalıyor. Tek çocuk olunca paçaya yapışık yaşıyor bebe.

Sen boşver mikemmel anneleri. Gayet de sıkılabilir hatta "biri şunu alsın" raddesine gelebilirsin. Düşündüğün gibi yazmışsın bu da internette kusursuz, gerçekte Kibariye'nin annesi modunda olan kadınları rahatsız eder. Zira birçoğu zihninden geçenleri söze ya da yazıya dökmez. Neyse konuya dönelim.

Oğlum eylülde üç yaşına girecek. Doğduğundan beri uyku ile problemi var. Sırf uyumamak için defalarca su içmek istiyor. Acıktım diyor. Üzerime çıkıp zıplıyor. Böyle masum masum bakarken birden üstüme atlıyor. Neden? Çünkü ona çok büyük bir kötülük yapıp uyumasını istiyorum. Bu gece 6. Kez su istediğinde ki bir yudum alıp bırakıyor. Öyle bir cinnet hali geldi ki, günlerin uykusuzluğuyla birlikte sıpayı un çuvalı gibi babasının yanına bıraktım. "hacım ben şu an bu canlıya sabredecek durumda değilim al uyut sev ne yapıyorsan yap" dedim. Bir üyenin dediği gibi çocuğa obje muamelesi yaptım evet. Zira o denli bunaldım ki ona zarar vermektense uzaklaşmak daha makul bir çözümdü. Ve evet o an bakmak, uyutmak istemedim. Robot değiliz. Bizim de hislerimiz, isteklerimiz hatta sınırsız olmayan bir sabrımız var. Her annenin cinnet nleri siz yazmışsınız o kadar.

Geçecek demeyeceğim. Geçmeyecek sadece şekil değiştirecek. Sorumluluk ve annelik baki. Arada bir şekilde kendinize zaman ayırın ki sabrınız artsın.

Geçiyor bu dönemler sadece biraz daha sabır.Bunalıp bocalamanız normal.Siz bakmayın süper annelere.
Çocuğunuz bugün çok mızmızdı ,çünkü yeterli ilgiyi alamadı,bebeğiniz mızmızdı çünkümçok tv seyretti.sizin tüm pozitif yada negatif enerjinizi alıyor unutmayın.
3 yaşına kadar kendi başına oyun oynamasını beklemeyin.
Benim oğlum 14 aylıkken onunla birlikte oyun hamuru ile az az oynardık,ikili -üçlü puzzle yapardık,stikır yapıştırma hatta birlikte çekmeceleri karıştıma oynardık.
Salonun ortasında küçük leğen koyup birlikte oyuncaklarını yıkardık.Bu oyunların hepsini birlikte oynardık.
Havalar güzelleşti arabasına koyup gezdirin hem siz de hava almış olursunuz.

İşte senin gibisinin çocuğu olur, çok isteyenin olmaz... herkesin sınavı farklı... o çarşıda da ne varsa artık gitmeyince inciler dökülüyor sanırım. Sanki atom parçalıyorsunuz çarşıya gidince... peh!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…