Cocuklu evlerde düzen nasil oluyor?

Gece cocuklar uyuduktan sonra, bulasikliklar ve etraf toparlanir. Tuvaletler ve lavabolar hizlica ovulur. Sabah anne herkesten once uyanir, toz alir ve yerleri siler. Calisan anneyse cocuklari ve kahvaltiyi baba hazirlar, anne hizla dusa girip ise gider. Yok anne evdeyse kahvalti ve yemek bir arada halledilmeye calisilir. Yemek isinin sabah erken saatlerde hazirlanmasi cok avantajlidir. Camasir ve utu artik bulunan her bos anda yapilmaya calisilir. En kotu ihtimalle kuruyan camasirla guzelce katlanir ve dolaba yerlestirilir. Giyilecegi zaman utulenir. Buyuk detayli temizlik icin cocuklar anneanne babaanne teyze vs kim varsa yollanir ve temizlik yapilir. Maddi duruma gore yardimci cagirmak da en guzelidir. Ama en paha bicilmezi de evde her ise yardim eden ve ustelik bunu kendi dusunerek yapan kocadir. O nerde var bilmiyorum :)

Gece cocuklar uyuduktan sonra, bulasikliklar ve etraf toparlanir. Tuvaletler ve lavabolar hizlica ovulur. Sabah anne herkesten once uyanir, toz alir ve yerleri siler. Calisan anneyse cocuklari ve kahvaltiyi baba hazirlar, anne hizla dusa girip ise gider. Yok anne evdeyse kahvalti ve yemek bir arada halledilmeye calisilir. Yemek isinin sabah erken saatlerde hazirlanmasi cok avantajlidir. Camasir ve utu artik bulunan her bos anda yapilmaya calisilir. En kotu ihtimalle kuruyan camasirla guzelce katlanir ve dolaba yerlestirilir. Giyilecegi zaman utulenir. Buyuk detayli temizlik icin cocuklar anneanne babaanne teyze vs kim varsa yollanir ve temizlik yapilir. Maddi duruma gore yardimci cagirmak da en guzelidir. Ama en paha bicilmezi de evde her ise yardim eden ve ustelik bunu kendi dusunerek yapan kocadir. O nerde var bilmiyorum :)
Haklısın gerçekten. 2 gecedir büyük oğlanı uyuturken uyuya kalıyorum mutfak aldı başını gidiyor.

Bir de benim evim daginikliktan ziyade artik pis kirli. hicbir seye yetisemiyorum. Lutfen arkadaslar cevap bekliyorum. Tecrübeli anneler heeeeyyyy nerdesiniz?
Bir rutin tutturmaniz lazim...bende iki cocuk annesiyim ..
Salonu misafir gelecekse temizler kapatirim..ayda bir temizlerim zaten cam cerceve acilmayinca toz olmuyor...oturma odasi hep daginik oyuncaklardan ..cocuklari yatirana kadar ellemiyorum...mutfak yemek yendiginde hizlica makinaya koyuyorum bulaşıkları...ayrintili temizlik gene gece oluyor.
Cocuk odasi gunduz yataklar duzenli sadece gece uyurken sessiz sedasız topluyorum
Yatak odasi uyurken acik sadece kapisi hep kapali kalkar kalkmaz sadece yatagi toplarim ...
Anliycan genel olarak toplu ama ayrintili temizlik ancak esim evdeyken yapiliyor belli bi yasa gelene kadar boyle olcak maalesef
Hayat temizlige adanmiycak kadar kisa oynayin çocuklarla..uyanikken yemek haricinde hic is yapmam ilgileniyorum onlarla..uyumazlarsa menemen kahvalti kisir makarna idare ediyoruz..boyle beslenmeyi hic istemiyorum ama bi cocuk bacagina sarilip agliyo digeri etegi çekiştiriyor ....bosver bugunlerde gecicek

Düzeninizi kurun yemek yedikten sonra sofrayı toplamadan kalkmayin mesela esinizden destek isteyin
Ben günduzleri cocuklari uyutunca topluyorum aksamlari esime devredip topluyorum
Ama ola ki cocuklar durmadi benim masayi bile toplayacak fırsatim olmadi o zaman ipin ucu kaçiyor iki gün darmadağin bi evde yaşıyoruz

Back
X