- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.865
- 598
- 33
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
:))) acı acı gülümsüyorum okurken, benim dört bacaklım küçük ırk, sokakta üstüne doğru koşturan çocukları görünce bacağıma sarılıp kucağıma çıkabilmek için elinden geleni yapıyor çünkü çok korkuyor, maalesef bazı annelerin kendi çocuklarından başka herşey zarar görebilir düşüncesi yüzünden, çocuklar sopayla vurmaya kalkıştığı, seviyorum deyip kuyruğunu kulağını çektikleri için ister istemez üstüne doğru koşan her çocukta korkudan kucağıma çıkıyor, arada bir arkamdan seslenenler oluyor:- pişşşt baksanaaa, süs köpeği mi o, getir azıcık çocuk oynasın.
Benden cevap: - Evet süs köpeği vitrinde duruyor, arada bir tozunu almak için çıkartıp yeniden yerine koyuyoruz diyorum, cevabı alan kişi şaşkın bir halde ne dediğimi kavramaya çalışırken uzaklaşıyorum.
Valla sopayla vurmaya kalktıklarında çok kötü olmuştum, çocuk küçüktü ona kızamadım, kabahati yoktu, ne bilsin el kadar bebe ama yanındaki annesine aşırı sinirlenmiştim, dur oğlum demedi, sopayı elinden almadı, ben miniğimi kucağıma alıp kurtardım.Hahaha müthiş cevap! :) Kıyamam ama ya sopayla kovalamak nedir, içim acıdı bir lokmacık o. Benimki Golden Retriever, ya tipine bakınca bile gülesiniz gelen sevimli bir tip yani ona bile çığlık atıp Pitbull tepkisi veren var. İnsana insan gibi davranmayı beceremiyoruz ki daha, kaldı ki hayvana davranabilelim.
Sen benim neler yasadigimi nerden biliyorsun ki bu sekilde konusuyorsun kucuk insan...!!! Bedduaya hic luzum yok 3.5 yildir hergun agliyorum ben cocugum olmadi diye bu nasil bir patavatsizliklik bu nasil pervasizca konusma bicimi sizin gibilerden tiksiniyorum asil kotulukten beslenen yaratiklarTİKSİNDİĞİN şey çocuklar ! Dünyada bukadar şey varken bula bula çocuklarımı buldun tiksinecek. İnşallah çocuğun Olmaz , ufak tefek yaramazlıklarda böyle konuşan biri daha büyük sorunlarda o çocuğu döver işkence eder, Allah layık olana versin evlat , senin gibilere vermesin inşallah
Eşya da kıymetli tabi. Mesela televizyon, bilgisayar şeyler kıymetlidir ama biblo değildir bana göre.
Hepimiz aynı fikirdeyiz sanırım. Çocuklarda değil rahat annelerinde problem. Anne çocuğuyla ilgileniyorsa ve buna rağmen çocuk bir şeylere zarar verdiyse kaza der geçerim. Ama yok tam tersiyse görüşmem bir daha kafam rahat olur.
Haklısınız tabi. Zaten ben bana göre demiştim. Bana göre de kitaplarım çok kıymetlidir mesela muhakkak önem alırım misafir çocukları yırtmasın diye. Siz de çok değer verdiğiniz bir bibloyu kaldırırsınız kirilmasin diye.Aslinda alinti yapmayi sevmem ama genel aklimdan gecenleri sizin msjinizla yazmak istedim.
Ben evimdeki tum aksesuarlari biblolari cerceveleri ya gezdigim yerlerden aldim yada hediye geldi. Bence anlami olmaliydi. Cokta ayrinti sevmem gidip durup dururken almam. Acikca evime gelen misafir cay keyfi yaparken boyle bsy olsa uzulurum. Maddi anlamda 1 lira bile olsa anisi oldugu icin uzulurum. Burda mesele ozen ve samimiyet. Arkadasimin cocuklari simdiye kdr gordugum en yaramaz ve laftan anlamayan inatci cocuklar. Ama o farkinda. Aradaki fark annelerin farkindaligi olmali. Ben evime gelenler cocukluysa 15 dklik ugrasla kaldiriyorum kendi dugunumde annemin evini 3 ayda zor yerlestirdik kaldirdiklarimizi unutmustukrisk alamam uzulurum ben anilarima bagliyim. Ne ben uzuleyim ne anneye sinirleneyim ne de gelen huzursuz olsun.
Çocuğun eline çikolata verilmişse çocukları mutfak masasına oturtturup orada yemesini sağlayacaksın. Yeme işi bittiğinde ise ıslak mendille güzelce silip öyle kalkmalarına izin vereceksin. Senin evin senin kuralların. Anaları da eşşek değilse anlar herhalde.Görümcemin çocukları en son geldiklerinde koltukları çikolata bulaştırmışlar, salonun duvarını pis ellerini sürmüşler. Ne yapcağımı şaşırdım, görümcem çocukları uyarmıyorda. Daha mobilyanın taksitleri bitmeden böyle hiderse mahvolcak hepsi
Haklısınız tabi. Zaten ben bana göre demiştim. Bana göre de kitaplarım çok kıymetlidir mesela muhakkak önem alırım misafir çocukları yırtmasın diye. Siz de çok değer verdiğiniz bir bibloyu kaldırırsınız kirilmasin diye.
Arkadaşımı seviyorsam, saldım çayıra bir anne değilse ve birlikte olmaktan keyif alıyorsam ona göre önlemlerimi alıyorum ki kimse üzülmesin kırılmasın.
İki taraf dikkat ettiği halde birşeyler oluyorsa canı sağolsun deyip geçiyorum.
Çocuklu misafir ağırlarken geriliyorum ister istemez. Ordan oraya kosturuyolar çekmeceleri açıyolar ortadaki çaylara saldırıyolar. Anneleriyle beraber ben de kosuyorum peşlerinden. Kibarca da uyarıyorum cocugu yalancıktan kızdıgım oluyo hatta.Annesi alınıyo mudur sizce buna? Biraz çekiniyorum da çocuk sonucta anlamıyo pek laftan. Ama bir şey demesende yıkıp geçecek her yeri. Siz nasıl davranıyosunuz böyle durumlarda....
hic alakasi yok... kizim hic birseyi elemzfi kücükken oglumda tam tersi. Cocuktan cocuga istediginiz kadar eleme deyin fark var. Ben mümkün oldugca ev gezisine getirmiyorum anneme birakip gidiyoruz. Gittigim yerlerdede cocuk oluyor ev esyalarina bukadar deger veren insanfa evine misafir cagirmasin. Ki bizim sigortamizda var cocuk birsey kirsa sigortamiz karsiliyor. Gerci lazim olmadi bugüne kadar. Cocuk bunlar kukla gıbi otur kalk denilmez...Valla birsürü yiğenlerim var arkadaşlarımın çocukları var.. her çağlarında da evimde misafir ettim ama hiç ortalığı dağıtma, çekmece karıştırma olayına falan rastlamadım.. Bence annelerinin hatası böyle olmaları o yüzden kimsenin alınmaya hakkı yok hatta utanmalılar bence çocuklarına terbiye veremedikleri için
Cocuk benim cocugum anneligimi sorgulamak sana dusmez hadsizYoo hayır, ben çocuk yetiştireceğim elbet, ama adı üstünde "yetiştirmek". Saldım çayıra mevlam kayıra değil yaniAyrıca eğitimci olarak çocuk nasıl yetiştirilmeli gayet iyi biliyorum ve sizin gibi ebeveynlere tahammül edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?