Çocuklu misafir

Hahaha müthiş cevap! :) Kıyamam ama ya sopayla kovalamak nedir, içim acıdı bir lokmacık o. Benimki Golden Retriever, ya tipine bakınca bile gülesiniz gelen sevimli bir tip yani ona bile çığlık atıp Pitbull tepkisi veren var. İnsana insan gibi davranmayı beceremiyoruz ki daha, kaldı ki hayvana davranabilelim.

Valla sopayla vurmaya kalktıklarında çok kötü olmuştum, çocuk küçüktü ona kızamadım, kabahati yoktu, ne bilsin el kadar bebe ama yanındaki annesine aşırı sinirlenmiştim, dur oğlum demedi, sopayı elinden almadı, ben miniğimi kucağıma alıp kurtardım.
Golden'ları biliyorum, mülayim sevecen köpeklerdir, gerçi benim için hepsi aynı sevecenlikte, ırkı cinsi fark etmiyor, mahallede köpekli köyün kavalcısı gibi gezerim, sokak köpekleri takılır peşime, her biri sevilmek isteyen masum canlar.

Çocuklara kızamıyorum, suç bulamıyorum, çocuk aileden gördüğünü yapar, nasıl yetiştirilirse öyle davranır, evcillere davranışı okuyunca dayanamadım girdim yine konuya, sevgiyle yaklaşanlar bir yana, korkutan, canını acıtanlardan çok muzdaribim zira.

Görümcemin çocukları en son geldiklerinde koltukları çikolata bulaştırmışlar, salonun duvarını pis ellerini sürmüşler. Ne yapcağımı şaşırdım, görümcem çocukları uyarmıyorda. Daha mobilyanın taksitleri bitmeden böyle hiderse mahvolcak hepsi

ah ah ayni dert bizdede var
yani asil dert ilgisiz anneler bencede. Benim cocugum yok ama büyük konusmak gibi olmasin yabanci evlere gittigimizde mutlaka ögretecegim bizim ev olmadigini herseyi yapamayacagini.
Gecenlerde bir aile dostu geldi cocugunun eline kapagini acarak boyali kalem verdi ve kagit. Tabi cocuk kagit üzerini boyamadi yerleri masalari boyadi ve inanirmisiniz Anne bir kere uyardi okadar ee cocuk devam etti tabi. Nasilsa cikan boyaymis..Nasil sinir oldum anlatamam

Sen benim neler yasadigimi nerden biliyorsun ki bu sekilde konusuyorsun kucuk insan...!!! Bedduaya hic luzum yok 3.5 yildir hergun agliyorum ben cocugum olmadi diye bu nasil bir patavatsizliklik bu nasil pervasizca konusma bicimi sizin gibilerden tiksiniyorum asil kotulukten beslenen yaratiklar Mune o kadar hassas oldugum konular actigim bu konuda bana beddua edilmesini kaldiramam lutfen geregini yapin

Ben cocuklara degilde vurdum duymaz anneler beni deli eder. Genelde kendi evlerinde yapamadiklarini baskalarinin evinde rahatca yapabilen cocuklar var. Ablamin eltisi vardi cocuklari gelince evi mahvederlerdi ablam kizardi elti bisey diyemez zaten kendi ogutluyormus 3 yasindaki oglu itiraf etmisti ben soylerdim bazen canavarlarina mukayet ol bu nasil bi yetistirme tarzi gibisinden konusurdum.. Cocuklu misafir zor ama annede is biter bence

Aslinda alinti yapmayi sevmem ama genel aklimdan gecenleri sizin msjinizla yazmak istedim.
Ben evimdeki tum aksesuarlari biblolari cerceveleri ya gezdigim yerlerden aldim yada hediye geldi. Bence anlami olmaliydi. Cokta ayrinti sevmem gidip durup dururken almam. Acikca evime gelen misafir cay keyfi yaparken boyle bsy olsa uzulurum. Maddi anlamda 1 lira bile olsa anisi oldugu icin uzulurum. Burda mesele ozen ve samimiyet. Arkadasimin cocuklari simdiye kdr gordugum en yaramaz ve laftan anlamayan inatci cocuklar. Ama o farkinda. Aradaki fark annelerin farkindaligi olmali. Ben evime gelenler cocukluysa 15 dklik ugrasla kaldiriyorum kendi dugunumde annemin evini 3 ayda zor yerlestirdik kaldirdiklarimizi unutmustuk risk alamam uzulurum ben anilarima bagliyim. Ne ben uzuleyim ne anneye sinirleneyim ne de gelen huzursuz olsun.

Haklısınız tabi. Zaten ben bana göre demiştim. Bana göre de kitaplarım çok kıymetlidir mesela muhakkak önem alırım misafir çocukları yırtmasın diye. Siz de çok değer verdiğiniz bir bibloyu kaldırırsınız kirilmasin diye.

Arkadaşımı seviyorsam, saldım çayıra bir anne değilse ve birlikte olmaktan keyif alıyorsam ona göre önlemlerimi alıyorum ki kimse üzülmesin kırılmasın.

İki taraf dikkat ettiği halde birşeyler oluyorsa canı sağolsun deyip geçiyorum.

Çocuğun eline çikolata verilmişse çocukları mutfak masasına oturtturup orada yemesini sağlayacaksın. Yeme işi bittiğinde ise ıslak mendille güzelce silip öyle kalkmalarına izin vereceksin. Senin evin senin kuralların. Anaları da eşşek değilse anlar herhalde.

Evet tek sart o bence, bazen ne yaparsan yap kazalar oluyor, samimiyet onemli ozen onemli. Dunya kimsenin etrafinda donmuyor ama farkinda olmayan cok kisi var.

Bende artik geriliyorum bir tane arkadasim var 2 cocugu var. Misafirlige geldi.
Arkadasim ;
-naber canim nasilsin hayat nasil gidiyor

Ben;
- ya nasil ol....

Arkadasim;
(Cocugu hapsurdu)
- ayy senin hapşrugunu yerim gordunmu teyzesi nasil hapsurdu ay gorsen nasil yoruluyorum iki cocuga bakmak vs vs vs

Bende istemsizce buna sinir oluyorum. Tabiki de cocugunda bahsedecek ama geliyor cocugu gidiyor cocugu...

Iyisi mi siz odalari kilitleyin yoksa baş edemeZsiniz

Yine ayni konu
Bu konulari okuya okuya kimseye misafirlige gitmiyorum.
Cocuklu misafirler evimde rahat eder.
Cocuklar birbirine veya kendilerine zarar verirken mudahale etmeyenler haric sorun etmem.
Ama bu durumda bile rahat rahat takilan anneler var. Onlarla gorusmemeyi tercih ediyorum . Mecburen ayni ortamdaysak cocugu goz hapsine alip kendi cocuklarimi korumak icin diken ustunde oluyorum bu kez de

Bende inanilmaz geriliyorum buradaki en buyuk problem annenin cocuguna sahip cikmamasi salonda bizim buyuk ekran bi tv var ve sehpanin uzerinde cocuk dibinde tv nin ve salliyor ve kadin bunu goruyor bir sey demiyor ben de demiyorum. 2. Kez cocuk yine tv ye elini şaappp diye yapistiriyor ésim ve ben tepki verdik cunku o tv 2 yasindaki bebegin uzerine dusse ne olacak? Boyundan buyuk tv.. neyse babasi kizdi sonra da esine kizdi ama kadin pek umursamiyor dedim keske sevdigi oyuncak vs getirseydin oynardi ama oynamazmis. Ben 2 yasindaki bebeden tabii ki sikayet etmiyorum ama annesi oyalar kizar bir sey yapar ki o da anlar bir sekilde o tv o cocugun ustune dusse allah korusun suclu kim simdi?? Bence kucuklukten disiplin sart

hic alakasi yok... kizim hic birseyi elemzfi kücükken oglumda tam tersi. Cocuktan cocuga istediginiz kadar eleme deyin fark var. Ben mümkün oldugca ev gezisine getirmiyorum anneme birakip gidiyoruz. Gittigim yerlerdede cocuk oluyor ev esyalarina bukadar deger veren insanfa evine misafir cagirmasin. Ki bizim sigortamizda var cocuk birsey kirsa sigortamiz karsiliyor. Gerci lazim olmadi bugüne kadar. Cocuk bunlar kukla gıbi otur kalk denilmez...

ne olursa olsun abartmayın. Ben halıları uygun aldım niye mi 2 cocugum var arkdaşlarımında cocukları birley dökülse dert etmem. Cocuk bu yahu abartmayın. Mümkün oldugu kadar oğlumda kurcaladıgı icin anneme birakıyorum davet edildigim zaman cünki peşinden kosturmaktan oturamıyoruz eşimle.
Ama cocuguma biri bağirsa asla evine adım atmam kimsenın buna hakkı yok.
Hele şu anneler yokmu yok bu benım cocugumun oyuncagi yok elleme...
allah aşkına cocuklarınıza paylaşmagı öğretin.
Bizim evimizde gelen misafirin cocuğu birşey dökse kırsa dert etmem cani sağ olsun yeterli cocuklara birşey olmasın.
Cocuklarımıda herzaman oyuncaklarını paylaşın doye uyayrım. Misafirle Paylaşmıyorsa kendide oynıyamaz.

Bazen evime 3 çocuklu arkadaşım akrabam vs. gelir. Zerre gözüm arkada kalmaz bilirim ki anne çocuğuyla ilgili.
Bazende 1 çocuklu arkadaşım gelir bi an önce gitsin ve bi daha gelmesin diye bakarım.
Burada önemli olan kesinlikle annenin tavrı.

Çocuğuyla ilgilenmeyenleri evime çağırmıyorum. Göz kulak olamayacağım, çocuğumu zaptedemeyeceğim yere gitmiyorum illa gidersem de oğlumu kv ye bırakıp gidiyorum. Ne ben başkasınınkini çekeyim ne başkası benim çocuğumu çeksin. Hele bazı çocuklar gerçekten katlanılmaz oluyor hayretler içerisinde kalıyorum ve düşündüğüm tek şey; bu insanlar çocuklarına hiç mi görgü kurallarından bahsetmiyorlar, yani çocuk deyip aman yapsın nolacak deyip geçmemek gerekir. Edep, ahlak, görgü küçük yaşta verilmezse bi daha zor verilir.

Eğer çocuğu yaramazlık yapıyor ve anne de oturup müdahale etmiyorsa çocuğu uyarmakta birşey yok bence.mesela ben çocukları asla yatak odama sokmam. İster anneleri alınsın ister darılsın çocuklar oynarken buraya girmek yasak diye uyarırım.sonra yatağımda zıpladıkça benim sinirlerimde zıplıyor çünkü. Bende ilk evlendiğimde bir yere birşey dökülecek,birşey olacak diye tedirgin olurdum ama çocuğun olunca düzeldim.sizin çocuğunuz var mı bilniyorum ama rahat olmaya çalışın bence çünkü illa misafir geliyor....

Cocuk benim cocugum anneligimi sorgulamak sana dusmez hadsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…