- 1 Haziran 2017
- 720
- 1.519
- 113
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Böyle hareketler yapan çocuklarını çok zeki görenler var sizinki de ondanmış herhalde. "Ay hiperaktif yaa ondan hiperaktifler çok zeki oluyor benimki de çok zeki" falan diyorlar şoka giriyorum. Hiperaktivitenin zekayla alakası bu şekilde değil bir, yapılan şey davranış bozukluğunu gösteriyor iki. Zeki olduğunu düşündüğü çocukta davranış bozukluğu olduğunu kabul ettirmekte zorlandığım çok ebeveyn var ve altına baktığımda çocuğu davranış bozukluğuna itenin yine ebeveyn olduğunu görüyorum. Çocuğun da suçu yok zira çocuğa sınır koyan, durması gereken yeri söyleyen, görgü kurallarını öğreten bir ebeveyn yok.
Ya sen ne biliyosun benim cocuguma terbiye vermediğimi ya da misafirlikteyken yaramazliklarini engellemedigimi bunu yapmayan ebeveynlere ben de kiziyorum ama ben misafirim gelince aman kirilmasin aman kirlenmesin diyenleri anlamiyorum bunlari goze alamiyosan evde balik besle kirletmezSiz hala durumun ne kıymetli eşyan var boyutundasınız,ben saygı boyutundayım. Nasıl izah edersem edeyim anlamanız pek mümkün gözükmüyor..
Ya sen ne biliyosun benim cocuguma terbiye vermediğimi ya da misafirlikteyken yaramazliklarini engellemedigimi bunu yapmayan ebeveynlere ben de kiziyorum ama ben misafirim gelince aman kirilmasin aman kirlenmesin diyenleri anlamiyorum bunlari goze alamiyosan evde balik besle kirletmez
Senin tavugun da horoz civcivin de horoz balik besleyin siz gürültüsü pisligi olmazAnlatmak istediğimi anlamanızın pek mümkün olmadığını söylemiştim, yanılmamışım. İyi günler dilerim..
Senin tavugun da horoz civcivin de horoz balik besleyin siz gürültüsü pisligi olmaz
Benim kizim 1 yasinda ustume alinirim, gecen gün kuzenime gittim kizim usludur ama biblosunu kirdi ablamin napicaz mahkemelesicez mi? Cani sağolsun kizimin kirmasin diye ugrastik ama kirdi napalim gitmeyim mi bi daha yine soyluyorum rahatsiz olan varsa cocuklu misafir kabul etmesin.
Goturmedigimi nerden biliyosun? Aman sizin evinize gelmem merak etmeyin siz balik besleyin balik gurultusu kiri pasi olmaz en temiziYani mesajımdan bunu anladıysanız başka açıklamaya gerek yok aslında.
Ama ben sizin yerinizde olsam gider bir biblo alır götürürdüm.
Aynen
Hani bazen arkadaşım evlendi degisti deniyor ya işte nedeni bu, evli.adsmin önceliği değişiyo hele bir de çocuğu varsa
Oğlan 1.5 yaşındaydı yeni evli bir arkadaşa gittik benim oğlan yeni yeni yürüyo babası pesinde ama kadın gene de gerildi çünkü her yer irili ufaklı biblo süs eşyası figür vs dolu yerde küçük arabalar falan var kapının dibinde renklerine göre sıralı, haliyle çocuk almak istiyo, 1 saat falan oturduk kalktık
Herkes dengi dengine kimi annelerin de ta bebeklikten yastık gibi çocukları oluyo koltuğa koy unut orda, ama benim oğlum hareketli 1 aylıkken de hareketliydi şimdi de öyle tipik koç burcu ve bu ebeveynlik hatası değil bunu da yazmadan edemedim
Kesinlikle dogru yaklaşımMevzu çocuk üzerinden dönüyor ama asıl sorun yetişkin dostlarınızda. Tekrar söylüyorum çocuklar bizlerin aynasıdır.
Anne baba çocuğunun yaramazlıklarına gülüp geçiyorsa görüşmeyiniz. Çocuğun suçu yok çünkü yapmaması gerektiğini bilmiyor.
Arkadaş çevrem oldukça geniş ve hepimiz çocukluyuz ama hiç böyle annelerle karşılaşmadım. Ufak tefek yaramazlıklar olur ama onları da önemsemem.
Çocukların olduğu ortamda çayı sehpada servis etmezsiniz de masada servis edersiniz. Böylece dökme tehlikesini en aza indirgemiş olursunuz. Bu gibi örneklerden bir sürü sayabilirim.
Mevzu çocuk üzerinden dönüyor ama asıl sorun yetişkin dostlarınızda. Tekrar söylüyorum çocuklar bizlerin aynasıdır.
Anne baba çocuğunun yaramazlıklarına gülüp geçiyorsa görüşmeyiniz. Çocuğun suçu yok çünkü yapmaması gerektiğini bilmiyor.
Arkadaş çevrem oldukça geniş ve hepimiz çocukluyuz ama hiç böyle annelerle karşılaşmadım. Ufak tefek yaramazlıklar olur ama onları da önemsemem.
Çocukların olduğu ortamda çayı sehpada servis etmezsiniz de masada servis edersiniz. Böylece dökme tehlikesini en aza indirgemiş olursunuz. Bu gibi örneklerden bir sürü sayabilirim.
Bir kaç basit müdahele ile rahatça çocuklu misafir ağırlanır. Oyuncaklar dağılsın hiç mühim değil çünkü oynamak için zaten.Yok onlar camdan yapılma biblolarını orta sehpada sergileyip, onu merak edip bakmak isteyen çocuğa şımarık demeyi normal buluyorlar. Benim şu konularda en büyük rahatsızlığım bu. Yoksa tabi ki anne baba çocuğuyla ilgilenmeli nerede olursa olsun. Ama ev sahibi de misafirini azıcık rahat ettirmek için bir düzenleme yapmalıdır.
Bir kaç basit müdahele ile rahatça çocuklu misafir ağırlanır. Oyuncaklar dağılsın hiç mühim değil çünkü oynamak için zaten.
Kitaplığın kapaklarını lastik tokayla tuttuyorum açamıyorlar mesela. Basit ama hayat kurtarıyor :)
Geçinmeye gönlü olmayanların sıraladıkları bahaneler işte.
Yetişkinlerin de vukuatları olabilir. Yemek takımının parçasını kırabiliriz mesela. Yapmayacağımızın garantisi var mı? E biz de azarı hakettik o zaman. Sırf çocuk olduğu için böyle yorumlar.Valla ben ilk çocukta farklı bir yerde oturuyordum ve daha sosyaldik, gider gelirdik, arada vukuatımız da olurdu muhakkak ilgilensek de, ev sahibi de sorun olmadığını söylerdi zaten. Ama bu konuları okudukça ben artık asla anane babaanne evinden başka yere gitmiyorum 2 çocukla. Sonuçta ilgilensen de bir anlık bir şey özellikle küçük çocuklar için bu dediğim. Kimse de çocuğuma arsız şu bu diyemez, bunu dedirteceğime görüşmem daha iyi.
Mevzu çocuk üzerinden dönüyor ama asıl sorun yetişkin dostlarınızda. Tekrar söylüyorum çocuklar bizlerin aynasıdır.
Bence kucuk cocuklu olanlar bir zahmet gezmesin. Otursunlar cocuk buyutsunler.. Ben cocuguma engel olmaya calisirim yine de esyasi kiymetli olan varsa benle degil esyalariyla otursun onun esyasi kiymetliyse benim evladim daha kiymetli.
İşte çocuğa nasıl hayvan seveceğini öğretmemiş o annecik. Bizim de var evcillerimiz ve çok haklısınız bu konuda. Eşyadır biblodur önemli değil ama bir canlıya eziyet etmeyi ben de kaldıramam ve asla görüşmem. Siz de çözümü görüşmemekte bulmuşsunuz ve problem çözülmüş. Tüm şikayetçi arkadaşlara tavsiyemdir :)Ya aslında sorun cidden tam olarak bu. Burada anlamayanlar olmuş, benim çocuklu arkadaş çevrem de anlamlandıramıyor. Arkadaşımın çocuğu işte geçen geldiler, çocuk köpeğimle oynuyor ama yani böyle bir oynamak yok orasını cimcirdi, burasını sıkıştırdı -ki benim köpeğim Golden Retriever, en çok çocuk seven, en oyuncu cinslerden biri ona rağmen rahatsız oldu hissediyorum. Arkadaşın salladığı yok, benim gözüm sürekli köpekte çünkü yani belki evcil hayvanı olmayan anlamayacaktır ama o da benim çocuğum gibi inanın. "Canım rahatsız oldu bak yapma güzelce sev, onun da canı yanıyor" dedim, elini çekti. Baktım bu sefer elindeki çikolatayı yedirmeye kalktı, biraz sesimi yükselttim çünkü tatlı yedirmiyoruz, tamam hadi çocuk bunu bilmiyor doğru eyvallah. Bu arada annenin sıfır ilgiyle davrandığını söyleyeyim, hatta "Nolucak canım oynayıversin" şeklinde sanki oyuncak köpekmiş gibi yaklaşıyor. Kalktım ben gittim çocuğun yanına, bak dedim şöyle sev böyle sev karnını sev falan. Ay dalga geçer gibi baktım köpeğin kuyruğunu çekip viyaklatıyor hayvanı. Artık dayanamadım. O hiç sesini çıkartmayan arkadaş "Ay sen benim çocuğuma nasıl bağırırsın" diye çemkirmeye başladı bana. Ben de çocuğunla ilgilenirsen böyle sorunlar çıkmaz, ikidir ben uğraşıyorum farkındaysan dedim gönderdim evden, daha da görüşmedik. Evimde zaten öyle süs eşyası ıncık cıncık yok, olursa da başka bir odaya kaldırıp o odada tutabilirim çocukları ama annelerin "Saldım çayıra Mevlam kayıra" yapması beni daha çok sinirlendiriyor. Yoksa kimi anne var peşinde geziyor ve mahcubiyetini hissediyorum. Üzülüyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama arkadaşım gibi anneler çok sinirlendiriyor beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?