Çocuklu misafir

En mikemmel ebeveyn kendileri. Sosyal medya paylaşımlarından öğrendikleriyle çocuk yetiştirilirse sonuç içler acısı oluyor. Ne diyeyim çağımızın hastalığı ; "buldumcukluk"

Siz hala durumun ne kıymetli eşyan var boyutundasınız,ben saygı boyutundayım. Nasıl izah edersem edeyim anlamanız pek mümkün gözükmüyor..
Ya sen ne biliyosun benim cocuguma terbiye vermediğimi ya da misafirlikteyken yaramazliklarini engellemedigimi bunu yapmayan ebeveynlere ben de kiziyorum ama ben misafirim gelince aman kirilmasin aman kirlenmesin diyenleri anlamiyorum bunlari goze alamiyosan evde balik besle kirletmez

Anlatmak istediğimi anlamanızın pek mümkün olmadığını söylemiştim, yanılmamışım. İyi günler dilerim..

Bana gelindiğinde rahatsız olmuyorum, bizde her şey serbest.
Tabii evin dağılmasından ve kirlenmesinden bahsediyorum, eşyalar zarar görse böyle rahat olmam.

Ama ben bir yere gittiğimde çocuğun peşinde dolanıp onu sürekli engellemekten bitap düşüyorum.

Yani mesajımdan bunu anladıysanız başka açıklamaya gerek yok aslında.

Ama ben sizin yerinizde olsam gider bir biblo alır götürürdüm.

Yani mesajımdan bunu anladıysanız başka açıklamaya gerek yok aslında.

Ama ben sizin yerinizde olsam gider bir biblo alır götürürdüm.
Goturmedigimi nerden biliyosun? Aman sizin evinize gelmem merak etmeyin siz balik besleyin balik gurultusu kiri pasi olmaz en temizi

Ben de şunu ekleyeyim.
Ben çocuklarımı neredeyse hiç kısıtlamıyorum, sadece düzenli bir yaşamımız var, gecr uyuyup gündüz uyanıklar, gürültü yapıyorlarsa da tahammül edilebilir saatlerde yani. Evi dağıtıyorlarsa da kendi evlerini diye de ekleyeyim. Ama ne oluyor sonunda, çocuk merağını gideriyor ve hiç de öyle şımarık bir çocuk olmuyor toplum içinde. Oğlum 2 yaşından beri kreşe gidiyor, hiçbir öğretmeninden şikayet almadık, hiçbir komşum kapıya gelmedi.

Mevzu çocuk üzerinden dönüyor ama asıl sorun yetişkin dostlarınızda. Tekrar söylüyorum çocuklar bizlerin aynasıdır.

Anne baba çocuğunun yaramazlıklarına gülüp geçiyorsa görüşmeyiniz. Çocuğun suçu yok çünkü yapmaması gerektiğini bilmiyor.

Arkadaş çevrem oldukça geniş ve hepimiz çocukluyuz ama hiç böyle annelerle karşılaşmadım. Ufak tefek yaramazlıklar olur ama onları da önemsemem.

Çocukların olduğu ortamda çayı sehpada servis etmezsiniz de masada servis edersiniz. Böylece dökme tehlikesini en aza indirgemiş olursunuz. Bu gibi örneklerden bir sürü sayabilirim.

Ev esyalari önemsenmesini anlamayanlara lafım; o eşyalar bedavaya alınmıyor.
Benm koltugum beyaz cocuklar annesinin dikkatsizligi yüzünden batirdi. Yıkadım çıktı allahtan. Son anda yetişmesem televizyona eline aldığı süs esyasıyla geçiriyodu bitane.
Sırf o cocuk zevk alsin diye oturıp bekleyemem. Cekmece karıştırmakda neyin nesi? Tabiki açtırmıcak. Cocugum yook. Ama olursa Allahın izniyle peşinde dört dönerim. Bazı seylere kolay sahip olunmuyor. Cocukda neyi elleyip neyi ellemicegini güzel egitimle anlar. Eltim o sekilde yetişrdi. Hicbirseye zarar vermeden sadece oyuncaklarıyla oynayan bir cocuk. Demekki olıyormus

Kesinlikle dogru yaklaşım

Yok onlar camdan yapılma biblolarını orta sehpada sergileyip, onu merak edip bakmak isteyen çocuğa şımarık demeyi normal buluyorlar. Benim şu konularda en büyük rahatsızlığım bu. Yoksa tabi ki anne baba çocuğuyla ilgilenmeli nerede olursa olsun. Ama ev sahibi de misafirini azıcık rahat ettirmek için bir düzenleme yapmalıdır.

Bir kaç basit müdahele ile rahatça çocuklu misafir ağırlanır. Oyuncaklar dağılsın hiç mühim değil çünkü oynamak için zaten.

Kitaplığın kapaklarını lastik tokayla tuttuyorum açamıyorlar mesela. Basit ama hayat kurtarıyor :)

Geçinmeye gönlü olmayanların sıraladıkları bahaneler işte.

Valla ben ilk çocukta farklı bir yerde oturuyordum ve daha sosyaldik, gider gelirdik, arada vukuatımız da olurdu muhakkak ilgilensek de, ev sahibi de sorun olmadığını söylerdi zaten. Ama bu konuları okudukça ben artık asla anane babaanne evinden başka yere gitmiyorum 2 çocukla. Sonuçta ilgilensen de bir anlık bir şey özellikle küçük çocuklar için bu dediğim. Kimse de çocuğuma arsız şu bu diyemez, bunu dedirteceğime görüşmem daha iyi.

Yetişkinlerin de vukuatları olabilir. Yemek takımının parçasını kırabiliriz mesela. Yapmayacağımızın garantisi var mı? E biz de azarı hakettik o zaman. Sırf çocuk olduğu için böyle yorumlar.

Biri konu açıp tabak kırdım arkadaşım azarladı dese herkes aman ne kıymetli tabağı varmış der ama konu çocuk olunca yaramazlığından girilir terbiyesizliğinden çıkılır.

Ya aslında sorun cidden tam olarak bu. Burada anlamayanlar olmuş, benim çocuklu arkadaş çevrem de anlamlandıramıyor. Arkadaşımın çocuğu işte geçen geldiler, çocuk köpeğimle oynuyor ama yani böyle bir oynamak yok orasını cimcirdi, burasını sıkıştırdı -ki benim köpeğim Golden Retriever, en çok çocuk seven, en oyuncu cinslerden biri ona rağmen rahatsız oldu hissediyorum. Arkadaşın salladığı yok, benim gözüm sürekli köpekte çünkü yani belki evcil hayvanı olmayan anlamayacaktır ama o da benim çocuğum gibi inanın. "Canım rahatsız oldu bak yapma güzelce sev, onun da canı yanıyor" dedim, elini çekti. Baktım bu sefer elindeki çikolatayı yedirmeye kalktı, biraz sesimi yükselttim çünkü tatlı yedirmiyoruz, tamam hadi çocuk bunu bilmiyor doğru eyvallah. Bu arada annenin sıfır ilgiyle davrandığını söyleyeyim, hatta "Nolucak canım oynayıversin" şeklinde sanki oyuncak köpekmiş gibi yaklaşıyor. Kalktım ben gittim çocuğun yanına, bak dedim şöyle sev böyle sev karnını sev falan. Ay dalga geçer gibi baktım köpeğin kuyruğunu çekip viyaklatıyor hayvanı. Artık dayanamadım. O hiç sesini çıkartmayan arkadaş "Ay sen benim çocuğuma nasıl bağırırsın" diye çemkirmeye başladı bana. Ben de çocuğunla ilgilenirsen böyle sorunlar çıkmaz, ikidir ben uğraşıyorum farkındaysan dedim gönderdim evden, daha da görüşmedik. Evimde zaten öyle süs eşyası ıncık cıncık yok, olursa da başka bir odaya kaldırıp o odada tutabilirim çocukları ama annelerin "Saldım çayıra Mevlam kayıra" yapması beni daha çok sinirlendiriyor. Yoksa kimi anne var peşinde geziyor ve mahcubiyetini hissediyorum. Üzülüyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama arkadaşım gibi anneler çok sinirlendiriyor beni.

. Ben cocuguma engel olmaya calisirim yine de esyasi kiymetli olan varsa benle degil esyalariyla otursun onun esyasi kiymetliyse benim evladim daha kiymetli.
Bence kucuk cocuklu olanlar bir zahmet gezmesin. Otursunlar cocuk buyutsunler.

Herkesin evladi kendine kiymetli.
Digerinin de mali.

Bu boyle uza gider.

İşte çocuğa nasıl hayvan seveceğini öğretmemiş o annecik. Bizim de var evcillerimiz ve çok haklısınız bu konuda. Eşyadır biblodur önemli değil ama bir canlıya eziyet etmeyi ben de kaldıramam ve asla görüşmem. Siz de çözümü görüşmemekte bulmuşsunuz ve problem çözülmüş. Tüm şikayetçi arkadaşlara tavsiyemdir :)

Ha bir de söylemeden geçemeyeceğim çocuk kediyi köpeği sevdiği zaman aman dokunma, ıyyy diye tepki verenler var onları boğasım geliyor kendisi başka bir canlıya kıymet vermiyorki çocuğu versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…