Çocuklu misafir

Bence bazı yorumlar çok acımasızca. Herkes diyor ki çocuğu varsa evinden çıkmasın otursun çocuğunu büyütsün. Öyle olmuyor maalesef en çok çocuklu bayanların gezmeye iki insan görmeye ihtiyacı oluyor aksine. Ha tabii çocuk Evi yıksa otursun keyfine baksın anne demiyorum her dakika gözü üzerinde olacak annenin ama bazen bazı yaramazlıklara engel olamıyoruz malesef iki çocuğum var annemden ablamdan başka pek bi yere çıkmam çıksam da çocukların üzerinde olur Gözüm ama ne kadar çabalasan da çocuk bu bazen göz açıp kapayıncaya kadar bi yaramazlık yapabiliyorlar . Bu kadar anlayışsız yakınlarım olmadığı için çok şanslıyım ..

Benimde 2 çocuğum var çok yaramaz değiller duvara tırmanmıyorlar, koltuk tepelerinde gezmiyorlar, ama gittiğim ev çocukluysa ve rahat hissediyorsam çok peşinde gezmiyorum. Ama çocuksuzlarda rahat değilim ve gitmek istemiyorum peşinde dolaşmaktan bişey anlamıyorum o yüzden evimde otururum daha iyi.
Bide hem çagırıp hem rahatsız olan var onlara gıcık oluyorum, napalım ne bekliyordun çocukları komşuyamı bıraksaydım.

Yani herkes çocuk sevmek zorunda değil, kimsenin gürürtüsünüde çekmek zorundada değil, ama çagırıyorsanız bi kaç saat sabredin o annelerde tüm gün gece uğraşıyor. Ha zırt pırt siz çagırmadan geliyorsa mesafe koyun tabi.

Bende sevmiyorum çocukların her yeri karıştırmasını benim çok yakın bir arkadaşım var onun kızıda benim çantama meraklı, sürekli çantamı açıp kurcalamak ıstıyo çocuğu da çok seviyorum gecen gün arkadaşlarla oraya davetlıydık. Çantamı annesinin yatak odasında karıştırmış cüzdanıma bakmış makyaj malzemelerimi kurcalamış açmış sıkmış yanı bende tatlı dille uyarıyorum çok da seviyorum kızı ama çantama takık.
Birde çocuklar benim yatak odama çok girmek istiyor her seferinde odamda buluyorum ne dikkatlerini çekiyor anlamıyorum da ama çocuk işte sözden anlamıyorlar

İki arkadaşım var malesef öyle,çocuklarıda küçük değil bir tanesinin 8_11,bir tanesinin 9_13 yaşlarında çocukları.
Bu hafta 8_11 likler geldi gittiklerinden sonra 2 gün migren krizi geçirdim.
Giderlerken komşular gördüyse şaşırmıştır, evde on çocuk var gibi tepindiler yer yerinden oynadı.
Diğeride gelmek istiyor sadece kendi gelsin diye hafta içine davet ediyorum çocuklarda gelsin diye tutturuyor bende bahane bahane atlatıyorum onu sanırım hiç görüşmesekte yinede kabul edemeyeceğim sinirlerim kaldırmıyor.
İnsan beş altı yaşına kadar olan çocuğu hoş görüyorda artık bu yaşa gelmiş pes diyorum,doğduklarından beri böyle ikisininde çocuklar ve tek kelime uyarmak yok.
Çocuğuna toplum içinde yaşamayı öğretemeyen ebeveynler evlerinde otursunlar lütfen,herkes evinde kekini böreğini pişirip yiyiyor,iki laf konuşup geleninde mutlu olduğu gidilen evinde mutlu olduğu görüşmeler sağlayamıyorsanız evinizde oturun lütfen.
Konu sahibi sizde mesafenizi koyun.
Niye ben beğenerek parasını verdiğim yada bana hediye gelmiş hatıra birşeyi millet rahat tepinsin diye kırdırayım,yada evimi toparayım göçebe çadırı gibi.
Gerçekten bu zamandaki anne babaları ve terbiye şekllerini hiç tasvip etmiyorum.

Niye gidiyorsunuz misafirliğe? Bir saniye oturmak bile size haramsa başka bir diyarda nobet tutmak hoşunuza gidiyor galiba...
Davet edildiğimden olabilir mi?
Ya da arkadaş grubumuzda sırayla bir evde toplanmamızdan?
Ben halimden şikayetçi değilim, size ne oluyor pardon?
Sizin nöbet dediğinize ben çocuğumu topluma kazandırma diyorum.
Evde verilen sınırsız alanın, dışarıda olamayacağını herhalde kendi koltuğumda öğretemem değil mi?
Bebeklerim var diye hiç de eve kapanacak değilim, davet edildiğim her yere gidiyorum ve fazlasıyla da ben davet ediyorum.
Çocuğum olmadan önce de hiçbir eşyam bir insandan önemli olmadı hala da öyle.
Yeni evlendiğimde salon berjerimi kırdı çocuklar da kafamı çevirip iyi olduklarını gördükten sonra çay içmeye devam ettim.
Koltuğum yapıldı ama bir kalbi hele de çocuk kalbi kırsaydım onarımı imkansızdı.

Bdv deki kaçıncı konu bu? Çocuklu misafiri istemiyorsanız evinize kabul etmeyin , dışarıda görüşün. Hem eve kabul edip hem arkalarından böyle konuşmak ?
yeri geliyor doğum için,bir kutlama için vs mecburen evinize gelmeleri gerekiyor.Zaten bu tarz insanlarla kimse sıkı fıkı görüşme meraklısı olmuyor.

buradaki konu sizin gibi 1sn bile çocuğunu bırakmayan kişiler için açılmamış,o nedenle size tepki verilmiş gibi algılamayın.
Gittiğiniz restorantta masalar,tabak çatallar vs toplanıyormu çocuğunuzla gideceksiniz diye,insanlar neden evine gelecek bir iki çocuk için evini toparlasın çok mantıksız.

Toplanmıyor, ben yapıyorum.
Gittiğim her evde de girer girmez tüm odaları kapatıp bulunacağımız yerdeki tehlikeleri ortadan kaldırıyorum, giderken de bulaşığa kadar yardım eder, evi geldiğimiz hale sokar öyle kalkarım.
Ben daha hiç çocuğuma misafirlikte yemek yedirmedim, bilirim döker çünkü.
O sebeple biberon mamasını yediririm.
Ve benim gibi anneler oldukça fazla.
Ama anneliğimi geçtim, sevmeyen insan çağırmayacak çocuklu insan.
Bir zamanlar benim de çocuğum yoktu ve dünya kadar misafir ağırladım çocuklu, iyi ki yapmışım şuan gitmeye yüzüm var.
Hem çağırıp hem şöyle böyle oldu demeye kimsenin hakkı yok, bile bile ladestir bu.
Çocuğun istediğiniz kadar peşinde koşun yüzde 1 de olsa hem eşyalara hem kendine zarar verme ihtimali vardır.
Ve bunun aksini savunan insanlar inşallah çocukları olunca toplumdan izole yaşarlar 5 yıl, savunulan bu çünkü.

benim küçük yaşta çocuğu olan arkadaşlarımda var gayet ilgili,zaten çocuk biz gibi duramaz mümkün değil. Ama iki arkadaşım var üstelik çocukları çok büyüdü hala gedimi arkasından iki gün kendime gelemiyorum yok böyle birşey. Annelerin yanlışları bu asıl tartışılması gereken çocuk değil anneleri olmalı

Tabi ki öyle.
Benim de var öyle iki tanıdığım hatta evlerine çağırmazlar ama bolca misafirliğe giderler.
Onların çocuklarının peşinde de ben koşarım çünkü o çocukta atma, dökme ya da fırlatma davranışı olmayabilir ama benim oğlumda var.
Onlar için zararsız olan eşya benim için cehennem azabı olabilir, oldu da zaten.
Kendilerine sorsak peşinde geziyorlar halbuki.
Ama evde çocukları mum gibi, ev yaşanılmıyor dercesine toplu.
Bu tip annelerin çocukları başka alanda zaten daha da coşuyor çünkü çocuğun özgür olduğu yer yok.
Eğer konuda sizin gibi yorumlar olsaydı burada o anneleri eleştirirdim ama konuda çoğunlukla çocuklu ailelerin gezmeleri eleştiriliyor.
O sebeple çağırmayın diyorum, bacadan girmiyoruz ya zorla.

Valla oyle cocuguna sahip olamayan, cocugu da her yeri talan etmeye kalkisan misafirim olsa o cocugu da anasiyla beraber kovardim. :)
Cocuguna sahip cikamayan da elalemin evine gidip de rahatsizlik vermesin.
Evet esyam da kiymetli, evim de kiymetli. Sokaktan bulmadim hic bir seyi. Elalemin cocugunun 3 kurusluk keyfi icin kirip dokulecek esyam yok. Kusura bakmasinlar. Cocugu bunalmasin diye yaninda 2 oyuncagini getirmeyi bile akil etmemis ebeveyn, cocuguna esyami ziyan ettirmedim diye bana "esyan ne kiymetli" diyecek ha... Hadi ordan.

nefret ediyorum cocuklu misafirden oyle yuzyuzlerki kovmaktan beter ettim yillarca yine geldiler yine geldiler omrum cocuk pisligi temizlemekle gectu daha hic denk gelmedim cocuguna bakan evlendim 2 sene kv ile yasadim haftanin 2 gunu yegenleriyle ugrastim ikiz bir gecede 3 kez saksi topragi supuruyordum ben analarina servis yaparken bi bakmisim yatak odamda her yer ruj yatak yorgan kapiyi kitlerim kv olay cikarir ayip aliniyolar hele komsularinin cocuklari her gun gelirlerdi haliya devrilen caydanliklar offf neler neler kendi evime ciktim 1.5 yil yan komsu belasi bitmiyo benim cilem cok sukur gelen giden kalmadi yan komsu evine cagiriyo ben size ayak uyduramiyorum rahat edemiyorum yalniz mutluyum diyorum gizliden gelen faturami aliyo sonra gel al deyip zorla evine sokuyo nefret ediyorum artik zorla birlikte biseyler hazirlayalim diye tutturuyo sipasi tabagima elini sokuyo cek sunu diyorum aldirmiyo tek bildigi ogluumm yapma annem bak anlamiyo diyo bi de eve gidiyorum bisey bahane ediyo ya faturami caliyo ya tabak verme alma bahanesi surekli taciz ediliyorum gitmeyin arkadasim oturun evinizde kimse sizin cocugunuzu cekmek zorunda degil bu resmen taciz etmek insanlari sovdurmeyin arkanizdan 23 yasimda tiksindim cocuklardan yeminle

nefret ediyorum cocuklu misafirden oyle yuzyuzlerki kovmaktan beter ettim yillarca yine geldiler yine geldiler omrum cocuk pisligi temizlemekle gectu daha hic denk gelmedim cocuguna bakan evlendim 2 sene kv ile yasadim haftanin 2 gunu yegenleriyle ugrastim ikiz bir gecede 3 kez saksi topragi supuruyordum ben analarina servis yaparken bi bakmisim yatak odamda her yer ruj yatak yorgan kapiyi kitlerim kv olay cikarir ayip aliniyolar hele komsularinin cocuklari her gun gelirlerdi haliya devrilen caydanliklar offf neler neler kendi evime ciktim 1.5 yil yan komsu belasi bitmiyo benim cilem cok sukur gelen giden kalmadi yan komsu evine cagiriyo ben size ayak uyduramiyorum rahat edemiyorum yalniz mutluyum diyorum gizliden gelen faturami aliyo sonra gel al deyip zorla evine sokuyo nefret ediyorum artik zorla birlikte biseyler hazirlayalim diye tutturuyo sipasi tabagima elini sokuyo cek sunu diyorum aldirmiyo tek bildigi ogluumm yapma annem bak anlamiyo diyo bi de eve gidiyorum bisey bahane ediyo ya faturami caliyo ya tabak verme alma bahanesi surekli taciz ediliyorum gitmeyin arkadasim oturun evinizde kimse sizin cocugunuzu cekmek zorunda degil bu resmen taciz etmek insanlari sovdurmeyin arkanizdan 23 yasimda tiksindim cocuklardan yeminle

Niye değer verilmesin? Para verip alınıyor onların hepsi, belki hatırası var? Çocuklar öğrense, ailesi eğitse daha iyi olmaz mı?
Bir yasindaki cocuga yapma deyince suratina baka baka yapmaya devam ediyo bi de guluyo marifetmis gibi ne terbiyesinden bahsediyosunuz allasen. Ben cocuguma engel olmaya calisirim yine de esyasi kiymetli olan varsa benle degil esyalariyla otursun onun esyasi kiymetliyse benim evladim daha kiymetli.

Acilen bir uzmana görünün, şu cümle çok tehlikeli!!!

Anam bu biz çocuklular ölelim bari bu benzerlik taşıyan kaçıncı post
Ya kabul etmeyin yada dedikodu etmeyin yaw !!! Hatır gönül diye bişe var unutulan !!! Herke bi ev eşya merakı .. Evleri. Mobilya mağazasına çevirdiniz ... Saygı sevgi sıcaklık kalmadı ... Evinizde eşyanızda temizliğinizde ...
Neyse

En son kalın işaretledim’ tiksindim çocuklardan cümleniz için söyledim.
Bu duygunuz yerleşmeden, şusn kızgınlık aşamasındayken atlatmalısınız çünkü sizin de çocuğunuz olabilir, onun arkadaşları da olacaktır elbet.
Tehlikeli bir boyuta ulaşmadan çözün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…