Çocuklu olup boşanma sürecini nasıl devam ettirdiniz?

Sizi çok iyi anlıyorum.. Burada bazıları çocuklarin bahane edildiğini söyleyip blöf yapıldığını düşünüyorlar.Yaşamışlar ki.eleştirmesi kolay.
Ya bilmiyorum burada o kadar çok yazan var ki bi banamı bu kadar zor geldi benmi çok büyütüyorum acaba diyorum evet çok zor şeyler yaşadım ama suan onları silebildim ama evladımla o 3 lü aile tablosunu silemiyorum onun elinden alıyorum gibi hissediyorum bi türlü o döngüden çıkamıyorum peki siz döndünüz mü basıl bi aşamadasınız suan

Bebegim 6aylikdi ayrildim. Kendime ev tuttum, biraktigim okuluma devam ettim ise girdim evimi aldim 9yil sonra evlendim simdi 2.bebegim oldu 9aylik ellerinden oper.
Allah yardimcin olsun. Dua et bol bol
Peki bebeğiniz küçükken o süreç nasıl ilerledi babasıyla iletişimi devam ettimi büyüdüğünde aklı erdiğinde etkilendimi

Peki bebeğiniz küçükken o süreç nasıl ilerledi babasıyla iletişimi devam ettimi büyüdüğünde aklı erdiğinde etkilendimi
5 6 yasina kadar gorustu
Hicbizaman engel olmadim
Kizim herseyi kendisi anlasin diye
Evlendi 1 yil gormedi
Sonra mahkeme actim, kiziyla ilgilenmiyor diye onun zoruyla gorusty ama kizimi cok yipratti anneside kendiside
Dogum yaptim kizim 1hafta diye gitti
2.gunu gel beni al diye agliyodu 100km uzakliga lohusa halimle gittim, kizima cok asagilayici seyler soylemisler psikologa gittik. Suan 8aydir hic arayip sormadi kizim gitmek gormek istemiyo....
Ben Allaha havale ettim diyecek biseyim yok

Bende boşanma aşamasındayım bi oğlum var mahkeme açtık ama eşim o kadar ısrar yalvarma sonucu fes ettim şimdi barışma sürecindeyiz ama ben emin olamıyorum ayrılırsam oğlum için çok kötü olur diye korkuyorum çünkü o aile tablosuna çok düşkün 3 yaşında ve bu yüzden de kendini feda etmek bi kere daha denemek istiyorum ama korkuyorum da şuan bi düzen kurdum iyi kötü yaşıyoruz tekrar başa dönermiyim diye şuan ki eşinizle peki nasılsınız eşinizindei ikinci evliliğimi

Çok fazla duygusal davranıyorsunuz mantıgınızın önüne geçmesi gerekiyor bu duygusallığın ben de boşandım kk da boşanmış bir sürü insan var evet zor hic kolay degil ben çok iyiyim erken bugün ağlama krizine girdim mesela olacak bunlar ama ileriyi düşününce çok iyi bir şey yaptım diyebilmenin huzuru var ya o hiçbir şeyde yok
Siz bu adamla bir sürü sorun yaşamışsınız boşanma aşamasındasınız sanıyor musunuz ki barışınca sihirli değnek değmiş gibi düzelecek hersey
Bu kadar negatif olmayı bırakıp olaylara biraz pozitif bakmanızı tavsiye ediyorum.

Ben döndüm ama bedenim evde ruhum değil.. Çocuklar olmasaydı asla düşünmezdim.Bu zamana kadar mutlu olamadım. Bundan sonra belki olurum derdim. Ama sırf sizin gibi düşündüğüm için yapamadım. Yapan güçlü kadınlar var. Ben fazla duygusal düşünüyorum. Özetle kendimi feda ediyorum. İçim mutsuz ama elimden geldigince çocuklarıma yansitmamaya çalışıyorum.Hep diyorlar ya mutlu anne mutlu çocuk.Becerebildigim kadar gider gerisini kadere bıraktım.

Peki eşinizde değişim varmıydı ve devam ediyomu yoksa dönünce yine herşey aynımı oldu bide çocuklarınız kaç yaşında acaba kusura bakmayın aynı süreçten geçtiğimiz için böyle soruyorum korkuyorum döndükten sonra tekrar yıkılmaktan

Ayrilik sebebiniz neydi cok ozel degilse. Aslinda eger ev icinde huzur mutluluk yoksa hatta psikolojik siddet, yani cocugun onunde asagilama, horgorme vs seyler yasaniyosa bana gore o evlilik cocuga kotu bir aile tablosu verir.
Ben asla ve asla cocuk arkasina saklanmayi gecerli sebepden saymiyorum, sozum ozellikle size degil genel olarak.
Bende cocuklugum gencligim evde mutsuz bir aile tablosu yasadim

Yazim bitmeden paylasim yaptim
Neyse diyecegim suki benim evliligimde tutacak hic bir yani yoktu
Benim icin bitmisti
Henuz 20 yasinda 6aylik bebekle ayrilmistim, cook zor oldu ama hep dimdik durdum. Cok cabaladim ve bunun karsiliginida aldim. Mutlu huzurlu bir kiz yetistirdim.
Ben kendime hep hedefler koydum, 9yil boyunca karsima ilk cikanla evlenmedim bir cok sebebim vardi. Hep kendime kriter koydum. Beni birileriyle tanistiranlar artik pes etmislerdi cok kriter koyuyosun ve hic birinden vazgecmiyosun diye.
1kez yanlis evlilik yapmisim 2'ye risk almak istemiyodum. Olursaaa evlenirim olmazsa sorun degil kizimla hayatimi surdururum kafasiyla yasadim hep.
Inanirmisiniz suraya size kriterlerimi saysam hepsi noktasina virgulune evlendigim esimde mevcut
Yani herkes okadar sasirdiki sanki postayla biyere mektup gondermisinde cvbi geliyomus gibi dediler. Evet ben Allahtan istedim. Allahim herseyin hayirlisini ver olursa boyle boyle olsun cunku boyle boyle sebeplerim var diye cok dua ettim
Esimle 2yildir evliyiz. Birakin bana yuksek sesle konusmayi okadarr mulayim okadar ortak yonumuz varki ayni dili konusmak bizimkisi.
Onunda benim kizim yasinda bi kizi var. Oda benim gibi 9yil sonra 2.evliligini yapiyor. :))) ne tesaduf demi
:)

Bu donemde mantiginizin one gecmesi cok onemli yeri gelip kendinizi duygusalliga kaptirirsiniz ama onemli olan mantikla hareket etmek
Geriye bakip 9yil bi bebekle yanliz yasamis biri olarak soyluyorum
Iyiki ayrilmisim
Iyiki birlesmemisim
Iyiki guclu olmusum bu noktaya gelmisim
Hanimlar once kendinizi sevin sonra evladinizi
Cocuklar karsisinda dimdik duran bir anne ister sumsuk sumsuk durup durup aglayan bir anneden kendine hayir gelmezki evladina gelsin

Tebrik ederim sizi ne güzel direnmissiniz hayata darısı bize ve konu sahibine olsun
3 lü aile tablosu şartına biraz takılmış durumda nice çocukların sırf bu yüzden psikolojileri bozuluyor kalıcı olarak ne yazık ki

Bende oyle bi ortamda buyudum
Sizin icin ayrilmadim diyen herseye aglayan 7 kere ayrilmis birlesmis bir annenin kiziyim
Sonra noluyo cocuklar o evden kacis ariyo denize dusen yilana sarilir misali
Ilk gordugunu iyi saniyo
Karar vermek icin mantik degil duygu agir basiyo
Oyuzden ben cok karsiyim sirf cocuk icin evlilige devam ettirmeye

Bu kaçıncı ayrılma kararınız sanki daha öncede vazgeçmiş gibisiniz...

Sonunda boşandı mı peki anne babanız ?
Ben de öyle çok karşıyım asıl çocuklar icin boşanılır benim 3 yaşımdaki kızım bile biz boşanınca rahatladı daha mutlu bir çocuk oldu
Konu sahibesi bir anlasa çok da kötü birsey olmadığını işleri kolaylaşacak

Kesinlikle öyle değil. Toplum kendisi cesaret edemediği şeyleri başkalarında görmeye tahammül edemiyor. Bunu da kız çocuğunu korumak zannediyor. Oysa tek tehlike ev içinde değil. Kadın güçsüzse, saygı görmüyorsa, kimse ondan çekinmiyorsa öz akrabalarından ailesinden bile sapıklar var. Benim kızıma zarar verecek adamı ben çeker kendim vururum. Kimse de cesaret edemez. Küçük kızın var evlenme diyenler genelde kadını zayıf ve pısırık görenler

Helal olsun size...böyle yazılar okuyunca mutlu oluyorum ..Allah size çok çok daha fazla mutluluk versin

Ne kadar olumlu yazmışsınız öcü gibi anlatanlardan sonra içim açıldı Uzun bir süre icin böyle bir fikrim yok zaten ama ileride de hep yalnız kalmaktan sıkılmış olabilirim artık gibi geliyor o yüzden sormuştum
Değindiğiniz nokta çok güzel toplum kendisi cesaret edemediği şeyleri başkaları yapınca kaldıramıyor gerçekten

Ben bosanmaya kalktim annemede guc geldi bosandi
O bana destek olacagina ben ona destek oldum
Maddi manevi destek ciktim
Kucucuk bebegimle onun mahkemesine avukatina gittim bebegimin takilariyla bosanmasino odedim
Ama o bana kizim nasil gidiyo bosanman seni rahatsiz ediyomu demedi bosanmama gelmedi bile
Cunku annem cok duygusal birisi buyuzden ben hep dimdik durmaya calisiyorum kizimin karsisinda hayatta....

Helal olsun size...böyle yazılar okuyunca mutlu oluyorum ..Allah size çok çok daha fazla mutluluk versin
Amiin cumlemize insallah
Allah herzaman haklinin yaninda
Bazen bize ser gelen seyde hayir sakli sabredersek mukafatini elbette aliriz
Bana kotuluk yapanlara hic bizaman kotulukle cvo vermedim sadece Allaha havale ettim
Diyecegim suki hanimlar guclu olun kendinizle barisin hep kendinizi sevin kotuluk yapanlari Allaha birakin onunuze bakin
Nasilda kapilariniz aciliyo goreceksiniz
Mutlulugu falanca mudur Mehmetten zengin ahmetten beklemeyin

Çok doğru..ben de sizin gibi düşünsem de bazen için daralıyor , bir kere beddua etmedim edemem, ama kendime aşırı üzülüyorum ,bunu asamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…