• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu ve duzenli

Selam bayanlar size sıkıntımdan bahsedip tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Ben 24 yaşındayım 2 yıllık evliyim 16 aylık da bir kızım var ellerinizden öper :)
Evlenmeden once hic bir is yapmisligim yoktu. Zaten lisede üniversiteye hazırlıkları gecti üniversiteyi sehir dışında okudum. Yurdum da yemekler hazır çıkıyordu yemekhane de odalarda da mutfak yoktu odalar iki gunde bir temizleniyordu. Haliyle üniversitede de is yapmadım hic. Zaten okul bittiği yaz evlendim. Yemek isini hallettim
COK sukur malatya genlerim devreye girdi ve her yaptıgım yemek beğenildi esim tarafından. Ama gelin görün ki temizlik konusunda hic kendimi yeterli hissetmiyorum :KK43: ben aynı zamanda matematik ogretmeniyim ve ozel derse gidiyorum. Dun gittiğim de evin sahibi acik bi isi çıkmış apar topar gitmiş biz öğrencimle eve girdik. Aman ne göreyim ev pırıl piril. Hemde oyle boyle degil resmen parlıyor ev ve mis gibi kokuyo. (Her zaman öyleydi ama acil evden çıkmış hali de o olunca şaşırdım) enim simdi acil isim olsa çıkıp gitsem ev de peşimden gelir :KK43: kızımı kısıtlamak istemiyorum sadece odanda diye oyuncaklarını tabi ki oturma odama getirebilir ama ben evi süpürüp silinde aksama kokusu kalmiyo. Istiyorum ki evim parlasın hep mis gibi lavanta koksun. Nasıl yapabilirim o koku nasıl kalıcı olabilir,evim ışıl ışıl nasıl olur . Puf noktaların. Var mı. Siz nasıl yapiyosunuz bunları bana anlatır mısınız. Not olarak sunu soyleyim kv cok titiz aynı sekilde onun ve evli gorumcemin evi de hep parlar ama onlara soramiyorum yarın bir gun laf olur diye. Annem derseniz o hic takılmaz boyle seylere söylersem de aman sende kendine is ariyosun der. Ama ben gercekten istiyorum bunu

zor bee güzelim.öncelikle kendine iyi bir elektrk süpürgesi al.sonra mutfağı banyoyu wc yi temiz tut.evin durumuna göre süpür sil bence senin için şu aşamada yeterli olmalı.çocukla çok zor.gittiğin evin hanımı çalışmıuyorsa çok zor değil ki belki yardımcısı vardır bilemezsin.haftada 3 kere kadın alanları biliyorum

cocuklarla zor, ama imkansiz degil. ama olan size olur, stres yaparsiniz ( aaa, ben!) orasi kaldi, burasi olmadi derken, dinlenecek zaman kalmaz. siz en iyisi elinizden geleni yapin, gerisine takilmayin okadar. bebis iyice buyuyunce duzen dahada uzun omurlu olur ;-)

Valla ben de cok merak ediyorum ayni seyi.
Bir yeri toplarken diger taraf dagiliyor, sıkılıyorum, bunaliyorum, daraliyorum.
Salonu supurup sigara yakiyorum, biraz facebooka bakiyorum sonra devam diyorum. 140m2 evi temizlemek butun gunumu aliyor.
Ayda bir gelen abla var, ay allahim kadin karinca gibi. Ben koca gun supurup, silip toz alirken o halilara kadar siliyor, saat 5 te bitiriyor . Ev sıkır sıkır oluyor.
Ya da tam tersi manyaklik geliyor uzerime fayans aralarini dis fircasiyla ovuyorum. Hic ayarim yok.
Dikkatim cok daginik, toz alirken sevdigim hir sarki calmaya baslarsa evde dans etmeye basliyorum. Ardindan gaza gelip playlist yapiyorum yarim saat onunla ugrasiyorum bilgisayarda. Hop biri yaziyor facebooktan onunla muhabbet yarim saat. Toz bezi elimde tabi bunlar olurken.
Off bana da biri el atsin. Sparta usulu temizlik egitimi sart bana.

olmaz ki hem sigara hem facebook hem temizlik çok dikkatin ve enerjin dağılır

salonu süpürüyorum geçen pazar.sadece süpürme silmeyi sonraya bıraktım.hızlanmak için koluma saat taktım.20 dakikada bitti bitti dedim.40 dakika sürdü :)) ama saat hızlandırdı beni

Selam bayanlar size sıkıntımdan bahsedip tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Ben 24 yaşındayım 2 yıllık evliyim 16 aylık da bir kızım var ellerinizden öper :)
Evlenmeden once hic bir is yapmisligim yoktu. Zaten lisede üniversiteye hazırlıkları gecti üniversiteyi sehir dışında okudum. Yurdum da yemekler hazır çıkıyordu yemekhane de odalarda da mutfak yoktu odalar iki gunde bir temizleniyordu. Haliyle üniversitede de is yapmadım hic. Zaten okul bittiği yaz evlendim. Yemek isini hallettim
COK sukur malatya genlerim devreye girdi ve her yaptıgım yemek beğenildi esim tarafından. Ama gelin görün ki temizlik konusunda hic kendimi yeterli hissetmiyorum :KK43: ben aynı zamanda matematik ogretmeniyim ve ozel derse gidiyorum. Dun gittiğim de evin sahibi acik bi isi çıkmış apar topar gitmiş biz öğrencimle eve girdik. Aman ne göreyim ev pırıl piril. Hemde oyle boyle degil resmen parlıyor ev ve mis gibi kokuyo. (Her zaman öyleydi ama acil evden çıkmış hali de o olunca şaşırdım) enim simdi acil isim olsa çıkıp gitsem ev de peşimden gelir :KK43: kızımı kısıtlamak istemiyorum sadece odanda diye oyuncaklarını tabi ki oturma odama getirebilir ama ben evi süpürüp silinde aksama kokusu kalmiyo. Istiyorum ki evim parlasın hep mis gibi lavanta koksun. Nasıl yapabilirim o koku nasıl kalıcı olabilir,evim ışıl ışıl nasıl olur . Puf noktaların. Var mı. Siz nasıl yapiyosunuz bunları bana anlatır mısınız. Not olarak sunu soyleyim kv cok titiz aynı sekilde onun ve evli gorumcemin evi de hep parlar ama onlara soramiyorum yarın bir gun laf olur diye. Annem derseniz o hic takılmaz boyle seylere söylersem de aman sende kendine is ariyosun der. Ama ben gercekten istiyorum bunu
Işıldaması Birşeyin altını, üstünü, içini temizlemekle alakalı . yani genel temizliğinde ;gardrobun içi , eşe çektirip altını , sandalye koyup üstünü temizlersen , çamaşırı topladığında ütülü koyarsan . Mikrodalgan var diyelim yağçözle içini dışını kaldırıp altını . Zor iş . Perdelerin sık yıkanması , iç camların sık silinmesi evin kokusunu ferah yapar , koltukların temizliğide .. Yoksa silmekle süpürmekle temizlik olsa . Dün banyo temizleme günümdü , porçözü suyla karıştırıp fayansları yıkadım , banyo dolabını düzenledim. Dolabın içini sildim , klozeti çamaşır suyuyla köpükledim . Aynayı kuruladım. Paspasını makinaya attım . Bunu haftada 1 yapıyorum. Ama günlük normal silme. Zor

bence ıstısna degılde bebişsiz olana atıp tutmak kolay.benım görumcede tıtız ama bekar.emınkı arkamdan konuşuluyodur ama dogursun bakalım bı tane bebışle kolay oluyomu bu işler
mutfağı bıle toplayamıyorum bazen durmuyo sıpa
Yengem titizdi . Annem dediki hele boyası badanası gelsin o zaman belli olur , evini badana yaptı kocasıyla ,çocuk yapınca belli olur dedi 2 çocuklu gıcır gıcırdı , çokta hamarat 1 kez evini dağınık görmedim 2 çocuklar büyüdü şimdi 3.yaptı ...

bebeginiz varmıs o kadar kimyasal urun kullanmayın bence,
ben limona karanfilleri batırıyorum, onu da eve asıyorum, hem hos bir koku veriyor hem de evin pis havasını temizliyormus gibi geliyor bana.
ayrıca cok dekoratif duruyor ; )

ancak "fazla" dogal yasamak saglıklı oldugu kadar sakıncalı da olabiliyor, dısarıda surekli oturup kalktıgımız yerler temiz olsun dedigmizde kimyasal kullanıldıgını icin cocugunuz oralara dokundugunda anında alerji olabilir...
eger cok steril ortamda yetismisse yine benzer bicimde mikroba karsı da cok duyarlı oluyor (bebek odasına galosla girmek gibi ki doktor tanıdıklarım asla onermiyor)
ortasını bulmak lazım bence.

Işıldaması Birşeyin altını, üstünü, içini temizlemekle alakalı . yani genel temizliğinde ;gardrobun içi , eşe çektirip altını , sandalye koyup üstünü temizlersen , çamaşırı topladığında ütülü koyarsan . Mikrodalgan var diyelim yağçözle içini dışını kaldırıp altını . Zor iş . Perdelerin sık yıkanması , iç camların sık silinmesi evin kokusunu ferah yapar , koltukların temizliğide .. Yoksa silmekle süpürmekle temizlik olsa . Dün banyo temizleme günümdü , porçözü suyla karıştırıp fayansları yıkadım , banyo dolabını düzenledim. Dolabın içini sildim , klozeti çamaşır suyuyla köpükledim . Aynayı kuruladım. Paspasını makinaya attım . Bunu haftada 1 yapıyorum. Ama günlük normal silme. Zor
Dogru aslımda

Üzerinde toz alma mendili mi yazıyor? bende merak ettim ilk defa sizden duyuyorum.
Sizi alıntılayıp soranlara cevap vereyim.
Islak mendil değil, toz alma mendili. Ve evet üzerinde aynen böyle yazıyor. Koyu kahve ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajda. Markasını hatırlamıyorum. Bimden alıyorum ben hep, başka marketlerde var mı bilmiyorum. Bime de ayda bir falan gelir, görünce toptan alıyorum 4-5 paket. Kokusu yok denecek kadar az. Silerken pek duymazsınız. Güzel toz alıyor.

bebeginiz varmıs o kadar kimyasal urun kullanmayın bence,
ben limona karanfilleri batırıyorum, onu da eve asıyorum, hem hos bir koku veriyor hem de evin pis havasını temizliyormus gibi geliyor bana.
ayrıca cok dekoratif duruyor ; )

ancak "fazla" dogal yasamak saglıklı oldugu kadar sakıncalı da olabiliyor, dısarıda surekli oturup kalktıgımız yerler temiz olsun dedigmizde kimyasal kullanıldıgını icin cocugunuz oralara dokundugunda anında alerji olabilir...
eger cok steril ortamda yetismisse yine benzer bicimde mikroba karsı da cok duyarlı oluyor (bebek odasına galosla girmek gibi ki doktor tanıdıklarım asla onermiyor)
ortasını bulmak lazım bence.

limon ve karanfil güzelmiş. misafirler geleceğinde yapayım. kimyasallara alerjim var. çokta steril büyümedim ama başıma gelecekmiş demek ki...

yok ya yalnız sirkeyle yıkıyorlarmış. o haberi bulursam koyayım :). durulama suyunu biliyorum...

no poo (şampuansız saç yıkama) bu bahsettiğim şey

önce karbonatla arındırmayı yapmanız lazım,
sirke yine durulama olarak kullanılıyor,
sonrasında sadece "su" kullanıyorsunuz.

benim yaptıgım bu sekildeydi etkisini de gordum aslında ama sonra tekrar kopurtmeye basladım, seviyorum : )

Back
X