• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu ve duzenli

Yok çalışmıyor ev hanımı ama baya geziyo da
eee cnm yani bu kadın gezse ne kadar gezecek bizim gibi hergüün 08-18 arası gezemez ya. haftanın 4 günü gezse kalan 3 günde yaptığı temizlik yetr. mesela düşün sabah erken kalıp saat 12 kadar bütün işini bitirip evini pürüpak birşekilde bırakıp gezmeye gier. bizim var mı o şansımız. ben dün saat 18:00 eve girdim yemek yap yemek ye bulaşıkları topla eşimle biraz konuş derken dayanamadım saat 10 da uyudum. bugün desen gene aynı bak ev temizliği adına yapabildiğim birşey yok böyle günlerde ancak hafta sonu...hamile olmasam belki birkaç iş yaparım ama ne bileyim zor oluyor çalışan kadının derdi farklıdır.

ay o kadar kimyasal parfüm kullanmayın. hasta olursunuz....

(parfüme alerjim varda, doktorumla da görüşünce normallere de dokunur oda parfümü demişti)
Çok gibi görünmüş ama o kadar çok kullanmıyorum. Oda parfümü zaten oturduğumuz ve uyuduğumuz alanlardan uzakta, hava akımının çok yoğun olduğu bir noktada. Yarım saate ayarlı.

Diğer yumoş spreyi de haftada bir perdelere sıkarım temizlikten sonra. Bir de misafir geleceği zaman.

Sizi alıntılayıp soranlara cevap vereyim.
Islak mendil değil, toz alma mendili. Ve evet üzerinde aynen böyle yazıyor. Koyu kahve ıslak mendil ambalajı gibi bir ambalajda. Markasını hatırlamıyorum. Bimden alıyorum ben hep, başka marketlerde var mı bilmiyorum. Bime de ayda bir falan gelir, görünce toptan alıyorum 4-5 paket. Kokusu yok denecek kadar az. Silerken pek duymazsınız. Güzel toz alıyor.

Sephora evde varsa fotosunu koyabilir misin rica etsem?
Ve fiyatı nedir bunun

bebeginiz varmıs o kadar kimyasal urun kullanmayın bence,
ben limona karanfilleri batırıyorum, onu da eve asıyorum, hem hos bir koku veriyor hem de evin pis havasını temizliyormus gibi geliyor bana.
ayrıca cok dekoratif duruyor ; )

ancak "fazla" dogal yasamak saglıklı oldugu kadar sakıncalı da olabiliyor, dısarıda surekli oturup kalktıgımız yerler temiz olsun dedigmizde kimyasal kullanıldıgını icin cocugunuz oralara dokundugunda anında alerji olabilir...
eger cok steril ortamda yetismisse yine benzer bicimde mikroba karsı da cok duyarlı oluyor (bebek odasına galosla girmek gibi ki doktor tanıdıklarım asla onermiyor)
ortasını bulmak lazım bence.
internette gorsel var mı diye yazdım ve buldum :)
meger guve kovucu diye geciyormus, dolaplarınız icine koyun diye oneriler var.... ogrendigim iyi oldu : ))

bereket+portakallar%25C4%25B1%5B1%5D.JPG
portakalli-karanfil-guve-kovucu.jpg

Sephora evde varsa fotosunu koyabilir misin rica etsem?
Ve fiyatı nedir bunun
Malesef yok, son gittiğimde markette de yoktu o yüzden yardımcı olamıyorum.
Ama bu ürüne sadece benim denk gelmeme çok şaşırdım. Neredeyse 2 senedir kullanıyorum. İsmi de hiç aklımda kalmamış. Detaylı tarif ettim ama görünce tanırsınız muhakkak. Üzerinde de yazıyor zaten toz alma mendili diye.
3,5 lira fiyatı. Yanılmıyorsam 25 tane var içinde.

Ama bu ürüne sadece benim denk gelmeme çok şaşırdım. Neredeyse 2 senedir kullanıyorum. İsmi de hiç aklımda kalmamış. Detaylı tarif ettim ama görünce tanırsınız muhakkak. Üzerinde de yazıyor zaten toz alma mendili diye.
ben bunu bulmak için bütün bimlere bkayım :KK48:

Sonbahardan herhalde evimi dağınık seviyorum bu aralar
Zaten sigara içiyorum, güzel kokular hiç durmuyor
Bir tembelliktir gidiyor, hafta sonu kendimi bir koltuğa atıyorum sonra diğer koltuğa
Bütün programım karıştı bu aralar, boşveeeerrr diyorum yaptığın temizlikler teşekkür mü etti sana :)

Çamaşırlar icin chakra markalı sprey varmis utuden once çamaşıra sıkınca cok guzelkokuyormus ama nerde satılıyor bilmiyorum
chakra diye nevresim havlu ve bilumum ev Eşyası satan bir marka.Madame Coco gibi.Internette satışı var.Izmır de ve Istanbul da var mağazası diğer Şehirleri bilmiyorum.Ancak hamile ve bebeklere Zararlı diye bana ürünü tavsiye etmemişlerdi, almadım ama kokular çok Hoşuma gitmişti,ileride almayı düşünüyorum.

Ben de tek cocukken boyle dusunurdum.
simdi 3 tane.evim 90 m2.
sabah kalkar kalkmaz yataklari duzluyorum.oglumu okula yolluyorum.kizimi krese ben birakiyorum.oglum gec kalirsa onu da birakiyorum.gelir gelmez kizimi uyutup yemek yapiyorum.yemek olmazsa is bitmiyor.cikanlari hemen mak. Diziyorum.
hemen ev supur sil toz al camasir at(ki hergun garanti 2 mak. Camasirimiz var)balkon yika as camasiri.

Kizim uyanir yemegi dokuntusu gezmesi banyosu gelen gidenler utuleri zaten hic bitmiyor.

3.5 ta oglum geliyor 4.5 ta kizimi almaya gidiyoruz.gelir gelmez yemekleri bulasiklari hal yol oluyor.odevlere oturuyoruz aksam 7 7.5 ta esim gelir yemek cay fasli.hepsi yatar.kuruyan camasirlari toplarim duzlerim.ortaliga ceki duzen veririm bulasik mak. Calistirip yatarim.

sabah msj basladigi yerden devam ederim.
aksadigi olur.ozellikle bugunlerde mobilya degisimi hali yikatma fasli derken eve belediye gelse muhru basardi.

kucuk cocukla is zor.5 yasina gelmeden dokuntu cizikler kesikler bitmez.

halisi perdesi temiz ev guzel kokar.
bekleyen camasir ve bulasik olmasin.atil esya ve fazlalik oyuncaklari kaldirin dagitin.kalabalik daginik gosterir.iki uc parca oyuncak ta olsun ortada.

cocuklari kucukken onlar da oyleydi.

Ha ev hanimiyim belki ondan bu kadar kolay islerim.

burdaki düzen tertiple ilgili konuları okudum okudum, pazar günü bir gaza geldim gereksiz lüzumsuz ne gördümse attım. ptesi kapıcının eşini aradım salı günü gelip gelmeyeceğini teyit etmek için. gelecem abla dedi. geçen hafta geldiğimde süpürgenin bilmem nesi çıktıydı, kitaplığa koyduydum taktımı onu abi dedi. neyi çıktı nasıl yani derken pazar günü bu ne yaaa diye çöpe attığım parça gözlerimin önüne geldi :))) keşkem dağınık kalaydım gitti daha 6 ay önce aldığım maratonum:(( servisi aradım getir bakalım diyorlar. eşime desem kıyamet kopacak her bulduğunu atarsın sana kalsa diye kızardı hep, eşime demesem ben nasıl götüreyim koca makinayı servise 33 haftalık gebe halimle:)

Teşekkür ederim
Çamaşır suyu yağ çözücü hep bimden alırım ama o ürünü hiç görmedim
Akşam gidip bakacağım

bir akım çıkmış millet saçını da sirkeyle yıkamaya başlamış.
:KK48: Evet aynen öyle.Karbonatın,sirkenin kullanım yelpazesi çooook geniş.Artık biri bişey dese "kesin bu ikisi çare oluyordur araştır" diyorum :KK45:Kanseri bile iyileştiriyormuş

Dağınık insan otomatik olarak pis oluyor kendimden biliyorum sonuçta biyeri temizlemek için önce toplamak gerek ama toplu olmadığından zamandan kaybediyorum. Biyeri yaparken diğer yerin zamanından çalmış oluyorum. Ama ben başladım bişeyler değiştirmeye özellikle iş planı yapıyorum. Yaptığım işin üzerini çiziyorum planda aralar kahve molası 10 dk falan gibi mollalar da koyuyorum. Bir kafama Kazımam gereken aldığını aldığın yere koy.

:KK48: Evet aynen öyle.Karbonatın,sirkenin kullanım yelpazesi çooook geniş.Artık biri bişey dese "kesin bu ikisi çare oluyordur araştır" diyorum :KK45:Kanseri bile iyileştiriyormuş

aman o kanser ve karbonatı yazmayın. karbonat küründen sonra babamın kanseri metastaz yaptı...

aman o kanser ve karbonatı yazmayın. karbonat küründen sonra babamın kanseri metastaz yaptı...
:KK43: canım geçmiş olsun. Ben de kızım için araştırmıştım geçen sene.Onkolog saçma olduğunu,önermediğini söylemişti küçük olduğu için. Öneren de var off karışık valla en iyisi dr. u dinlemek

konu ne ütopik geldi benim için, çocuklu ve düzenli :KK53: gerçi ben bekarken de düzensizdim bu artık benim karakterim :KK70:

konu sahibi evi temizledikten sonra şu kokulu çubuklar var ya onlardan koy eve. English Home'da satılıyor, ev mis gibi kokuyor ve temiz hissi uyandırıyor..

bende öğrenmiş oldum çokta uygun teşekkürler valla oda kokusu kalıcı olmuyor birden fıslayınca aşırı koku yayıyor diye kullanmıyordum iyi oldu

Baaligi görünce donup evime bi baktim sabah toplamistim ama yine dagilmis
Sabah kalkinca bebisi ( 6 aylik) kanguruya sokulur önce bi tost yapilir yenir geceden kalan mutfak toplanır bebisin iki lokma yiyeceği kahvaltiliklar cikarilir bi vakit onunla ilgilenilir derken aaaa topladigim mutfak dagilmis yeniden toplanır
Zira yatak odasındabebis yere birakilir emekliyor ona bakayim diye oyatagin oörtüsü kapatilir hemen ortadaki gecelik vs..dolaba tikistirilir ayni şekilde utu odasi toplanır salon vs... Mutfağa geçilir yemek ocağa konulur eee yine dagildi toplanır bebis uyuyunca toz alinir dolaba tikistirilanlar düzeltilir.
Hopp bebisin öğle yemeği hazirlanir yedirilir mutfak toplanir öğleden sonra disari cikariyorum onunla giyinecem derken yatak odasi yine dagilir
Sonuç bu saat oolmuş ev Dandini yine amannn napalim saglik olsun ev daginik olsun şuan farkettimde günüm evi toplamaya ugrasmakla gwciyomus ama gün sonu değişen birşey yok :)))

Back
X