• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu ve duzenli

burdaki düzen tertiple ilgili konuları okudum okudum, pazar günü bir gaza geldim gereksiz lüzumsuz ne gördümse attım. ptesi kapıcının eşini aradım salı günü gelip gelmeyeceğini teyit etmek için. gelecem abla dedi. geçen hafta geldiğimde süpürgenin bilmem nesi çıktıydı, kitaplığa koyduydum taktımı onu abi dedi. neyi çıktı nasıl yani derken pazar günü bu ne yaaa diye çöpe attığım parça gözlerimin önüne geldi :))) keşkem dağınık kalaydım gitti daha 6 ay önce aldığım maratonum:KK43:( servisi aradım getir bakalım diyorlar. eşime desem kıyamet kopacak her bulduğunu atarsın sana kalsa diye kızardı hep, eşime demesem ben nasıl götüreyim koca makinayı servise 33 haftalık gebe halimle:)

cnm sende attığın şeyleri sorgulamazmısın. ben bişi atarken eşime oğluma sorarım bu ne diye. kötü olmuş servis yapar ama ücret alır

Kokması için bir şey yapmıyorum ama bende temizliyorum temizliyorum bitmiyor içime sinmiyor hergün süpürsem yine kirli geliyor evim bana bide oğlum dağıtıyor heryerde el izleri var elimden geleni yapıyorum

Benim kizim 2.5 yasinda, butun evi toplayip dip kose temizliyorum sonra cadi uyaniyor ve sadece 10 dk sonra eve atom bombasi düşmüş gibi görünüyor :KK53: acikcasi umursamiyorum o mutlu ben mutlu, evim temiz varsin daginik gorunsun ben pis olmadigini biliyorum yeter bana :)

ayy bende bugun sosyal inceleme raporu için bi kadının evine gittim nasılda pırıl pırıldı evi hayran kalmıştım çocuguda var ama çok düzenliydi, akşam kendi evime geldim mutfak tezgahı bulaşık dolu televizyon odasında yatıyorum yatak döşek serili odam da giysiler orda burda tek yaşıyorum birde , çok dağınık depresyona giriyorum bu evde ya gerçekten pis ve dağınık ev insanı depresyona sokuyo herşey düzenli olcak mis gibi kokcak ev.

Bende çalışan bir ev hanımıyım henuz bebeğim yok.
günlük rutin olarak hergün evi sürpürür ve toz alırım.haftada iki kere yerleri silerim.mutfağı asla dagınık bırakmam.banyo tuvaleti her gun yıkarım.her banyodan sonra duşakabini yıkar ve kurularım.en cok pislenen yerlerden biridir.ince aralarına dikkat etmezseniz çok pislik birikir.lavobaları da her gün veya iki gunde bir yıkarım.
haftada bir yaptıklarım; halıları ve çekyatları kaldırır altlarını silerim.fayansları ve mutfak dolabını silerim.
buzdolabının içini dışını silerim.bir kadının temizliği en cok mutfaktan ve banyosunda anlaşılır.özellikle ben buzdolabına çok dikkat ederim dolap içi temizlenmezse arkadaşlar dolabı açtıgınızda inanılmaz bir koku olur.ağzı acıkda hiçbir şey bırakmayın dolapta..
yatak odam da sık sık nevresim değiştiririm ve gardolabımı hep duzenli tutarım.ilerde bebeğim oluncada aynı performansı gosterebilecekmiyim bende merak ediyorum :)

Benimle aynı olan cok kisi ols da yapan yapıyor demek ki arkadas. Bi gun bende biyle olurum insallah. Bu arada su toz alma bezi icin bile değdi bu konuyu amam ki bi cok şeyi de öğrendim not aldım
Sizden hepinize cok teşekkür ediyorum

Selam bayanlar size sıkıntımdan bahsedip tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Ben 24 yaşındayım 2 yıllık evliyim 16 aylık da bir kızım var ellerinizden öper :)
Evlenmeden once hic bir is yapmisligim yoktu. Zaten lisede üniversiteye hazırlıkları gecti üniversiteyi sehir dışında okudum. Yurdum da yemekler hazır çıkıyordu yemekhane de odalarda da mutfak yoktu odalar iki gunde bir temizleniyordu. Haliyle üniversitede de is yapmadım hic. Zaten okul bittiği yaz evlendim. Yemek isini hallettim
COK sukur malatya genlerim devreye girdi ve her yaptıgım yemek beğenildi esim tarafından. Ama gelin görün ki temizlik konusunda hic kendimi yeterli hissetmiyorum :KK43: ben aynı zamanda matematik ogretmeniyim ve ozel derse gidiyorum. Dun gittiğim de evin sahibi acik bi isi çıkmış apar topar gitmiş biz öğrencimle eve girdik. Aman ne göreyim ev pırıl piril. Hemde oyle boyle degil resmen parlıyor ev ve mis gibi kokuyo. (Her zaman öyleydi ama acil evden çıkmış hali de o olunca şaşırdım) enim simdi acil isim olsa çıkıp gitsem ev de peşimden gelir :KK43: kızımı kısıtlamak istemiyorum sadece odanda diye oyuncaklarını tabi ki oturma odama getirebilir ama ben evi süpürüp silinde aksama kokusu kalmiyo. Istiyorum ki evim parlasın hep mis gibi lavanta koksun. Nasıl yapabilirim o koku nasıl kalıcı olabilir,evim ışıl ışıl nasıl olur . Puf noktaların. Var mı. Siz nasıl yapiyosunuz bunları bana anlatır mısınız. Not olarak sunu soyleyim kv cok titiz aynı sekilde onun ve evli gorumcemin evi de hep parlar ama onlara soramiyorum yarın bir gun laf olur diye. Annem derseniz o hic takılmaz boyle seylere söylersem de aman sende kendine is ariyosun der. Ama ben gercekten istiyorum bunu
Koku için yumoşun spreyleri var halı ve perdeler sıkılan, bir fıs yeter çok olursa boğuyo insanı, şekerim evin pis olmadığı sürece boşver önemli değil dağınıklık acilen yarım saatte toplanır, çocuğunun zamanından kısma, en ilgi alması gereken dönem. Kim kadınlar işten başını kaldırmıyor, öyle olma çocuğuna enerjin olsun.

Duzenliligi bilmemne o evi mis gibi kokutan detarjanlarda akıllara zarar kimyasallar var. O kadar kimyasalı evime yükleyip solunumla ve deri yoluyla vucuduma alacağıma güzel kokmasin evim. He ben kullanmıyormuyum kullanıyorum ama az az kullanıyorum. Çamaşır suyu yerleri silerken çok nadir kullanıyorum. Pis falanda değil evim çok şükür :D Keşke hiç kullanmama imkanım olsa. Aslında toz beyaz sabun kullanarak silsek olmaz mı ki :confused:

Yengem titizdi . Annem dediki hele boyası badanası gelsin o zaman belli olur , evini badana yaptı kocasıyla ,çocuk yapınca belli olur dedi 2 çocuklu gıcır gıcırdı , çokta hamarat 1 kez evini dağınık görmedim 2 çocuklar büyüdü şimdi 3.yaptı ...

anlamıyorum nasıl olur ttızlık tamamda bebışle nasıl dagınık olmaz kı.....yanı ttızlığınden duzenınden olsa gerek mutlaka cocuğu bı şekilde kısmıştır.benım salon oyuncak dolu toplamamkı oynadıgı surece salon onun mesela

Ben yer silmek için yasemin kokulu arap sabunu kullanıyorum vileda ya kaynar su koyuyorum hemen çözülüyor. Tabi arap sabununun en makbulü sulandırılmamış olanı. Ev için en makbul mikrop kırıcı. Birde anway loc var okadar bitkisel ki suyu çiçek dibine dahi dökrbilirsiniz. Kokusu dalin şampuan a benziyor. Ayrıca parkeler daha geç toz tutuyor. Benim mıtfağım çok büyük ve fayans lar boydan boya bununda kolayını buldum. Şu döner başlıklı viledalardan aldım. Mutfak fayansı için ayrı kafa aldım tabi. Anway zoom kaynar suya Dök ve duvarları sil kurulama durulama yok parlatıyor. Aynı şekilde tabi busefer eldiven ve bez kullanarak zoom ile kapılarda siliniyor 2 saatlik iş 15 dk da bitiyor. Oğlum 3 yaşında birde babası var o dağınıklıkta oğlunu geçmiş hergün koltuk altı silinmeli. Bunun için bime şu dükkanlarda toz almak için kullanılan renkli tüğlü şeyden gelmişti. Koltuğun altına daldırıp toz yiyecek oyuncak ne kaçtıysa alıp çıkanları makinaya çektiriyorum. Aynı zamanda kalorifer petek arkalarını da çok iyi temizlenebiliyor çünkü bükülebilir. Koridor bizim hava akışının en çok olduğu yer oraya da şu reklamlarda cam aksesuar görüntülü bir koku varya ondan koydum çok güzel kokuyor. Bu konuyu okudum kalktım mutfağı iyice düzenledim yarın içinde şimdi planımı yazıyorum dua edelim yarın hava güneşli olsun kapalı havada kimse bana iş yapyıramaz. Bugün oğlum uyurken kalkıp bir hışımla camları sildim. Birde eskiden tüm işimi bitirir ütü yapardım ev yine toz iplik içinde kalırdı. Artık ütü temizlik gününden bir önceki akşam :) ben Kıvırcam bu işi yapanlardan neyim eksik hıhh. Onlardan tembelim okadarcık :)

Ben yer silmek için yasemin kokulu arap sabunu kullanıyorum vileda ya kaynar su koyuyorum hemen çözülüyor. Tabi arap sabununun en makbulü sulandırılmamış olanı. Ev için en makbul mikrop kırıcı. Birde anway loc var okadar bitkisel ki suyu çiçek dibine dahi dökrbilirsiniz. Kokusu dalin şampuan a benziyor. Ayrıca parkeler daha geç toz tutuyor. Benim mıtfağım çok büyük ve fayans lar boydan boya bununda kolayını buldum. Şu döner başlıklı viledalardan aldım. Mutfak fayansı için ayrı kafa aldım tabi. Anway zoom kaynar suya Dök ve duvarları sil kurulama durulama yok parlatıyor. Aynı şekilde tabi busefer eldiven ve bez kullanarak zoom ile kapılarda siliniyor 2 saatlik iş 15 dk da bitiyor. Oğlum 3 yaşında birde babası var o dağınıklıkta oğlunu geçmiş hergün koltuk altı silinmeli. Bunun için bime şu dükkanlarda toz almak için kullanılan renkli tüğlü şeyden gelmişti. Koltuğun altına daldırıp toz yiyecek oyuncak ne kaçtıysa alıp çıkanları makinaya çektiriyorum. Aynı zamanda kalorifer petek arkalarını da çok iyi temizlenebiliyor çünkü bükülebilir. Koridor bizim hava akışının en çok olduğu yer oraya da şu reklamlarda cam aksesuar görüntülü bir koku varya ondan koydum çok güzel kokuyor. Bu konuyu okudum kalktım mutfağı iyice düzenledim yarın içinde şimdi planımı yazıyorum dua edelim yarın hava güneşli olsun kapalı havada kimse bana iş yapyıramaz. Bugün oğlum uyurken kalkıp bir hışımla camları sildim. Birde eskiden tüm işimi bitirir ütü yapardım ev yine toz iplik içinde kalırdı. Artık ütü temizlik gününden bir önceki akşam :) ben Kıvırcam bu işi yapanlardan neyim eksik hıhh. Onlardan tembelim okadarcık :)

okurken gülümsedim ben de ben de yapıcam dedim :)
mutfağının yerleri beyaz fayans olan bir zavallı olarak acaba hangi vileda türünü almalıyım ben..
yer silmek için en en en iyisi hangisi???
saçtı kıldı ipti kalıyor delireceğim..
bi de ev işi cahili ben arap sabunu ile fayansları sildim.. buz pistine döndü ailecek kaydık oradan oraya.. neden oldu ki :)
yeşil pronto aldım sonra bu seferde mat oldu yerler pis gibi durdu :)
nereye ne kullanacağımı bulsam kullanacağım walla temiz olacak bu ev :)

Malesef yok, son gittiğimde markette de yoktu o yüzden yardımcı olamıyorum.
Ama bu ürüne sadece benim denk gelmeme çok şaşırdım. Neredeyse 2 senedir kullanıyorum. İsmi de hiç aklımda kalmamış. Detaylı tarif ettim ama görünce tanırsınız muhakkak. Üzerinde de yazıyor zaten toz alma mendili diye.
3,5 lira fiyatı. Yanılmıyorsam 25 tane var içinde.

Kullan at mendiller BİM de satılıyor.marka ismi MR VALET cam, yer ve mobilya temizleme mendilleri mevcut. 1.60 ila 2.50 arasında değişiyor fiyatı. Yer icin olanı baya büyük boy. tüm hanımlara duyurulur.
dün 3 tane bim gezdim böyle bişey görmedim çok merak ettim şimdi :mad:

Valla ben çocuksuz halimle dağınığım, dağınıklık konusunda tavsiye veremem.

Ama temiz görünmenin, mis kokmanın püf noktalarını biliyorum.

Mutfağın asla dağınık olmasın, yemek yap topla, yemek ye topla. Bulaşık birikmesin, tezgahın ocağın hep temiz olsun.

Her gün toz al. Benim evim çok tozlanıyor çocuk parkına baktığı için, senin için her gün olmasa da olur belki. Ben toz alma mendilleri kullanıyorum genelde. Çok pratikler, bir tanesiyle hallediyorum her yeri 5 dakikada. Sadece temizlik yaptığım günler normal toz beziyle falan girişiyorum dip köşe. Onun dışında görünen yerlerin tozunu alıyorum.

Kovalı vileda yerine şu düz olanlardan kullanıyorum. Küçük su şişesine kokusunu sevdiğim bir yüzey temizleyici ve az bişey domestos koyup kapağını deliyorum. Viledayı yıkayıp başlıyorum şişeden yüzey temizleyici püskürtüp silmeye. Bunu da mecburen her gün yapıyorum, dediğim gibi çocuk parkının bütün kumu tozu bizim evde. Kovalı vileda kullanırken çok üşeniyordum. Buna ayırdığım zaman 10 dakika.

Zaman ayarlı oda parfümlerinden kullanıyorum. Evin hemen girişinde duruyor. Böylece giren ohh mis gibi diye diye giriyor.

Yumoşun parfümlü çamaşır spreyleri var. Bir tanesi dışındakiler çok ağır. Hepsinin kokusu yoğun ama. Onun yarısını başka bir spreyli şişeye aktarıp üstünü suyla dolduruyorum. Böylece hem uzun süre kullanıyorum, hem de daha hafif kokuyor. Ara sıra, evin güzel kokmadığını hissettiğimde perelere sıkıyorum. Bunu ampüllerin üstüne sıkmak da bir püf noktası. Akşam ışıkları açınca koku yayılıyor. Nevresimlere de sıkıyorum arada ama zararlı olur diye çok abartmıyorum. Sanırım bu kadar.

canım kırmızı ile yazdığın yeri anlamadım anlatır mısın rica etsem. kovalı vileda yerine düz olanlar ne demek. bende temizlik yapınca mis gibi kokmasını istiyorum vileda kovasına kokulu temizleyiciden koydum bol bol ama temizlik yapınca hiç de kokmadı :( fıs fıs mı yapsam. senin yöntemini tam anlayabilsem deneyebilirim

bebeginiz varmıs o kadar kimyasal urun kullanmayın bence,
ben limona karanfilleri batırıyorum, onu da eve asıyorum, hem hos bir koku veriyor hem de evin pis havasını temizliyormus gibi geliyor bana.
ayrıca cok dekoratif duruyor ; )

ancak "fazla" dogal yasamak saglıklı oldugu kadar sakıncalı da olabiliyor, dısarıda surekli oturup kalktıgımız yerler temiz olsun dedigmizde kimyasal kullanıldıgını icin cocugunuz oralara dokundugunda anında alerji olabilir...
eger cok steril ortamda yetismisse yine benzer bicimde mikroba karsı da cok duyarlı oluyor (bebek odasına galosla girmek gibi ki doktor tanıdıklarım asla onermiyor)
ortasını bulmak lazım bence.

selam
limonu böldükten sonra mı karanfil batırıyosun acaba? hiç kesmeden bütün limona batırınca gerçekten kokusu çıkıyor mu merak ettim

evde sabah temizliğini yaptıktan sonra cezveye yarım çay bardağı kadar yumuşatıcı koy
üzerine de bir çay bardağı su koy.
mutfakta suyunu çekene kadar kaynat.
evin mis gibi kokar.
tabı yumuşatıcı kokusunu seversen.

Back
X