• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu ve duzenli

Selam bayanlar size sıkıntımdan bahsedip tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Ben 24 yaşındayım 2 yıllık evliyim 16 aylık da bir kızım var ellerinizden öper :)
Evlenmeden once hic bir is yapmisligim yoktu. Zaten lisede üniversiteye hazırlıkları gecti üniversiteyi sehir dışında okudum. Yurdum da yemekler hazır çıkıyordu yemekhane de odalarda da mutfak yoktu odalar iki gunde bir temizleniyordu. Haliyle üniversitede de is yapmadım hic. Zaten okul bittiği yaz evlendim. Yemek isini hallettim
COK sukur malatya genlerim devreye girdi ve her yaptıgım yemek beğenildi esim tarafından. Ama gelin görün ki temizlik konusunda hic kendimi yeterli hissetmiyorum :KK43: ben aynı zamanda matematik ogretmeniyim ve ozel derse gidiyorum. Dun gittiğim de evin sahibi acik bi isi çıkmış apar topar gitmiş biz öğrencimle eve girdik. Aman ne göreyim ev pırıl piril. Hemde oyle boyle degil resmen parlıyor ev ve mis gibi kokuyo. (Her zaman öyleydi ama acil evden çıkmış hali de o olunca şaşırdım) enim simdi acil isim olsa çıkıp gitsem ev de peşimden gelir :KK43: kızımı kısıtlamak istemiyorum sadece odanda diye oyuncaklarını tabi ki oturma odama getirebilir ama ben evi süpürüp silinde aksama kokusu kalmiyo. Istiyorum ki evim parlasın hep mis gibi lavanta koksun. Nasıl yapabilirim o koku nasıl kalıcı olabilir,evim ışıl ışıl nasıl olur . Puf noktaların. Var mı. Siz nasıl yapiyosunuz bunları bana anlatır mısınız. Not olarak sunu soyleyim kv cok titiz aynı sekilde onun ve evli gorumcemin evi de hep parlar ama onlara soramiyorum yarın bir gun laf olur diye. Annem derseniz o hic takılmaz boyle seylere söylersem de aman sende kendine is ariyosun der. Ama ben gercekten istiyorum bunu
O kisi benmiyim neeee..benim icinde oyle derleruyuruz gece kalktigimda bazen evime bakarim,ayy her yer duzen yaaaa,diyorum.sabah cocuklar ve esim cikar cikmaz arkadas gelebiliyor kahvaltiya,ilk laflari bune duzen yaa..mis gibi kokuyor evin.
hic bir isi sonra yaparim demeyin.o an yapin.birde dolabiniza kirli yasti,giysi,carsaf vs.hic birsey koymayin.dolaplarinizi bu gardrop ve mutfak dolaplari icin gecerli,havalandirin.acin kapaklari,camlari havalansin.her aksam uyumadan wc yi yikayin.ben oyle yaparim.lavaboyuda.birde kisin cikmadan temiz bir bez elinde islat hafif sik.yumusatici dok.ve bulaaaaa....petegin ustune koy.evin mis kokuyor.bir iki odaya yap.antreye.

selam
limonu böldükten sonra mı karanfil batırıyosun acaba? hiç kesmeden bütün limona batırınca gerçekten kokusu çıkıyor mu merak ettim

Ben kesmeden yapiyorum, ucuna da ip bagliyorum oyle sallaniyor sirin sirin : )

oyle asiri bir koku vermiyor aslinda dibine girip koklamadikca,
ama evi havalandirsan bile tum pencereleri acmayinca bi basik hava oluyor ya onu aliyor sanki,
yapali evin daha taze temiz bir havasi oldu sanki,

bir de koselerde orumcek agi olurdu bende, (orumcegin kendisini hic goremesem de...) onlar da gitti.

Ankara kuru oldugundan curume pek olmuyor limonda, baska yorelerde ne olur bilemem...

canım kırmızı ile yazdığın yeri anlamadım anlatır mısın rica etsem. kovalı vileda yerine düz olanlar ne demek. bende temizlik yapınca mis gibi kokmasını istiyorum vileda kovasına kokulu temizleyiciden koydum bol bol ama temizlik yapınca hiç de kokmadı :KK43: fıs fıs mı yapsam. senin yöntemini tam anlayabilsem deneyebilirim
Hızlı yazıcam diye saçmalamışım sanki. Okuyunca farkettim.
Viledanın mopları var. Kovada sıkamazsın, paspas kısmını çıkarıp elinde yıkarsın. Resim ekleyenedim bir türlü. Benimki kırmızı beyaz püsküllü olan. Su şişesine yüzey temizleyici ve az domestos koyup kapağını deliyorum. Sonra yere püskürtüp mopla siliyorum. Mop elle siliyormuş hissi uyandırıyor bende nedense.
Vileda mop yaz görsellerden bulursun google'da.

Doğru ben de her zaman görmüyorum. Gecen denk geldi ucuz diye baya cok aldım. Acaba promosyon ürün mü? Öyle bile olsa netten bulunabilir. Eğer bulursanız cam icin olanı almayın. Onun harici güzel. Ben yer silme mendilini cok beğendim. Ben onunla toz alıyorum. Yerleri silmiyorum.
dün 3 tane bim gezdim böyle bişey görmedim çok merak ettim şimdi :mad:

Şimdi onların pedallilari çıktı. Vileda marka . Migros'ta var. You tube da nasil kullanıldığı izlenebilir . Ben beğendim.

Viledanın mopları var. Kovada sıkamazsın, paspas kısmını çıkarıp elinde yıkarsın. Resim ekleyenedim bir türlü. Benimki kırmızı beyaz püsküllü olan. Su şişesine yüzey temizleyici ve az domestos koyup kapağını deliyorum. Sonra yere püskürtüp mopla siliyorum. Mop elle siliyormuş hissi uyandırıyor bende nedense.

bende bu sabah balkon kapısını açık bıraktım. dün gece eve gidince ancak yemek yaptım misafirliğe gittim ve bulaşıklar makineye girmedi bile. lavaboda. eve koku yayacak diye bir yer açık olmalıydı.... neyse inşallah bugün bir aksilik çıkmz sağlığımda elverirse 1 makine çamaşı atacağım çamaşır katlarım yemek yapayım bulaşıkları atayım. pilim bu kadarına yetiyo zaten hadi biri bana çorba tarifi versin şehriye ve k. mercimek olmasın lütfen birde hemen yapılan olsun:=

canınıza yazık koyverin gitsin
düzenli olunca ne oluyor ? madalya mi takılıyor , büyük ikramiye mi veriliyor
ayşe hanım fatma hanım düzenli diye konuşuyor övüyor , sonra bitiyor
hergün düzenli temiz olmak için harcadığınız efor , ilerde ağrılar sancılar hatta hiçbir iş yapamamaya kadar götürüyor
canınızın kıymetini bilin

Bende cok istiyorum evim mis gibi koksun ama benimde bebegim sizinki kadar onun sagligi icin mesela yerleri silerken su ve sirkeden baska bi sey kullanmiyorum halilarimi yikatmaya gonderirken kullanicaklari deterjani ben gonderiyorum cunku mis gibi kokutan o deterjanlatlrin ne kadar zararli olduhunu biliyorum mumkun mertebe dogal seyleri kullaniyorum ama sirkede parlatiyo guzel bi koku sacmasada hatta ben biraz takinti yaptim firsat bulunca sirkemide evde kendim yapicamm insallah

Merhabalar konunun tamamini okumadim ama okuyacam ins. Belki ben tuyolar kaparim. Ben de duzrnli olma konudunda kendiyle savasanlardanim. Her evin bir karakteri kendine has bir kokusu olduguny dusunuyrum. Allahim hayirlisiyla nasib edecek ins. Yakinda ikizler de geliyor yolda. ben de evi temizlesem bile kend8ni gostermiyormus gibi geliyor. Genel olarak tem8z oldugumu soylerler ama ben daha fazla duzen istiyorum. Bazen disardan misafirle girmekten korkuyorum o kadar. Mesela ben yerlere vileda kullanmam el8mle silerim. Saatlerce bitmez isim.Ugrasirim. Karsi komsum ysrim saatte supurup yar8m saatte de viledayla siler. Onun evi her zaman bana daha temiz gelir.

canınıza yazık koyverin gitsin
düzenli olunca ne oluyor ? madalya mi takılıyor , büyük ikramiye mi veriliyor
ayşe hanım fatma hanım düzenli diye konuşuyor övüyor , sonra bitiyor
hergün düzenli temiz olmak için harcadığınız efor , ilerde ağrılar sancılar hatta hiçbir iş yapamamaya kadar götürüyor
canınızın kıymetini bilin
Katiliyorum.. cocugumuzdan caldigimiz zaman geri gelmiyo maalesef cok titizlenmeyede gerek yok

Bu arada kendi bildiklerimden bir tane. Oda spreyleriyle kokulu cubuklarla kimyasallarla ugrasmayin. Bir kaba kaynamis su koyun icine de bir avuc lavanta atin. But7n ev mis gibi kokuyor. Kokusu azaldikca suyunu degistirebilirsiniz bir kac kullanima. Boyle yapinca evdeki mikroplari da kiriyormus. Saracoglu demisti. Gerci benim sadece hastayken aklima geliyor yapmak ama neyse

anladım mop u biliyorum biz de onu evde yerlerde birikten tozu almak için kullanıyoruz :)) dediğini de deneyeyim çok teşekkürler
evet aslında mantıklı ben süpürge yapıp her yeri süpürüyorum ama üstüne vileda geçince gene kıllar ıslak ıslak yapışıyor sinir oluyorum illa elimle tek tek toplucam. mop daha iyi çeker tüy-kılları

anladım mop u biliyorum biz de onu evde toz almak için kullanıyoruz :)) çok teşekkürler
evet aslında mantıklı ben süpürge yapıp her yeri süpürüyorum ama üstüne vileda geçince gene kıllar ıslak ıslak yapışıyor sinir oluyorum illa elimle tek tek toplucam. mop daha iyi çeker tüy-kılları
Ben her gün kullanıyorum. Süpürmesem de bi silip geçiyorum. Dediğim gibi ev çok toz alıyor. Mecburen silmem gerekiyor. Süpürmedensilince bile saçları falan topluyor. Gayet başarılı.

Off bu eskinin kadınlarına hastayim ya. Aslında çevremde hic kusuruma bakan yok ben kendi kendime sıkıntı yaptım bir kere. Yani istiyorum ki evimde kekim hep dursun evim mis gibi koksun bi anda misafirim gelsin onları ağırlayım. Dondurucuda hep pogacam böreğim olsun. Yani arkadasım akrabam arasın dılaraevdeysen geliyorum diye benimde evim parlasın misafirimi harika ağırlayım falan
hayallerimi ne guzel siralamissin. Okurken resmen ic gecirdim. Ben sorunumu biliyorum aslinda bende istikrar yok. Iki kere yapiyorum ucuncuye birakiyorum eee bu sefer ipin ucu kaciyor.

Ben de tek cocukken boyle dusunurdum.
simdi 3 tane.evim 90 m2.
sabah kalkar kalkmaz yataklari duzluyorum.oglumu okula yolluyorum.kizimi krese ben birakiyorum.oglum gec kalirsa onu da birakiyorum.gelir gelmez kizimi uyutup yemek yapiyorum.yemek olmazsa is bitmiyor.cikanlari hemen mak. Diziyorum.
hemen ev supur sil toz al camasir at(ki hergun garanti 2 mak. Camasirimiz var)balkon yika as camasiri.

Kizim uyanir yemegi dokuntusu gezmesi banyosu gelen gidenler utuleri zaten hic bitmiyor.

3.5 ta oglum geliyor 4.5 ta kizimi almaya gidiyoruz.gelir gelmez yemekleri bulasiklari hal yol oluyor.odevlere oturuyoruz aksam 7 7.5 ta esim gelir yemek cay fasli.hepsi yatar.kuruyan camasirlari toplarim duzlerim.ortaliga ceki duzen veririm bulasik mak. Calistirip yatarim.

sabah msj basladigi yerden devam ederim.
aksadigi olur.ozellikle bugunlerde mobilya degisimi hali yikatma fasli derken eve belediye gelse muhru basardi.

kucuk cocukla is zor.5 yasina gelmeden dokuntu cizikler kesikler bitmez.

halisi perdesi temiz ev guzel kokar.
bekleyen camasir ve bulasik olmasin.atil esya ve fazlalik oyuncaklari kaldirin dagitin.kalabalik daginik gosterir.iki uc parca oyuncak ta olsun ortada.

cocuklari kucukken onlar da oyleydi.

Ha ev hanimiyim belki ondan bu kadar kolay islerim.
Ama aglayasim geldi. Ben niye yapamiyorum bunlari. Siz severrk mi yapiyorsunuz. Brn zorla yaptigim icin olsa gerek.
okurken gülümsedim ben de ben de yapıcam dedim :)
mutfağının yerleri beyaz fayans olan bir zavallı olarak acaba hangi vileda türünü almalıyım ben..
yer silmek için en en en iyisi hangisi???
saçtı kıldı ipti kalıyor delireceğim..
bi de ev işi cahili ben arap sabunu ile fayansları sildim.. buz pistine döndü ailecek kaydık oradan oraya.. neden oldu ki :)
yeşil pronto aldım sonra bu seferde mat oldu yerler pis gibi durdu :)
nereye ne kullanacağımı bulsam kullanacağım walla temiz olacak bu ev :)
arkadaslar fayans silerken viledanin hangi cesidi olursa olsun sakin kullanmayin. Butun derzleri fayans aralarini les gibi yapiyor tecrubeylen sabitte . Prkelere kullaninda fayanslara kullanmayin

Ben her gün kullanıyorum. Süpürmesem de bi silip geçiyorum. Dediğim gibi ev çok toz alıyor. Mecburen silmem gerekiyor. Süpürmedensilince bile saçları falan topluyor. Gayet başarılı.
peki onu sonra nasıl yıkıyorsun yani moptan kıllar tüyler kolayca çıkıyor mu ben pek sevmiyorum bu tüy işini de zorlanarak yapıyorum ama evde de eksik olmuyo her yer saç ve vücut tüyü :(

Back
X