Sorunun cevabına gelirsek;
Son kez olmak kaydıyla kabul ediyorum de.
Yoksa taviz tavizi doğurur.
Yıllardır dost olmanız birşeyi değiştirmez çünkü annesine yalan söyleme durumu var otada.
Bu vebale sende ortak olmuş oluyorsun...
Yarın gidecegim ve son olacak. Umarım artık yalan söylemez psikologa bile götürecegim cok ciddiyim görüsmesinde fayda var diye düsünüyorum.
İkna olursa...
19 yasındayız ikimizde.Ben arkadasına cok üzüldüm ve ailesinin hic te normal davranmadıgı kanaatindeyim.
Öncelikle yaslarınız kac?
Arkadasınızı fazla bunaltıyorlarmıs gibime geliyor?
Size aileniz nasıl davranıyor mesela?
Yani ark. ailesi gibi mi sizin aileniz de?
Yalanlarına elbette ortak olmayın ama ark. yardımcı olun bence.
19 yasındayız ikimizde.
Benim ailem beni zorlamaz bende onları, yani aramızda öyle ucurumlar yoktur belkide bana baskı yapmadıkları icin ben bazı seyleri abartmıyorumdur bilmiyorum, Arkadasımın yerinde olsam bende sıkılırdım gercekten...
Kısacası bana karısmazlar cünkü ben ailemden kendime yakısan seyleri yapmayı ögrendim her zaman.
bence ortada uzulecek bır durum yok .
hangımız yapmadık kı boyle seylerı .hangımız ayse'ye gıdıyorum deyıp sevgılımızle bulusmadık kı .
cok abartılacak bır durum yok bencede.
hele kı arkadasınızın durumunu goz onunde bulundurursak.
anlattıgınıza gore katı kuralları olan baskıcı bır aıle.
eee o kızın gunahı ne ? sonucta o'nun da hakkı yasıtları gıbı gezmek eglenmek,ama aılesını bunu anlatamıyor ıse ne yapabılır kı
bu kızı yalana ıten de bır nevı aıle sonucta.
Ben her gittigimde arkadasımın annesine minik minik seyler söylemeye calısıyorum
Yani mesela yaa nolcakki teyze bi far sürmüs belli olmuyo bile diyorum hevesi var hevesini alsın sonra kendiside bırakır ya da azaltır diyorum
Annesinin verdigi cevap şudur: Amaan kızım hep yapıyor bi gitmedi hevesi. Felan diyo..
Bi kerede siz engel oldugunuz için ona daha güzel görünüyor engelleri aşmak felan demiştim ama bu sözüme sinirlenmisti yüzünden anlamıstım
Annemlede konusuyor annem hep diyor onlar genc hatice hanım senin yapmadıgına ne bakıyorsun imkanın olsa sende simdiki gençlerin yaptıklarını yapardın diyor
Ama yok iste vazgeciremedik ben degişmem diyor
Allah korusun illede kızın basına birsey gelince mi aceba hatice teyzenin fikri degişecek ben buna anlam veremiyorum
Yetisme tarzı en önemli faktör..
Anlamıyorlar, anlayamıyorlar onlara tuhaf ve yanlıs geliyor ya, cocuguna da gelmeli.
Sen nasılsın peki, giyim tarzın, dısarı cıkma durumun, makyaj konusu?
Cünkü kızının yapmasını istemedigi birseyin genelde etrafında da yapılmasını istemezler, özendirici bulabilirler.
Nasıl anlatsam ben hep sürme rimel ruj ya da parlatıcı her zaman kullanırım.. Diger makyaj malzemelerini o kadar kullanmam...
Ama bunlarıda hafif yapıyorum bazen dikkatini çekiyor o zamanda arkadasıma bak iste bi Gül'e bak birde senin gözüne bak doldurmussun boyayı felan diyo; farı abartılı sürüyor bende öyle düşünüyorum ama o da onun zevki ne diyebiliriz ki..
Kıyafete gelince abartılı giyinmem yazın giyeriz tabi kaprileri vs..
Simdi bende far sevmem, hic kullanmam hatta ama kullanan arkadaslarım var kendi zevkleri ve tercihleri.
Hatta ben sadece göz kapagımın üzerine sürme cekerim bide rımel bitti .
Kızıyla yasıt oldugum bir abla bana sen neden bu kadar sade yapıyorsun, halbuki gözlerinde renkli benim kızım renkli renkli farlar, kalemler kullanıyor sen de kullansana demisti :)
Tarz meselesi, zevk meselesi..
Dedigin gibi birsey denmemeli aslında..
kısacası aileler çocuklarını üzmek ya da kaybetmek istemiyorlarsa onlara anlayışlı yaklaşmalılar çağımıza ayak uydurmaya çalışmalılar
Tabi saygıyı ve sevgiyi elden bırakmamak şartıyla :44:
Tesekkür ederim canım yasadıklarını paylastıgın icin ..merhaba, aynı durumun ilerlemiş hali benim başıma geldi. sonuçlar fena yerlere vardı. yıllar sonra öğrendim herşeyin bambaşka geliştiğini. şu anda görüşmüyor gibiyiz. ailelerimiz hala samimi. bu tarz aileler çocuklarını yalancı yapıyorlar. benim ailem hiç bir zaman bana baskı yapmadı ben de çok şükür üzmedim onları. ikimiz kardeş gibi büyüdük. benim üzerimden yalan söyleyemiyordu çünkü ailelerimiz de görüşüyordu. ben son derece anlayışlı olduğum halde olanları bana benim onu yargılamama engel olacak şekilde anlatmış. meğer kendisi bir ilişkiyi ötekine bağlayarak yaşamış yıllar boyu. sonuç şu anda hala mutsuz ve kendini affedemeyeceği hatalar yaptı. kesinlikle tedavi olmalı. bu tarz ailede yetişenler, ilk fırsatta yalan söylemeyi dert etmezler, ailesinin yanında son derece mazbut, söz dinleyen biri, dışarda hiç öyle olmazlar. ben hep daha süslü, daha makyajlı, daha açık olmuştum ondan yetişirken. kısacası ailesinin tavrı kızı bu hale getirdi. arkadaşına sahip çık doktora gitmesini sağla ve böyle olmazsa yalanlarına ortak olmayacağını açık şekilde dile getir, derim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?