Çocuklugumdan kalan ''dost''

• Konu Sahibi Konu Sahibi R3D
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

R3D

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
43
0
36
Kayseri
*Dostum sırdasım kardesim cok degisti,
Huyu hareketleri davranısları stili...
tamam zamanla degisiriz ama bir insanı 14 yıldır tanıyorsanız bu degisimler sizin canınızı hayli hayli sıkar.
Cünkü sizide masum yalanlarla birlikte savurur ordan oraya.
Bir yalan, iki yalan derken sayısını bile unutursunuz.

Arkadasımın ailesi cok kuralcı bazen katı olabiliyorlar.
Bana güven duydukları için her yere benimle gitmesine izin verirler.Ailelerimiz cok samimi.
Ben ne istersem onu yapar hatice teyze, beni kızı gibi sevdigini biliyorum anlıyorum :(
Arkadasımın makyaj yapmasını hic istemezler fazla bakımlı olmasını şık kıyafetleri sürekli bir yerlere gitmesini tanımadıkları kişilerle olmasını sevgili edinmesini felan...
Ama arkadasım buna ragmen yalanlarla bir yolunu bulup istediklerini yapıyor.

Bugün mesaj aldım arkadasımdan sevgilisiyle kavga etmis ve evden cıkıp onunla yüzyüze konusması gerekiyormus: sen gelip beni evden cıkarmazsan ben ölürüm dedi.Bana yalvarıp duruyor.

Şimdi benim derdim:
Arkadasımın annesini kendi annem gibi severim arkadasımıda cok seviyorum ama hatice teyzenin gözlerine baka baka yalan söylemekten artık bıktım
Ne yapacagımı bilmiyorum,bir gün o kadar sinirim bozuldu ki dostumun herseyini sayıp dökmek istedim ama yapamadım...

Şimdi yarın beni bekliyor onu evden cıkarmam için, gitsem mi gitmesem mi bilemedim...
Sizce ne yapmalıyım :( ?

Sanırım arkadaşın artık evdeki baskıdan sıkılmış, herşeyi rahat yaşayamadığı için bunalıma girmiş.
Ölürüm diyerek size istediğini yaptırmaya çalışıyor.
Alıp karşına konuş ben böyle istemiyorum, kendimi kötü hissediyorum de.
Benimde bir arkadaşım vardı.
Böyleydi zamanla iş bana tüm istediğini yaptırmaya "zorlama"ya döndü.
Baktım kendi özgüvenimden ödün veriyorum.
Bir daha görüşmemek ancak çözüm oldu.
Hala arada arar tabi bir sıkıntısı olduğunda...:31:

Sorunun cevabına gelirsek;
Son kez olmak kaydıyla kabul ediyorum de.
Yoksa taviz tavizi doğurur.
Yıllardır dost olmanız birşeyi değiştirmez çünkü annesine yalan söyleme durumu var otada.
Bu vebale sende ortak olmuş oluyorsun...

Sorunun cevabına gelirsek;
Son kez olmak kaydıyla kabul ediyorum de.
Yoksa taviz tavizi doğurur.
Yıllardır dost olmanız birşeyi değiştirmez çünkü annesine yalan söyleme durumu var otada.
Bu vebale sende ortak olmuş oluyorsun...

Yarın gidecegim ve son olacak. Umarım artık yalan söylemez psikologa bile götürecegim cok ciddiyim görüsmesinde fayda var diye düsünüyorum.
İkna olursa...

Yarın gidecegim ve son olacak. Umarım artık yalan söylemez psikologa bile götürecegim cok ciddiyim görüsmesinde fayda var diye düsünüyorum.
İkna olursa...

Konunu taşımışlar şimdi buldum. Tabi sen önerirsin gidip gitmemek ne şekilde olursa olsun onun kararı.
Baktın olmuyor annesiyle konuşursun onunla biraz vakit geçirsin, arkadaş gibi derdini tasasını dinlesin.
Sen bir yere kadar etkili olursun sonuçta..

Yalana ortak olmayın. Ha, 1-2 ufak tefek yalanlar olmuş olabilir onlar neyse...

Ama yarın öbür gün kızın başına birşey gelse sizde ona eşlik etmiş olursunuz.

Bu rahatsızlığınızı arkadaşınızla konuşun.

Dostsunuz diye onun yalanlarına ortak olmak zorunda değilsiniz,bu işin vicdani yönü var çünkü.

Zaten iyi bir dost sizin zorda kalmanızı istemez,sizi bu tür şeylere alet etmez.

Haliyle başından beri ailesiyle olan iletişim/güvensizlik problemini sizi yalanlarına alet ederek bu şekilde çözmeye çalışması çok yanlış.

Ben arkadasına cok üzüldüm ve ailesinin hic te normal davranmadıgı kanaatindeyim.
Öncelikle yaslarınız kac?
Arkadasınızı fazla bunaltıyorlarmıs gibime geliyor?
Size aileniz nasıl davranıyor mesela?
Yani ark. ailesi gibi mi sizin aileniz de?
Yalanlarına elbette ortak olmayın ama ark. yardımcı olun bence.

Ben arkadasına cok üzüldüm ve ailesinin hic te normal davranmadıgı kanaatindeyim.
Öncelikle yaslarınız kac?
Arkadasınızı fazla bunaltıyorlarmıs gibime geliyor?
Size aileniz nasıl davranıyor mesela?
Yani ark. ailesi gibi mi sizin aileniz de?
Yalanlarına elbette ortak olmayın ama ark. yardımcı olun bence.
19 yasındayız ikimizde.
Benim ailem beni zorlamaz bende onları, yani aramızda öyle ucurumlar yoktur belkide bana baskı yapmadıkları icin ben bazı seyleri abartmıyorumdur bilmiyorum, Arkadasımın yerinde olsam bende sıkılırdım gercekten...
Kısacası bana karısmazlar cünkü ben ailemden kendime yakısan seyleri yapmayı ögrendim her zaman.

19 yasındayız ikimizde.
Benim ailem beni zorlamaz bende onları, yani aramızda öyle ucurumlar yoktur belkide bana baskı yapmadıkları icin ben bazı seyleri abartmıyorumdur bilmiyorum, Arkadasımın yerinde olsam bende sıkılırdım gercekten...
Kısacası bana karısmazlar cünkü ben ailemden kendime yakısan seyleri yapmayı ögrendim her zaman.

İste tamda anlatmak istediklerimi anlamıssın.
Aynı seyi kendin icinde düsündügünde, sıkılırdım diyorsun.
Senin ailen böyle olmadıgı icin onları üzmüyorsun.
Düsünsene, ailen seni hic bir yere göndermeyecek, makyaj yapma, sunu giyme, bunu giyme..
Benim annemde ark. ailesi gibi bir aileden gelmis, o ayak uydurmus ama aynı seyi benden beklese ben yapamazdım acıkcası.
Her insan biraz farklıdır.
Zaman zaman imalarda bulundu da.
Peki sen ark. ailesine yakıstıgı seyleri yapmadıgını mı düsünüyorsun?
Ailesine uygun olmayan davranıslarda sevgilisi olması, makyaj, kıyafet gibi seyler mi peki?
Acıkcası bunlar bu dönemlerde her genc kızın meyillendigi seylerdir.
:34:

Son düzenleme:
bence ortada uzulecek bır durum yok .
hangımız yapmadık kı boyle seylerı .hangımız ayse'ye gıdıyorum deyıp sevgılımızle bulusmadık kı .
cok abartılacak bır durum yok bencede.
hele kı arkadasınızın durumunu goz onunde bulundurursak.
anlattıgınıza gore katı kuralları olan baskıcı bır aıle.
eee o kızın gunahı ne ? sonucta o'nun da hakkı yasıtları gıbı gezmek eglenmek,ama aılesını bunu anlatamıyor ıse ne yapabılır kı
bu kızı yalana ıten de bır nevı aıle sonucta.

bence ortada uzulecek bır durum yok .
hangımız yapmadık kı boyle seylerı .hangımız ayse'ye gıdıyorum deyıp sevgılımızle bulusmadık kı .
cok abartılacak bır durum yok bencede.
hele kı arkadasınızın durumunu goz onunde bulundurursak.
anlattıgınıza gore katı kuralları olan baskıcı bır aıle.
eee o kızın gunahı ne ? sonucta o'nun da hakkı yasıtları gıbı gezmek eglenmek,ama aılesını bunu anlatamıyor ıse ne yapabılır kı
bu kızı yalana ıten de bır nevı aıle sonucta.

Kesinlikle katılıyorum..
Arkadasımı doktora götürücem demissin ne diyeceksin? ailesi' nin sözünü dinlemiyor makyaj yapma diyorlar yapıyor, gezme diyorlar geziyo, sık kıyafetler giyme diyorlar giyiyor vs. vs..
Doktor direkt ark. degil de ailesinde görücek problemi..
Ailecek cok samimiyiz demissin, annen falan konussa ailesiyle? Laf arasında falan.
Ne bileyim bizim ortamlarda coluk cocuktan cok sohbet acılır mesela?

Ben her gittigimde arkadasımın annesine minik minik seyler söylemeye calısıyorum :59:
Yani mesela yaa nolcakki teyze bi far sürmüs belli olmuyo bile diyorum hevesi var hevesini alsın sonra kendiside bırakır ya da azaltır diyorum
Annesinin verdigi cevap şudur: Amaan kızım hep yapıyor bi gitmedi hevesi. Felan diyo..
Bi kerede siz engel oldugunuz için ona daha güzel görünüyor engelleri aşmak felan demiştim ama bu sözüme sinirlenmisti yüzünden anlamıstım

Annemlede konusuyor annem hep diyor onlar genc hatice hanım senin yapmadıgına ne bakıyorsun imkanın olsa sende simdiki gençlerin yaptıklarını yapardın diyor
Ama yok iste vazgeciremedik ben degişmem diyor
Allah korusun illede kızın basına birsey gelince mi aceba hatice teyzenin fikri degişecek ben buna anlam veremiyorum :50:

Ben her gittigimde arkadasımın annesine minik minik seyler söylemeye calısıyorum :59:
Yani mesela yaa nolcakki teyze bi far sürmüs belli olmuyo bile diyorum hevesi var hevesini alsın sonra kendiside bırakır ya da azaltır diyorum
Annesinin verdigi cevap şudur: Amaan kızım hep yapıyor bi gitmedi hevesi. Felan diyo..
Bi kerede siz engel oldugunuz için ona daha güzel görünüyor engelleri aşmak felan demiştim ama bu sözüme sinirlenmisti yüzünden anlamıstım

Annemlede konusuyor annem hep diyor onlar genc hatice hanım senin yapmadıgına ne bakıyorsun imkanın olsa sende simdiki gençlerin yaptıklarını yapardın diyor
Ama yok iste vazgeciremedik ben degişmem diyor
Allah korusun illede kızın basına birsey gelince mi aceba hatice teyzenin fikri degişecek ben buna anlam veremiyorum :50:

Yetisme tarzı en önemli faktör..
Anlamıyorlar, anlayamıyorlar onlara tuhaf ve yanlıs geliyor ya, cocuguna da gelmeli.
Sen nasılsın peki, giyim tarzın, dısarı cıkma durumun, makyaj konusu?
Cünkü kızının yapmasını istemedigi birseyin genelde etrafında da yapılmasını istemezler, özendirici bulabilirler.

Son düzenleme:
Yetisme tarzı en önemli faktör..
Anlamıyorlar, anlayamıyorlar onlara tuhaf ve yanlıs geliyor ya, cocuguna da gelmeli.
Sen nasılsın peki, giyim tarzın, dısarı cıkma durumun, makyaj konusu?
Cünkü kızının yapmasını istemedigi birseyin genelde etrafında da yapılmasını istemezler, özendirici bulabilirler.

Nasıl anlatsam ben hep sürme rimel ruj ya da parlatıcı her zaman kullanırım.. Diger makyaj malzemelerini o kadar kullanmam...
Ama bunlarıda hafif yapıyorum bazen dikkatini çekiyor o zamanda arkadasıma bak iste bi Gül'e bak birde senin gözüne bak doldurmussun boyayı felan diyo; farı abartılı sürüyor bende öyle düşünüyorum ama o da onun zevki ne diyebiliriz ki..

Kıyafete gelince abartılı giyinmem yazın giyeriz tabi kaprileri vs..

Son düzenleme:
Nasıl anlatsam ben hep sürme rimel ruj ya da parlatıcı her zaman kullanırım.. Diger makyaj malzemelerini o kadar kullanmam...
Ama bunlarıda hafif yapıyorum bazen dikkatini çekiyor o zamanda arkadasıma bak iste bi Gül'e bak birde senin gözüne bak doldurmussun boyayı felan diyo; farı abartılı sürüyor bende öyle düşünüyorum ama o da onun zevki ne diyebiliriz ki..

Kıyafete gelince abartılı giyinmem yazın giyeriz tabi kaprileri vs..

Simdi bende far sevmem, hic kullanmam hatta ama kullanan arkadaslarım var kendi zevkleri ve tercihleri.
Hatta ben sadece göz kapagımın üzerine sürme cekerim bide rımel bitti .
Kızıyla yasıt oldugum bir abla bana sen neden bu kadar sade yapıyorsun, halbuki gözlerinde renkli benim kızım renkli renkli farlar, kalemler kullanıyor sen de kullansana demisti :)
Tarz meselesi, zevk meselesi..
Dedigin gibi birsey denmemeli aslında..

Simdi bende far sevmem, hic kullanmam hatta ama kullanan arkadaslarım var kendi zevkleri ve tercihleri.
Hatta ben sadece göz kapagımın üzerine sürme cekerim bide rımel bitti .
Kızıyla yasıt oldugum bir abla bana sen neden bu kadar sade yapıyorsun, halbuki gözlerinde renkli benim kızım renkli renkli farlar, kalemler kullanıyor sen de kullansana demisti :)
Tarz meselesi, zevk meselesi..
Dedigin gibi birsey denmemeli aslında..

kısacası aileler çocuklarını üzmek ya da kaybetmek istemiyorlarsa onlara anlayışlı yaklaşmalılar çağımıza ayak uydurmaya çalışmalılar

Tabi saygıyı ve sevgiyi elden bırakmamak şartıyla :44:

Son düzenleme:
kısacası aileler çocuklarını üzmek ya da kaybetmek istemiyorlarsa onlara anlayışlı yaklaşmalılar çağımıza ayak uydurmaya çalışmalılar

Tabi saygıyı ve sevgiyi elden bırakmamak şartıyla :44:

merhaba, aynı durumun ilerlemiş hali benim başıma geldi. sonuçlar fena yerlere vardı. yıllar sonra öğrendim herşeyin bambaşka geliştiğini. şu anda görüşmüyor gibiyiz. ailelerimiz hala samimi. bu tarz aileler çocuklarını yalancı yapıyorlar. benim ailem hiç bir zaman bana baskı yapmadı ben de çok şükür üzmedim onları. ikimiz kardeş gibi büyüdük. benim üzerimden yalan söyleyemiyordu çünkü ailelerimiz de görüşüyordu. ben son derece anlayışlı olduğum halde olanları bana benim onu yargılamama engel olacak şekilde anlatmış. meğer kendisi bir ilişkiyi ötekine bağlayarak yaşamış yıllar boyu. sonuç şu anda hala mutsuz ve kendini affedemeyeceği hatalar yaptı. kesinlikle tedavi olmalı. bu tarz ailede yetişenler, ilk fırsatta yalan söylemeyi dert etmezler, ailesinin yanında son derece mazbut, söz dinleyen biri, dışarda hiç öyle olmazlar. ben hep daha süslü, daha makyajlı, daha açık olmuştum ondan yetişirken. kısacası ailesinin tavrı kızı bu hale getirdi. arkadaşına sahip çık doktora gitmesini sağla ve böyle olmazsa yalanlarına ortak olmayacağını açık şekilde dile getir, derim...

merhaba, aynı durumun ilerlemiş hali benim başıma geldi. sonuçlar fena yerlere vardı. yıllar sonra öğrendim herşeyin bambaşka geliştiğini. şu anda görüşmüyor gibiyiz. ailelerimiz hala samimi. bu tarz aileler çocuklarını yalancı yapıyorlar. benim ailem hiç bir zaman bana baskı yapmadı ben de çok şükür üzmedim onları. ikimiz kardeş gibi büyüdük. benim üzerimden yalan söyleyemiyordu çünkü ailelerimiz de görüşüyordu. ben son derece anlayışlı olduğum halde olanları bana benim onu yargılamama engel olacak şekilde anlatmış. meğer kendisi bir ilişkiyi ötekine bağlayarak yaşamış yıllar boyu. sonuç şu anda hala mutsuz ve kendini affedemeyeceği hatalar yaptı. kesinlikle tedavi olmalı. bu tarz ailede yetişenler, ilk fırsatta yalan söylemeyi dert etmezler, ailesinin yanında son derece mazbut, söz dinleyen biri, dışarda hiç öyle olmazlar. ben hep daha süslü, daha makyajlı, daha açık olmuştum ondan yetişirken. kısacası ailesinin tavrı kızı bu hale getirdi. arkadaşına sahip çık doktora gitmesini sağla ve böyle olmazsa yalanlarına ortak olmayacağını açık şekilde dile getir, derim...
Tesekkür ederim canım yasadıklarını paylastıgın icin ..

Back
X