• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukluğumdan kalma evlenme isteğini kafamdan nasil çıkarabilirim?

manik_depresif99

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
68
18
8
26
Öncelikle biliyorum cok sacma bir derdim var ama gercekten kafamda donup duruyor. Ben kendimi bildim bileli hep evlilik meraklisi bir kizdim. 2 3 sene oncesine kadar hayalim evlenmekti. Sonradan anladim mutlu olmak icin tek yol evlilik degilmis. Kendi basima da mutlulugu elde edebilirmisim. Bunun icin bir erkege ihtiyacimin olmadigini cok gec fark ettim. Fakat hala icimden bu istegi atamiyorum. Gecenlerde kuzenim evlendi. Ve benim bu istegim tekrar ortata cikti. Sevgilime birkac defa bu konuyu actim. O su an icin erken oldugunu bir sey diyemeyecegini soyluyor hep. Korkuyorum cunku surekli bu konuyu acarsam bunaltabilirim. Yani aslinda evlenmek istememin sebebi kendi hayatim olsun kendime ait bir duzenim olsun. Tek basima yasamak maddi acidan zor. Ama iki kisiyle daha kolay olur bu. Hem de sevdigim insani her gun gormek var onunla aile olmak var filan. 5 6 sene sonrasinda evlenmis oldugumu dusunmek beni mutlu ediyor. Neden kurtulamiyorum bu dusunceden? Ne yapmam gerekiyor? Benim gibi olan var mi

Öncelikle biliyorum cok sacma bir derdim var ama gercekten kafamda donup duruyor. Ben kendimi bildim bileli hep evlilik meraklisi bir kizdim. 2 3 sene oncesine kadar hayalim evlenmekti. Sonradan anladim mutlu olmak icin tek yol evlilik degilmis. Kendi basima da mutlulugu elde edebilirmisim. Bunun icin bir erkege ihtiyacimin olmadigini cok gec fark ettim. Fakat hala icimden bu istegi atamiyorum. Gecenlerde kuzenim evlendi. Ve benim bu istegim tekrar ortata cikti. Sevgilime birkac defa bu konuyu actim. O su an icin erken oldugunu bir sey diyemeyecegini soyluyor hep. Korkuyorum cunku surekli bu konuyu acarsam bunaltabilirim. Yani aslinda evlenmek istememin sebebi kendi hayatim olsun kendime ait bir duzenim olsun. Tek basima yasamak maddi acidan zor. Ama iki kisiyle daha kolay olur bu. Hem de sevdigim insani her gun gormek var onunla aile olmak var filan. 5 6 sene sonrasinda evlenmis oldugumu dusunmek beni mutlu ediyor. Neden kurtulamiyorum bu dusunceden? Ne yapmam gerekiyor? Benim gibi olan var mi
Bu istek insana yanlış yaptırabilir. Gidip sırf evlenmiş olmak için kendine hiç uymayan saçma sapan biriyle evlenebilirsin. Sonra keşke evlenmeseydim de tek kalsaydım dersin. Ciddiyim bak..
Bak ne güzel farkındasın mutlu olmanın tek yolu bir erkegin sevgisi degil evlenmek hiç degil. Önce çalışmıyorsan kendi paranı kazan derim ben. Sonrasında sana gercekten deger veren,seven adam karşına çıkınca bırak seni evlilige o ikna etsin sen degil. Evlenmeden önce iyice düşünmeyip üzülen birsürü insanın yazıları var burada oku onları da

Bu istek insana yanlış yaptırabilir. Gidip sırf evlenmiş olmak için kendine hiç uymayan saçma sapan biriyle evlenebilirsin. Sonra keşke evlenmeseydim de tek kalsaydım dersin. Ciddiyim bak..
Bak ne güzel farkındasın mutlu olmanın tek yolu bir erkegin sevgisi degil evlenmek hiç degil. Önce çalışmıyorsan kendi paranı kazan derim ben. Sonrasında sana gercekten deger veren,seven adam karşına çıkınca bırak seni evlilige o ikna etsin sen degil. Evlenmeden önce iyice düşünmeyip üzülen birsürü insanın yazıları var burada oku onları da
Haklisiniz

Öncelikle evlenince maddi açıdan rahat olma durumu eğer çocuk düşünüyorsanız mümkün. İki çocuğum var eşimle ikimizde çalışıyoruz bekarlıgimda ki gibi istediğimi alma istediğimi yeme istediğim gibi gezme gibi bir lüksüm yok ancak ucu ucuna yetiriyoruz. Sizin hayal ettiğiniz gibi sevdiğiniz yanınızda işte romantizm falan olayları çocuk olunca azalıyor yada bitiyor. Kendi düzenim diyorsunuz valla çoluk çocuk olunca düzen falan kalmıyor. Hep kötülemeyim evliliği güzel yönleri de var en önemlisi benim için anne olmak diğer taraftan bir yol arkadaşının olması kısaca aile olmak güzel bişey ama sorumluluğu da çok fazla. Bu sorumluluğu ne kadar geç alırsanız o kadar iyi bence çünkü bazen o kadar yoruluyorum ki keşke bekarliktaki günlerime dönsem diyorum.

23 25 ama daha 9 aydir sevgiliyiz
Yaşlara bakınca sevgiliniz haklı. Anladığım kadarıyla siz şimdiden adı konsun istiyorsunuz. Ama henüz hem ilişki çok taze, hem yaşlar Küçük.
Akışına bırakmaya çalışın. Evlilik yürütmek hiç kolay değil.

Bunda bir tuhaflık yok. Zaten çok tuhaf bir arzu olsaydı bu kadar insan patır patır evlenmezdi değil mi..
Sadece çok erken koştur koştur tanımadan etmeden evlenmek saçma. Aşk olmadan, sırf adım evli olsun diye evleneceksen bekar kal daha iyi. Sevgilini darlama, yaşınız daha genç, anın tadını çıkarın. Evlilik kaçmıyor. Ben 40'a kadar yolu var diyordum 32 de evlendim =)

İstemek başka,gerçekleştirmek başka. Hayatta her an her istediğimiz şey olmuyor değil mi? İstemekte sorun yok,isteyin ama yapmayın. Hele 23 yaşındayken asla yapmayın 😃

Bence şu an istemeniz normal, duygularınıza ket vurmayın. Artık 13 yaşında değilsiniz ki "aaa evlilik meraklısı" diyelim. Her insan kadın erkek fark etmez hayatının belli bir bölümünde evlilik düşünür zaten bu çok doğal. Sadece bence artık bu meseleyi sevgilinize açmayın çok bunalmış hissedebilir.

Öncelikle evlenince maddi açıdan rahat olma durumu eğer çocuk düşünüyorsanız mümkün. İki çocuğum var eşimle ikimizde çalışıyoruz bekarlıgimda ki gibi istediğimi alma istediğimi yeme istediğim gibi gezme gibi bir lüksüm yok ancak ucu ucuna yetiriyoruz. Sizin hayal ettiğiniz gibi sevdiğiniz yanınızda işte romantizm falan olayları çocuk olunca azalıyor yada bitiyor. Kendi düzenim diyorsunuz valla çoluk çocuk olunca düzen falan kalmıyor. Hep kötülemeyim evliliği güzel yönleri de var en önemlisi benim için anne olmak diğer taraftan bir yol arkadaşının olması kısaca aile olmak güzel bişey ama sorumluluğu da çok fazla. Bu sorumluluğu ne kadar geç alırsanız o kadar iyi bence çünkü bazen o kadar yoruluyorum ki keşke bekarliktaki günlerime dönsem diyorum.
Aynende öyle sorumluluk çok ağır ve zor yük bunu erken yaşta almak çok ama çok saflık.
Hiçbir zaman erken yaşta evlenmeyi hayatınıza bakin

Konunun özenden uzak biraz ama? Bundan net şekilde kusur olarak bahsetmişsiniz? Yani gençsiniz evlilik için evet ama hemen istemiyorsunuz sanırım? Bundan da hayaliniz olarak bahsetmek garip değil bence. Bu konuda yargılanmak… bu belki daha garip 🤷🏻‍♀️ Şunu demek istiyorum yani daha cool ya da modern görünmek adına kendinizden, olduğunuz insandan uzaklaşmak da çok doğru olmayabilir..
Erken olması dışında hayat görüşleriniz, gelecekten beklentileriniz konusunda da çelilmediğinzden emin olmalısınız, başka bir adam belki eşlik ederdi bu hayallere bilinmez 🤷🏻‍♀️
Hayırlısı hakkınızda

Konunun özenden uzak biraz ama? Bundan net şekilde kusur olarak bahsetmişsiniz? Yani gençsiniz evlilik için evet ama hemen istemiyorsunuz sanırım? Bundan da hayaliniz olarak bahsetmek garip değil bence. Bu konuda yargılanmak… bu belki daha garip 🤷🏻‍♀️ Şunu demek istiyorum yani daha cool ya da modern görünmek adına kendinizden, olduğunuz insandan uzaklaşmak da çok doğru olmayabilir..
Erken olması dışında hayat görüşleriniz, gelecekten beklentileriniz konusunda da çelilmediğinzden emin olmalısınız, başka bir adam belki eşlik ederdi bu hayallere bilinmez 🤷🏻‍♀️
Hayırlısı hakkınızda
yani sevgilim özel olarak benimle evlenmek istemiyor değil ki sadece henüz erken olduğunu birbirimizi tanımamız gerektiğini söylüyor. bir de düşüncelerinin daha da oturması gerektiğini söylüyor. benim derdim o neden bunu istemiyor değil. evlenmezsem mutlu olamayacakmış gibi düşünüyorum. bana göre anormal olan bu. cool olmaya ihtiyacım yok. bir gün evleneceğimi biliyorum. ama bunu doğru şekilde doğru bir insanla yapmak istiyorum

İyi de bir tek size özel bir durum değil ki. Masalları düşünün. Çoğu nasıl biter. “Evlendiler ve sonsuza dek mutlu yaşadılar.” Çocukluğumuzdan beri nihai finalin evlilik olduğu empoze ediliyor. Beyaz atlı prens gelir. Kızı kuleden kurtarır. Uyuyan güzeli uyandırır. Hep kurtarıcı erkektir. Hiç var mı bir masal “İş kadını oldu. Başarıdan başarıya koştu.” Önce bunun değişmesi lazım.

bu istekten kurtulmanıza gerek yok ülkenin kadınlarının %90 ı böyle olduğu için yabancılık da çekmezsiniz dldjdksjsns ama daha 9 aydır berabersiniz yani bence çok erken sevgilinize bu konuyu açmak için daha tanımıyorsunuz bile birbirinizi

23 25 ama daha 9 aydir sevgiliyiz
Kesinlikle pişman olursun çok erken bende öyleydim evlendim en güzel gençlik Çağları çocuk çoluk kavga gürültü stres sıkıntı ile geçti 27 den önce evlenme,evliliğin hayalin gibi bi şey olmadığını en iyi evliliklerde bile evlilikten sıkıldım konularının açıldığını görebilirsin o zamanlar Kk yı bilmiyordum bilseydim kesinlikle evlenmezdim

Back
X