Çocukluk arkadaşım benden hoşlanıyor mu yoksa ben paranoyak mıyım?

kugatsune

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
43
7
1
Merhaba,
Geçenlerde çocukluk arkadaşımın Instagram hesabını gördüm ve ekledim. Annelerimiz kuzen, yaklaşık sekiz yıl önce bize gelmişlerdi. Birlikte vakit geçirmiştik, sonrasında biz de onlara gitmiştik ama orada pek bir şey olmamıştı.
Geçen bayramda annelerimiz konuşurken çocuklardan da bahsetmişlerdi. Annesi, oğlunun tıp kazandığını ve İzmir’de olduğunu söyledi. O an aklıma geldi çünkü annesini ya da ailesinden birini her gördüğümde o da aklıma geliyordu. Merak edip Instagram’dan aradım, buldum. Önce annemin hesabından istek attım, reddetti. Geçen gün kendi hesabımdan attım, kabul etti.
Ona “Beni hatırladın mı?” diye yazdım. Başta hatırlamadı ama sonra öne çıkanlarda fotoğrafımı görüp tanıdı. Sohbet etmeye başladık. Bana hayatından bahsetti, ben de kendimden. Küçükken tipimle dalga geçtiğini söyledim, özür diledi ve şimdiki halime iltifat etti. “Çok değişmişsin, çok güzelleşmişsin” dedi.
Bir şekilde konu ilişkilere geldi. Ben üç sevgilim olduğunu söyledim. O da “Benim üç yıllık bir ilişkim var, şu an konuşmuyoruz. Çok iyi, çok mükemmel biri” dedi. Şaşırdım çünkü daha önce bana iltifat ediyordu. Sonra öğrendim ki aslında bu ilişki birkaç yıl öncesine aitmiş. Çok toksikmiş, sürekli ayrılıp barışıyorlarmış. Bana “Onu sevdiğimden değil, acıdığım için konuşuyorum” dedi. Çok inandırıcı gelmedi ama uzatmadım.
Daha sonra neden böyle söylediğini sordum. “Sen öyle söyleyince zoruma gitti, bu yüzden böyle söyledim” dedi. Şu an bana çok ilgili davranıyor. Sürekli yazıyor, sürekli bekliyor. Bana “Hiçbir kızın elini bile tutmadım, kötü düşünmedim, sevgilim olmadı o kız hariç. İnsan hep kendine benzeyeni bulur. Ben de inanıyorum kendim gibi birini bulacağıma” dedi. Benimle ilerisi için planlar yapıyor, sınav zamanı bile bana vakit ayıracağını söylüyor. Doğum günüm olduğunu öğrenince sürekli hediye almak istedi, istemediğimi söyledim. Sonra da “Paraya ihtiyacın olursa lütfen söyle, sana veririm” dedi.
Sizce burada bir şey var mı? Yoksa ben fazla mı kuruyorum?

(Akraba da diyebiliriz kendisiyle o günden sonra görüşmediğim için arkadaş demeyi tercih ettim. Ailelerimiz de pek görüşmez zaten.)

Yalnız burada yürüyen hoşlanan siz gibi duruyorsunuz. Adami sosyal medyadan bulmuş annenizden eklemissiniz, reddetmiş, gözünüzü karartıp kendi hesabinizdan eklemissiniz cevap yazmamış, sonra ilk mesajı da yazmissiniz. Adam da ayağına gelen fırsatı değerlendiriyor ..Bütün bunları yaparken ki tek motuvasyonunuz adamın tıp okuması. Zira tıp okuduğunu öğrenene kadar umrunuzda bile olmamış. Doktorlar gereksiz egolu falan diyorlar sanırım insanlar böyle yaptığı için.

E ama kardes torunlari iste, daha ne olacak yakin demek icin? Basbaya kuzenler bana gore, cocukluk arkadasim deyip konuyu dagitmasin konu sahibi
Ay belirtmişim zaten neden cocukluk arkadaşım dediğimi. Çok kalabalık bir aileyiz anne tarafım bayağı kalabalık annemin kuzenlerini bile tanımam kaldi ki çocuklarını hiç tanımam. Benim gözümde çocukluktan kalma bir arkadaş.

Ne alaka benim kızım koca yazı yazlıkta benim kuzenlerim teyzelerim ve kuzen çocuklarımla geçiriyor ve kuzen demek kardeş demek bizim için, sizin aile bağlarınız ya çok zayıf ya da hiç yok demekki...
Benim çocuğum olsa kuzenlerimin çocuklarıyla birlikte büyür ama bizim kuşakta çoğu insan anne babasının kuzeninin çocuğunu bilmez.
Çok genel bir konuya sadece kendi üzerinizden örnek vermeniz ve doğrusunun bu olduğunu iddia etmeniz de ayrıca komik.
Aile bağlarım gayet iyi bu arada. Ben de bakmam annemin kuzeninin çocuğuna ama bakana da "akraba o!!!!!! " diye tepki vermem.

Yani gercekten açıklama yaptığım için utanıyorum ama anlamanız için elimden geleni yapacağım. Öncelikle annemden ekleme sebebim ki kendi hesabım varken bunu yapma sebebim sadece merakımdı. Yaklaşık 8-10 yıldır görmediğim biri ve şu an nasıl olduğunu merak ettim. Daha sonrası da birkaç ay alıyor ve kendi hesabımdan ekledim bunun sebebi de sadece keyfim. Ortak takipçiler var diye karşıma çıkıyordu arada. Tıp okuması da gram ilgilendirmiyor okuduğum bölüm de çok güzel birileri çalışsın ben yiyeyim kafasında değilim iki yıla kendim çalışıp kendim yiyeceğim zaten. Tıp infosunu da annemler konuşurken cocuktan bu sebepten ötürü bahsettiler sadece. Tıp okuyan tek kişi değil ki daha doktor olamamış bile derdim böyle bir şeyse emin olun binlerce seçenek var.

Birincisi akraba olduğu gerçeği değiştirilemez. İkincisi kendi ailenizde ebeveynlerinizin kuzen çocuğunu tanımamanız ki çoğu sizlerle akrandır, yakın olmadığınızı gösterir bizde tam tersi bir arada büyüdük ve çocuklarımızda aynı şekilde büyüyor. Ve akrabalık ilişkilerinde mesafe olabilir ama akraba ile evlenmek yada ilişki yaşamakta sağlıksız bir düşünce bu gerçeği hiçbir koşul yada ortam değiştiremez.

Uzak akraba dedim zaten ben akraba değillerdir diye bi iddiam yok.
Kanunen ya da dinen bi engeli yok ama kuzen demek kardeş demek o yüzden bize uygun gelmiyor.
Daha önce de yazdığım gibi kuzen=teyze, dayı, hala, amca çocuğu.
Onlarla da birlikte büyüdük ve kardeşlerimden farkları yok. Ama annemin kuzeninin çocuğunu dışarda görsem hemen ilk anda tanımam çünkü samimiyetim yok. Siz samimi olduğunuz için böyle bir şey duyunca aklınıza yatmıyor

Çoğu şeye inanmayın Bunlar kaç yaşında olursa olsun söylerler ,sonra da farklı davranırlar.Garipsemeyin, yaşadıkça öğreneceksiniz.

Çocukluk arkadaşınızdan çok uzaktan akrabanız oluyor. Anneler kuzen, dıdısının dıdısı değil. Yakın sayılır. Ayrıca zarf atmışsın işte, çokta mantıklı ilk adımı kadınlar atabilir ne var bunda ama çocuğun ilgisi bence yok sevgilisinden ve. bahsetmiş, hem akraba vs. sal bence ya. Tıp okuduğu için çekici gelmiş hafif peşinden koşup yazmışsın işte neyini inkâr ediyorsun. Anonimsin zaten kime yani bu inkâr.

Kuzen evliliği sonucu sakat dogumlar var bunu gözden çıkarmayın belkide bundan muzdarip bir tarafım vardır.Bir sorun çıkıyor belki yakın genlere sahip olmaktan
Başka kimse kalmadimi diye düşünüyorum ben .Bir sorun çıksa akraba daha kötü olur daha iyi sanırsın çok çok kötü olur .Zaten ne buldunuz anlamadım ilk başta çok iyidir her insan zaten.Ben olmasa daha iyi olur diyorum

Kesinlikle konuşmaları çelişkili ve düşündürücü üstelik yıllarını geçirdiği biri için şuan her ne kadar sevmesede yada hoşlanmasa da ondan acıdığım için tabirini kullanması bence hiç hoş değil ne kadar saygılı biri öyle değil mi 3 yıllık ilişkisi için bunu söyleyen bir adamın size söylediği cümlelerin samimiyetini sorgulayın bence..

Yani kaç insan annesinin kuzeninin çocuğunu tanır ki?
Kuzen diyemiyorum ben. Uzaktan akraba işte.
Kaldı ki beraber büyüme gibi bi olayları da yok. O yüzden çocukluk arkadaşı denilebilir.
Ben taniyorum, kuzen deriz hatta karsilikli. Herkes farkli tabi, bakis acisi

Gorusmuyor olmaniz onun genetik olarak kuzeniniz oldugu gercegini degistirmiyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…