Yoğundum, dönemedim, işim çoktu, hastayım vs vs şekilde arama ve görüşmeleri azaltırsınız. Özel hiçbir şeyinizi anlatmazsınız.Yavaş yavaş nasıl uzaklaştırabilirim kendimi( çok denedim ama ısrarla aramalar mesajlar niye böyle yapıyorsunlar)
Dedikodu yapmadan iyi niyetle (sözde) benim derdimle dertlenip o da o arkadaşlarımıza anlatıyor Hahahaha sinirlerim bozuluyor söylerken bile. Amaç zaten hem dedikodu yapmak hem de bak ben size daha yakınım demek.En yakın arkadaş da olsa, bu kadar sınırsızlık iyi değil. Bazen sınır koyduğumuzu düşünürüz ama öyle olmaz. Sizi kırmaya, dedikodunuzu yapmaya cesaret eden insanlara "aman kırılır, aman incinir" diye yaklaşmayın. Yavaş yavaşı da olmaz bu gibi durumların. Gerçekten bir sınırda durdurarak, "HAYIR" diyerek başlayabilirsiniz. Saygısızlık olmadığı sürece küserse bile siz kaybetmezsiniz, aksine karşı tarafı daha iyi anlarsınız dostunuz mu ? düşmanınız mı? diye.
Ay biliyor musun sevgilimin el takıntısı var çok garip değil mi dediğimde akşam sevgilimle onu tanıştıracaktım bir saat kalmıştı hızlıca işini gücünü bırakıp dün sürdüğü ojeleri silip kırmızı oje sürmüştü hepsi red flag ama sen niye bunu yapıyorsun desen saçmalıyorsun oha inanamıyorum denir üstüne hakkında sağda solda konuşulur. Ben yanlış anlıyorum diye diye 20 sene geçti maalesef..Benim kuzenim, ayrildigim sevgilimle barismak istemememe ragmen israrla cocuga ulasip konusmustu bende asla barismak istemiyorum diye bagirmistim
O da ama biz arkadas olduk falan demisti
Sonra ne mi oldu? O cocukla sevgili olmustukendisi de ayni senin arkadas gibiydi hareketleri
Okuyunca onu animsadim
Darlıyor geliyor soğuk olduğunda sorguluyor anlatamıyorumYoğundum, dönemedim, işim çoktu, hastayım vs vs şekilde arama ve görüşmeleri azaltırsınız. Özel hiçbir şeyinizi anlatmazsınız.
İnanın ben de anlayamadım. Onun arkadaşlarıyla bile arkadaş olmam ama o bir şekilde benim tüm çevremi eli altına aldı. Buradaki tüm suçlu benim. Onu sevmeyen insanlara bile ben sevdirirken o benim hakkımda konuşup direkt olmasa da alttan alttan beni kötülediKardeşler bile kardeşlerinin kayınvalidesi, görümcesi ile çok sıkı fıkı olmaz. Yılda max bir kaç kez denk gelir de görüşürler. Tüm hayatınız işgal altında. Nasıl bu hale getirdiniz anlayamadım.
Sağlıksız olduğunun sınır diye bir şeyin kalmadığının farkındayım. Benim ailem evime çok girip çıkmıyor. İşim var dışarıdayım tamma ne zaman bitiyor geç biter bilmiyorum konuşuruz tamam yarın sabah gelirim o zaman sabah da işim var tamam akşam gelirim haberleşiriz sonra kapatayım o zaman çarşamba günü plan yapma bak lütfen seni çok özledim yani bahane bulamıyorsunKardeşimi bile hafta da 3-4 gün görmem, görsem sıkılırım, birde peşine birilerini takıyor, sizin kayınvalidenizden, görümcenizden ona ne diyeceğim ama o kadar hayatınızın içine sokmuşsunuz ki maşallah.
Bı kadar sınırsız ilişkiler sıkıntılı gelir bana, yoğunluk, müsait olmama gibi durumları bahane ederek azaltın görüşmeyi ilk başta.
İnanın biri bana bunların yüzde birini söylese asla gitmem yanına asla. Çarşamaba günü bir örnekti aramazsın sormazdın çarşamba günü pat gelmiş ya da ararsın ya ben çıkıcam bir saat sonra başka zamana artık ben geldim kahve içelim sonra çıkarsın önemli değil seni göreyim yeter ki Yarım saatte olsa ay anlatamıyorum yazarken çıldırıyorumKardeşimi bile hafta da 3-4 gün görmem, görsem sıkılırım, birde peşine birilerini takıyor, sizin kayınvalidenizden, görümcenizden ona ne diyeceğim ama o kadar hayatınızın içine sokmuşsunuz ki maşallah.
Bı kadar sınırsız ilişkiler sıkıntılı gelir bana, yoğunluk, müsait olmama gibi durumları bahane ederek azaltın görüşmeyi ilk başta.
Bulacaksınız.Sağlıksız olduğunun sınır diye bir şeyin kalmadığının farkındayım. Benim ailem evime çok girip çıkmıyor. İşim var dışarıdayım tamma ne zaman bitiyor geç biter bilmiyorum konuşuruz tamam yarın sabah gelirim o zaman sabah da işim var tamam akşam gelirim haberleşiriz sonra kapatayım o zaman çarşamba günü plan yapma bak lütfen seni çok özledim yani bahane bulamıyorsun
Merhaba arkadaşlar çocukluk arkadaşımla ailelerimiz eskiden ortaktı şu an görüşmüyorlar ama sebebi onun ailesinin yanlışları ipleri koparıp artık görüşmek istemeyen de benim ailemdi. Bizim konularla hiçbir alakamız olmaması ve konular yüz kızartıcı şeyler olmadığı için çocukluk arkadaşımla iletişimimi kesmedim. Hala da en yakın arkadaşız. Aynı yaştayız ben evliyim o bekar. Sürekli küçüklüğümüzden beri bir kıyas içindeydi ve tüm ortak arkadaşlarımız söylerdi fakat ben hep yanlış anladıklarını söyledim ve kendi içimde de insanlık halidir dedim. Evlendiğimden beri haftanın 3 4 günü evime oturmaya gelir maddi manevi hep destek olurum işten çıkar iş arkadaşlarını getirir yemek yedirir (birkaç kere oldu) arkadaşlarını (ortak ama onun daha sık görüşüp yakın olduğu) insanları benden habersiz kahve içmeye çağırır. Bu konularda sonunda net sınır çizdim. Ben hep aramızdaki yakınlıktan 20 sene boyunca birbirimizin neredeyse her gününü biliriz ama insanların dediği şeyler bazı olan şeylere artık boş ver diyemiyorum tam aksine aklıma geliyor. Ona söylediğim özel şeyleri benim de çok yakın olduğum ama söylemek istemediğim arkadaşlarımıza söylediğini anlamıştım konuşmalarımız esnasında ama bana mı öyle geldi diye üstelemedim sonra bir gün kanıtlı bir şekilde öğrendim ve sert bir şekilde konuştum ağlamalar sebep bulmalar sözler ilk ve sondular kötü niyetle yapmadımlar 20 senenin hatırına afettim ve eskisi gibi olduk. Ama artık her şey batıyor. Görümcemle kayınvalidemle samimi olma kendini farklı gösterip yaranma çabaları ay beni çok seviyorlar konuşmaları. Sevgiliyken eşimle samimi olma çabaları bizim küstüğümüz dönemlerde samimiyeti bozmama çabaları ( ama biz çok iyi arkadaş olduk) Kendimi açıklayabildim mi bilmiyorum. Her şeyi unutmaya çalışsam da arkadaşımın kardeşim sandığım kişinin tek amacı maddi manevi beni kullanmak ve zaman geçirmek. 20 yıldan sonra spesifik bir şey olmadan arkadaşlığımı bitirmem zor. Her şeye de bir cevabı oluyor. Tüm çevremiz de ortak. Yavaş yavaş nasıl uzaklaştırabilirim kendimi( çok denedim ama ısrarla aramalar mesajlar niye böyle yapıyorsunlar)
Sınırlarım bu kadar ihlal edildiği için takıyorum. Yukarıda zaten her şeyi yazdım. Çalıştığı iş staj gibi bir şey ve ben de şu anlık çalışmıyorum maddi durumum onun maddi durumunun üstünde hep de öyle olduğu için hep bir şeyleri karşılayan bendim. Yanlış belki ama hiçbir zaman hiç kimseye para hesabı yapan biri olmadım 20 senedir hayatımda olan kıza hiç yapmadım ama durum artık kullanılmaya giriyor belki gireli çok uzun zaman olmuştu ben şimdi anladım ya da şimdi anlamak istedimArkadaşınız çalışıyor, siz çalışmıyorsunuz sanırım. Peki çalışan arkadaşınıza siz neden maddi olarak destek oluyorsunuz ?
2 yıllık evliliğinizde sorunlarınız varken, şubat ayında eşinizle ayrılma kararı almışken çocukluk arkadaşı en son dert edilecek şey bence.
Arkadaşınızla görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz. Siz müsaade etmezseniz, arkadaşınız kendi kafasına göre evinize nasıl misafir getirebilir ?
Bir saat boşluğun varsa kahve içmeye geleceğim diyor o hafta içinde iki kere hayır demişim gel diyorum bakıyorum yanında 2 kişi ya da 3 kişi daha getirmiş ve haberim yok gidin mi diyeyim aaa kızlar seni çok özledi peşime takıldılar diyor E sorsaydın diyorum ay napim diyor bir kere değil iki kere değil kızıyorsun yine aynı şeyArkadaşınız çalışıyor, siz çalışmıyorsunuz sanırım. Peki çalışan arkadaşınıza siz neden maddi olarak destek oluyorsunuz ?
2 yıllık evliliğinizde sorunlarınız varken, şubat ayında eşinizle ayrılma kararı almışken çocukluk arkadaşı en son dert edilecek şey bence.
Arkadaşınızla görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz. Siz müsaade etmezseniz, arkadaşınız kendi kafasına göre evinize nasıl misafir getirebilir ?
Şöyle oluyor ay müsait misin geleceğiz gelin diyorum bakıyorum açız diyorlar ben de kimseyi geri çevirmem güzel yemek yoksa isterim huyum bu 20 senedir de sinirden delirsem de bana açım diyeni aç göndermem huy bu aileden gelen bir huy dediğim gibi bunu bildiği için kullandı birkaç kere bunu kendi için hep yapıyor zaten birkaç kere arkadaşlarını da dahil ettiArkadaslarini size yemege, kahveye mi cagiriyor? Daha neler duyacagiz bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?