Çocuksuz seyahat , vicdan muhasebesi

Soylediklerinize katiliyorum ama 9 aylik daha cok kucuk anneye bagimli olunan zamanlar

ya ne kadar romantiksiniz..

ben olsam hiç düşünmem giderim ne var canım 5 gün..

hiç mi özlemediniz başbaşa geçirdiğiniz o ilk evlilik aylarını..
böyle frsatlar her zaman çıkmaz karşınıza.
bebeğinizi sizden aylarca koparmıyorlar ya..
yok sinemaya gitmiyormus biri diğeri ölürmüş dayanamazmış.
çalışan annelere de bi laf sokulmuş da neyse o konuya girmiyorum..

şimdi herkes bi dünyanın 8.. harikası modunda..
gidin arkadaşım.. sizinde gezmeye kafa dağıtmaya ihtiyacınız var.. hayattaki tek ve ulvi göreviniz annelik değil.eşinin sana ihtiyacı var seni yanında istiyor ki gel diyor.
5 gün hemencecik geçer..

yurtdışı deyince ben nedense daha bir büyütüyorum kafamda.
yani masraflar ve uçak yeri derdi sebebiyle, bir sorun olursa dönemezsiniz ya, o beni inanılmaz geriyor.
o yüzden kendim gitmezdim.

Türkiyede bir tatil planı olsa, daha kısa planlanabilir ve ihtiyaç halinde hemen dönülebilir.
ama yurtdışında hemen dönülemez. tabi maddiyat da önemli, ilk uçağa atlar dönerim ben bir sorun olursa diyorsanız elbette yurtiçi yurtdışı fark etmez.

Kesinlikle git ve eğlenmene bak, kocanla güzel zaman geçir. Ben hep gittim (hem zevk için hem de mecbur iş için), oğlum da çok normal herkesin hayranlık duyduğu beğendiği psikolojisi çok normal genç bir delikanlı oldu. Kocana ve kendine vicdan azabı yapıp tatili zehir etmeyeceksen git. Mutlu anne baba=mutlu çocuk unutma...

bence sutunuzu sagıp dolapta depolayın zaten ek besınde alıyordur ay ıtıbarıyle, cocuklara bakacak guvenılır bırı varsa bı fırsatı kacırmayın hem hayalınız gerceklesmıs olacak hem de cocuksuz bırkaç gun karı koca olmanın tadını cıkarırsınız, esınızı de yalnız bırakmamıs olursunuz..
ben olsam hıc dusunmez gıderdım, bu kadar bagımlı olmayın cocuklarınıza ne de olsa bır gun onlar sızı bırakıp gıdecek hanı 2-3 aylık olsa anlardım ama artık buyumusler ıkısıde 5 gunden de bırsey olmaz, cok merak edersenız ararsınız vıdeolu gorusme yaparsınız goz acıp kapayıncaya kadar gecer zaten o gunler....

ortada emen bir çocuk varsa bence gitmeyin.
onun midesine giren 1 damla anne sütü binlerce geziden daha önemli.. zira daha çok küçük.
bir de çalışan değilsiniz ve hergün birebir siz ilgileniyorsunuz.
gidince psikolojik çöküntü yaşayabilirler..
ben çalışıyorum ama 5 gün 2 yaşındaki oğlumu gezi için asla bırakmazdım.
tabi çocuklarla da berbat bir gezi olur. çünkü sıpalar durmuyorlar ne olursa olsun.. yani benim oğlan tabiri caizse ağzıma mıçıyor.
en güzeli evinizde oturun mis gibi..

goha hamile misin?? seni hep takip ediyordum 2. çocuk fikri için zira ben de sana yakın durumdayım.. ama cesaretsizim.. hayırlı olsun..

Ben olsam giderdim. Zatençocuklar emin ellerde olacaklar. Sizin açınızdan bir sıkıntı olmayacak. Sütünüzün devamlılığı için pompa götürüp beş gün boyunca sağabilirsiniz. zaten o dönem 11 aylık olacakmış. devam sütüyle idare edebilir. Ben antibiyotik teadvisi gördüğüm için beş aylık bebeğimi emzirememiştim beş gün boyunca. Devam sütü verdik o ara.
Beş gün kısa bir süre. Bu fırsat da ele geçer mi bilmiyorum. Sonra ömür boyu içinizde kalması da var hani.

goha hamile misin?? seni hep takip ediyordum 2. çocuk fikri için zira ben de sana yakın durumdayım.. ama cesaretsizim.. hayırlı olsun..

evet bir kaç aydır kararımı vermiş ve korunmayı bırakmıştım.

ama her adet gecikmesinde bir yandan sevinip bir yandan deli gibi korkuyordum.

bu sefer de özellikle terör olaylarından sonra ben bu dünyaya mı çocuk getiricem diye ağlamaklı oldum iyice.

Allah verdi, isteyerek hamile kaldım. Ama korku gitmedi, sanırım doğana ve hatta büyüyene kadar benimle olacak.

kararsızlıkların nedir?

hımm oğlum 26 aylık. henüz kendini çok ifade edemiyor. altı bezli ve baya ilgi canavarı.. yani iki taneyle baş edebilir miyim diye düşünüyorum..
bir de kreşe gidiyor. diğeri de mecbur kreşe gidicek. ikisini karşılamak zor olur mu diye düşünüyorum. ya da bakıcı tutsam ikisine de diyorum. sonra oğlumun kreşi çok ilgili bol bol aktivite eğitici şeyler yapıyor. bakıcı teyzesi ona yetemezse diye düşünüyorum. biri kreş diğeri bakıcı ile onlara çalışırım diyorum. yani ben diyorum da diyorum

of evet benzer problemler.

oğlun daha küçük olsa bakıcı evet ama şimdi özellikle kreşe alıştıktan sonra evde kimse tutamaz onları.
baya maddi açıdan zor olacak, ben de planlıyorum da.
oğluma kv bakmıştı, bu sefer bakıcı düşünüyorum.
şimdiden nasıl olacak diye uykum kaçıyor.
ben doğumdan lohusalık bitene kadar 1 numarayı kreşe göndermem diyorum, sonra yine başlar, yoksa mümkün değil :)

ilgi canavarı olma konusunda aynı durumlar, ama biz biraz attık sanki, oğlundan 2 ay daha büyük benimki. zamanla seninki de atacaktır.

işte tüm bunlara rağmen ben yaşları yakın olsun dedim. kardeşlerimle yaşım çok yakın, küçükken ayrı güzeldi, evlendik, eşlerin de yaşları yakın, böyle de ayrı güzel birlikte takılmak.

sanırım yalnız değilim :) çalışan her annenin ortak kaderi.. artık kuzucuk yerleşmiş yerine.. mutlaka güzel güzel çözümler bulunacaktır. yeterki Rabbim can beden sağlığı versin evlatlarımıza da bizlere de..

artık ben de aynı cesareti yakaladığım zaman olabilir.. yaş farkı az olması hayatın her alanında güzel olacaktır kesinlikle.. sağlıkla kucağına alırsın inş..

sütünü sağıp bırakamaz mısın

Cocugum var fakat henuz elime boyle bir seyahat firsati gecmedi, gecerse mutlaka birakir giderim anneme. Sutunu sagar posetlersin buzluga, annene nasil yapacagini anlatir gidersin emen bebegin icin, buyuk cocugun icin zaten sorun olmaz. Mutlaka esinle git biraz dinlen hava degisimi sana da iyi gelir, mutlu ebeveynlerin mutlu cocuklari olur

büyük idare edebilir... küçüğünde sütünü sağıp bırakırsanız bence gidebilirsiniz..
ben olsam giderdim.. bu kadar vicdan yapmanıza gerek yok..
alt tarafı 5 gün.. hem kendinizede iyi gelir...
fazla düşünmeyin gidin eğlenin... tatile gitti diye kötü anne değilsiniz...

anne değilim ama anne olsam giderdim sanırım. anneliğin dışında sizin başka kimlikleriniz de var. o kimlikleri unuttuğunuz zaman siz siz olmaktan çıkarsınız. kişi kendi ruh sağlığı için de zaman zaman farklı ortamlarda olmalı diye düşünüyorum. eşinle size iyi gelecektir. sütünü sağ, büyükle de iletişim araçlarıyla görüş. tamamdır. dünyanın sonu değil.

9 aylık bebek bir şey anlamaz ama 3 yaşındaki kinlenebilir... Süt sorununu çözmen lazım. Süt birikir orada sağıp atman gerekiyor.. Bebeğin memenden içmeyi unutursa pompaya bağlı kalabilirsin .. .bunun gibi pürüzler seni rahatsız etmeyecekse git bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…