- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi whitequeenn
-
5 gün cok degil ki. Cocuktan ziyade evlilikte cok önemli. Sirf o 5 günlük ortam degisikligi bile bir evlilige yeni bir enerji verir, anne babayada yeni enerji verir ve bu cocuklar icin cok yararli olur.
Anne olmak, kendinden vazgecmek olmamali. Elbette eskisi gibi hersey ayni olamaz fakat önlerine tarihi firsat varken, kacirmamali. Hersey zamaninda güzel. Bu geziyi 10 yil sonrada yapabilirler fakat ayni zevki almayabilirler, insan yaslandiginda daha cabuk yoruluyor, gezi beklentileri farkli oluyor.
Üstelik ekstra süt sagip, dolaba atip depo yapabilir konu sahibi. Gün boyu bir iki defa skype ile cocugu ile konusabilir. Cocuklarda hersey istedikleri gibi olmayacagini ögrenmeliler. Aile hayati onlara degil, onlar aile hayatina adapte olmalilar. Yoksa böyle sürekli cocugun pesinde olarak o cocuk cok sagliksiz büyür.
bence sutunuzu sagıp dolapta depolayın zaten ek besınde alıyordur ay ıtıbarıyle, cocuklara bakacak guvenılır bırı varsa bı fırsatı kacırmayın hem hayalınız gerceklesmıs olacak hem de cocuksuz bırkaç gun karı koca olmanın tadını cıkarırsınız, esınızı de yalnız bırakmamıs olursunuz..Hanımlar 9 aylık ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. 2 ay sonra eşimin çalıştığı kurumla 5 günlük yurtdışı gezisi olacak . Eşlerle ve eşlerden ayrı olarak hanımlara ve beylere gezi programı düzenlenmiş. Çocuk götürülmesi de tavsiye edilmiyor.
1- çocukları tavsiye edilmediği halde götürürsem orda olası bir sıkıntıda eşime biz getirmeseniz iyi olur demiştik diyip olumsuz tavırlar sergilenebilir üstleri tarafından
2- bayanların gezisinde iki çocukla yeterince ilgilenemeyebilirim tek başıma . Yorulmak sıkıntı değil onlar perişan olur diye düşünüyorum
3- eşimde çocuklarla gitmenin zor olacağını düşünüyor ama benimde onunla beraber gitmemi çok istiyor. Evleneli beri yurtdışı seyahati hayalimizdi ama ertelemiştik
Küçük oğlum emiyor çocuk doktorumuz döndüğümdede emmeye devam edeceğini söyledi. Ailelerimizde destekledi ve ben
çocukları bırakıp gitmeye ikna oldum yalnız vicdanım hiç rahat değil.
Küçük oğlumun psikolojik olarak etkileneceğinin farkındayım. Ama şu anda çalışan bir bayan değilim döndüğümde sarar sarmalar sevgimle ilgimle telafi ederim diye düşünüyorum. Yalnız emiyor olması düşündürüyor beni. Sizlerden hiç çocuklarınızdan emzirirken ayrı kalmak zorunda olduğunuz ve döndüğünüzde emzirmeye devam ettiğiniz varmı aranızda?
Yoksa hiç gitmesem çocuklarla kalsam eşimi yalnız mı göndersem ...
Bu arada eşim büyük oğluma düşkündür ve büyük kalsın küçüğü götürelim diyince kabul etmiyor
yurtdışı deyince ben nedense daha bir büyütüyorum kafamda.
yani masraflar ve uçak yeri derdi sebebiyle, bir sorun olursa dönemezsiniz ya, o beni inanılmaz geriyor.
o yüzden kendim gitmezdim.
Türkiyede bir tatil planı olsa, daha kısa planlanabilir ve ihtiyaç halinde hemen dönülebilir.
ama yurtdışında hemen dönülemez. tabi maddiyat da önemli, ilk uçağa atlar dönerim ben bir sorun olursa diyorsanız elbette yurtiçi yurtdışı fark etmez.
goha hamile misin?? seni hep takip ediyordum 2. çocuk fikri içinzira ben de sana yakın durumdayım.. ama cesaretsizim.. hayırlı olsun..
evet bir kaç aydır kararımı vermiş ve korunmayı bırakmıştım.
ama her adet gecikmesinde bir yandan sevinip bir yandan deli gibi korkuyordum.
bu sefer de özellikle terör olaylarından sonra ben bu dünyaya mı çocuk getiricem diye ağlamaklı oldum iyice.
Allah verdi, isteyerek hamile kaldım. Ama korku gitmedi, sanırım doğana ve hatta büyüyene kadar benimle olacak.
kararsızlıkların nedir?
hımm oğlum 26 aylık. henüz kendini çok ifade edemiyor. altı bezli ve baya ilgi canavarı.. yani iki taneyle baş edebilir miyim diye düşünüyorum..
bir de kreşe gidiyor. diğeri de mecbur kreşe gidicek. ikisini karşılamak zor olur mu diye düşünüyorum. ya da bakıcı tutsam ikisine de diyorum. sonra oğlumun kreşi çok ilgili bol bol aktivite eğitici şeyler yapıyor. bakıcı teyzesi ona yetemezse diye düşünüyorum. biri kreş diğeri bakıcı ile onlara çalışırım diyorum. yani ben diyorum da diyorum
of evet benzer problemler.
oğlun daha küçük olsa bakıcı evet ama şimdi özellikle kreşe alıştıktan sonra evde kimse tutamaz onları.
baya maddi açıdan zor olacak, ben de planlıyorum da.
oğluma kv bakmıştı, bu sefer bakıcı düşünüyorum.
şimdiden nasıl olacak diye uykum kaçıyor.
ben doğumdan lohusalık bitene kadar 1 numarayı kreşe göndermem diyorum, sonra yine başlar, yoksa mümkün değil :)
ilgi canavarı olma konusunda aynı durumlar, ama biz biraz attık sanki, oğlundan 2 ay daha büyük benimki. zamanla seninki de atacaktır.
işte tüm bunlara rağmen ben yaşları yakın olsun dedim. kardeşlerimle yaşım çok yakın, küçükken ayrı güzeldi, evlendik, eşlerin de yaşları yakın, böyle de ayrı güzel birlikte takılmak.
sütünü sağıp bırakamaz mısınHanımlar 9 aylık ve 3 yaşlarında iki çocuğum var. 2 ay sonra eşimin çalıştığı kurumla 5 günlük yurtdışı gezisi olacak . Eşlerle ve eşlerden ayrı olarak hanımlara ve beylere gezi programı düzenlenmiş. Çocuk götürülmesi de tavsiye edilmiyor.
1- çocukları tavsiye edilmediği halde götürürsem orda olası bir sıkıntıda eşime biz getirmeseniz iyi olur demiştik diyip olumsuz tavırlar sergilenebilir üstleri tarafından
2- bayanların gezisinde iki çocukla yeterince ilgilenemeyebilirim tek başıma . Yorulmak sıkıntı değil onlar perişan olur diye düşünüyorum
3- eşimde çocuklarla gitmenin zor olacağını düşünüyor ama benimde onunla beraber gitmemi çok istiyor. Evleneli beri yurtdışı seyahati hayalimizdi ama ertelemiştik
Küçük oğlum emiyor çocuk doktorumuz döndüğümdede emmeye devam edeceğini söyledi. Ailelerimizde destekledi ve ben
çocukları bırakıp gitmeye ikna oldum yalnız vicdanım hiç rahat değil.
Küçük oğlumun psikolojik olarak etkileneceğinin farkındayım. Ama şu anda çalışan bir bayan değilim döndüğümde sarar sarmalar sevgimle ilgimle telafi ederim diye düşünüyorum. Yalnız emiyor olması düşündürüyor beni. Sizlerden hiç çocuklarınızdan emzirirken ayrı kalmak zorunda olduğunuz ve döndüğünüzde emzirmeye devam ettiğiniz varmı aranızda?
Yoksa hiç gitmesem çocuklarla kalsam eşimi yalnız mı göndersem ...
Bu arada eşim büyük oğluma düşkündür ve büyük kalsın küçüğü götürelim diyince kabul etmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?